Įkraunama...
Įkraunama...

Sanatorija "Palangos Gintaras"

Geram zmogui, kuris pasaldins gyvenima, uzleisiu gera vieta automobiliui prie pat botanikos parko vartu smile.gif
Atsakyti
Šiandien dar daug vietų išmetė įvairiom dienom. O reikėjo tiek dienų keltis 8 val., stresuot, kad užsiregistruot, kai dabar riknkis katrą nori dieną doh.gif
Atsakyti
Šiandien girdėjau, kaip procedurose sesutės dejavosi, kad padaugės žmonių. Tik nenugirdau pradžios dėl kokių priežasčių. Žmonių ir dabar daug, pikas visada prasideda liepos vidury, kodėl vietų atsirado butent dabar, gal dėl to, kad nebegavo žmonės finasavimo. Mes kai tvarkėmės, tai rekomentadavo iki birželio pabaigos, nes baigsis pusmetis, baigsis ir pinigai.
Atsakyti
Mamos, sakykit, o kaip Jums ta bendra kineziterapija salėje? Kalbu apie vaikučius, kurie iki 8 metų. Man, tai lengvas balaganas...ir vaikams su BA aš nelabai matau didelio pliuso.
Atsakyti
QUOTE(vaidute2006 @ 2016 07 13, 15:57)
Mamos, sakykit, o kaip Jums ta bendra kineziterapija salėje? Kalbu apie vaikučius, kurie iki 8 metų. Man, tai lengvas balaganas...ir vaikams su BA aš nelabai matau didelio pliuso.

Mes pernai buvom 2 kartus. Abu skyre ta bazine.. Labai nepatiko.. Mano mazas visai buvo. 1,3 ir veliau 1.7 metu
.tai jam isvis ten siaip pazaidimas... O siemetjau mums tik individualia dave..
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2016 07 13, 16:39)
Mes pernai buvom 2 kartus. Abu skyre ta bazine.. Labai nepatiko.. Mano mazas visai buvo. 1,3 ir veliau 1.7 metu
.tai jam isvis ten siaip pazaidimas... O siemetjau mums tik individualia dave..

Mano, tai didesni 4 ir 7 metų,bet išeina šlapi..duodasi ten jie..
Atsakyti
QUOTE(vaidute2006 @ 2016 07 13, 14:57)

Kazkoks nesusipratimas su ta manksta. Kokia nauda is tokios masines nesuvaldomu vaiku tvankioje, karstoje saleje mankstos? Vaikams gal ir linksma, bet naudos tikrai mazai. Idomiausia, kad visi vaikai vienu metu, nors ligos kitos. Kaip gali buti bendrai... nesuprantu.
Papildyta:
QUOTE(vaidute2006 @ 2016 07 13, 17:10)
Mano, tai didesni 4 ir 7 metų,bet išeina šlapi..duodasi ten jie..

Mano irgi perkaitusios iseina. Vienas berniukas vos nenualpo isejes...
Atsakyti
QUOTE(xingx @ 2016 07 13, 18:38)
Kazkoks nesusipratimas su ta manksta. Kokia nauda is tokios masines nesuvaldomu vaiku tvankioje, karstoje saleje mankstos? Vaikams gal ir linksma, bet naudos tikrai mazai. Idomiausia, kad visi vaikai vienu metu, nors ligos kitos. Kaip gali buti bendrai... nesuprantu.
Papildyta:

Mano irgi perkaitusios iseina. Vienas berniukas vos nenualpo isejes...

Vat būtent, kad perkaista, o paskui trūksta tik mažo skersvėjo ir jau suserga, jei vaiko imunitetas silpnesnis. Bet kaip suprantu, tai yra privaloma? Ta bazinė kineziterapija?
Atsakyti
QUOTE(vaidute2006 @ 2016 07 13, 20:31)
Vat būtent, kad perkaista, o paskui trūksta tik mažo skersvėjo ir jau suserga, jei vaiko imunitetas silpnesnis. Bet kaip suprantu, tai yra privaloma? Ta bazinė kineziterapija?

