Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(vikatorija @ 2017 01 23, 17:20)
Laba, šį sezoną ir mes planuojame viena lysvelę braškių užsisodinti, jei nesusivėlinsime su žemės paruošimu  unsure.gif gal kas galėtų rekomenduoti saldžias braškes? turiu keleta daigeliu sonatos, tai nlb kažko sužavėjo.. ax.gif

Is nemazai skaitymu komentaru ir aprasymu as issirinkau Polka.
Atsakyti
o kur rekomenduotumete isigyti daigeliu ?
Norisi keletai pabandymui, bet kad tikrai butu kokybiski daigeliai ?
Gal kazkur internetu galima atsisiusti ?
Atsakyti
Kiek žmonių, tiek nuomonių - reikia patiems ragauti. Man Polka skonis nepatiko, Sonata - patiko, bet būna skanesnių. Todėl pernai prisipirkau įvairių daigų po kelis ragavimui.
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2017 01 22, 19:45)
Pavasarį bandysime ir mes bandomąją lysvę (7m. ilgio) sodinti kelių veislių frigo daigais, pas ką Klaipėdoje kreiptis norint gauti gerų daigų, Kuodžių braškės ?

Mes mažus kiekius siunčiame kur tik pageidaujate per LPexpress paštomatą. Norite veislę atitinkančių daigų, pirkite pas tuos, kas prekiauja sertifikuotais.
Kiek žinau, tai Lietuvoje gal 1, na maximum 2 ūkiai augina daigus pagal licenziją... tai jei daugina ne iš sertifikuoto daigo, tai jau gali nebeatitikti rūšies savybių.
Tik pagalvokit, jei pirksit iš kokio PC šaldytus daigus... kad išėmus iš šaldytuvo jie turi būti pasodinami per maximum savaitą...na, jei šaltai laikyt 10 dienų.. .mačiau PC stovi - sudžiuvę visi.. nu nežinau, ar kas bandėt pirkt? Prigijo, užaugo kas?
Šaldymas nėra paprastas procesas... pas mus LT mačiau jau pradėjo dėt į šaldytuvus kas tik netingi,, o ar tikrai jie laiko pagal nustatytas normas? Hmmm... čia mano pamastymas...
Manau LT užaugintas galima pirkti blogiausiu atveju - pirmo atsėlio (kaip sužinot - nežinau.. bet jei žmogus savo braškynų neatnaujina, tai pas jį ir daigo kokybiško jau turbūt nelabai berasi),.. prisiperka žmonės paskui su ligom, kenkėjais ir t.t. Nesakau, kad Kuodžių daigai blogi, bet tiesiog kai mačiau Klaipėdoj mugėj, tai man jie neatrodė sveiki (čia mano asmeninė nuomonė - nesupykit).

QUOTE(tute28 @ 2017 01 23, 21:48)
Is nemazai skaitymu komentaru ir aprasymu as issirinkau Polka.

Polka labai greitai išsmulkėja. Šiaip neblogas skonis ;)

QUOTE(Daisoja @ 2017 01 25, 14:52)
Kiek žmonių, tiek nuomonių - reikia patiems ragauti. Man Polka skonis nepatiko, Sonata - patiko, bet būna skanesnių. Todėl pernai prisipirkau įvairių daigų po kelis ragavimui.

TIKRA TIESA!!!
juk ir kitą maistą renkamės skirtingai ;)
Kas liečia Sonatą, tai tikrai jau gerokai skanesnių yra. MAn Sonata nepatinka dėl neatsparumo puviniui ir lietui. Jei po karštos dienos staiga pasipila lietus, jos visas paviršius suaižėja. Valgymui gerai, bet jau neaprduosi.
Atsakyti
laba

QUOTE(ligita33 @ 2017 01 29, 16:34)
.mačiau PC stovi - sudžiuvę visi.. nu nežinau, ar kas bandėt pirkt? Prigijo, užaugo kas?

aha, aš pirkau,gal 6 veisles, spėkit nors vienas sužaliavo daigas? geriau būčiau tuos pinigus kam nors kitam skyrus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2017 01 29, 15:34)

Ligita
O kokiais maziausiai kiekiais jusu ukis pardavineja ?
Skaiciau, kad lig pundeliai buna 10-20vnt, ar ir po maziau parduodate ?

Ka manote apie Rumba ir Honeoye ?
is vėlyvu domina Malwina ?

Jusu kaip ekspertes nuomone apie Jums skaniausias braskes, kokios rusys Jums skanios ?
Nes ištiesų kiek žmonių tiek nuomoniu, todėl pradzioj norisi pabandyti kelias rusis, o tada apsistoti ties kazkuriomis.

Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 29, 16:43)
Ligita
O kokiais maziausiai kiekiais jusu ukis pardavineja ?
Skaiciau, kad lig pundeliai buna 10-20vnt, ar ir po maziau parduodate ?

Ka manote apie Rumba ir Honeoye ?
is vėlyvu domina Malwina ?

Jusu kaip ekspertes nuomone apie Jums skaniausias braskes, kokios rusys Jums skanios ?
Nes ištiesų kiek žmonių tiek nuomoniu, todėl pradzioj norisi pabandyti kelias rusis, o tada apsistoti ties kazkuriomis.

Na pundelių nesinori draskyti, tai šiaip jau bent 20 daigų vienos veislės būtų gerai...
Man Honeoye pati geriausia. Tai sena veislė, saldžiarūgštė. Tačiau jos uogų derliaus laikas ilgiausias iš visų. Be to - jos skanios net kai blogas oras. Uogų skonis priklauso ne tik nuo veislės, bet dar ir nuo žemės, kurioje auginsite, priežiūros bei oro. Honeoye geriausiai tinka šaldymui ir uogienei, nes išlaiko aromatą. beto - ji kvapni.
Pvz Rumba labai skani, jei lauke saulėta. Jie jos nokimo metu bus lietinga, tai ji nebus skani. Rumba turi baltą viduriuką, nelabai kvepia braškėmis. Tačiau, jei oras gražus, tai jos didelės, blizgios ir be proto saldžios. Išsiskina greitai - kokį 10 dienų ir uogų nebėr ;)
Malwina auginam nuo pernai. Jas reikia sodinti kas 40 cm.. tada jos duos viską, kas aprašyta ;) Uogos labai skanios. Bet jau jos būna labai vėlai .. LT tai vėlesnių nežinau.
Man patinka vidutinė Deluxe, ji dera keliomis dienomis prieš Sonatą, nėra tokia lepi kaip Sonatą. Uoga šiek tiek šviesesnė, be to - atsparesnė puviniui bei pašaknio ligoms.
Na, žinokit iš tiesų reikia rinktis jums pačiai, nes yra daug aplinkybių, lemančių ir skonį, ir išvaizdą ir t.t. Beto - reikia rinktis, kol dar yra iš ko ;)
Mes šiuo metu auginam 14 veislių... bet jau nusprendėm, kurių ateityje uogų pardavimui nebeauginsime ;)

Papildyta:
Apie ką aš ir kalbu... Mes iš anksto žmonėms pranešam, kada siunta atvažiuoja, kad visi "ant starto" būtų... o čia stovi prduotuvėj prie kokių +25 laipsnių šilumos smile.gif
Na, bet siūloma prekė pigi... kol žmogus pats neįsitikina, niekas jo ir neįtikins ;)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligita33: 29 sausio 2017 - 15:57
QUOTE(ligita33 @ 2017 01 29, 15:58)

o nuo kada jau pas jus uzsiprasyti daigeliu siuntimui ?
Dar musu zeme neruosta, bet jau noresuti siemet pasisodinti kazka is braskiu.
tai nezinau net kada veliausias laikas sodinti jas.
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 29, 17:02)
o nuo kada jau pas jus uzsiprasyti daigeliu siuntimui ?
Dar musu zeme neruosta, bet jau noresuti siemet pasisodinti kazka is braskiu.
tai nezinau net kada veliausias laikas sodinti jas.

Pernai braškes sodinau iš frigo daigų per Tėvo dieną. Derlių turėjau liepos 26.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2017 01 29, 16:28)
Pernai braškes sodinau iš frigo daigų per Tėvo dieną. Derlių turėjau liepos 26.

Bet nevisu veisliu buna frigo saldytu daigu ?
Ispradzij maniau, kad Frigo, tai braskiu veisle.
O dar suprantu frigo tai ivairus daigai tik uzsaldyti.
Ar gerai supratus ?
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2017 01 29, 17:35)
Bet nevisu veisliu buna frigo saldytu daigu ?
Ispradzij maniau, kad Frigo, tai braskiu veisle.
O dar suprantu frigo tai ivairus daigai tik uzsaldyti.
Ar gerai supratus ?

Taip. Beveik visų veislių būna frigo daigai.
Ligita33, o kodėl jūs nebandot gaminti frigo daigus? Ar neapsimoka, ar neturit tokios įrangos?
Atsakyti
QUOTE(Aryvle @ 2017 01 29, 15:40)
aha, aš pirkau,gal 6 veisles, spėkit nors vienas sužaliavo daigas? geriau būčiau tuos pinigus kam nors kitam skyrus  unsure.gif

Mano visi sužaliavo, žydėjo ir derėjo. Pirkau pernai Maximoje pirmomis dienomis, kai pasirodė, nespėjo sudžiūti.
Atsakyti