Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

Nedaug skyscio nieko bloga. Kai mano v markeris pakilo iki 44 ir kontroline KT rode nedaug skyscio, kai operavo po dvieju men nupyle 1 litra ir aisku rado "zydinti soda".

Atsakyti

Luk@,

25 kartai, 45 Gy, po 1.8 Gy kaskart.

Vakar parvežė vyras iš Kauno (LSMU vaistinės) dėžę žvakučių: šaltalankio ir Metyluracil. Ilgam turėtų užtekti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo +Burbulė+: 23 lapkričio 2017 - 13:37
QUOTE(+Burbulė+ @ 2017 11 23, 15:29)
<p>Luk@,</p>
<p>25 kartai, 45 Gy, po 1.8 Gy kaskart.</p>
<p>Vakar parvežė vyras iš Kauno (LSMU vaistinės) dėžę žvakučių: šaltalankio ir Metyluracil. Ilgam turėtų užtekti.</p>

Man buvo 27 kartai, tik nepamenu grėjų. O kaip gydytojai ar pataria tas zvakutes? Man sake nereikia, bet as vistiek naudojau smile.gif .
Atsakyti

Žinau, kad esat rašiusios kaip pakeliat kraujo rodiklius, bet net neįsivaizduoju kaip rasti. Savaite iki chemo hmglb 103, dejo zemyn nuo 120. neutrof 0,7 leukocitai 1,9 HEEELP.

zinau tokius: grikiai, kepenys (kaip tik gaminsiu pasteta), ikra, burokeliu/morku/salieru sultys, graikiski riesutai.

falgastrimo susileisiu siandien jau 6 ampule.

i lasinius negaliu paziureti (patys sūdom), nepavyks suvalgyti, vyno nenoriu.

Hemoglobinas dar ne per mažas, kad neskirti chemo. Neutrofilus kels tik filgrastimas. Neužteks 6, paskirs dar keltą ir susitvarkys. Hemoglobino maistas taip greitai nepakelia. Vienas iš geriausių variantų hemoglobinui pakelti - Tardyferonas. Man labai padėjo tiek po operacijos nukraujavus, tiek po chemo. Be to yra tikrai nebrangus, lyginant su kitomis priemonėmis.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyta: 23 lapkričio 2017 - 22:26

Luk@,

25 kartai, 45 Gy, po 1.8 Gy kaskart.

Vakar parvežė vyras iš Kauno (LSMU vaistinės) dėžę žvakučių: šaltalankio ir Metyluracil. Ilgam turėtų užtekti.

Kam tos žvakutės naudojamos? Čia nuo švitinimo padarinių?

Atsakyti

Hemoglobinas dar ne per mažas, kad neskirti chemo. Neutrofilus kels tik filgrastimas. Neužteks 6, paskirs dar keltą ir susitvarkys. Hemoglobino maistas taip greitai nepakelia. Vienas iš geriausių variantų hemoglobinui pakelti - Tardyferonas. Man labai padėjo tiek po operacijos nukraujavus, tiek po chemo. Be to yra tikrai nebrangus, lyginant su kitomis priemonėmis.

Jo zinau Tyta, bet kai nukrito nuo 120 iki 103, tai galvoju jei po kiekvienos taip kris tai kas beliks :/  Per pirmos eilės chemija nekrito tokiu greičiu. Čia kaip suprantu žūna eritrocitai kartu su visais kitais gerais dalykais, per pirmos eiles chemija rijau gelezi su vitaminu c-beviltiskai, tiesiog baigesi chemo ir viskas atsigavo.  Jei toliau taip kris reikes pasidaryti feritino tyrima ar tikrai gelezies truksta. Draugei kai nukrito iki 70 lasino eritrocitus :( Betkokiu atveju daugiau filgastrimo neturiu, pamatysiu antradienį kaip pavyko. Neutrofilus reikia pakelti bent iki 1-Santaroj tada leidžia jau chemo. 

Atsakyti
QUOTE(Brazil @ 2017 11 24, 12:53)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="+Burbulė+" data-cid="71898602" data-time="1511436557"><div><p>Luk@,</p><p>25 kartai, 45 Gy, po 1.8 Gy kaskart.</p><p>Vakar parvežė vyras iš Kauno (LSMU vaistinės) dėžę žvakučių: šaltalankio ir Metyluracil. Ilgam turėtų užtekti.</p></div></blockquote><p></p><p>Kam tos žvakutės naudojamos? Čia nuo švitinimo padarinių?</p>

Taip 4u.gif
Atsakyti
Vilniuje padovanočiau nepradarytą pakuotę MEGACE. Jei kam reikia - lauksiu až.
Atsakyti

Brazil, taip Metyluracil žvakutės naudojamos spinduliavimo metu (naudoju naktį). Jos padeda regeneruotis gleivinei.

