Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

QUOTE(+Burbulė+ @ 2017 10 05, 12:02)
<p>Sveikos, merginos, esu po radikalios histerektomijos, išaugant ir pakeliant kiaušides. Diagnozė - gimdos kaklelio 1b1 vėžys, limfmazgiai be pakitimų, mts nėra. Po operacijos, atlikus histologinius tyrimus, nustatė 2 rizikas: aukšta vėžinių ląstelių diferenciacija g3 ir lv1(įsiskverbimas į stromą 1.5 cm, plotis 3 cm). Siūloma profilaktiškai atlikti spindulinę terapiją, kurios aš planuoju atsisakyti, gydytoja nemano, kad mano sprendimas yra visiška utopija. Realiai, nauji standartai, kada reikalinga profilaktinė spindulinė terapija, atsirado ne taip ir seniai, anksčiau prie tokios diagnozės, tokio protokolo netaikydavo.</p><p>Gal galėtumėte pasidalinti patirtimi, jei susidūrėte su panašia situacija?</p><p>Taip pat labai norėčiau sužinoti iš pirmų lūpų apie spindulinę terapiją dubens srityje: savijautą, pokyčius fiziškai ir emociškai, įtaką lytiniams santykiams.</p><p>Iš anksto dėkoju ☺</p>

Laba, mano buvo praktiškai identiška situacija, tik jokių rizikų nesakė. Spinduliavimą sakė skirtų, jei būtų kažką radę bent vienam limfmazgy..Gal reikėtų su kitu gydytoju dar pasikonsultuoti?
Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2017 10 05, 13:02)
<p>Sveikos, merginos, esu po radikalios histerektomijos, išaugant ir pakeliant kiaušides. Diagnozė - gimdos kaklelio 1b1 vėžys, limfmazgiai be pakitimų, mts nėra. Po operacijos, atlikus histologinius tyrimus, nustatė 2 rizikas: aukšta vėžinių ląstelių diferenciacija g3 ir lv1(įsiskverbimas į stromą 1.5 cm, plotis 3 cm). Siūloma profilaktiškai atlikti spindulinę terapiją, kurios aš planuoju atsisakyti, gydytoja nemano, kad mano sprendimas yra visiška utopija. Realiai, nauji standartai, kada reikalinga profilaktinė spindulinė terapija, atsirado ne taip ir seniai, anksčiau prie tokios diagnozės, tokio protokolo netaikydavo.</p><p>Gal galėtumėte pasidalinti patirtimi, jei susidūrėte su panašia situacija?</p><p>Taip pat labai norėčiau sužinoti iš pirmų lūpų apie spindulinę terapiją dubens srityje: savijautą, pokyčius fiziškai ir emociškai, įtaką lytiniams santykiams.</p><p>Iš anksto dėkoju ☺</p>

Mano irgi pradzioj buvo 1b stadija. Padare irgi tokia operacija kaip jums. Po jos paaiskejo, kad 2b stadija, bes didelis auglys. 7 cm. Ji pasalino radikaliai, labai tikejaus, kad viskas tuom ir baigsis... bet ne verysad.gif paskyre spindulius, o spinduliu gydytoja dar ir chemija pridejo. Dar ir 3 brachiterapijas pridejo. Bandziau deretis su visais gydytojais, kad gal nereikia, bet sake gali but likus kokia lastele.
Tai as jau praejau jau visa gydyma, siandien antra diena darbe smile.gif
Tiesa, nuo tos chemijos nenuplinkama, kas man labai svarbu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naira: 05 spalio 2017 - 16:41
Naira, kaip pirmos dienos darbe? Kaip atlaikai?
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2017 10 05, 19:04)

Dekui, kad domites smile.gif
Sunkoka... issedet sunku. Butu lova pagulet bent 10 min, butu geriau 😊
(Mano sedimas darbas)
Atsakyti

Mano gyd. vis svarsto visas galimybes, kaip būtų galima išvengti spindulių (turint omeny, kad profilaktiškai), kurių net min poveikis nepraeina be pasekmių. Ji mato žmogų už diagnozės, o ne tik statistinį ligonį. Pas ją grįžta ligoniai po atkryčių ar komplikacijų dėl spindulinio ar medikamentinio gydymo. Radiologai ir chemoterapeutai atlieka savo darbą ir tolimesnė tavo būklė nėra jų atsakomybė. Aš nenoriu šaudyti aklai, jei kovoti, tai su konkrečiu priešu.

Mano diagnozė nepasikeitė nuo biopsijos iki galutinių histologinių tyrimų. Operacija praėjo sėkmingai, jokių židinių limfmazgiuose, jokių pažaidų ribose, chirurgai operacijos metu buvo įsitikinę, kad operacija gydymas ir pasibaigs. Tačiau grįžtame prie standartų ir protokolų, kuriais gyd. lyg ir apsidraudžia. Diskutavome su gyd. šiuo klausimu, kodėl taisyklės taip keičiasi? Gal todėl, kad padaugėjo laparoskopinių operacijų, kurios nepakankamai radikalios ir neužtikrina "švaraus" pašalinimo? Kitas klausimas, kodėl tuomet iškart netaikomas spindulinis gydymas, kuris yra alternatyva chirurginiam šiuo atveju? Kodėl turiu praeiti dvigubą smūgį?

