QUOTE(kristynka* @ 2017 01 29, 16:43)
Ligita
O kokiais maziausiai kiekiais jusu ukis pardavineja ?
Skaiciau, kad lig pundeliai buna 10-20vnt, ar ir po maziau parduodate ?
Ka manote apie Rumba ir Honeoye ?
is vėlyvu domina Malwina ?
Jusu kaip ekspertes nuomone apie Jums skaniausias braskes, kokios rusys Jums skanios ?
Nes ištiesų kiek žmonių tiek nuomoniu, todėl pradzioj norisi pabandyti kelias rusis, o tada apsistoti ties kazkuriomis.
Na pundelių nesinori draskyti, tai šiaip jau bent 20 daigų vienos veislės būtų gerai...
Man Honeoye pati geriausia. Tai sena veislė, saldžiarūgštė. Tačiau jos uogų derliaus laikas ilgiausias iš visų. Be to - jos skanios net kai blogas oras. Uogų skonis priklauso ne tik nuo veislės, bet dar ir nuo žemės, kurioje auginsite, priežiūros bei oro. Honeoye geriausiai tinka šaldymui ir uogienei, nes išlaiko aromatą. beto - ji kvapni.
Pvz Rumba labai skani, jei lauke saulėta. Jie jos nokimo metu bus lietinga, tai ji nebus skani. Rumba turi baltą viduriuką, nelabai kvepia braškėmis. Tačiau, jei oras gražus, tai jos didelės, blizgios ir be proto saldžios. Išsiskina greitai - kokį 10 dienų ir uogų nebėr ;)
Malwina auginam nuo pernai. Jas reikia sodinti kas 40 cm.. tada jos duos viską, kas aprašyta ;) Uogos labai skanios. Bet jau jos būna labai vėlai .. LT tai vėlesnių nežinau.
Man patinka vidutinė Deluxe, ji dera keliomis dienomis prieš Sonatą, nėra tokia lepi kaip Sonatą. Uoga šiek tiek šviesesnė, be to - atsparesnė puviniui bei pašaknio ligoms.
Na, žinokit iš tiesų reikia rinktis jums pačiai, nes yra daug aplinkybių, lemančių ir skonį, ir išvaizdą ir t.t. Beto - reikia rinktis, kol dar yra iš ko ;)
Mes šiuo metu auginam 14 veislių... bet jau nusprendėm, kurių ateityje uogų pardavimui nebeauginsime ;)
Papildyta:
Apie ką aš ir kalbu... Mes iš anksto žmonėms pranešam, kada siunta atvažiuoja, kad visi "ant starto" būtų... o čia stovi prduotuvėj prie kokių +25 laipsnių šilumos smile.gif
Na, bet siūloma prekė pigi... kol žmogus pats neįsitikina, niekas jo ir neįtikins ;)