Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

Sveikos, grįžau ir aš iš Druskininkų, tos atpalaiduojančios procedūros (aš konkrečiai Eglėje buvau) - jėga :)

Turiu klausimą - planuoju profilaktiškai ginekologiją ir žarnyną išsitirti, dėl polipų ir pan. Mano supratimu geriau kai žiūri žmonės turintys patirtį su onkologija. Ką patartumėt? Ar pvz pas Intaitę NVI galima registruotis apžiūrai su siuntimu, turint genetinę mutaciją? Bijau poliklinikos ginekologių formalaus požiūrio. 

Atsakyti

Kiek pamenu kai gydziausi NVI priimdavo tik poliklinikoj dirbantys gydytojai.Pas Intaite ejau i jos privatu kabineta apziurai po kazkiek laiko po gydymo.Bet cia buvo 2004-ais :)

Atsakyti
laba diena.
Gal galėčiau pas jus paprašyti pagalbos ir poatarimo. Gal kuriai yra operuotas žarnynas, pasakykit prašau ar po operacijos laikėsi temperatūra, kaip jautėtės. Esu nusiminusi, vyras išoperuotas jau dvi savaitės, buvo sudėti drenai, kai juos išėmė, būklė pradėjo blogėti, kilo temperatūra. Vėl įvedė drena nes buvo susikaupę visokie kraujo krešuliai, viską išplovė. po keliu dienu vėl tą drena išėmė, nes jau niekas nebebėgo i maišelį. Bet dabar nuolat temperatūra vis šokinėja iki 38. Visa savaite lasina antibiotikus, bet būklė negerėja. Daktarai sako kad taip gali būti visa mėnesį.
O vyrui kyla įtarimas, kad pilve vėl kaupiasi kažkas negero, skysčiai ar kas. Labai pergyvenu. Ar mes be reikalo panikuojam.

gal kurios nenorit rašyti viešai savo patirties, parašykit man asmeniškai.
Atsakyti

NVI konsultuotis oficialiai priima tik poliklinikos gydytojos.

Intaitė dirba NVI ligonjnėje, bet ir dabar turi privatų kabinetą Santariškėse.

Mane ji operavo, nuostabi gydytoja.

Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2018 01 08, 00:50)
<p>Naira, aš buvau pas neurologę dėl nutirpusios, jautrios kojos po operacijos. Nustatė klubinio nervo kompresiją (nervo užspaudimą operacijos metu), taip dažnai nutinka ilgų operacijų metu. Siūlė tik simptominį gydymą Gabapentinu, bet ačiū - ne. Užsienio šaltiniuose irgi nieko progresyvesnio nesiūlo. Buvome išvykę į Druskininkus kelioms dienoms, išbandžiau keletą atpalaiduojančių procedūrų, bet problemos neišsprendė. Grįžau prie sporto, bus matyti, kaip seksis 🙄</p>

Aišku. Man ir kirkšnį skauda, bet kai pavaikštau. Atrodo lyg koks guzas būtų. Toks jausmas. O jei guliu tai gerai, neskauda... tai vat ir nežinau ar stengtis daugiau vaikščiot, ar kenkiu sau.
O kas per vaistai gabapentinas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naira: 08 sausio 2018 - 19:12

