Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

kompresines kojines ar bintavimas reikalingi 4u.gif jie apsaugo nuo trombu susidarymo del operacijos smile.gif reikalingos is principo tol, kol nepradedat vaikscioti, t.y. neilgam. nera prasmes pirkti kojiniu, nes bintai pigesni, o efektas is esmes tas pats, nebent neturit kur geriau pinigu isleisti biggrin.gif
ir paciam bintuotis negalima, nes tiesiog neimanoma paciam sau padaryti techniskai teisingai, seserys ta padaro pries operacija 4u.gif

beje, Gituks, ar tikrai manot, kad vyrai eina ir perka kojines? rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti

Čia kalba iki kelių, ar ir aukščiau? 

Atsakyti

Taip, vyrai irgi perka :) Mano uošvis nuolat nešioja ant vienos kojos kojinę iki kelių dėl kraujagyslių problemų. Nebe tie laikai: ką bobos pasakys? Sveikata svarbiau.

Kojines naudojau ir po operacijos, vėliau ilgesniems pasivaikščiojimams, kelionėms. Jei pašalinami limfmazgiai, padidėja limfoedemos rizika: jei šalinama dubenyje-kojoms, jei krūtinės srityje-rankoms.

Atsakyti
QUOTE(milaaaa @ 2017 11 25, 19:16)
kompresines kojines ar bintavimas reikalingi 4u.gif jie apsaugo nuo trombu susidarymo del operacijos smile.gif reikalingos is principo tol, kol nepradedat vaikscioti, t.y. neilgam. nera prasmes pirkti kojiniu, nes bintai pigesni, o efektas is esmes tas pats, nebent neturit kur geriau pinigu isleisti biggrin.gif
ir paciam bintuotis negalima, nes tiesiog neimanoma paciam sau padaryti techniskai teisingai, seserys ta padaro pries operacija 4u.gif

beje, Gituks, ar tikrai manot, kad vyrai eina ir perka kojines? rolleyes.gif  biggrin.gif

Na kadangi as turiu varikoze, tai man kojas bintavo, nuo kirksnio iki pirstu. Kojiniu neoasiule, o buciau pirkus geriau. Nes pas mane rytas prasideda nuo kojiniu apsimovimo, cia jau Teve musu kiekviena diena:)
Brazil, kadangi esi kosmopolitine moteris, daug keliaujanti, skraidanti lektuvais, tai rankove teks pirkti, ypac jei bus padraskyta pazastis ir salinti bent keli limfmazgiai. As skraidau tik su ja ir tik su kojinem. Nu ismeciau nemazai pinigu joms, bet dzin, uztat rami, kad bet jau ranka nesutins po skrydzio ar koks trompas nuo 6 valandu sedejimo lektuve nesusidarys.
O vyrai patys neina pirkti kojiniu smile.gif Eina ju zmonos:) as saviskiui pirkau:) Nors jam pjove uodega ( va pats geriausias irodymas, kad vyrai nesenai nulipo nuo medzio), bet kojines dejosi ir paskui ilgai nesiojo.
Atsakyti
O man nieks nesakė, kad po operacijos reikės kojinių.... ar bintavimo dėl ko jos ? Dėl trombų? Ar dar dėl ko? Mane jau kitą rytą statė an kojų. Beveik apalpau... buvo laabai sunku. Galvoju gal pi tokios operacijos per anksti buvo??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naira: 25 lapkričio 2017 - 19:33

Brazil, aš pirkau kojines iki kirkšnių.

Užsidėjus toks įdomus jausmas-lyg kojos atvėsta, palengvėja.

Beje, jos užsidedamos su spec. pirštinėmis.

