Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(sena pažįstama @ 2016 06 28, 07:40)
Kekerinis puvinys. Nieko gero.
O pirmosios nuotraukos reikia sugauti "graužiką", tai ir sraigės gali būti, ir šliužai, ir vabaliukai. Galima bandyti purkšti neemezaliu, bet jei tai sraigės-tai jis nepadės.

Kaip atsikratyti to puvinio? blush2.gif
Reikia persodinti? Pakeisti žemę?

Sraiges atmetu, nes nepasiektų. Visos šios braškės auga vazonuose, loveliuose. Auginu loveliuose, nes noriu rudeniop parinkti naujų ūsų ir juos sodinti į žemę.
O papurškus negalima bus valgyti braškių jei jos bus? blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, ar yra kokių nors skiriamųjų požymių, pagal kuriuos galima atskirti, kas naikina braškes - kurkliai ar karkvabalio lervos? Kurklių sode turime jau gal 10 metų, bet iki šiol jie veikla braškyne nepasižymėdavo. Iš pavasario braškės gyvavo visai gražiai - patręšiau, laisčiau. Paskui prasidėjo negerovės: krūmai vienas po kito apvysta, po kurios laiko - visai nudžiūna verysad.gif Ištraukus krūmą - šaknų mažai... Reiks gerai perkasti vietas, kur kerai numirė - gal ką atrasiu... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2016 06 29, 21:34)
Sveikos, ar yra kokių nors skiriamųjų požymių, pagal kuriuos galima atskirti, kas naikina braškes - kurkliai ar karkvabalio lervos? Kurklių sode turime jau gal 10 metų, bet iki šiol jie veikla braškyne nepasižymėdavo. Iš pavasario braškės gyvavo visai gražiai - patręšiau, laisčiau. Paskui prasidėjo negerovės: krūmai vienas po kito apvysta, po kurios laiko - visai nudžiūna  verysad.gif  Ištraukus krūmą - šaknų mažai... Reiks gerai perkasti vietas, kur kerai numirė - gal ką atrasiu...  verysad.gif

Pas mane tappat anksciau kurkliai nelysdavo i braskes , tik kai uogos atsirasdavo ir jei guledavo ant zemes tai grauzdavo, bet nuo pernai naujai pasodintas laaabai smarkiai niokojo saknis ir siemet irgi , nezinau kodel sitos jiems taip patiko, bet visai saknu nenugrauzdavo, bet uzteko ir niokojimo kad krumeliai zudavo. Pas mane karkvabaliu kaip ir nera, tikra retenybe.
Bet galima atskirt, kur kurklys praejes, jis juk urvais savo keliauja, o karkvabalis tupi vietoj ir eda.
Atsakyti
as siemet sodinau frigo daigelius. kol savaitgali buvom sode, lapeliai eme list. 8 is 11 su lapukais jau buvo. po savaites atvaziavus tik dvi gyvos buvo. tik sakneles like, skroteliu ner, lapuku ner. o dabar i tas remontantines kesinasi gun_bandana.gif vis koks lapas nugnybtas unsure.gif
Atsakyti
o kaip šiemet aplamai braškių derlius? Ar tik pas mane braškių mažai, ar ir metai nėr labai palankūs braškėms?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 06 30, 09:54)
o kaip šiemet aplamai braškių derlius? Ar tik pas mane braškių mažai, ar ir metai nėr labai palankūs braškėms?

Pas mane normaliai.daugiau nei pernai. BET pavasari tresiau o per sausras laisciau- ir daug. Siuo momentu patingejau palaistyt- tai uogytes dar neuzaugusios o jau prinokusios. Remontantines irgi kai pradejau laistyt- pradejo stipriai augti ir zydeti.

Ntu-Kpi- pas mane taip buvo kai pradejo zydeti. bijojau kad nenuestu ziedu, tai su deciu nupurskiau. tfu tfu tfu - baigesi grauzimai.
Atsakyti

Pas mane mažiau nei pernai ar užpernai. verysad.gif
Nežinau dėl ko.
Pernai rudenį keitėsi mano daržo vieta, tad visus daigus teko perkelti į naują daržą. Ar jiems kažkas nepatiko ar kas, bet daugelis tik užmezgė uogytės, ir tas suvalgė kažkokia bjaurastis. Nors šiemet jos ir buvo dengtos agroplevele nuo šalnų, ir laistytos daauuuug. Bet vis tiek mažos ir mažai uogų gavosi.
Pas mamą taip pat mažai uogų. Sakė mažiau nei pernai.