Mums siemmet jos neskyre su lengvu vcp
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2016 07 13, 21:24)
Mums siemmet jos neskyre su lengvu vcp

Kokia "programa" vyksta, kai suserga vaikas sanatorijoje?
Atsakyti
Mankšta arba medicininiais terminais kineziterapija yra reabilitacijos pagrindas, ji privaloma kiekvienam sanatorijoje gydomam pacientui, aišku jei jis atvažiuoja gydytis, o ne poilsiauti su mama... Mankšta gali būti 2 rūšių individuali pasyvi arba grupinė aktyvi. Individuali, pasyvi skiriama vaikams, turintiems didelių judėjimo sutrikimų (pvz. sergantiems nervų ligomis - VCP, insultai arba judėjimo sutrikimais - sunkios galūnių traumos), kai reikalingas individualus kineziterapeuto darbas su vienu pacientu, jos metu kineziterapeutas savo rankomis vaikui atlieka tempimo pratimus, raumenų stiprinimo pratimus ir t.t. Kitiems vaikams skiriama grupinė aktyvi mankšta, kurios metu kineziterapeutas vaikams parodo, kokius pratimus jie turi atlikti, o vaikai juos atlieka patys visi kartu, prižiūrint kineziterapeutui. Į grupes pacientai suskirstomi pagal susirgimų rūšis: pvz. kvėpavimo ligomis sergančių pacientų grupė, kraujotakos ligomis sergančių pacientų grupė ir t.t. Mielos mamos, juk gydytojai tam ir mokėsi 9 metus medicinos, kad nuspręstų kas labiausiai padėtų Jūsų vaikui pasveikti, sustiprėti, tad nesiimkite pačios spręsti už gydytoją ko labiausiai reikia Jūsų vaikui, kokia iš to nauda ar iš viso tokios procedūros reikalingos...
Atsakyti
QUOTE(denyxe @ 2016 07 14, 05:58)
Kokia "programa" vyksta,  kai suserga vaikas sanatorijoje?

Sergantys vaikai turi vaziuoti namo, tokia tvarka.

QUOTE(Mistika 2 @ 2016 07 14, 08:22)
Mankšta arba medicininiais terminais kineziterapija yra reabilitacijos pagrindas, ji privaloma kiekvienam sanatorijoje gydomam pacientui, aišku jei jis atvažiuoja gydytis, o ne poilsiauti su mama... Mankšta gali būti 2 rūšių individuali pasyvi arba grupinė aktyvi. Individuali, pasyvi skiriama vaikams, turintiems didelių judėjimo sutrikimų (pvz. sergantiems nervų ligomis  - VCP, insultai arba judėjimo sutrikimais - sunkios galūnių traumos), kai reikalingas individualus kineziterapeuto darbas su vienu pacientu, jos metu kineziterapeutas savo rankomis vaikui atlieka tempimo pratimus, raumenų stiprinimo pratimus ir t.t. Kitiems vaikams skiriama grupinė aktyvi mankšta, kurios metu kineziterapeutas vaikams parodo, kokius pratimus jie turi atlikti, o vaikai juos atlieka patys visi kartu, prižiūrint kineziterapeutui. Į grupes pacientai suskirstomi pagal susirgimų rūšis: pvz. kvėpavimo ligomis sergančių pacientų grupė, kraujotakos ligomis sergančių pacientų grupė ir t.t. Mielos mamos, juk gydytojai tam ir mokėsi 9 metus medicinos, kad nuspręstų kas labiausiai padėtų Jūsų vaikui pasveikti, sustiprėti, tad nesiimkite pačios spręsti už gydytoją ko labiausiai reikia Jūsų vaikui, kokia iš to nauda ar iš viso tokios procedūros reikalingos...

Del pacios kinezoterapijos prasmes viskas gerai. Reikia ir butina judeti visiems. Esme yra sportas tvankioje saleje su vaikais kurie neklauso. Nenormalu, kad saleje talpinama tiek daug vaiku vienu metu. Naudos mazai, vaikai nejuda tiek kiek reikia ir kaip reikia.
Atsakyti