Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Daisoja @ 2016 08 06, 10:05)
Kuriame jūs krašte?
Mano braškės grunte auga 5 zonoje, o vazoninės - sunešamos.

Jonavos raj., Zeimiai. Nuo Kauno 50 km. Eva 2 ir dar kazkokiu remontantiniu frigo daigus sodinau, sitie issalo. Pernai vasara buvo labai sausa, gal del to.
Atsakyti
Patarkite man pradedančiajai blush2.gif Matydavau, kaip močiutė vasaros pabaigoje nukirpdavo visus senus braškių lapus... Sakykite, ar kerpate? Kaip ir kada tai atlikti? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medute55 @ 2016 08 06, 17:10)
Patarkite man pradedančiajai  blush2.gif  Matydavau, kaip močiutė vasaros pabaigoje nukirpdavo visus senus braškių lapus... Sakykite, ar kerpate? Kaip ir kada tai atlikti? Ačiū 4u.gif

Kaip, kaip-paimat žirkles ir nukerpat biggrin.gif
Irgi visada kerpu, nors braškininkai pataria nekirpti, jei lapai sveiki. Bet aš apsidraudžiu nuo visų ligų. blush2.gif Kada kirpti-kaip randu laiko, kai baigiasi uogos, nėra tikslaus laiko. Mano jau seniai nukirptos ir atžėlusios sveikais, gražiais lapais. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aldam @ 2016 08 06, 09:35)
Jonavos raj., Zeimiai. Nuo Kauno 50 km. Eva 2 ir dar kazkokiu remontantiniu frigo daigus sodinau, sitie issalo. Pernai vasara buvo labai sausa, gal del to.

Tai panašios sąlygos. Evos neturiu, bet kiek skaičiau apie remontantines, tai pataria žiemai pridengti. Gal todėl, kad jos užšąla su žaliomis uogomis, nespėja pasiruošti. O atskirų veislių atsparumus skirtingus randu, tik ne Lietuvos sąlygomis bandytus.
Jei šią žiemą Ostara atlaikė, tada ramu, kai prisidauginsiu, galėsiu vežti į sodą. Ten braškės be priežiūros auga ,,ant išgyvenimo". Šiais metais pirktos frigo kelios išnyko, bet dėl to kalti kurkliai, nes buvo pradėję augti nauji lapai. Jei būčiau sodinusi rudenį, gal galvočiau, kad iššalo.
Prieš daug metų patardavo pirmus remontantinių braškių žiedus išskinti, kad antrasis derėjimas būtų ankstyvesnis ir neužšaltų nebaigę nokti. Tada remontantinės buvo du kartus derančios su didele pertrauka. Dabar naujos veislės augina uogas visą sezoną, tai vistiek užšąla.
Atsakyti
Kuo galima išpurkšt braškes, lapai taškuoti pasidarė. Kaip suprantu fungicido kažkokio reik?
Atsakyti
Turiu atliekamų braškių daigų nuo antramečių krūmų ax.gif Rūšies pavadinimo nežinau, uogos labai saldžios, pailgos su baltu vidumi.
Jei ką sudomins, rašykite į až mirksiukas.gif
Vilnius
Atsakyti
Sveiki,gal dar kas norėtu "Gigantella" veislės braškiu daigu?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 08 06, 17:17)
Irgi visada kerpu, nors braškininkai pataria nekirpti, jei lapai sveiki. Bet aš apsidraudžiu nuo visų ligų. blush-anim-cl.png Kada kirpti-kaip randu laiko, kai baigiasi uogos, nėra tikslaus laiko. Mano jau seniai nukirptos ir atžėlusios sveikais, gražiais lapais. :thumbup2.png

sveiki,
noriu paklausti, dabar kai tokios lietingos dienos ar nepakenks braškėm jei kirpsiu daigus?
Atsakyti
QUOTE(grazutee @ 2016 08 08, 22:05)
Sveiki,gal dar kas norėtu "Gigantella" veislės braškiu daigu?

Laba,
noriu pasitikslinti ar "Gigantella", Gigantella Maksim ir GIGANT MAXIMUS tai ta pati rūšis, nes pavadinimai labai panašūs?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2016 08 06, 17:17)
Kaip, kaip-paimat žirkles ir nukerpat biggrin30x30.png
Irgi visada kerpu, nors braškininkai pataria nekirpti, jei lapai sveiki. Bet aš apsidraudžiu nuo visų ligų. blush-anim-cl.png Kada kirpti-kaip randu laiko, kai baigiasi uogos, nėra tikslaus laiko. Mano jau seniai nukirptos ir atžėlusios sveikais, gražiais lapais. :thumbup2.png

Manau, kad dabar jau reikia atsargiai su lapų pjovimu... Iki ramybės periodo jie turi pilnai suviešėti... tai viskas priklauso nuo rudens, jei jis bus šiltas ir ilgas, nupjauti galima ir jei lapai ligoti - net būtina.
Jei turit kelis kelmelius, tuomet tiesiog nurinkite ligotus lapus. tie lapai, kad ir atauga, juk pavasarį vistiek išauga nauji... tai kokia nauda iš nupjovimo, jei nėra būtinumo? Kai nupjaunat lapus, tai braškė atiduoda visas jėgas naujų užauginimui ir nesistengia pati sustiprėti.. .tuo tarpu kai jų nepjauname, bet sakykim tik apvalote, nuimate ligotus, likusius nupurškiate ir pan,, tuomet braškė lepina pati save. Kiek iki rudens kamienas, t.y. kotelis sustorės, tiek kitais metais ir turėsite derliaus wink.png
Lapus galima pjauti ir kasmet, tačiau iškart po derliaus nuėmimo 4u.png
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2016 08 14, 18:52)
Manau, kad dabar jau reikia atsargiai su lapų pjovimu... Iki ramybės periodo jie turi pilnai suviešėti... tai viskas priklauso nuo rudens, jei jis bus šiltas ir ilgas, nupjauti galima ir jei lapai ligoti - net būtina.
Jei turit kelis kelmelius, tuomet tiesiog nurinkite ligotus lapus. tie lapai, kad ir atauga, juk pavasarį vistiek išauga nauji... tai kokia nauda iš nupjovimo, jei nėra būtinumo? Kai nupjaunat lapus, tai braškė atiduoda visas jėgas naujų užauginimui ir nesistengia pati sustiprėti.. .tuo tarpu kai jų nepjauname, bet sakykim tik apvalote, nuimate ligotus, likusius nupurškiate ir pan,, tuomet braškė lepina pati save. Kiek iki rudens kamienas, t.y. kotelis sustorės, tiek kitais metais ir turėsite derliaus wink.png
Lapus galima pjauti ir kasmet, tačiau iškart po derliaus nuėmimo  4u.png

Ligita33, kuo purkšti braškes?
Atsakyti
QUOTE(*barbora* @ 2016 08 14, 21:33)
kuo purkšti braškes?

Matau, kad antrą kartą klausiat ir negaunat atsakymo...
Nesu didelė žinovė, bet senuose straipsniuose rašo, kad purkšti 1 proc. bordo tirpalu. Sodo kaimynės patarimu esu darius taip: po derliaus nuėmimo nupjoviau lapus ir dar paliejau likusius stabariukus vario sulfato tirpalu (arb. šaukštelis į 10 l vandens). Tikrai daug metų nesirgo. Šiemet vėl turiu tą pačią bėdą, bet daigai pirmamečiai, tai tik lapus pažeistus išskyniau.
4u.png

Atsakyti