Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Venta9 @ 2016 06 21, 16:43)
Dabar jau prinoko Marmolada tai tikrai skanesne visais atzvilgiais, ir kvepia ir saldi , na tikra braske.
Tu pramoniniu daugiau nenoresiu, mazam DARZE geriau paprastas augint. zinoma, kas pardavimui nori, tai sonatos nepamainomos, gali savaite stovet ir isvaizdos nepakeicia biggrin.gif

man irgi labai jos patinka. tik iškritikavo, kad neaišku kelinto atsėlio ir kelinto kartos biggrin.gif , nes pati dauginuosi iš savo, o ir pirkau turguj iš bobučių. Tai gal reikės paieškoti RINKTINIŲ VEISLINIŲ, bet vistiek pramoninių ilgai grojančių nepirksiu
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2016 06 22, 08:25)
man irgi labai jos patinka. tik iškritikavo, kad neaišku kelinto atsėlio ir kelinto kartos  biggrin.gif , nes pati dauginuosi iš savo, o ir pirkau turguj iš bobučių. Tai gal reikės paieškoti RINKTINIŲ VEISLINIŲ,  bet vistiek pramoninių ilgai grojančių nepirksiu

tu žinai, su tom rinktinėm veislėm man kaip šiemet yr.. taip, jos puikios, uogos didelės, dera gerai. Bet va tų senųjų braškių skonis... na fantastiškas, kaip žemuogių wub.gif Naujosios tiesiog nublanksta, nors jos išties labai skanios.
Veislių senų aš jau ten nebeatsirenku, bet jų ten visokių buvo, ne viena. Taip kad kitąkart savo reikmėm gal tegu bus ir n-tojo atsėlio smile.gif
Atsakyti
as tai nezinau ka auginu. nuostabias n-tojo atselio is drauges pries 25 metus gautas. tai nei pavadinimo nei paso neturi. bet labai skanios. o uzpernai kaimynka dave labai dideliu braskiu, velyvesniu nei musiskes , daigeliu. sake, kad pandora. bet jei ji tik dabar zydi g.gif pas mus jau beveik po pirma uoga prinokusios g.gif labai dideles, apvalios, blizgancios, kietokos. vidus sviesus. ir grauzi kaip obuoli . tiesa greit puna anos. kazi ka auginu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 06 22, 10:56)
o uzpernai kaimynka dave  labai dideliu  braskiu, velyvesniu nei musiskes , daigeliu. sake, kad pandora. bet  jei ji tik dabar zydi g.gif

taip, Pandora dabar žydi ir mezga. Man jos labai labai patinka wub.gif Ir tas vėlyvumas labai super. Kitos jau pasibaigę, o šitom pats sezonas thumbup.gif
Atsakyti
tai reiskias pas mane ne pandora, o tai kas tada g.gif
pagal forma ( is foto) man panasiausia i pandora ar polka g.gif tokios apvalios, dideles, blizgancios, standzios , g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 06 22, 14:31)
tai reiskias pas mane ne pandora, o tai kas tada  g.gif
pagal forma  ( is foto) man  panasiausia i pandora ar polka  g.gif  tokios apvalios, dideles, blizgancios, standzios , g.gif

Polka irgi vėlyvesnė. Tik ne tiek vėlyva kaip Pandora. Irgi labai skani uoga.
Atsakyti
ką tik iš braškyno..
turiu dvi veisles, vienos pavadinimo neatsimenu, bet buvo, kita Kent. matau, kad tos nežiniukės uogų kitais metai nebenorėsiu, arba apvalgyta ropojančiais ir šliaužiančiais, arba pūna uogos besiliesdamos su mulču ar nuo kokio kito bieso. jei kokią sveiką randu, tai skonis vandeningas. pririnkau tokių pusbalčių, kurios dar neapvalgytos, gal balkone ant saulutės sunoks...?
Kent akivaizdžiai atsparesnė nelegaliems valgytojams, nepūna, nors mulčas, vieta tie patys, ir žymiai skanesnė.
žodžiu, jei pasidauginsiu aš savo Kent iš ūsų ir vietoj tos nežiniukės pasodinsiu, ar derės, esant tik vienai veislei? nereik kitos veislės braškių šalia? ar vis gi kokią kitą bandyti sodinti?
Atsakyti
Labas vakaras.
Gal jau ir buvo kalbėta anksčiau, atsiprašau, kad klausiu čia. Kaip pasidauginti/įšaknydinti ūsus, jei auginama ant juodos agrotekstilės? Ačiū, kas atsakys.
Atsakyti
manau, kažkaip va taip smile.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

kas liečia veisles aš auginu kami sonata marmolada ir pandora. Pačios skaniausios man marmolada. Prieš kelis metus pirkau daigus iš forumietės, bet nepamenu kurios blush2.gif padariau išvadą kad braškes auginti apsimoka tris metus. šiemet man rodos ketvirti, nors nesinori tikėti kad taip greit laikas eina, bet kad žinokit braškių kaip mažai schmoll.gif smulkios ir mažai. nors pas mane jos laistomos ir pan, bet pernai daugiau buvo, per visas veisles apie 250 daigų, o kas kelintą dieną po du litrus braškių tik nuskinu. nors yra pas mus paukščiu bet nulesinėtų braškiu vos keletas, nemanau kad jos tiek nulesa kad žymių nelieka, be to lauke trys katės tai paukščiukai prisibijo. žodžiu šiemet sodinsiu vėl iš naujo tik turbūt sonatos atsisakysiu, tik labai domintų čia išgirta venta. gal reikės pabandyti nusipirkti flencų.
Tiesa šiemet bandysiu sodinti ant juodos specialios plėvelės ir man iškilo toks klausimas kokiais atstumais sodinat? nes langeliai kad 10cm man rodos pagal standartą kas 30cm turėtų eiti daigas, bet jei ravėti nereiks, tai gal galimas kas 20cm sodinti? patarkit kas sodinot, kaip iš patirties išeina?
Atsakyti
QUOTE(Aryvle @ 2016 06 23, 07:15)
padariau išvadą kad braškes auginti apsimoka tris metus. šiemet man rodos ketvirti, nors nesinori tikėti kad taip greit laikas eina, bet kad žinokit braškių kaip mažai  schmoll.gif  smulkios ir mažai.

dažnai tenka atnaujinti, kad pastoviai būtų. kai turiu antrametes, iš kurių būna geriausias derlius, tą rudenį sodinu naujas. kitais metais būna trečių ir pirmų metų, irgi užtenka uogų, o dar sekančiais prie antramečių vėl vienas raunu, kitas sodinu.
Atsakyti
as atsodinu kasmet. siemet turiu ketvirtameciu, treciameciu, antrameciu ir pirmameciu. is pirmameciu imsiu daigiukus ir sodinsiu naujas, o rausiu siemet ketvirtametes ir treciametes ( siaip dar nerauciau treciuju) ax.gif derejo gerai, tik kad ta vieta jau pievai suplanuota.
Atsakyti