Sveikos, merginos. Jungiuosi į jūsų grupelę. Tarpušvenčiu gavau "dovanėlę". Kolonoskopijos metu tiesiojoje žarnoje buvo aptiktas darinys. Man 34 metai, giminėje tokių susirgimų nebuvo. Poliklinikos slenkstį pradėjau minti nuo rugsėjo mėn., nes pajutau pilvo pūtimą, maudimą ir pastebėjau, kad tuštinimasis pakitęs. Deja, bet viskas buvo nurašoma stresui, persidirbimui ir buvo manoma, kad tai dirgliosios žarnos sindromas. Kraujo tyrimai idealūs. Bet man vis tiek toliau buvo neramu ir toliau myniau slenksčius. Tik lapkritį padarė kalprotektino tyrimą. Rezultatas buvo teigiamas, nors tuštinantid kraujo nepastebėdavau. Paskyrė gastro žarnyno rentgeną, kuriam priėjau tik gruodžio mėn. Visiškai niekinis tyrimas ir nesiūlau jo darytis. Nes ir procedūra nemaloni, ir mano atveju neparodė jokių pakitimų. Sako jūs visiškai sveika, galvą tvarkyti reikia. Laimei, kad savo užsispyrimu dėka buvau pati savo iniciatyva užsirašiusi kolonoskopijai BAKe pas Tomą Poškų. Labai puikus gydytojas ir dabar mane gelbėja. Po kolonoskopijas rastas darinys. Biopsijos rezultatai buvo nuteikę labai teigiamai, nes diferianciacijos lygis aukštas G1. Deja KT tyrimai šnd smogė kaip perkūnas iš giedro dangaus. Išplitimai matyti kepenyse. Dar šią savaitę laukia rezonansas, bet po ilgo pokalbio su gydytoju telefonu jau aišku, kad stadija 4 ir laukia cheminis gydymas iškart. Labai gelbėja gydytojas, nes pas onkologus bando užrašyti skubos tvarka. Savijauta tragiška, gyvenu su raminamaisiais, nes neįsivaizduoju kas laukia. Apie mano situaciją žino tik MB ir draugė. Su abejais šiandien paverkėm. Labai stiprų palaikymą iš jų turiu. Sunkiausia bus pranešti mamai. Kaip jūs tai pranešėt tėvams? Turiu labai didelį norą gyventi ir įveikti ligą. Tikiuosi noras ir tikėjimas padės. Gal kas ėjot pas psichologus? Gal vyksta kokios psichologinės grupės? Kol kas dar einu į darbą, padeda nutolinti mintis.

Atsakyti

Aš galiu pakomentuoti dėl psichologinės pagalbos - jei esate Vilniuje galite eiti į http://kraujas.lt/ve...logine-pagalba/, NVI vėžio informacijos centras paskutiniu metu dažnai renka savipagalbos grupes onkologiniams ligoniams, taip pat ten dirba keletas psichologų, kurie teikia psichologinę pagalbą gydymosi NVI metu. Teiraukitės gydytojų, kaip pas juos papulti, nes tiksliai nežinau. Hospitalizuoti ligoniai gali tiesiog pasiprašyti, kad jiems paskirtų konsultaciją, o ambulatoriniai kaip papuola, tiksliai nežinau. Žodžiu, teiraukitės gydytojo. Psichologinės pagalbos galimybių yra daugiau ir prieinamesnių, nei manot :) Ir šiuo metu tikrai būtų tinkamas metas jos ieškoti ir gauti, kad padėtų susitaikyti su diagnoze. 

