Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(♥Indra♥ @ 2016 06 07, 22:19)
Sveikos merginos, o as jau norejau klaust, kas mano braskem nutiko.... doh.gif auginu pirmi metai, o uogos po puse nuvalgytos, jau varles ir sraiges apkaltinau, bet kad pauksciai, nepagalvojau...  blush2.gif  eisiu ryt tinklo pirkt kaip jus rekomenduojat, siaubingai gaila uogyciu... sad.gif

Taip, varlėms irgi braškės skanios. Bet anos tiek žalos nepridaro. Jos pradžioje paragauna ir paskui jau būna sočios. Tu pirma įsitikink, kas ten iš tiesų jas ryja. Paukščiai kai lesa tai braškėse matosi tokios snapo žymės.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
oj mergaitės graudu skaityt apie braškių kenkėjus... ir pas mus jų pilna...
Vakar paukščius vaikėm smile.gif Net draugą medžiotoją pasikvietėm pašaudyt... tik kiek padėjo? po pusvalandžio vėl pilni laukai. Jiems labai skanios tos pačios pirmosios prinokusios.. o noksta pirmos tai didelės, gražios.. dar aišku ir visokie šliužai puola, varlės ir t.t. Šiemet kažkas baisaus..
Nuo žiedgraužio laiku suspėjom viską kas priklauso padaryt.. dabar drąsiai darže uogą nusiskynus ją iškart į burną kišu smile.gif

Dėl mulčiavimo noriu patart... nepersistenkite su vejos žole mulčiuojant, nes ji - azoto šaltinis. Jei mulčiuojate žole, reiktų nepadauginti azoto trašų, nes galite turėti daug lapų .. net iki kelių.. ir mažai uogų wink.gif GERIAUSIA mulčiuoti šiaudais (tinka visi, bet labiausiai - rugių).
Ir neimkite šiaudų iš ekologiško ūkio wink.gif nes prisibersite sau begalę sėklų wink.gif tai čia toks patarimas.. o darykit kaip kiekvienai atrodo geriau.

pas mane daug uogų primegzta, kekės lūžta... kaži kiek derliaus bus. Bet už kokių 10 dienų - jei smarkiai neatvės oras - bus pats braškymetis.. Noksta ir ankstyvos ir vidutinės... Nuo karščio net vėlyva viena kita mačiau prinokusią. Elsanta - pats braškių vidurys, nuo kurios skaičiuojasi ankstyvumas ir vėlyvumas, tai vakar žiūrėjau, jau ten netgi keletas uogų prinokę.
Pandora tik pradeda žydėti...

Kas ten sakėt Marmolada turit.. tai šiaip jai dar anksti nokti... bet jei ant kokios saulutės auga, tai visko gali būti.
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2016 06 09, 09:03)

Kas ten sakėt Marmolada turit.. tai šiaip jai dar anksti nokti... bet jei ant kokios saulutės auga, tai visko gali  būti.

aš pati apakus - taip anksti nenokdavo pas mane braškės, nes visai ankstyvų neturiu. Saulėtą laikotarpį "kaltinu" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2016 06 09, 09:03)

O Salsa jau peržydėjo. Pirkau kaip dulkininkę Pandorai.
Kokios dar šiuo metu žydi be Pandoros?
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2016 06 09, 12:17)
O Salsa jau peržydėjo. Pirkau kaip dulkininkę Pandorai.
Kokios dar šiuo metu žydi be Pandoros?

Pas mane Pandora auga viena ir puikiai dera wink.gif
nežiūrėkit pagal šiemet, ir pas mane Salsa jau su uogom.. per daug anksti. Sunku tokiais metais kaip šie pasakyti, kas kada žydės wink.gif
Jei Pandora jau dabar žydi, tai jas kuo puikiausiai apdulkins bitutės wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2016 06 09, 10:03)
Sveikos  4u.gif

pas mane daug uogų primegzta, kekės lūžta... kaži kiek derliaus bus. Bet už kokių 10 dienų - jei smarkiai neatvės oras - bus pats braškymetis.. Noksta ir ankstyvos ir vidutinės... Nuo karščio net vėlyva viena kita mačiau prinokusią. Elsanta - pats braškių vidurys, nuo kurios skaičiuojasi ankstyvumas ir vėlyvumas, tai vakar žiūrėjau, jau ten netgi keletas uogų prinokę.

Po tokio įkvėpiančio pasakojimo norėtųsi pamatyti vaizdelių. ax.gif
Atsakyti
Labas,sakykit kur perkat fungicida Signum.Switch,kiek skaitau jie tik braskem tinka nuo sviesmarges,manau naudojat kas nors.
O marmolad pas mane irgi pilnumoj sirpsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijoleta20: 09 birželio 2016 - 15:51
Ligita, kuo purškėt nuo žiedgraužių?
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 06 09, 13:47)
Po tokio įkvėpiančio pasakojimo norėtųsi pamatyti vaizdelių.  ax.gif

aš nebemoku į SM foto įkelt... dažniausiai tik į faceboką keliu wink.gif
QUOTE(Infinity_ @ 2016 06 09, 22:14)
Ligita, kuo purškėt nuo žiedgraužių?

fastacku, bet jau labai senai - pačioje žydėjimo pradžioje
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2016 06 09, 17:47)
Labas,sakykit  kur perkat fungicida Signum.Switch,kiek skaitau jie tik braskem tinka nuo sviesmarges,manau naudojat kas nors.
O marmolad pas mane irgi pilnumoj sirpsta.

violeta http://www.litagra.lt
Atsakyti
QUOTE(Samantytė @ 2016 06 11, 16:27)

Aciu,kaip tik ir as uzmaciau ten.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Kažkas prašė vaizdų iš braškių lauko, tai atnešu keletą,.. Bet nemoku įkelti, tai įmetu tiesiog internetinę nuorodą:
Braškės
Atsakyti