Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(saintlina @ 2018 04 18, 11:21)
šiaip yr tokių nusenusių, kurios ir čia užsuka smile.gif

Tai kaip senutė senutės noriu paklausti, ar gerai peržiemojo remontantinės braškės? Jei tokių yra.
Mano dar praeitos žiemos lauke neatlaikė. Tiek visiems pasižadėjau, pridauginau. O šiemet daugiau lauke ir nepalikinėjau. Tik senos smulkios remontantinės kaip augo, taip auga. Gal todėl, kad ant kalniuko.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2018 04 18, 12:04)
Tai kaip senutė senutės noriu paklausti, ar gerai peržiemojo remontantinės braškės? Jei tokių yra.

smile.gif
neturiu remontantinių. O visos kitos peržiemojo gerai. Tik stirnos kanopėlėm plėvelę paplėšė, bet čia baika smile.gif
Atsakyti

Mano dar praeitos žiemos lauke neatlaikė. Tiek visiems pasižadėjau, pridauginau. O šiemet daugiau lauke ir nepalikinėjau. Tik senos smulkios remontantinės kaip augo, taip auga. Gal todėl, kad ant kalniuko.

as ir prie senuciu :) 

maniskes remontantines Ostara puikiai ziemoja  lauke. dabar daigiukus priroviau is daigynelio, sodinsiu ir sunui i soda .

Atsakyti

Sveikos, Užpuolė braškes tokie kirminai. Dar nenugriaužė visų lapų, bet jau į tą pusę. Nupuršiau ką tik kalio muilu+Konflic - jiems nė motais ir toliau griaužia :)) [img][url=https://ibb.co/i0Yxcd]IMG_20180529_204445.jpg[/url][/img] [img][url=https://ibb.co/mOWfDJ]IMG_20180529_203654.jpg[/url][/img] Apatiniai lapai va tokie visi, kai kur jau viršutinius ima. Erkės nėra. Uogos tuoj noks, nesinori chemijos, bet gal ji būtina?

Atsakyti
QUOTE(Gsmart @ 2018 05 29, 20:03)
<p>Sveikos, Užpuolė braškes tokie kirminai. Dar nenugriaužė visų lapų, bet jau į tą pusę. Nupuršiau ką tik kalio muilu+Konflic - jiems nė motais ir toliau griaužia smile.gif) [img][url=https://ibb.co/i0Yxcd]

Sveika. Labai panašios kirmėlaitės yra užpuolusios keletą mano agrastų. Jau kokie 4-5 metai. Tokios žalios , gana bistros , susiriečia - išsitiesia ir žingsniouja. Lapus apgraužia sparčiai. Per parą gali keletą šakų nuplikinti.
Efektingų priemonių taip ir nesuradau, nes tokiu metu jau agrastai auga. Pelenais gausiai barsčiau. Lyg ir padėjo, bet kitais metais nauja karta vėl puotauja. Šiemet tik peržydėjus atsirado pliki stiebai. Tai actarą sutaisiau ir nuvariau. Mažų vaikų nėra, suaugę uogų nelies kol negalima. Arba iš vis nelis biggrin.gif .
Atsakyti
Pabandykite su stipruoju banbaliniu alumi, ar su Coca cola. Su alumi su visom miltligem kovoju rožių, agurkų
Atsakyti
sveikutės, gegužio vidury nusipirkau ir pasodinau l.vėlyvų braškių daigų "Malvina". Dabar kai kurie daigeliai žydėt pradeda. Jie pirmamečiai. Gal reiktų neduot šiemet žydėt, kad sustiprėtų keras?
Atsakyti

duokite zydeti. Uztenka joms jegos ir braskems, ir usams ir pacioms. Tik reikia pamulciuoti, jei sausa laistyti kartas nuo karto. 

Atsakyti
Sveiki,

Taigi, vakar nusipirkau braškių sėklų ir nusprendžiau šiais metais užsiauginti braškes iš jų. Dabar tik klausimas būtų toks. Kokį mėnesį jau būtų galima persodinti į dirvą sode?

Iš anksto dėkoju už atsakymus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2019 03 16, 10:34)
Sveiki,

Taigi, vakar nusipirkau braškių sėklų ir nusprendžiau šiais metais užsiauginti braškes iš jų. Dabar tik klausimas būtų toks. Kokį mėnesį jau būtų galima persodinti į dirvą sode?

Iš anksto dėkoju už atsakymus.  smile.gif

Sėk kuo greičiau ir kol išaugs daigeliai bus galima persodinti į lauką. Aplamai braškės nebijo žiemos šalčių. Pavasario juo labiau. Čia ne arbūzas ir ne paprika. Nors staigus temperatūros šuolis niekam nėra gerai. Aplamai braškes sėti reikia anksti, kad galėtum paragauti pirmais metais uogų.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2019 03 16, 12:26)
Sėk kuo greičiau ir kol išaugs daigeliai bus galima persodinti į lauką. Aplamai braškės nebijo žiemos šalčių. Pavasario juo labiau. Čia ne arbūzas ir ne paprika.  Nors staigus temperatūros šuolis niekam nėra gerai.  Aplamai braškes sėti reikia anksti, kad galėtum paragauti pirmais metais uogų.

Jau vakar kai nusipirkau ir pasėjau. Bet vakar sėdamas suklydau, nes kai sėjau tai aš dobutes padariau ir sėklas žemėm užklojau, bet šiandien skaičiau kad jų nereikia užklostyt o tiesiog įpaust sėklas į žemę . Tai iškrapščiau kol dar nevėlu buvo tai dabar žiūrėsiu kaip man jos dygs. Tikiuosi užaugs kas nors. O braškių sėklas užsisakiau iš Sėkluvos pavadinimas: Treska. Neėmiau tų svyrančių nes jų netinka į lysvę sodint. ir šiaip Treska pakelio paveikslėlis gražios braškės atrodo irgi skaniai biggrin.gif kažkaip užsimaniau pasisėt nes dabar sode pas mane auga kitos braškės bet ten daigais pirktos tai ten kažkokia nesąmonė padaryta iš jų, na aišku derlius yra skonio turi bet ten ne hibridas ten net nežinau kas. Tai noriu hibrido daugiau niekada nesodinsiu pirktiniu jei tik pavyks pačiam susidaigint ir užsiaugint. smile.gif Gal kas turit kokių atsiliepimų apie Treska braškes? Ar skanios?
Atsakyti
Sveiki,
Taigi prieš maždaug 19 dienų sakiau jog pasisėjau braškių. Tai va nemažas laiko tarpas prabėgo nuo sėjos. Ir šiandien atėjau pasigirti savo braškių daiginimo rezultatais. Kol kas pavyko užfiksuot tik vieną daigelį. Kitos sėklos tik šaknis turi tai jų nedėsiu į kadrą. Manau užteks ir vienos. Pamatęs šiandien net nustebau, nes paprastai man kitų tarkim paėmus daržovių sėklos sudygsta per savaite ar net greičiau, o čia 19 dienų. Pirmą kart per mano praktika tiek laiko reikėjo laukti. Tiesa sakant jau net nesitikėjau, kad sudygs buvau pasiruošęs išmest lauk, nes mintis buvo atėjus jog gal supuvo, o gal sėklos nekokybiškos pakliuvo. Taigi beliko dabar tik augint ir laukt pirmojo derliaus net nežinau kada jo bus. Tiesa, jos čia bus nesvyrančios reiks kokį birželio mėn. persodinti į daržą, nes namų sąlygom sunku augint, ir šiaip norisi to natūralumo. Pridedu nuotrauką: biggrin.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 03 balandžio 2019 - 11:16