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 11 25, 21:27)
<p>Čia kalba iki kelių, ar ir aukščiau? </p>

ir auksciau. 2 bintu pakanka, skyriuje turetu pasakyti tiksliai 4u.gif

QUOTE(+Burbulė+ @ 2017 11 25, 21:31)
<p>Taip, vyrai irgi perka smile.gif Mano uošvis nuolat nešioja ant vienos kojos kojinę iki kelių dėl kraujagyslių problemų.

butent, kai yra problemu smile.gif
mazai kas perka del operacijos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Naira @ 2017 11 25, 21:32)
O man nieks nesakė, kad po operacijos reikės kojinių....  ar bintavimo  dėl ko jos ? Dėl trombų? Ar dar dėl ko? Mane jau kitą rytą statė an kojų. Beveik apalpau... buvo laabai sunku. Galvoju gal pi tokios operacijos per anksti buvo??

jei nesake, tai ir nereikia turbut 4u.gif
as kalbu, apie trombu profilaktika pacios OPERACIJOS metu smile.gif o tik delto tikrai neverta pirkti kojiniu unsure.gif
kuo greiciau isvercia is lovos, tuo geriau biggrin.gif
Atsakyti

Rankovės ir kojinės labai svarbios limfoedemos profilaktikai, jei šalinami limfmazgiai.

Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2017 11 25, 21:42)
<p>Rankovės ir kojinės labai svarbios limfoedemos profilaktikai, jei šalinami limfmazgiai.
</p>

Tai va man salino gurbut 28 limfmazgius ir nieko net nebuvau girdėjus apie bintavimus ir kojines... nuo trombų į pilvą tai leidausi 30 dienų vaistus
Atsakyti

Man prieš operaciją gydytoja iškart rekomendavo nusipirkti geras kompresines kojines (pirkau specializuotojo parduotuvėje, kurioje ir pamatavo), pati net nebūčiau sugalvojusi bintuotis, bet ne visur su kojinėmis ir rankovėmis išsisuksi.

Po operacijos aš jas pirmąkart nusiėmiau tik po savaitės.

Dar po operacijos pamatavo ir užsakė diržą pilvo prilaikymui pačioje ligoninėje.

Klausimas, gal susidūrėte su osteopatija? Gavau dovanų psichologinių kortų seansą, bet pasitarėme su gydytoju-psichologu, kad mano bėdos dabar susikaupusios fiziniame kūne, o ne galvoje, todėl būtų efektyviau pagerinti būtent jį. Po operacijos mano kairė šlaunis liko aptirpusi, kairės rankos mažylis pirštelis taip pat nutirpęs, kairė pilvo dalis labiau patinusi. Kai spaudė tam tikrus taškus, kairė pusė buvo labai jautri. Įvertinus pasakė, kad po opeacijos kairėje pusėje jaučiasi didesnis įsitempimas, blogesnis eląstingumas, kuris turi įtakos ir vidaus organams, kuriuos irgi įtempia: skrandis, žarnynas ir kt. Nutariau apsilankyti keliuose seansuose, blogiau nebus, o savaime tie tinimai ir tirpimai kažin, ar pradings. Gydytojas sakė, kad kontraindikacijų spinduliniam gydymui nėra, nes osteopatija įjungia paties organizmo gydomuosiu procesus, niekaip specialiai neaktyvina kraujotakos ir pan.

Gal gali papasakoti, kas čia per dalykas? Pirmą kartą girdžiu.

Atsakyti

O kaip manote, krūtinę operuojant kompresinės kojinės / bintai ar reikalingi? Problemų su kojom iki šiol (tfu tfu tfu) neturėjau. 

Man niekas nieko nebintavo, kojinių nereikėjo.

Brazil, kadangi esi kosmopolitine moteris, daug keliaujanti, skraidanti lektuvais, tai rankove teks pirkti, ypac jei bus padraskyta pazastis ir salinti bent keli limfmazgiai. 

Manau visoms pažastį padrasko ir bent jau sarginį limfmazgį pašalina.

Rankovę pirkau skristi lėktuvu, taip pat naudoju kai į sporto klubą einu. Su POLO kortele duoda nuolaidą.

Atsakyti

kastuva, jei klausi apie psichologines kortas, tai taip ir neišbandžiau, nes nusprendžiau gydyti kūną osteopatijos pagalba.

Žinau tik minimaliai, kad tai psichologinis seansas, kurio metu kortos padeda atsakyti į klausimus, nukreipia tinkama linkme.

Šiandien po daugiau nei trijų mėn., kol jaučiuosi gerai :), nuvažiavau į savo sporto klubą. Pasimankštinau virš valandos, vėliau labai smagiai pabendravome su netikėtai sutiktais sporto draugais, grįžau namo kaip ant sparnų :)

Atsakyti