Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 06 05, 22:54)
Dar savaitės vidury kabojo uogytės sveikos, nors ir ne raudonos dar.

čia greitas reikalas - tik buvo uogos, ir jau nudziubintos. Arba nuskainiotos ir išmėtytos. Ir nebūtinai labai įnokusios, tinka ir vos raustelėjusios. Pas mus anksčiau braškių neliesdavo, bet dabar tų špokų antpuolis kažkoks blink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 06 06, 07:40)
dabar tų špokų antpuolis kažkoks  blink.gif

aha, labai padidėjo banda. Kai ryte matau pilną pievą kažką berankiojančių, tai džiugu, bet uogų tai neduosiu, visos po tinklu. Man labiau reik. jie tegu vabalais maitinasi.

mačiau, kaip mamka špokiuką maitina - eina pirma, špokiukas iš paskos, užaugęs jau beveik kaip mamka, tik pilkesnis. Mamka iš žolės kažką snapu paima, atsisuka ir kyšt į burną špokiukui, tas tik spėja išsižiot ir nuryt. Po kelių žingsnių vėl tas pats. Bet pats nuo žemės nieko nerenka, laukia kol įdės į gerklę biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 06 birželio 2016 - 10:29
QUOTE(Paladė @ 2016 06 06, 11:25)
aha, labai padidėjo banda.

ir mieste jų labai daug. Kur tik koks žolytės ruožas, ten jų pilna.
Daba jau ne tik braškes, viską reiks nuo jų dengt - vyšnias, trešnes, serbentus. Pernai man ir šilauogių du krūmus nuputo blink.gif
Atsakyti
Tik raudonųjų serbentų nelesa ... Visas kitas uogas dengsiu , braškės jau po tinklu , kitą savaitgalį kišiu trešnes...
Atsakyti

Reikia pasitikrinti tinklų atsargas, nes pernai parduotuvėse greit neliko, kai uogos masiškai pradėjo nokti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 06 birželio 2016 - 10:57
mes vakar irgi jau uždengėme braškes tinklu. pernai serbentų ir žemuogių paukščiai nevogė, žiūrėsim, kaip šiemet bus, kai be braškių liks g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2016 06 06, 11:44)
Tik raudonųjų serbentų nelesa ...

kažkas pernai guodėsi, kad ir serbentus nurijo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 06 06, 12:12)
kažkas pernai guodėsi, kad ir serbentus nurijo  doh.gif

pas mus matyt dar ne toks badas smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
pas mus uzuzpernai kaip tik raudonus serbentus plikai nulese. tai uzpernai su agro buvau apmuturiavusi . o pernai kazkaip neidomus jie tie serbentai be apsaugu buvo ax.gif

o jei braskes agro uzdengt, negerai bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 06 06, 14:05)
pas mus uzuzpernai  kaip tik raudonus serbentus plikai nulese. tai uzpernai su agro buvau apmuturiavusi . o pernai  kazkaip neidomus jie tie serbentai be apsaugu buvo ax.gif

o jei braskes agro uzdengt, negerai bus g.gif

Jei jau nebežydi tai gal ir galima. Aš dengiu stambiu tinklu, kad bitutės praskristų ...
Atsakyti
o ta tinkla tiesiog uzmest ir prispaust ant braskiu? ar ant kokio remo auksciau kad butu g.gif
Atsakyti
O maniskiu tfu tfu kaip tik siemet pauksciai nelesa. Gal jaucia, kad nuodingos nuo purskimo biggrin.gif

Mano taip pat is kelintos kartos atselio atsodintos, o jau nemazai sunokusiu, nors taip norejau, kad nenoktu anksti, nes dar laikas po purskimo nepraejes doh.gif
Atsakyti