Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Lusasita @ 2016 06 23, 09:37)
as atsodinu kasmet. siemet turiu ketvirtameciu, treciameciu, antrameciu ir pirmameciu.  is pirmameciu imsiu daigiukus ir sodinsiu naujas, o rausiu siemet ketvirtametes ir treciametes  ( siaip dar nerauciau treciuju)  ax.gif derejo gerai, tik kad  ta vieta jau pievai suplanuota.

Pasidalinkit patirtimi - ar yra skirtumas is kuriu imti daigus - is pirmameciu ar ketvirtameciu? Kurie daigai geresni?
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 06 23, 11:47)
Pasidalinkit patirtimi - ar yra skirtumas is kuriu imti daigus - is pirmameciu ar ketvirtameciu? Kurie daigai geresni?

seniai seniai mane moke , kad galima imt is pirmameciu ir dar is antrameciu. tai taip ir darau. imu tik is pirmameciu smile.gif
Atsakyti
Mano bevardis braskynas ax.gif
user posted image
Atsakyti
Galima imti iš pirmamečių ir drąsiai iš antramečių, ne vienam šaltinį skaičiau (girdėjau) 4u.gif Ką darau ir pati smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 06 23, 12:47)

Labai patiko turimos uogos ir ėmiau dauginimo medžiagą iš 5-6 metų senumo braškyno. Naujo braškyno krūmai vešlūs, uogų daug ir didelės ax.gif
Atsakyti
aš irgi šiemet imsiu iš savų, mano gal ketvirtametės. pagalvojau kad vis tik kur garantija kad iš braškynų perkant jie ima pirmamečių daigus. o iš savų vis tik pasižiūri kur gražesni ir pan ax.gif nes kažkada iš žinomo braškyno pirkau tai tokie flencai fui, ir nieko labai neaugo nei braškių buvo...
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 06 23, 14:46)
seniai seniai mane moke , kad galima imt is pirmameciu ir dar is antrameciu. tai taip ir darau. imu tik is pirmameciu smile.gif

QUOTE(Infinity_ @ 2016 06 23, 22:02)
Galima imti iš pirmamečių ir drąsiai iš antramečių, ne vienam šaltinį skaičiau (girdėjau)  4u.gif Ką darau ir pati smile.gif

QUOTE(Gaudvilė @ 2016 06 24, 16:20)
Labai patiko turimos uogos ir ėmiau dauginimo medžiagą iš 5-6 metų senumo braškyno. Naujo braškyno krūmai vešlūs, uogų daug ir didelės  ax.gif

QUOTE(Aryvle @ 2016 06 24, 21:18)
aš irgi šiemet imsiu iš savų, mano gal ketvirtametės. pagalvojau kad vis tik kur garantija kad iš braškynų perkant jie ima pirmamečių daigus. o iš savų vis tik pasižiūri kur gražesni ir pan  ax.gif  nes kažkada iš žinomo braškyno pirkau tai tokie flencai fui, ir nieko labai neaugo nei braškių buvo...

Dabar ir suksiu galvą ką daryti.
Rudeniop reikia daug išmesti krūmų, kurie šiemet net nežydėjo. doh.gif
Atsakyti
Prašau patarimo.
Pernai rudenį pirkau ūkyje ir pasisodinau naujus braškių daigus. Šiemet vešlūs, gražūs. Po kelias uogas, bet jos didelės, gražios, blizgančios. Turiu užsirašiusi pavadinimus, bet dabar neturiu galimybės pažiūrėti. Įdėsiu kitąkart. Kaimynė pamačiusi, sako - kodėl leidai derėti, reikėjo nuskabyti žiedus, kad daigai pirmamečiai sustiprėtų, o ne uogas nokintų. Obelaitę kai sodinau, tai pardavėjas mokė, kad nuskabyčiau žiedus, neleisčiau užmegzti obuoliukus, nes kitamet bus didesnis derlius ir medelis sustiprės. Buvau palikusi 5 obuoliukus, visiems šeimoje po obuolį užauginau smile.gif Dabar jau 8 metai, bet žemaūgė obelaitė vos išlaiko savo derlių, apramstyta iš visų pusių, bet derlius gausus kasmet. O čia - braškės, anksčiau kiek augindavau savo braškes, savų daigų pasidarydavau, niekad neskabiau žiedų ir braškių turėdavau, tik kad smulkesnės būdavo.
Kaip jūs darot?
Dabar leidžia po du, tris ūsus. Jau ir įsišakniję, po 2-3 lapelius. Ką daryt? Ar leisti auginti ūsus, ar juos nukirpti ir leisti daigams sustiprėti? Man daugiau braškių kaip ir nebereikia. Pakanka daigų smile.gif
Atsakyti
jei nauju daigu jums nereikia neleiskit auginti usu, isskinkit. Sustipres krumai, derlius kita meta bus didesnis. O pernai sodintiems daigams niekada ziedu neskabau, net ir si pavasari sodinti daigai veda uogas pas mane
Atsakyti
QUOTE(kasytė1 @ 2016 06 26, 14:39)
jei nauju daigu jums nereikia neleiskit auginti usu, isskinkit. Sustipres krumai, derlius kita meta bus didesnis. O pernai sodintiems daigams niekada ziedu neskabau, net ir si pavasari sodinti daigai veda uogas pas mane

ačiū smile.gif
Atsakyti
Padėkit išsiaiškinti kas yra su mano braškėm.

Keli krūmai su tokiais apgraužtais lapais.
Ketvirtadienį nukarpiau visus apgraužtus lapus ant tų krūmų, o šiandien vaizdas vėl toks:

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Kita bėda. Krūmai su sveikais lapais. Buvo gėlių, lyg ir uogytės mezgėsi.
O poto stiebai su uogomis apvyto, sudžiuvo... Vaizdas toks:

user posted image

Šis stiebelis lyg su mažom uogytėmis, bet tas kur guli ant vidurinio piršto jau sudžiuvęs. verysad.gif

user posted image

Laistyta pakankamai. Nebuvo perdžiuvę.
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 06 27, 18:48)
Padėkit išsiaiškinti kas yra su mano braškėm.

Keli krūmai su tokiais apgraužtais lapais.
Kita bėda. Krūmai su sveikais lapais. Buvo gėlių, lyg ir uogytės mezgėsi.
O poto stiebai su uogomis apvyto, sudžiuvo... Vaizdas toks:

user posted image

Šis stiebelis lyg su mažom uogytėmis, bet tas kur guli ant vidurinio piršto jau sudžiuvęs.  verysad.gif

user posted image
Laistyta pakankamai. Nebuvo perdžiuvę.

Kekerinis puvinys. Nieko gero.
O pirmosios nuotraukos reikia sugauti "graužiką", tai ir sraigės gali būti, ir šliužai, ir vabaliukai. Galima bandyti purkšti neemezaliu, bet jei tai sraigės-tai jis nepadės.
Atsakyti