QUOTE(Muxius @ 2016 06 30, 11:39)

Ntu-Kpi- pas mane taip buvo kai pradejo zydeti. bijojau kad nenuestu ziedu, tai su deciu nupurskiau. tfu tfu tfu - baigesi grauzimai.

Kažkaip bijau deciu purkšti. Jei neklystu tėvai bulves nuo kalaradų juo purškia.
Bet turbūt teks pamiršti apie ekologiškumą ir purkšti kažkuom bent jau naujai pasodintus daigus šį pavasarį. Noriu atnaujinti savo braškyną, tad norisi kitąmet turėti geresnį derlių.
Atsakyti
mes kai uogieniu neverdam, saldytos pradeda eit tik kai uzkaitina, o dar braskes nezydi, tada i kokteilius gaivinancius .... tai to derliaus sociai gal. dabar tai jau i pabaiga. bet savaitgali dar daugiau nei kibira priskyniau ir veziojau: bliudas dukrai, bliudas teciui. o sau maziukes visokios. baigiam suest su jogurtu ir dribsniais biggrin.gif
dabar tos tipo "pandoros" eina. kietos, standzios, saldytuve dezuteje laikosi ilgiausiai . remontantines viena kita uogyte isragauta tik. man labai skanios tos Charlote. bet dar per mazai ragavau, kad daugiau ka pasakyt galeciau ax.gif
Atsakyti

Pas mane pernai is tu pirmameciu frigo buvo daugiau, nei siemet is antrameciu, labai sunaikino ziedgrauzis, turbut daugiau nei puse uzuomazgu. Laisciau pastoviai, jei ne tai butu viskas isdege.

Man kyla abejones del pavadinimu daigu, nes visur intern. raso kad Sonata vid. ankstyv. o pas mane ji labai ankstyva, o antroje vietoje gavosu Rumba, dabar tik baigesi uogos o Sonatos pries dvi savaites, Marmolados dar valgau po kazkiek, nes jau senos.
Bet kiek ziurejau pagal uogu isvaizda tai turetu atitikt.
O kaip pas tave Saintlina?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2016 07 01, 18:22)
Man kyla abejones del pavadinimu daigu, nes visur intern. raso kad Sonata vid. ankstyv. o pas mane ji labai ankstyva, o antroje vietoje gavosu Rumba, dabar tik baigesi uogos o Sonatos pries dvi savaites, Marmolados dar valgau po kazkiek, nes jau senos.
Bet kiek ziurejau pagal uogu isvaizda tai turetu  atitikt.
O kaip pas tave Saintlina?

Pas mane labai senas braskynas, auga honeoye ir sonata. Tai sonata kiek vėlyvesnė, nu bet labai neženkliai, gal 2-3 dienų prasislinkimas. Gyvenu kaune, sonatos likučius skyniau šios savaitės pradžioje.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2016 07 01, 18:33)
Pas mane labai senas braskynas, auga honeoye ir sonata. Tai sonata kiek vėlyvesnė, nu bet labai neženkliai, gal 2-3 dienų prasislinkimas. Gyvenu kaune, sonatos likučius skyniau šios savaitės pradžioje.

Pas mane visada viskas anksciau, nes smelis, ikalne i pietus, bet esme tame, kad Rumba yra ankstyva o Sonata velyvesne, o pas mane Rumba velyvesne ir zydet pradejo savaite veliau ir uogos nokt taippat , o siaip ji man zymiai skanesne uz ta neva Sonata.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2016 07 01, 18:41)
Pas mane visada viskas anksciau, nes smelis, ikalne i pietus, bet esme tame, kad Rumba yra ankstyva o Sonata velyvesne, o pas mane Rumba  velyvesne ir zydet pradejo savaite veliau  ir uogos nokt taippat , o siaip ji man zymiai skanesne uz ta neva Sonata.

Tai gal pas tave ne sonata. Nes rumba turėtų būti nezenkliai ankstyvesnė už honeyoe, vadinasi kokia savaite lenkti sonata. Arba ne rumba g.gif arba sonata kur rumba, o rumba, kur sonata ax.gif biggrin.gif

O sonatos as irgi norejau atsisakyti, bet MB pareiškė, kad jam skaniau uz honeyoe. Tai dabar svarstau.

O kaip marmolade tau - lyginant su kitom auginimu ir skoniu?
Atsakyti