<p>O kaži elektroninė paciento kortelė tik Santaroje yra? Pirmąkart girdžiu apie tokį daiktą.</p>
Brazil, Undzinka galit prisijungti prie esveikata portalo, prie paciento srities. Ten irgi būna dalis duomenų, įdomu susipažinti. Tik nežinau ar NVI perduoda duomenis. Bet manau tikrai turėtų.
Nuoroda https://sso.esveikata.lt/espbi-sso#!/ . Jungtis prie ipasas. Po to jungiuosi per internetinę bankininkystę.
Brazil, Undzinka galit prisijungti prie esveikata portalo, prie paciento srities. Ten irgi būna dalis duomenų, įdomu susipažinti. Tik nežinau ar NVI perduoda duomenis. Bet manau tikrai turėtų.
Nuoroda https://sso.esveikata.lt/espbi-sso#!/ . Jungtis prie ipasas. Po to jungiuosi per internetinę bankininkystę.
Ta tai zinau, buvau prisijungus. Suzinojau idomiu dalyku:) Tik va man idomu jie ten raso tai kas is tiesu yra ar is lubu. Nes kai po traumos buvau greitosios pagalbos ligonineje, pasake, kad viskas gerai, o kai ten paskaiciau pasirod luzis uzfiksuotas. Va ir idomu kaip ten raso
Prisijungiau ir aš - pas mane nei vieno įrašo Matyt mano šeimos gydytoja nelabai pareiginga
As irgi patikrinau: nei vieno iraso...
Oho, kaip viskas operatyvu. Gituks, tikekimes, kad si karta ispjaus visa bruda ir nebeliks nieko.
O as vakar ant ausu staciau didziaja Rimi siaures miestelyje:) Ieskojau duoneles, kuria Tu buvai prirodzius. Tai vat, vieno klausiu - nezino, antro klausiu -ziuri i mane, kaip i durna. TAda pasigaunu matyt kazka is vytesniu. na ta jau kazka girdejus ir maloniai lydi mane. Isekom. Nu nera ir viskas. Tada pasikviecia dar viena. Ta mergaite sako buvo, tikrai buvo, Bet dabar nematau. Nusimenu zinoma, nes vaziavau butent ju pirkti. Ir tada vyresnioji sako einam dar cia. Ir o stebukle randam Vikio stova:) O ten ivairiausiu duoneliu Pasiemiau su kanapem:) Skanu, vakar isragavau. Aciu Gituks uz paprotinima:) Kaip mano vyras sake duona tai saliginai galima pavadintu, bet skanu ir be miltu
Beje, kazkada vienoj kepyklelej (jei neklystu OZe) buvau uzmacius duona kepta be miltu. Taip pat grynos seklos. Reikes uzvaziuot kada kai vaziuosim pro sali.
Laba vakarą. Nagrinėju mamos biopsijos rezultatus. "Rudo audinio fragmentas1,8x1x0,8. Pjūviuose fragmentas balkšvas, standus.
Storojoje žarnoje matomas išopėjusiu paviršiumi infiltratyviai plintantis navikas, formuojamas vidutinio dydžio atipinių chromatingų liaukinių struktūrų, kurios liejasi, suformuoja kribriformines struktūras.
Išvada: opėjanti infiltracinė adenokarcinoma, G2.
Pagal TLK - 10 C20
Ketvirtadieniui užsirašė Kauno klinikose pas gydytoją.
