Sveikos, merginos. Jungiuosi į jūsų grupelę. Tarpušvenčiu gavau "dovanėlę". Kolonoskopijos metu tiesiojoje žarnoje buvo aptiktas darinys. Man 34 metai, giminėje tokių susirgimų nebuvo. Poliklinikos slenkstį pradėjau minti nuo rugsėjo mėn., nes pajutau pilvo pūtimą, maudimą ir pastebėjau, kad tuštinimasis pakitęs. Deja, bet viskas buvo nurašoma stresui, persidirbimui ir buvo manoma, kad tai dirgliosios žarnos sindromas. Kraujo tyrimai idealūs. Bet man vis tiek toliau buvo neramu ir toliau myniau slenksčius. Tik lapkritį padarė kalprotektino tyrimą. Rezultatas buvo teigiamas, nors tuštinantid kraujo nepastebėdavau. Paskyrė gastro žarnyno rentgeną, kuriam priėjau tik gruodžio mėn. Visiškai niekinis tyrimas ir nesiūlau jo darytis. Nes ir procedūra nemaloni, ir mano atveju neparodė jokių pakitimų. Sako jūs visiškai sveika, galvą tvarkyti reikia. Laimei, kad savo užsispyrimu dėka buvau pati savo iniciatyva užsirašiusi kolonoskopijai BAKe pas Tomą Poškų. Labai puikus gydytojas ir dabar mane gelbėja. Po kolonoskopijas rastas darinys. Biopsijos rezultatai buvo nuteikę labai teigiamai, nes diferianciacijos lygis aukštas G1. Deja KT tyrimai šnd smogė kaip perkūnas iš giedro dangaus. Išplitimai matyti kepenyse. Dar šią savaitę laukia rezonansas, bet po ilgo pokalbio su gydytoju telefonu jau aišku, kad stadija 4 ir laukia cheminis gydymas iškart. Labai gelbėja gydytojas, nes pas onkologus bando užrašyti skubos tvarka. Savijauta tragiška, gyvenu su raminamaisiais, nes neįsivaizduoju kas laukia. Apie mano situaciją žino tik MB ir draugė. Su abejais šiandien paverkėm. Labai stiprų palaikymą iš jų turiu. Sunkiausia bus pranešti mamai. Kaip jūs tai pranešėt tėvams? Turiu labai didelį norą gyventi ir įveikti ligą. Tikiuosi noras ir tikėjimas padės. Gal kas ėjot pas psichologus? Gal vyksta kokios psichologinės grupės? Kol kas dar einu į darbą, padeda nutolinti mintis.
Aš tevu neturiu, bet turejau pranesti vaikams, kuriems buvo 19,21,23 metai. Tai padariau telefonu, nes skambinejo man ir zinojo, kaip mes smaikstavom, kad "ieskau vezio" Santaroj. Gal ir ziauru, bet tuo metu taip galva " rase". Nebuvo kaip filme suseda ratu visi ir pranesa... Gal ir gerai galvoju-visi gavo galimybe savaip isgyventi ir issiverkti. Puikiai tave suprantu, isgyvenau ta pati... Ginčijausi su Tulyte, kad ji klysta, kad man ne vezys, nes mano ginekologe nerado pakitimu kiausidese...Tik ta vandeni istraukit is pilvo ir vaziuoju namo...Man labai padejo sis forumas, aisku labai uztrukau kol radau, nes paieska niekaip nerado, labai jau uzslaptintas pavadinimas Rašiau beleka, kas tuo metu vire galvoje, nepazistamiems zmonems lengviau uzkrauti savo emocijas ir vargus, o ir panos guode, sluoste nosi ir spyre siknon. Vienintelis gydytojas, kuris pasiule psichologine pagalba buvo NVI genetike Olga Liaugaudiene ( ji ten kazkaip atsakinga uz tai), bet nesinaudojau, nes ne Vilniuj gyvenu, o gal ir reikejo. Maciau jau Santaroj salia onkologu ir atsirado psichologo kab. Kai atkritau po 7 menesiu buvo sunku ypac kai prapjove ir uzsiuvo per operacija-tada buvo dugnas. Klauskit onkologu ar jus konsultuojanciu gydytoju, kur galima rasti pagalbos, nes tikrai reikia, kad padetu gydyti ne tik kuna.