Atsakyti

Sveikos, merginos. Jungiuosi į jūsų grupelę. Tarpušvenčiu gavau "dovanėlę". Kolonoskopijos metu tiesiojoje žarnoje buvo aptiktas darinys. Man 34 metai, giminėje tokių susirgimų nebuvo. Poliklinikos slenkstį pradėjau minti nuo rugsėjo mėn., nes pajutau pilvo pūtimą, maudimą ir pastebėjau, kad tuštinimasis pakitęs. Deja, bet viskas buvo nurašoma stresui, persidirbimui ir buvo manoma, kad tai dirgliosios žarnos sindromas. Kraujo tyrimai idealūs. Bet man vis tiek toliau buvo neramu ir toliau myniau slenksčius. Tik lapkritį padarė kalprotektino tyrimą. Rezultatas buvo teigiamas, nors tuštinantid kraujo nepastebėdavau. Paskyrė gastro žarnyno rentgeną, kuriam priėjau tik gruodžio mėn. Visiškai niekinis tyrimas ir nesiūlau jo darytis. Nes ir procedūra nemaloni, ir mano atveju neparodė jokių pakitimų. Sako jūs visiškai sveika, galvą tvarkyti reikia. Laimei, kad savo užsispyrimu dėka buvau pati savo iniciatyva užsirašiusi kolonoskopijai BAKe pas Tomą Poškų. Labai puikus gydytojas ir dabar mane gelbėja. Po kolonoskopijas rastas darinys. Biopsijos rezultatai buvo nuteikę labai teigiamai, nes diferianciacijos lygis aukštas G1. Deja KT tyrimai šnd smogė kaip perkūnas iš giedro dangaus. Išplitimai matyti kepenyse. Dar šią savaitę laukia rezonansas, bet po ilgo pokalbio su gydytoju telefonu jau aišku, kad stadija 4 ir laukia cheminis gydymas iškart. Labai gelbėja gydytojas, nes pas onkologus bando užrašyti skubos tvarka. Savijauta tragiška, gyvenu su raminamaisiais, nes neįsivaizduoju kas laukia. Apie mano situaciją žino tik MB ir draugė. Su abejais šiandien paverkėm. Labai stiprų palaikymą iš jų turiu. Sunkiausia bus pranešti mamai. Kaip jūs tai pranešėt tėvams? Turiu labai didelį norą gyventi ir įveikti ligą. Tikiuosi noras ir tikėjimas padės. Gal kas ėjot pas psichologus? Gal vyksta kokios psichologinės grupės? Kol kas dar einu į darbą, padeda nutolinti mintis.

Aš tevu neturiu, bet turejau pranesti vaikams, kuriems buvo 19,21,23 metai. Tai padariau telefonu, nes skambinejo man ir zinojo, kaip mes smaikstavom, kad "ieskau vezio" Santaroj. Gal ir ziauru, bet tuo metu taip galva " rase". Nebuvo kaip filme suseda ratu visi ir pranesa... Gal ir gerai galvoju-visi gavo galimybe savaip isgyventi ir issiverkti. Puikiai tave suprantu, isgyvenau ta pati... Ginčijausi su Tulyte, kad ji klysta, kad man ne vezys, nes mano ginekologe nerado pakitimu kiausidese...Tik ta vandeni istraukit is pilvo ir vaziuoju namo...Man labai padejo sis forumas, aisku labai uztrukau kol radau, nes paieska niekaip nerado, labai jau uzslaptintas pavadinimas :) Rašiau beleka, kas tuo metu vire galvoje, nepazistamiems zmonems lengviau uzkrauti savo emocijas ir vargus, o ir panos guode, sluoste nosi ir spyre siknon. Vienintelis gydytojas, kuris pasiule psichologine pagalba buvo NVI genetike Olga Liaugaudiene ( ji ten kazkaip atsakinga uz tai), bet nesinaudojau, nes ne Vilniuj gyvenu, o gal ir reikejo. Maciau jau Santaroj salia onkologu ir atsirado psichologo kab. Kai atkritau po 7 menesiu buvo sunku ypac kai prapjove ir uzsiuvo per operacija-tada buvo dugnas. Klauskit onkologu ar jus konsultuojanciu gydytoju, kur galima rasti pagalbos, nes tikrai reikia, kad padetu gydyti ne tik kuna.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gituks: 09 sausio 2018 - 09:43
Agnuzeb,čia esančios visos išgirdom šią diagnozę,aišku nė viena neapsidžiaugė ir nepuolė likimui dėkoti už tokią "dovanėlę".Turbūt šiuo metu ir pamatom bei pajuntam visą gyvenimo grožį ir begalinį norą gyventi.Tu esi jauna ir norinti gyventi,tai ir pirmyn-kovok už savo gyvenimą!Pirmiausia tai klausyk gydytojų ir atliki viską ką jie numato,pasitikėki jais,ir stenkis save nuteikti,kad esi stipri. ir tikrai įveiksi šį išbandymą.Aišku ,be ašarų neišsiversi,reikia ir akis praplauti,bet neužsidaryk tarp keturių sienų,ieškoki pagalbos,pajusi kas padeda,gal skaitymai ar pokalbiai.Vat bent aš ligos pradžioje ,dar neturėjau tikslios diagnozės, o kaime visi tipo žinojo,tai taip pyktelėjau ir pati sau pasakiau-taip aš sergu ir tikrai pasveiksiu,oką jūs tada kalbėsit.Tai dabar taip stengiuosi visur dalyvaut,jei kas domisi kaip sveikata- sakau gyvenu.
Taigi sėkmės jums,gydykitės,pasidalinkit savo mintimis,matosi,kad naktim nesimiega tai gal paprašykit raminamųjų nes pailsėti juk reika. 4u.gif
Atsakyti
Nus raportuoju!!!
Darinys tarpuplautye sumazejo is 40x27 i 17x29mm!!!!Dalis mts plauciuose isnyko, dalis sumazejo, kai kurie zidiniai islieka be dydzio dinamikos! Nauju neatsirado!!! Dinamikoje tarpuplaucio limfaziai sumazejo, siuo metu patologiskai padidejusiu l/m nera!
Kepenyse darinys islieka be dinamikos 9mm. Bet jo neapraso, kaip mts.
Mts zidiniai kauluose islieka be dinamikos (sklerozavosi). Nauju neatsirado.
Va taip va!!!!
Gydyma tesiam, liko ar 5 lasinimai. KAdangi mano atveju harmonai neveikia, tai gydytoja galvoja, gal chemija dar pratesim, arba padarysim, kaip palaikomaja (reciau). Na ji sake dar pagalvos.
Tai jei trumai- tai tiek.
Zai zai zai!!! As visgi supermoteris!!!!
Atsakyti