Sveikos,
turiu tokį klausimą dėl tyrimų patikimumo - kurie planiniai tyrimai iš jūsų patirties yra patikimiausi? Iš kelių žmonių girdėjau atsiliepimus, kad buvo pastebėtos "dėmės" plaučiuose ar net labai maži kelių milimetrų pakitimai. Taip pat esu girdėjusi, kad ir kelių cm pakitimai praleisti. Suprantu, kad tai priklauso ir nuo metodo, ir nuo gydytojo, bet vis tik - kuris būdas būtų patikimiausias net mažiems pakitimams pastebėti? kaip pvz žmonės pastebi tokius mažus pakitimus žarnyne? KT, MRT, PET? Ar čia utopija? Ačiū iš anksto
Nors labai labai nemėgstu varyti ant Lietuvos, bet šįkart pasiskųsiu - koks vis tik liūdesys gyventi skurdžioje valstybėje. Virš keturių mėnesių stoviu eilėje išsamiam genetiniam tyrimui iš pirminės biopsijos. Žadėjo rugpjūtį, o vakar sužinojau, kad tyrimai net nepradėti, nes genetikė neturi reagentų. Viskas stovi, ne tik mano - visų žmonių. Trūksta žodžių. Gaila pacientų, gaila gydytojų dėl tokios situacijos, nes kt šalyse šitą daro operatyviai. Tas tyrimas kiek suprantu tikrina didesnę genų įvairovę nei tik BRCA. Vienas galimas rezultatas man - jei kažką randa, pradėtų kompensuoti karboplatiną (aš už ją moku). O dabar tuoj visas gydymas praeis, kol jie reagentų nusipirks. Antra, turint genetinių pakitimų, yra specialūs veksmingi inhibitoriai (pvz prie BRCA mutacijos PARP inhibitorius), tegu ir mokami, bet vis tiek žmonėms viltis. Na, žodžiu..
Ot tu čia papasakojai, moki už karboplatina??? Kodėl?
Man viena kompanija pasiūlė apmokėti genomo tyrimą, bet siųs užsienin kaip supratau ir po operacijos, nes tirs iš mėginio. Niekaip nesulaukiu jokių žinių dėl datos dar, jaučiu kad nebus kitą savaitę.
O dėl pilvo tai manau labiau informatyvus yra magnetinis, nes man prie KT išvadose pastoviai rašo "išsamesnei analizei padaryti magnetini tyr." PET tai iš vis tobulas, bet jis brangus velniškai, todėl ne visiems skiria.
Apie zarnyna nieko negaliu pasakyt, bet apie plaucius taip. Rentgenas nieko nerode. Visiskai! Buvo darytas - isvada be pakitinu. Po 4 menesiu (del peties traumos) buvo darytas peties magnetinis rezonansas. Tada ir pamate 3x4 metastaze zastikaulyje. Po to buvo daryta scintigrafija. rode metastaziu vietas, bet nerodo ju dydzio. Tada komputerine tomografija (krutininies dalies, juosmenines ir klubu). TAda ir nustate plauciuose metastazes iki 6mm. Pet man nedare, bet kiek skaiciau ir girdejau atsiliepimu - tiksliausias tyrimas. Bet jo nelabai noriai skiria. Kodel - niekas nepaaiskina.
Ačiū.
Grįžtant prie pasibėdavojimų apie šalies skurdumą. Taip, už karboplatiną moku, nes prie mano diagnozės priklauso tik jei nustatyta geno mutacija, va taip va. Tik genų tyrimo niekaip nepadaro, nes mat reagentų neturi už ką nusipirkti. Antra, PETas skiriamas tik super atvejais ir ten eilės, sprendžia atskira komisija, žodžiu kryžiaus keliai arba labai brangu. Tuo tarpu JAV: carbo plius taxane yra įprasta schema metaplastinio TNBC atveju, koks yra pas mane, o iš tyrimų PET daugiausiai ir naudojamas visiems pacientams, kiti daromi patikslinimui. Labai patogu, nes eiliniam patikslinimui darai vieną skaną ir matai viską. Va tokie reikalai.
Supratau kad pilvui KT, krūtinei MRT, o kaip su smegenais kažin? Natūrali stebi mažas metastazes galvoje, kaži kaip?
Gituks, kaip tu į tą kontorą išėjai, ar čia pažįstami/draugai/giminės?