Įkraunama...
Įkraunama...

Čia gyvena viltis (59 tema)

Paslaptingoji, džiaugiuosi, kad mama ramiai nusiteikusi, tai yra labai labai svarbu.

Dėl mitybos ir papildų yra skirtingos nuomonės, aš galiu pasidalinti tik savo patirtimi, čia gali paskaityti:

apie mitybą, ir kelių perskaitytų knygų apibendrinimas - http://kaipdangus.bl...ine-mityba.html

apie papildus ir žoles - http://kaipdangus.bl...inu-krauja.html

kaip bendrauti su ligoniais - http://kaipdangus.bl...-ligoniais.html

Vėl pabrėžiu - tai mano pasirinkimas, stengiausi vartoti tai ką knygos ir kiti šaltiniai rekomendavo (onko seselė ir su viena natūraliste žiniuone buvau susitikusi). Kiti vartoja ir aktyvias medžiagas (pvz. frankinese aliejų, kinišką kordicepsą arkitus grybų papildus, lentinaną, kanapių aliejų su CBD) kartu su chemija, bet aš visam tam laukiu chemijos pabaigos.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brazil: 17 rugsėjo 2017 - 07:48

Brazil,ačiū.Skaitau jūsų bloga,taip optimistiškai nuteike :wub: 

Mama jau senai laikosi panašių principų mityboje,nes kaip minejau vežys rastas prieš du metus.Deja niekas nesitikejo pablogejimo,nes prognozes buvo labai geros.Tai as niekaip nesuprantu,kodel viskas taip pasisuko :unsure: 

Dabar imsiuos alieju,vit D ir seleno.

Visoms linkiu jegų,tikejimo ir sveikimo :4u: 

Atsakyti

Paslaptingoji, dėl markerio. Vieniems jis yra informatyvus kitiems ir esant sunkiai būklei rodo norma.Kai prieš metus diagnozavo- markeris rodė netoli 500, kai įtarė, kad atsigavo rugpjūčio pr-44, dabar net nežinau, nelabai ir noriu žinoti, bet jaučiu bus pakilęs.

Beje, vakar išgėriau trffo neapsikentusi. Šiandien akys nušvitę, galiu kalnus nuversti-reiškia joks ten pūtimas, vanduo kaupiasi :(

Atsakyti

Paslaptingoji, dėl markerio. Vieniems jis yra informatyvus kitiems ir esant sunkiai būklei rodo norma.Kai prieš metus diagnozavo- markeris rodė netoli 500, kai įtarė, kad atsigavo rugpjūčio pr-44, dabar net nežinau, nelabai ir noriu žinoti, bet jaučiu bus pakilęs.

Beje, vakar išgėriau trffo neapsikentusi. Šiandien akys nušvitę, galiu kalnus nuversti-reiškia joks ten pūtimas, vanduo kaupiasi :(

O jus gerti kokiu skyscius salinanciu negalite?gal padetu?del kokiu priezasciu jie kaupiasi?mamai irgi kaupiasi....

Mama siandien silpnesne,guli,bet valgo,juokauja.Tik eme tirpti kojos ir koju pirstai.Kas tai?kaip nuo to gelbetis,ar yra būdų?

Beje kas tas trffo? :4u: 

Atsakyti

Triffas yra diuretikas. Jo būna įvairaus stiprumo, as isgeriau 10 ties. O skysciai kaupiasi pilvo ertmėje, nes yra metastazės zarnyne ir ant pasaitų, kurių pašalinimo operacijos laukiu spalio 6. Tirpti kojos ir rankos pradeda nuo chemijos. Tam gėriau visą chemo laiką liponexin sanoswiss. https://www.vaistine...L_835&ID=352412Aš jas perku camelijoj Tai tirpo vos vos

Atsakyti

Tiesa, pirmą kartą prieš chemo seriją man darė laproskopiją, kurios metu apžvelgė mano "groži" ir nusiurbė 5 litrus, po to taikė chemiją, kadangi pilvukas sunkiai slugo, tai grizus namo po pirmos chemijos ir isgeriau diuretikų, po to viskas buvo tik geryn, nepaisant chemijos  :cry2:​ 

Atsakyti

Ar jūsų mamai per pirmą operaciją pašalino tik gimdą ar ir kiaušides ir daugiau?

Atsakyti

Triffas yra diuretikas. Jo būna įvairaus stiprumo, as isgeriau 10 ties. O skysciai kaupiasi pilvo ertmėje, nes yra metastazės zarnyne ir ant pasaitų, kurių pašalinimo operacijos laukiu spalio 6. Tirpti kojos ir rankos pradeda nuo chemijos. Tam gėriau visą chemo laiką liponexin sanoswiss. https://www.vaistine...L_835&ID=352412Aš jas perku camelijoj Tai tirpo vos vos

Mama siandien irgi ikale diuretika,nes atsikele patinusi ir kas juokingiausia labiausiai patino krutine,tokia gerule pasidare :rolleyes: O tai ju negalima daznai,na kai blogai jau nuo tu skysciu :unsure: pas ja metastaziu nera...bet va skysciai pilve yra.

Aciu labai uz nuoroda,bandysim situos jei isibeges tirpimas.