Ir žinote, kai mintyse nusprendžiau, kad atsisakysiu spindulinio gydymo, man taip palengvėjo. Gal intuicijos irgi reikia klausyti?

Bet kuriuo atveju, ateinančius dvejus metus kas 3 mėn. bus atliekami išamūs tyrimai, kurių metu, tikiu, kad galima laiku pastebėti pakitimus, o jei taip nutiktų, kovoti su konkrečiu priešu.

Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2017 10 05, 19:12)
<p>Mano gyd. vis svarsto visas galimybes, kaip būtų galima išvengti spindulių (turint omeny, kad profilaktiškai), kurių net min poveikis nepraeina be pasekmių. Ji mato žmogų už diagnozės, o ne tik statistinį ligonį. Pas ją grįžta ligoniai po atkryčių ar komplikacijų dėl spindulinio ar medikamentinio gydymo. Radiologai ir chemoterapeutai atlieka savo darbą ir tolimesnė tavo būklė nėra jų atsakomybė. Aš nenoriu šaudyti aklai, jei kovoti, tai su konkrečiu priešu.</p><p>Mano diagnozė nepasikeitė nuo biopsijos iki galutinių histologinių tyrimų. Operacija praėjo sėkmingai, jokių židinių limfmazgiuose, jokių pažaidų ribose, chirurgai operacijos metu buvo įsitikinę, kad operacija gydymas ir pasibaigs. Tačiau grįžtame prie standartų ir protokolų, kuriais gyd. lyg ir apsidraudžia. Diskutavome su gyd. šiuo klausimu, kodėl taisyklės taip keičiasi? Gal todėl, kad padaugėjo laparoskopinių operacijų, kurios nepakankamai radikalios ir neužtikrina "švaraus" pašalinimo? Kitas klausimas, kodėl tuomet iškart netaikomas spindulinis gydymas, kuris yra alternatyva chirurginiam šiuo atveju? Kodėl turiu praeiti dvigubą smūgį?</p><p>Ir žinote, kai mintyse nusprendžiau, kad atsisakysiu spindulinio gydymo, man taip palengvėjo. Gal intuicijos irgi reikia klausyti?</p><p>Bet kuriuo atveju, ateinančius dvejus metus kas 3 mėn. bus atliekami išamūs tyrimai, kurių metu, tikiu, kad galima laiku pastebėti pakitimus, o jei taip nutiktų, kovoti su konkrečiu priešu.</p>

Man irgi kaip suprantu skyre apsidraudimui. Ir as visaip pradzioj masciau atsisakyt, bet keli gydytojai sake, kad reikia pagydyti mane iki galo smile.gif gydziaus Vilniuje tikrai pas didelius prifesionalus. Bet aisku, jei apie jus gydytoja net svarsto,tai ji turbut teisi.
O salutiniai pozymiai man po operacijos labiau liko. Nuo sio gydymo gal silpnumas. Bet dar tik menuo su trupuciu praejo po gydymo. Manau atsistatysiu.
Ir man atrodo, kad po operacijos silpnesnem dozem svytina. Man jokiu nudegimo nebuvo. Tik silpna ir pykino.
Man po operacijos nugara skauda, vis pagulet norisi. Paguliu ir geriau. Ir koja nesava... pavargstu greit ir lyg kirksni skauda, ir ji tokia nevisai jautri. Bet manau, kad su laiku atsigausiu
Jau taip noriu i ciuozyklaaa. Turbut tuoj nesusilaikysiu ir isbandysiu 😊 biuletenis uzdarytas, reiskias sveika 😊 . Gal nenusilausiu tos kojos 😊
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Naira: 05 spalio 2017 - 17:42
QUOTE(Undzinka @ 2017 10 05, 19:04)

O kaip jums sekasi chemijas atlaikyt? Gal nesunkiai? Is zinuciu atrodo, kad gerai jauciates 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ylang-ylang @ 2017 10 05, 16:00)
Laba, mano buvo praktiškai identiška situacija, tik jokių rizikų nesakė. Spinduliavimą sakė skirtų, jei būtų kažką radę bent vienam limfmazgy..Gal reikėtų su kitu gydytoju dar pasikonsultuoti?