agnuzeb, laikykis, man padėjo "Kraujas" grupė pradžioje šiek tiek, NVi psichologė Sandra Birbilaitė (labai, ir ji nemokama), ir blogo rašymas 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 09 sausio 2018 - 12:54

Ačiū visoms mergaitėms už palaikymą. Tikrai labai svarbu kalbėti ir neužsidaryti savyje. Kalbu su MB, kalbu su drauge. Ji ketvirtadienį atvažiuos pas mane. Pavyko rytoj papulti pas Tulytę gudytojo Poškaus dėka. Labai esu dėkinga jam, kad taip rūpinasi ir nepalieka likimo valiai. Darinukai kepenyse nėra dideli, tik jų daug. Tikiuosi, kad jie chemijai lengvai pasiduos ir, kad nebus kažkokios baisios genų mutacijos, kuri sunkiai pasiduotų vaistams. Tad kartu su MB rytoj ryte važiuosim į Santarus į pirminę konsultaciją. Gyvenu Vilniuje, tad tikiu, kad pagalbą bus lengviau gauti. Man dar labai padeda kunigo Algirdo Toliato pamokslai. Kiekviename pamoksle atrandu sau ką nors paguodžiančio. Kaip kažkada sakė, svarbiausia patiems nepasidaryti kliūčių, neužsiblokuoti ir priimti kaip iššūkį. Savo ligą priimu kaip iššūkį mano gyvenime, kurį turiu įveikti. PRIVALAU! Ašarų aišku neišvengiu. Vakar grįžtant po darbo taxi kalbėjau su drauge ir abi verkėm. Po to tylėjom ir verkėm. Tiesiog taip jutau artimo žmogaus palaikymą. Jos sūnukas matydamas, kad mama verkia, man vakar į telefoną parašè Agne, neliūdėk. Nors vaikas mažutis ir situacijis rimtumo nežino. Bet kartais vaikai pasako daug daugiau. MB glėby kūkčiojau kaip mažas vaikas. Nepamenu kada taip buvau verkusi. Nors liga baisi jr sunki, bet gera supradti, kad turi tiek mylinčių ir palaikančių žmonių, murie padės ligą įveikti. Svarbu tikėti!

Atsakyti