Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

Milaaa tu teisi, vaistus turi parinkti gydytojas, o ne aš. Diuretikus pavartojau tik tas dvi dienas po 1 tabl. Pilvo "pūtimas" dingo ir vualia, galiu vėl mėgautis gyvenimu  :D

Liponexine yra vienoj kapsulej 300 mg lipoines r. Nežinau kodėl jų įsikibusi laikausi, gal dėl to, kad Santaroj dalijo  :unsure: bet ir toliau vartosiu ;)

Ar geriate ryte,vakare po viena?Ir kaip suprantu cia ilgo jau vartojimo reikia?

Paslaptigoji, mano mamai buvo zarnyno vezys. Isoperavo, operacija buvo radikali. Po 7.5 metu vel vezys, vel zarnyne. Klausiau gydytojos kaip po tiek metu galejo atsinaujinti vezys, jeigu visur sakoma kad jeigu 5 metus nera recydivo, tai jau skaitosi pacientas sveikas. Gydytoja atsake, kad tai yra KITAS, NAUJAS vezys. ( nors ir zarnyne). Gal ir pas jus taip pat . Dar ji sake (gyd.Poviloniene) kad dabar daznai zmones suserga 2 ir daugiau kartu veziu.

Sveikatos visiems !

Sveikatos jusu mamai,po tiek metu kai tiek vilties..tikrai liudna.Bet tikekit ir sveikit!

Yra pirminis pilvaplėvės vėžys. Ląstelės kiaušidžių vėžio, bet atsiranda jis pilvaplėvėje, gali būt kiaušidės ir nepažeistos. Rašoma iškart 3 stadija, pirmos, antros šiam vėžiui nėra. Gydymas irgi kaip kiaušidžių. 

Va cia labiausiai panasu i musu situacija.Bet tai kaip tikrinies,gauni gerus atsakymus,o pasirodo vistiek gero nieko. :( 

NVI siandien tas pats....Mano talonas buvo 9.45 o as dar 11.00 tebeskaiciau knyga laukiamajam. Kol pakviete, kol israse, kol nuejau i vaistine paimti vaistu. Gryztu, o prie lasinimo kabinetu moterys vos nesimusa...kieno eile dabar eiti... pasigaunu savo sesele, klausiu kas cia darosi - atsakymas - bprotnamis. O man lasintis nu minuciu 15. Prasausi nors kur pasodinama, kad ir koridoriuje. Tai ji mane nusiveda i procedurini ( kur leidzia vaistus i dupces) ir ten pasodina, dekinga jai uz tai, nes buciau laukus kelias valandas.
Ir ka Jus manot, ka as ten pamatau??? Ogi ta stebuklinga aparata plaukams saldyti su dviem slangom ir dviem kepurytem. Klausiu seseles, ar cia tas? Patvirtina, kad nesenai gavo. Klausiu ar naudoja, sako dar ne , tik pristate. Tai vat, kam tas aktualu prasykit ir reikalaukit.

Bet zinokit Klaipedoj kokios kovos irgi vyksta del tu kepšių :dry2:  kažkokia nesąmone tikrai,burtus mėto kam atiteks :mastau: 

Papasakokit apie ta poveiki po chemijos dar :4u:  Ar praejus savaitei galima tiketis geresnes busenos?Ar kraujo tikrintis nereikia po savaites?mamai paskyre pries sekanti cikla,likus dienai...

Beje kaip su tuo cukrum?Ar jus jo nevartojat isvis grieztai?mamai norisi ledu :) Ji manes klausia ar galima nes sakiau kad cia moterys stipriai vengia,bet atrodo nu tokioj gyvenimo situacijoj norisi ir pasilepinti :hmm: 

Atsakyti
QUOTE(Paslaptingoji @ 2017 09 20, 08:22)

Papasakokit apie ta poveiki po chemijos dar 4u.gif  Ar praejus savaitei galima tiketis geresnes busenos?Ar kraujo tikrintis nereikia po savaites?mamai paskyre pries sekanti cikla,likus dienai...</p><p>Beje kaip su tuo cukrum?Ar jus jo nevartojat isvis grieztai?mamai norisi ledu smile.gif Ji manes klausia ar galima nes sakiau kad cia moterys stipriai vengia,bet atrodo nu tokioj gyvenimo situacijoj norisi ir pasilepinti hmm.gif </p>

