Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

Brazil, skaitau tavo blogą ir man atrodo, kad kažkas mano mintis būtų perskaitęs. Esi vilnietė?

Vilnietė. jei norėtum gyvai pabendrauti ar ko šiaip paklausti - rašyk ;)

Atsakyti
sakykit,ar kai taiko brachiterapija duoda nedarbingumo lapeli.ar po proceduros galima i darba eiti?
Atsakyti
QUOTE(*mable* @ 2018 01 15, 10:30)
sakykit,ar kai taiko brachiterapija duoda nedarbingumo lapeli.ar po proceduros galima i darba eiti?

Aš buvau nedarbingume kol gydžiaus. Bet prieš brachiterapiją man buvo chemija ir spinduliai.
Atsakyti

Jei turite patarimu, pasidalinkite 😉

Seimos gyd ruosia doc ndnt (01.23. sukapses 121 nepertraukiamo nedarbingumo diena), taciau uzsimine, kad ketvirtadieniais pas juos atvyksta Sodros atstovas ir sprendzia, ar pratesti nedarbinguma, be ndnt. Dar siule, kad galima pabaigti nedarbinguma, paimti darbe atostogu ir vel pradeti nedarbinguma, kol sueis sumines 153 dienos, bet man to nereikia, as noriu, kad per ndnt tvarkytu, kad skirtu neigaluma, nes yra lengvatu. Ka siulytumete?

Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2018 01 15, 12:20)
Aš buvau nedarbingume kol gydžiaus. Bet prieš brachiterapiją man buvo  chemija ir spinduliai.

problema lupoje sake operuos o poto spinduline terapija esam pasimete juodai,liga pasibelde netikietai,atsirado negyjanti zaizdele lupoj,ir turim ta biesa,o dar ir kisenese vejai švilpia cray.gif
Atsakyti

Jei turite patarimu, pasidalinkite 😉

Seimos gyd ruosia doc ndnt (01.23. sukapses 121 nepertraukiamo nedarbingumo diena), taciau uzsimine, kad ketvirtadieniais pas juos atvyksta Sodros atstovas ir sprendzia, ar pratesti nedarbinguma, be ndnt. Dar siule, kad galima pabaigti nedarbinguma, paimti darbe atostogu ir vel pradeti nedarbinguma, kol sueis sumines 153 dienos, bet man to nereikia, as noriu, kad per ndnt tvarkytu, kad skirtu neigaluma, nes yra lengvatu. Ka siulytumete?

Atsakyti

Mieloji, Burbule, žiūrėk kaip tu jautiesi. Žinok , kad gavus grupę, tau priklausys nedarbingumas tik 90 dienų per kalendorinius metus. Viršijus pinigų už nedarbingumą negausi. Tad geriausia pilnai atgauti jėgas ir tada eiti Į NDNT. Aš gruodžio mėn gavau 55 proc. darbingumo. Pinigine išraiska 115 Eur. Ant "biuletenio'' išbuvau 120 d. Grįžau į darbą , bet iškarto įsitaisiau bronchitą , nors 20 metų buvau nesirgus, lūpų puslelinė per šį pusmetį puola jau 4 kartą.  Tai bliamba  galvoju su tokiu imunitetu , jeigu taip ištisai sirgsiu , tai tos 90 dienų per metus labai mažai.  Aišku, tu gal gausi 40 proc. darbingumo , tai tada ir pinigų ir lengvatų dvigubai daugiau. :) . Tik , kad ta NDNT nelabai skuba dalyti tų grupių, ypač jeigu esi jaunesnio amžiaus, dirbi sėdimą darbą. Tad viską gerai apsvarstyk.  :4u: 

Atsakyti

luk@, ar zinai matematika, kaip tau suskaiciavo tuos 55%? Daug lemia atsakymai i tos juokingos anketos klausimus? Ar jie patys viska nusprendzia is anksto kazkuo vadovaudamiesi?

Kiek zinau, su neigalumu yra taikomas 320€ NPD, papildomos 5 darbo dienos atostogu per metus, pasalpa (itakoja ir stazas, atlyginimas, kiek zinau), dar nuolaidos i renginius ir pan.

Atsakyti

luk@, ar zinai matematika, kaip tau suskaiciavo tuos 55%? Daug lemia atsakymai i tos juokingos anketos klausimus? Ar jie patys viska nusprendzia is anksto kazkuo vadovaudamiesi?

Kiek zinau, su neigalumu yra taikomas 320€ NPD, papildomos 5 darbo dienos atostogu per metus, pasalpa (itakoja ir stazas, atlyginimas, kiek zinau), dar nuolaidos i renginius ir pan.

Burbule, nežinau nuo ko tai priklauso. Iš tikrųjų aš galvojau, kad visai negausiu. Manęs tai nelabai ir klausinėjo, tiesiog pasirodžiau tam gydytojui labai jau sveika. Net pradėjau ginčytis, galvoju vistiek jau neturiu ką prarasti  :D​  Bet matai aš negavau chemoterapijos, tik operacija ir švitinimai. Ar tau atsiųsti tą ASMENS VEIKLOS IR GEBĖJIMŲ DALYVAUTI KLAUSIMYNąĄ į A.Ž.? 

Nuo 2018 m NPD jau 390. Aišku ir atostogų daugiau, bet aš išdirbusi virš 10 metų , tai ir taip daugiau atostogų gaunu. O darbovietei nepranešiau dėl neįgalumo, NPD pasinaudosiu deklaruodama pajamas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo luk@: 15 sausio 2018 - 19:45

Atsiusk 😉

Pas mane irgi operacija ir svitinimas, ir nemanau, kad tai labai lengvas variantas, esu susidurusi su atveju, kai su antra stadija gydymas buvo maziau radikalus.

O kai turi omeny tas gydytojas, tai ndnt komisijoje? Ten vienas zmogus nusprendzia?

Atsakyti

Mano atveju 

Atsiusk 😉

Pas mane irgi operacija ir svitinimas, ir nemanau, kad tai labai lengvas variantas, esu susidurusi su atveju, kai su antra stadija gydymas buvo maziau radikalus.

O kai turi omeny tas gydytojas, tai ndnt komisijoje? Ten vienas zmogus nusprendzia?

Mano atveju buvo vienas. Ir turbūt nesutapo mūsų biolaukai. 😁  Tu vilnietė? Tai gal vilnietės pakomentuos,  kiek buvo komisijos.0 dar kalbejau su savo palatos kaimyne,  mūsų buvo identiška diagnoze ir gydymas. Ji gavo 2 grupę. Bet jai jau 60 metų ir dirba fizinį darbą. Gretutinių ligų neturejo. Tai va kaip skiriasi,  tiesa ji gavo vieniems metams.  Aš dviems.

P.S . dar lygtai kad žiūri į  išsilavinimą,  kaip tu pritampi darbo rinkoj. 

Atsakyti

Issilavinimas kaip kriterijus visiskai nesaziningas. Eilini karta zmones, kurie sieke issilavinimo, skyre laika ir pinigu, yra diskriminuojami. Taip pat vertinamas tik fizinis kruvis, o psichologinis? Juk stresas yra sveikatos rakstis siais laikais.

Atsakyti