Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Naminė @ 2016 07 27, 18:31)
Sveikos  braškių augintojos.
Gal patarsite:

Ar jau laikas atskirti nuo ūsų naujus daigelius ir sodinti?

jei nereikalingus ūsus ir daigus išnaikinsiu ,ar nepakenks braškių krūmui,jie tik pernai pasodinti,uogų šiemet buvo mažai,bet labai sulapojo,noriu kažkaip viską išravėt,bet tų ūsų daugybė

Iš savo mėgėjiškos patirties sakau, kad reiktų pažiūrėt, kokios šaknys jau susiformavusios daigeliams ax.gif Jei šaknys geros- galit atskirt ir sodint į naują vietą. O visa kita, kas nereikalinga - pašalint, taip sustiprės kereliai kitų metų derliui, nes ūsai atima daug energijos iš augalo. Ir jeigu nereik daigų, tai aš tuos ūsus šalinu visą sezoną , kai tik pradeda augint. ax.gif
Atsakyti
Gal nuo veislės priklauso. Vienaip auginamos vieną kartą derančios, kitaip remontantinės. Jei visą sezoną derančios ir iškart ant ūsų auginančios uogas, tada tik trukdančius atskirti.
Daug lapų augina, jei pertręštos azotu.
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 07 25, 19:12)
pas mane ostara dabar labai zydi  wub.gif laukiu uogyciu . krumiukai  isgrazeje smile.gif

Laba,
pernai pavasarį iš prekybos centro buvau pirkusi Ostaros daigelių pakelyje. Nežydėjo, prileido daigelių, jie irgi nežydėjo.
Šį pavasarį jau davė uogas, ūsuojasi, bet nebežydi ir nesimato, kad ruoštūsi žydėti.
Jei teisingai suprantu, Ostara - remontantinė veislė ir turėtų duoti uogas visą vasarą. Kas čia ne taip su jomis g.gif
Atsakyti
jo, sitos turetu but remontantines. labai ieskojau tokiu. siemet vasara isigijau. kolkas negaliu apie derliu nieko pasakyt 4u.gif
Atsakyti
esu pradedancioji braskiu augintoja smile.gif pernai pasisodinau braskiu,siemet priaugo daug usu,noreciau pasididinti braskyna. ar nukirpt prie daigelio usa ir iskart sodint i zeme, ar reik isaknyt vazoneli? mano braskes auga su juoda plevele. daigeliu sakneles mazytes 2-3 cm
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2016 07 29, 16:09)
Iš savo  mėgėjiškos patirties  sakau,  kad  reiktų pažiūrėt, kokios šaknys jau susiformavusios daigeliams  ax.gif  Jei šaknys  geros- galit atskirt ir sodint į naują vietą. O visa kita, kas nereikalinga - pašalint, taip sustiprės  kereliai kitų metų derliui, nes ūsai  atima daug  energijos iš augalo.  Ir jeigu  nereik daigų, tai aš tuos ūsus šalinu visą sezoną , kai tik pradeda  augint.  ax.gif

drinks_cheers.gif Taip, ūsai nemažai augalo energijos sunaudoja.
Atsakyti
QUOTE(onagope @ 2016 08 03, 11:30)
esu pradedancioji braskiu augintoja smile.gif pernai pasisodinau braskiu,siemet priaugo daug usu,noreciau pasididinti braskyna. ar nukirpt prie daigelio usa ir iskart sodint i zeme, ar reik isaknyt vazoneli? mano braskes auga su juoda plevele. daigeliu sakneles mazytes 2-3 cm

Birželio pabaigoje bandžiau pirmuosius daigelius su mažom (apie 1 cm) šaknytėm nukirpus nuo kero sodinti į vazonėlius. Vienas iš 17 daigelių auga, kitas vargsta kažkoks, lyg voratinklinė kimba, žodžiu, man nelabai gavosi. Nežinau kodėl, ar šaknytės per mažos, ar laikas netinkamas. Kadangi nepavyko, kitus leidžiu šaknytis į žemę ir jau su didelėm šaknim sodinu. Jei būtų plėvelė, tai sodinčiau į vazonėlius.
Atsakyti
QUOTE(Linyt @ 2016 08 04, 11:14)
Birželio pabaigoje bandžiau pirmuosius  daigelius su mažom (apie 1 cm) šaknytėm nukirpus nuo kero sodinti į vazonėlius. Vienas  iš  17 daigelių auga, kitas vargsta kažkoks, lyg voratinklinė kimba, žodžiu, man nelabai gavosi. Nežinau kodėl, ar šaknytės per mažos, ar laikas netinkamas.  Kadangi nepavyko, kitus leidžiu šaknytis į žemę ir jau su didelėm šaknim sodinu. Jei būtų plėvelė, tai sodinčiau į vazonėlius, t.y leisčiau įsišaknyti į vazonėlius nenukirpus nuo kero.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linyt: 04 rugpjūčio 2016 - 17:08
QUOTE(žollia @ 2016 07 29, 15:09)
Iš savo  mėgėjiškos patirties  sakau,  kad  reiktų pažiūrėt, kokios šaknys jau susiformavusios daigeliams  ax.gif  Jei šaknys  geros- galit atskirt ir sodint į naują vietą. O visa kita, kas nereikalinga - pašalint, taip sustiprės  kereliai kitų metų derliui, nes ūsai  atima daug  energijos iš augalo.  Ir jeigu  nereik daigų, tai aš tuos ūsus šalinu visą sezoną , kai tik pradeda  augint.  ax.gif

Ačiū Jums, vakar isravejau, kelis į žemę sukisau, kitus palikau augint ūsus
Klausimas kokios šaknys jau tinkamos sodinimui?
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 08 03, 09:05)
jo, sitos turetu but remontantines. labai ieskojau  tokiu. siemet vasara isigijau. kolkas negaliu apie derliu nieko pasakyt  4u.gif

Kuriame krašte gyvenate ir kur laikysite žiemą? Matėt?
http://davesgarden.c...s/pf/go/128194/
Atsakyti
Ostara auginu ne pirmus metus. Ziemoja gerai. Nieko nedengiu. Usu nedaug augina.
Atsakyti
QUOTE(aldam @ 2016 08 05, 22:22)
Ostara auginu ne pirmus metus. Ziemoja gerai. Nieko nedengiu. Usu nedaug augina.

Kuriame jūs krašte?
Mano braškės grunte auga 5 zonoje, o vazoninės - sunešamos.
Atsakyti