O Viliuje vat stovi nenaudojamas...
Man kruties vezys, tai chemija kitokia, bet po savaites jau budavo viskas gerai. Pirmos dvi dienos budavo ormalias. Visa bjaurastis pasijusdavp 3.4.5 dienomis. "RAudona: chemija (kaip dabar galiu is patirties sakyt) buvo "nebloga" jei taip galima issireiksti. Nuo jos tik pykindavo ir nuslinko plaukai. Antroji politaklselis ir gemzaras - o cia tai atomine buvo...po pirmo lasinimo, kai supratau ka reiskia sanariu ir kaulu skausms, guliausi i lova ir verkiau, vyras uzklojo, o as jam pasakiau, kad jei ir toliau taip-neiskesiu. Nieko, iskenciau, atradau kas geriausiai mazina sausma. PO savites budavau gyva:) O trcioji vinorelbinas irgi nebloga, tik pykina ir sanarius siek tiek maudzia, bet vaistu nereikia gerti.
Man krauja tirdavo pries chemija ta pacia diena. Tik karta reikejo vaistu, nes tarp chemiju dar pavare spinduliu, tai jau nusodino kraujuka normaliai.
Cukraus as nevartoju jau metu desimt o gal ir daugiau. Bet kol chemija, gal neribokit labai mamos, tegul valgo ka nori ir kiek nori. Svarbu, kad valgo, kad apetitas nedingo. PO gydymoa gales reguliuotis.
Stiprybes mamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undzinka: 20 rugsėjo 2017 - 08:58

Undzinka, kaip gerai kad tik savaite kančios (aišku kažkaip nenormaliai nuskambėjo).Mama va visai pakenčiamai atlaikė.Didžiausia problema tas tirpimas ir silpnumas.Papykino,bet įkala tabletikę ir nuima.Valgo visai palyginus gerai. Pats keisčiausias reikalas,kad susileido koja kuri buvo triguba kaladė,o dabar kai pamačiau :blink: Ir iškart pamačiau mamos sukūdimo lygi :huh2: Bet del kojos mama džiaugias,toks palengvejimas.Reiškias vežys įtakojo kojos būklę...

Bet ar galuma tikėtis,kad ir kitas chemijas perneš panašiai?Turbūt kvailas klausimas,kas žinos dabar...o taip norisi tiketi kad neatsiras skausmų...ir dar ko labai negero.

Mama  reguliuoja mityba gerokai,bet leidau :D ledą,nu gi tegu atsigauna dūšia :) 

Dabar mamai vos kas neaišku,sajau einu savo naujų draugių klaust :wub: 

Visoms daug jėgų,tiėjimo,optimizmo ir sveikimo :victory2: 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paslaptingoji: 20 rugsėjo 2017 - 09:18

vakar is namu isejau 10 ,grizau 19,30,tiesa po chemijos uzsimaniau valgyt tai i kavine nuvarem.o siaip trys valandos sedejimo prie gydytojos kabineto:) ka jie ten daro uzeje po puse valandos?as matydama tokia eile jokiu klausimu neuzdavinejau-vaistus israse ir po 10min laisva.turbut rekordas laukimo buvo vakar.lasintis laukt gal 10min reikejo,dabar kedziu pristate vietoj lovu,ir patogiau ir vietu daugiau.

Atsakyti

Paslaptingoji, as geriau visą chemo laikotarpi 2k dienoj (1 ryte, 1 vakare). Nenutraukiant, todel sakau tie tirpimai buvo, bet juokingai silpni. Ir po chemo dar koki menesi vartojau, net nepastebejau kaip dingo. Cia apie lipoine rugsti, jei klausete. Geriau is viso koki 10 menesiu, nes tarpe buvo operacija.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gituks: 20 rugsėjo 2017 - 11:55

Aš tai griežtos mitybos pradėjau laikytis nuo diagnozės pradžios, bet kitiems patariu taip savęs neskriausti. Aš tiesiog labai tikėjau. Ir man būdinga sadomazochizmas :lol: Jau metai kai nežinau kokio skonio ledai saldainiai batonas ir visa kita. Patarčiau kitiems tikrai, jei tai būtų tas būdas 100 proc išgyti. Tegul mama suvalgo tą ledą, jei širdelei norisi :4u:

Atsakyti

vakar is namu isejau 10 ,grizau 19,30,tiesa po chemijos uzsimaniau valgyt tai i kavine nuvarem.o siaip trys valandos sedejimo prie gydytojos kabineto:) ka jie ten daro uzeje po puse valandos?as matydama tokia eile jokiu klausimu neuzdavinejau-vaistus israse ir po 10min laisva.turbut rekordas laukimo buvo vakar.lasintis laukt gal 10min reikejo,dabar kedziu pristate vietoj lovu,ir patogiau ir vietu daugiau.

Tai jūs klausimu neuždavinėjot,o jeigu tokia kaip aš užėjo :D Man į valandą kyla po klausimą.

Bet kiek daug ligonių :unsure: 

Paslaptingoji, as geriau visą chemo laikotarpi 2k dienoj (1 ryte, 1 vakare). Nenutraukiant, todel sakau tie tirpimai buvo, bet juokingai silpni. Ir po chemo dar koki menesi vartojau, net nepastebejau kaip dingo. Cia apie lipoine rugsti, jei klausete. Geriau is viso koki 10 menesiu, nes tarpe buvo operacija.