Savaitgaliais, kai yra "išeiginės" nuo spinduliavimo, naudosiu šaltalankio žvakutes.

Žvakutes užsakėme (jas gamina) LSMU vaistinėje Sukilėlių 13, Kaune. Toks mano pamąstymas, nuklystant į šoną: Metyluracil kaip vaistinis preparatas LT neberegistruotas, vaistinėje jo nusipirkti nėra galimybės, analogų, kiek žinau, taip pat nėra, tačiau gaminti vaistinėse jį galima. Kyla klausimas: kodėl? Jei dėl vaisto saugumo, jo negalėtų gaminti, jei dėl kainos, tada man viskas aišku, nes rusiškoje vaistinėje pirkau paskutines dvi dėžutes po 3.5 Eur, už gaminamus mokėjau virš 6  Eur.

Naira, aš pas radiologę buvau nusinešusi visą maišą papildų, ką naudoju ir, kas galėtų būti naudojama spinduliavimo metu. Atsisakiau visų antioksidantų: vitamino C, Seleno, Astaxantino, žuvų taukų (juose buvo vit. C paros norma ir D3, Mg kuriuos gaunu su mineralais), Arginino. Naudoju tik mineralus milteliais: Ca, K, Mg, D3, žolinį Canephron šlapimtakiams ir šlapimo pūslei profilaktiškai, gerasias bakterijas ir žvakutes. Taip pat tepu odą spinduliuojamoje zonoje Basalio Pantenoliu, nakčiai Sudocrem, saugau nuo nudegimo.

Remiuosi rekomendacijomis moterų, kurios praėjo šį gydymą, taip pat vadovaujuosi pagrindiniu jų patarimu - geriau pradėti anksčiau profilaktiškai nei laukti pasekmių ir tik tada gydyti, nes bus sudėtingiau ir ilgiau.

Brazil, labai ačiū už naujus straipsnius tavo blog'e :) Ramaus operacijos laukimo, geriausių rezultatų ir lengvo atsigavimo!

Beje, mes turime tokį patį katinuką :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo +Burbulė+: 25 lapkričio 2017 - 11:27

Ačiū Burbule, kad priminei apie Brazil bloga ;)

Beje elastinis bintas yra keista lietuviu medicinos improvizacija (tipo pigiau ir efektas tas pats, bet is tikro sudas paskutinis) . Reiktų nepagailėti ir nusipirkti kompresinių kojinių operacijai.

Ir sekmingos operacijos Brazil ;)

Atsakyti

Man prieš operaciją gydytoja iškart rekomendavo nusipirkti geras kompresines kojines (pirkau specializuotojo parduotuvėje, kurioje ir pamatavo), pati net nebūčiau sugalvojusi bintuotis, bet ne visur su kojinėmis ir rankovėmis išsisuksi.

Po operacijos aš jas pirmąkart nusiėmiau tik po savaitės.

Dar po operacijos pamatavo ir užsakė diržą pilvo prilaikymui pačioje ligoninėje.

Klausimas, gal susidūrėte su osteopatija? Gavau dovanų psichologinių kortų seansą, bet pasitarėme su gydytoju-psichologu, kad mano bėdos dabar susikaupusios fiziniame kūne, o ne galvoje, todėl būtų efektyviau pagerinti būtent jį. Po operacijos mano kairė šlaunis liko aptirpusi, kairės rankos mažylis pirštelis taip pat nutirpęs, kairė pilvo dalis labiau patinusi. Kai spaudė tam tikrus taškus, kairė pusė buvo labai jautri. Įvertinus pasakė, kad po opeacijos kairėje pusėje jaučiasi didesnis įsitempimas, blogesnis eląstingumas, kuris turi įtakos ir vidaus organams, kuriuos irgi įtempia: skrandis, žarnynas ir kt. Nutariau apsilankyti keliuose seansuose, blogiau nebus, o savaime tie tinimai ir tirpimai kažin, ar pradings. Gydytojas sakė, kad kontraindikacijų spinduliniam gydymui nėra, nes osteopatija įjungia paties organizmo gydomuosiu procesus, niekaip specialiai neaktyvina kraujotakos ir pan.

Atsakyti

O kaip manote, krūtinę operuojant kompresinės kojinės / bintai ar reikalingi? Problemų su kojom iki šiol (tfu tfu tfu) neturėjau. 

Atsakyti