Sveika ylang -ylang 4u.gif kaip tavo sveikata?
Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2017 10 05, 12:02)

Zinoma,kad jusu teise rinktis...mano operacija analogiska, stadija taip pat 1b,bet nei minties nekilo atsakyti svytinimo. Doze gavau maksimalia,bet tikrai nieko baisaus apart silpnumo nebuvo.pokyciai taip,yra,bet su jais visai paprasta gyventi.nesutiksiu,kad profilaktinis svytinimas nauja. Mano istorijai jau 6metai:-).......profilaktines patikros....kad jos taip jau is karto parodytu pakitimus,butu labai gera....jusu g3,tai agresyviausias ir ,jei neklystu,greiciausiai augantis parazitas...rizikuojate,tai mano nuomone. Sveikatos:-)
Atsakyti
QUOTE(+Burbulė+ @ 2017 10 05, 18:12)
<p>Bet kuriuo atveju, ateinančius dvejus metus kas 3 mėn. bus atliekami išamūs tyrimai, kurių metu, tikiu, kad galima laiku pastebėti pakitimus, o jei taip nutiktų, kovoti su konkrečiu priešu.</p>

Oj Burbule...nezinau kur Jumi gydotes, as NVI. Bet as irgi 2 metus reguliariai tikrinaus kas 3 menesius, viskas kas priklauso, kraujas, markeris , mamografija, echosskopijos, plauciu nuotraukos, scintigrafija. Zodziu vsikas kas priklauso. Gal zodis issamus tyrimai rasyciau biskeli su pasaipa. Ir BAC po 2.5 metu netycia, atsitiktinai, po traumos atliekant peties MRT aptinkam metastaze 3x4 rankos kaule. O po tada tikrai issamiau tyrimu atradome, kad yra metastazes plauciuose ir kauluose. Pabreziu, tyrimai buvo atliekami reguliariai!!!

QUOTE(Naira @ 2017 10 05, 18:56)
O kaip jums sekasi chemijas atlaikyt?  Gal nesunkiai?  Is zinuciu atrodo,  kad gerai jauciates  4u.gif
Papildyta:

Naira, dekui, viskas gerai, isskyrus tai, kad labai daug zmoniu, eiles nerealios. Na ir zinoma metalo skonis burnoje uzknisa, guzas stempleje irgi atsiranda is kart...Ber viskas praeis. Geriu daug skysciu. Issiplaus. As gi supermoteris!!! Nors gydytoja siandien pasake, kad ga reikia buti sau siek tiek atlaidesniai...Nifiga!!! As ji vstiek iveiskiu! Jei ne badu (keto mityba), tai baseine paskandinsiu:) Beje! -33kg. Ot smile.gif Jau komplimentu kiek gaunu:) Sako gal meiluzi isitaisei? Aha, sakau isitaisiau vezi smile.gif
Atsakyti

Nu vnz. Jau guliu. Aptarem su Rudaiciu visus reikaliukus. Operuoja 9val. Trys chirurgai. Rudaitis ir kitu nezinau . Geras variantas nebus suduko maiselio,  blogas variantas bus maiselis. Tik pabudus suzinosiu :( taikys peritonine chemija. Tai dabar Babyte pasakok. Kaip ten viiskas vyksta. Per operacija istatys porta. Sulasina ta chemija? Kiek uztrunka? O paskui kankinies kol susigeria ar kazkaip nupila?

Atsakyti

Zinoma,kad jusu teise rinktis...mano operacija analogiska, stadija taip pat 1b,bet nei minties nekilo atsakyti svytinimo. Doze gavau maksimalia,bet tikrai nieko baisaus apart silpnumo nebuvo.pokyciai taip,yra,bet su jais visai paprasta gyventi.nesutiksiu,kad profilaktinis svytinimas nauja. Mano istorijai jau 6metai:-).......profilaktines patikros....kad jos taip jau is karto parodytu pakitimus,butu labai gera....jusu g3,tai agresyviausias ir ,jei neklystu,greiciausiai augantis parazitas...rizikuojate,tai mano nuomone. Sveikatos:-)

Turiu omeny, kad profilaktinis švitinimas 1b1 po radikalios histerektomijos su dviem rizikos veiksniais nebūdavo taikomas anksčiau. Sako, jei būtų tik vienas rizikos veiksnys (g3 arba lv1), tada nereikėtų pagal šios dienos taisykles.

O su kokiomis komplikacijomis susiduriate po spindulinio gydymo?

Aš labai daug domėjausi, man oda šiurpsta. Jau pati operacija suluošino pakankamai. Esu visiškoj emocinėj duobėj.

Atsakyti
QUOTE(gituks @ 2017 10 05, 19:20)
<p>Nu vnz. Jau guliu. Aptarem su Rudaiciu visus reikaliukus. Operuoja 9val. Trys chirurgai. Rudaitis ir kitu nezinau . Geras variantas nebus suduko maiselio,  blogas variantas bus maiselis. Tik pabudus suzinosiu verysad.gif taikys peritonine chemija. Tai dabar Babyte pasakok. Kaip ten viiskas vyksta. Per operacija istatys porta. Sulasina ta chemija? Kiek uztrunka? O paskui kankinies kol susigeria ar kazkaip nupila?</p>

Oj gituks!!! Laikykis mieloji, galvosiu ryt apie TAve. Tikiuosi bus geresnysis variantas.
Atsakyti