Laba,
dėl FB grupės "Išsigydžiau vėžį" tai viskas aišku - tą info reikia vartoti su "župsniu druskos". Aš pati apskritai nebeskaitau, nes bloga ten energija, visi tarpusavyje riejasi ir pusė žmonių atrodo kaip fanatikai.
O bet tačiau į
alternatyvias priemones (meditacija, reiki, ar tie energetiniai taškai, kuie yra paremti kelių tūkst metų senumo kinečių medicina) visiškai nespjaučiau. Į viską dabar žiūriu atvirai ir visai už šį bei tą pabandyti juk blogiau nebus. Perskaičiau porą knygų apie tai kaip šie reikalai veikia, tai bent jau poveikis streso mažinimui ir placebo efektui įrodytas, o tai turi poveikį gijimo spartai, vaistų įsisavinimui etc. Ir beje, šiame procese tikėjimas yra svarbus veiksnys (jei sakot kad netikit - nedarykit, o jei darot - nusiteikite kad tikite). BET tai neturėtų JOKIU BŪDU pakeisti tradicinio gydymo - tyrimų ir vaistų. Aš esu už kompleksinį gydymąsi - vaistai, nusiteikimas, mityba, papildai, alternatyva (daugiausiai poveikis nusiteikimui ir stresavimui). Pirmi trys punktai esmė, kiti papildantys ar jei visa kita jau išnaudota (geriau nei pasiduoti).
Dėl mitybos išties įdomiai, nes yra dvi pagrindinės teorijos, viena ketogeninė (riebalai), kita veganiška ir sulčių (angliavandeniai), ir jos viena kitai priešingos. Aš pati stengiuosi laikytis (kiek išeina) "Naujajai priešvėžinei mitybai" artimiausios dietos (be miltų, bulvų, cukraus, krakmolingų daržovių ir labai saldžių vaisių etc). Tai ji artimesnė ketogeninei. Tačiau pernelyg savęs neriboju, manau kad valgau teisingiau, bet per daug - būna kad jei labai LABAI norisi, tai esu ir desertą suvalgiusi, kartais bulvę arba duonos riekę. Beje, Gituks dėka atradau sėklų duoniukus, liuks reikalas, kertu dabar su lašiniu ir omletu, jėga, ir duonos nebereikia.
Gituks, parašiau až, gal pasidalinsi Šaulio mityba - baigsis vasara ir visi jos gėriai, o ir chemija baigsis, gal ir aš sugriežtinsiu savo mitybą. Jei neskaityti vandens, kuris po taxanų užsilaiko porą dienų, tai esu viso numetus tris kg, ir daugiau max vieną dar galiu numest iki idealaus svorio, daugiau jau nenoriu, nes išmatavimai jau 95-60-95 (teko susirgt kad pasiekti idealius matmenis, juodas humoras
).
Dėl tyrimų ir daktarų - tai aš laikausi principo "pasitikėk, bet nemiegok". Geriausias pavyzdys iš šiandien - pakartotinis dubens KT po trijų mėn rado darinį pilve prie klubo. Tada buvo grįžta prie seno KT ir tas pats darinys buvo stebuklingai "atrastas" ir ten, nors prieš tai išvada buvo kad nieko nera (tiesa, darė kita daktarė Afidejoj). Už dviejų savaičių darau biopsiją. sako gal limfmazgis, gal kas, bet geriau žinoti. Tai nereiškia,kad visą laiką reik stresuot ir bijot. Bet intuiciją lavint, išsireikalaut tyrimo ir prasimušt pas geresnį daktarą (jei NVI, KT atveju Pocė, echo - Trakymas) geriau netingėti.
Tai va tokie reikalai. Šiandien susileidau naują dozę, užporyt išvarau į Žemaitiją ir prie jūros.