Isoperavo jai viska.Limfmazgius,kiausides,gimda.Cia pries pora metu.

Atsakyti

Tiesa, pirmą kartą prieš chemo seriją man darė laproskopiją, kurios metu apžvelgė mano "groži" ir nusiurbė 5 litrus, po to taikė chemiją, kadangi pilvukas sunkiai slugo, tai grizus namo po pirmos chemijos ir isgeriau diuretikų, po to viskas buvo tik geryn, nepaisant chemijos  :cry2: 
Kiek jus jau chemo turejot?Man vis atrodo nu kodel negereja,sugeria kursa ir vel trukt uz vadziu ir vel nuo pradziu,sakes kaip baisu :(

O tuos liponexin galima drasiai be gydytojos zinios duoti,biski bijau isijausti i gydytojos vaidmeni :unsure:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paslaptingoji: 17 rugsėjo 2017 - 21:39

Mums Santaroj duodavo per kiekvieną chemiją po dėžutę, aš dasipirkdavau nes neužtekdavo, juos gerti galima 1-2 kart dienoj. Per chemoterapija gerdavau 2k. Ten yra seleno lipoines rugsties, tad jei geriate atskirai selena, nutraukite. Papildo anotacijoje rašoma, kad nuo polineuropatijos jie yra. Nelaukit kol isibeges tirpimas. Manes chemija laukia(antra serija) po kokio menesio,  aš pradejau jau vartoti šiuos papildus, tik 1 k. dienoj. Jei skysčio yra, reiškia kažkur uždegimas, jei nenorite tai vadinti metastaze (man ir parašyta riestinės žarnos sienelė sustorėjusi tik). Skystis nesikaupia šiaip sau. Beje, šiandien atskilėliau pilvas prie nugaros prilipes  :D Tik galvą skauda, matyt nereikėjo vakar gerti-išgręžė normaliai. Tai dabar geriu belekiek vandens. mano ligos istorija prasidėjo prieš metus, tai apturėjau 6 chemo ciklą, tarpe operaciją panašią kaip jūsų mama, trumpą remisiją. Kadangi stadija 4, tai ilgas žaidimas laukia. Nors visi limfmazgiai ar židinukai išnyko arba sumažėjo(ant raktikaulio , pleuros, pilve), bet va dabar du/trys nauji bumbt pilve. Raminu save, kad ėmėsi operuoti iš karto. Rašau, žiūriu, ramiu veidu kaip apie kokią slogą  :blink:​ 

Atsakyti

as po kraujo. visi rodikliai pakilo-matyt buroku sultys veikia.ca-125 dar  9 vnt zemyn!,rytoj varau 4 -am  leidimuisi.

Atsakyti

Mums Santaroj duodavo per kiekvieną chemiją po dėžutę, aš dasipirkdavau nes neužtekdavo, juos gerti galima 1-2 kart dienoj. Per chemoterapija gerdavau 2k. Ten yra seleno lipoines rugsties, tad jei geriate atskirai selena, nutraukite. Papildo anotacijoje rašoma, kad nuo polineuropatijos jie yra. Nelaukit kol isibeges tirpimas. Manes chemija laukia(antra serija) po kokio menesio,  aš pradejau jau vartoti šiuos papildus, tik 1 k. dienoj. Jei skysčio yra, reiškia kažkur uždegimas, jei nenorite tai vadinti metastaze (man ir parašyta riestinės žarnos sienelė sustorėjusi tik). Skystis nesikaupia šiaip sau. Beje, šiandien atskilėliau pilvas prie nugaros prilipes  :D Tik galvą skauda, matyt nereikėjo vakar gerti-išgręžė normaliai. Tai dabar geriu belekiek vandens. mano ligos istorija prasidėjo prieš metus, tai apturėjau 6 chemo ciklą, tarpe operaciją panašią kaip jūsų mama, trumpą remisiją. Kadangi stadija 4, tai ilgas žaidimas laukia. Nors visi limfmazgiai ar židinukai išnyko arba sumažėjo(ant raktikaulio , pleuros, pilve), bet va dabar du/trys nauji bumbt pilve. Raminu save, kad ėmėsi operuoti iš karto. Rašau, žiūriu, ramiu veidu kaip apie kokią slogą  :blink: 

Viska supratau,labai aiskiai parasete.Aciu.

Del metastaziu,reiktu turbut gerai zinoti kas tai.Su gyd kai kalbejau sake tos lasteles kur dabar rado naujas pilvaplevej yra naujos,tarsi naujo vezio.Nes dar paklausiau ar tai metastazes,ji sako metastaziu nera.Tai nezinau net kaip suprast.Skyscio niekada nenutraukinejo jai,daugiausia ivardindavo kaip limfodema,nes nebera limfmazgiu,tai atseit ji neturi kur nuteket.Pabandysiu surast tikslius dokumentus,paziuret ka raso :unsure: 

Mama jau silpna,vaiksto prilaikoma,miega daug,tirpsta kojos.Nakti skaudejo galva,dabar jau ne.Bet valgo.Laikomes zodziu isikibusios kaip galim,nors man vis dar labai sunku su tuo vaizdu susitaikyt.

Bet tai kokie tie nauji zidinukai?***** kaip sudetinga viskas :( 

Atsakyti