Įkraunama...
Įkraunama...

Braškės

QUOTE(Riolita. @ 2016 07 25, 09:03)
ligita33, jūsų patarimai labai naudingi. Ačiū, kad dalinatės 4u.gif

drinks_cheers.gif Tikrai!!!! Ruosiuosi sodinti kelias lysves braaskiu, perskaiciau kelias temas, tikrai daug geru patarimu is Ligitos. Saunu, kad tarp darbu randa dar ir atsakyti i klausymus. 4u.gif

Ligita33 Flair veisles neauginat?
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2016 07 25, 12:07)
drinks_cheers.gif Tikrai!!!! Ruosiuosi sodinti kelias lysves braaskiu, perskaiciau kelias temas, tikrai daug geru patarimu is Ligitos. Saunu, kad tarp darbu randa dar ir atsakyti i klausymus.  4u.gif
Ligita33 Flair veisles neauginat?

Prašom mergaitės 4u.gif kai žinau ir galiu, parašau, patariu... kai nežinau - tiesiog tyliu... o kartais ir kitų patarimais pasinaudoju...Flair neauginame, tai iš Lenkijos, ar Olandijos vežama veislė.
Merginos, nepamirškit, kad be dokumentų įvežami daigai atsiveža ir daug ligų ir kenkėjų... turėkit tai omenyje, kai renkatės, iš kur pirkti wink.gif nesigundykit kartias super žema kaina ir neaiškia kokybe.. čia ką tik internete apie tripsus skaičiau...kad seniau LT būdavo kekėjų kontrolė, o dabar įveža visi kas ką tik nori, niekas netikrina, o su įvežamais augalais įsiveža ir visokie LT klimatui nebūdingi kenkėjai ar ligos, ... paskui gaunasi, kad kenkėjų turime tų pačių kaip Lenkijoj, tik kuo naikinti nėra, nes tie chemikalai pas mus neatestuoti (na logiška, gi tokių kenkėjų nėra... ) ...
Atsakyti
QUOTE(ligita33 @ 2016 07 25, 12:37)
paskui gaunasi, kad kenkėjų turime tų pačių kaip Lenkijoj, tik kuo naikinti nėra, nes tie chemikalai pas mus neatestuoti (na logiška, gi tokių kenkėjų nėra... ) ...

ir su augalų ligom ta pati situacija.

Ir taip, išties, šiemet ir pas mane praktiškai visos veislės vienu metu uogas atidavė. Kurių šiemet ir taip nebuvo daug.
Atsakyti

Ačiū ligita33 4u.gif ačiū, Iš kaimo už sugaištą laiką atsakymams sprendžiant mano problemą dėl braškių 4u.gif
Atsakyti
pas mane ostara dabar labai zydi wub.gif laukiu uogyciu . krumiukai isgrazeje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 07 25, 17:12)
pas mane ostara dabar labai zydi  wub.gif laukiu uogyciu . krumiukai  isgrazeje smile.gif

Sveiki, gal pasidalinti kelis daigus turėtumėte?
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2016 07 25, 17:12)
pas mane ostara dabar labai zydi  wub.gif laukiu uogyciu . krumiukai  isgrazeje smile.gif

Aš jau jų ragavau, patiko. Krūmelis buvo toks mažas, kad net nepersodinau į didesnį vazoną. Turbūt dabar atsargiai perkelsiu, nes augina ilgus ūsus, reiks aukščiau kabinti. Gal nelabai ji tiks, kaip vazoninė. Kitų braškių daug trumpesni tarpubambliai, nedaug nusvirę per vazonų kraštus, tai kompaktiškai tokiais kupstais kabo.

O iš pavasarį pirktų maximinių frigo ragavau tik kelias, bet man labai skanių nebuvo. Mėgstu kuo saldesnes, o jos labiau tinkamos transportavimui. Gal oras netiko.
Atsakyti
QUOTE(loretabr @ 2016 07 25, 18:07)
Sveiki, gal pasidalinti kelis daigus turėtumėte?

oi tikrai nea. siemet tik pirkau daigiukus pas Ligita. tai dar daigiuku dalybu nebus tikrai . 4u.gif dziaugiuosi, kad isitvirtino tik mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2016 07 25, 17:28)
Ačiū ligita33  4u.gif  ačiū, Iš kaimo  už sugaištą laiką  atsakymams sprendžiant mano  problemą  dėl braškių  4u.gif

Prašom

QUOTE(Lusasita @ 2016 07 25, 18:12)

Smagu girdėti. Ir mes jau antrą derlių valggyt pradėjome
Atsakyti
Sveikos braškių augintojos.
Gal patarsite:

Ar jau laikas atskirti nuo ūsų naujus daigelius ir sodinti?

jei nereikalingus ūsus ir daigus išnaikinsiu ,ar nepakenks braškių krūmui,jie tik pernai pasodinti,uogų šiemet buvo mažai,bet labai sulapojo,noriu kažkaip viską išravėt,bet tų ūsų daugybė

Atsakyti
Patarkite man, ar reikia dabar tvarkant braškes, nupjauti lapus... Turiu ir trijų metų ir pirmamečių lysves.. Lapija labai vešli, prie kerelių lyg kažkoks grybelis būtų, baltos apnašos ant stiebelių prie pat žemės.. Aš tikrai esu per tankiai susodinusi.. Sakau, gal nupjauti lapus, bus geresnė ventiliacija? Tik, kai dabar tokie karščiai, tai gal lapai kiek apsaugotų??
Ir dar norėčiau pasisodinti vėlyvesnių veislių? Ką rekomenduotumėte? Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Pandora, Malwina 4u.gif
Atsakyti