Pradėjo jau mama irgi,sakiau,kad gersim ilgai.Bet nepažiūrejau kiek ten seleno,ar tikrai pakankamai bus?kaip tik nupirkau dežute,bet jus sakote kartu su ta lipoine nereikia?Pati sugersiu :rolleyes: 

Aš tai griežtos mitybos pradėjau laikytis nuo diagnozės pradžios, bet kitiems patariu taip savęs neskriausti. Aš tiesiog labai tikėjau. Ir man būdinga sadomazochizmas :lol: Jau metai kai nežinau kokio skonio ledai saldainiai batonas ir visa kita. Patarčiau kitiems tikrai, jei tai būtų tas būdas 100 proc išgyti. Tegul mama suvalgo tą ledą, jei širdelei norisi :4u:

Kiek metu jau po diagnozes?

O mama tai saldžiamege kaip ir aš,bet va pora metu jau laaabai mažai bevartojo ir va vistiek niek gero :huh2: Tai nžn,neina tiketi...bet mityba aišku tobulinam.

O mano uosviene valgo kas papuola,visokias dešras ir panašu maista,o mama visa gyvenima tokia gurmane,vyneli su suriuku,ale kodel taip vistiek atsitiko ir kas tai itakojo turbut neverta ir ieskot,atsakymu nera.

Atsakyti

Liponexine vienoj kapsulej yra 300 mg lipoines rugsties, tai chemo laikotarpyje reikia 2 per diena, papildomai lipoines rugsties nevartoju tik ta liponex

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gituks: 20 rugsėjo 2017 - 13:19

Tai jūs klausimu neuždavinėjot,o jeigu tokia kaip aš užėjo :D Man į valandą kyla po klausimą.

Bet kiek daug ligonių :unsure:

Neuzdavinejau ,tai nereiskia,kad neturejau,tiesiog gaila laukianciu zmoniu.Uzduosiu kita karta kai nedaug bus :)

Vakar taip,zmoniu mase ir ne tik chemoterapijoj,pagal auto kieki galima numatyti,parkuotis toli ,toli reikejo :)

Atsakyti

Liponexine vienoj kapsulej yra 300 mg lipoines rugsties, tai chemo laikotarpyje reikia 2 per diena, papildomai lipoines rugsties nevartoju tik ta liponex

As turiu omeny seleno papildus.Jus man lyg minejote kad nebegalima seleno jei tuos papildus pradedam.

Paskaiciau visa jusu istorija.Norisi geriau visas pažinti.

Visos tos diagnozes... ir ilga ilga kelione per kopas...O kad būtų koks jėgų šulinys...

Bet visoms kartu ta kelione lengvesne gal bus :friends: 

Neuzdavinejau ,tai nereiskia,kad neturejau,tiesiog gaila laukianciu zmoniu.Uzduosiu kita karta kai nedaug bus :)

Vakar taip,zmoniu mase ir ne tik chemoterapijoj,pagal auto kieki galima numatyti,parkuotis toli ,toli reikejo :)

Tai jus labai rūpestinga..o man atrodo kad veliau viskas bus aišku,bet matyt kyla nauju situaciju ir nauju klausimu naturaliai..

Atsakyti

Aš atvažiuodavau 7- tada mažiau žm. būdavo. Aišku keltis tada reikėdavo apie 4. Nes maždaug 200 km. naktį, o jei dar pusto. Aš numigdavau per chemo, o vyras susirangydavo laukiamajame ant pufų.

Iš pradžių tai toks grybukas buvau, paskui atidirbau techniką-atlekiu, užsiimu eilę (kai kas net anksčiau sugebėdavo ateiti), tada tyrimai, kartais juos namie pasidarydavau ir atsiveždavau rez. (bet, man dažnai per dvi dienas kažkodėl nukrisdavo žemyn :( ), greit pas Tulyte, tada jau laukiu rami kol pakvies. Kuo toliau, tuo mažiau klausimų kildavo-tai ilgai neužtrukdavau. Tada 5-6 val. lašiukai. Važiuodavom anksti, nes vyrui stresas vakarais važiuoti+dar Vilnius, nors jau dabar beveik automatiškai viską daro.

Man tie nauji Santaros foteliai ir patinka.

Toks durnas klausimas :hmm: O kaip sysiuko su tuo šalmu vaikščioti, užtenka su lašeline prisiraizgai, o čia kaip suprantu dar vieną aparatą vežiotis :hmm: ?

Atsakyti

zinoma,klausimai klausimais,bet as pasitikiu savo gydytojais-jie tikrai geri,tad aplamai stengiuosi maziau jiems kvarsinti galva:) nes yra kam ir be manes :) Kasdien skaitau uzsienio forumus-ten info per akis.

Atsakyti