QUOTE(saintlina @ 2016 06 01, 21:43)
reik žiūrėti karencijos laikotarpį. Visad būna instrukcijoje nurodytas. Nežinau dėl Fastako, bet Actara nupurkšus ilgai negalima valgyti. Ar ne tris savaites net
Tada nebaisu. Vargu ar anksčiau uogos bus... Jei iš viso bus...
Actara- 20 dienu negalima valgyti. Bet manau, kad jie irgi uzdeda to laiko del apsidraudimo. Skaiciau, kad zinovai aiskina , jog aktaros pedsaku esant karstiems orams ir po 10 dienu nebelieka. As vadovausiuos situo teiginiu, nes gaila ismesti pirmasias braskes, tik vaikams veliau leisiu.
Na, zinoma, baisu, kai zinai , jog purskei. Drasiau pirktis ir valgyti, kai nezinai, kas kada kuo purske
Na, zinoma, baisu, kai zinai , jog purskei. Drasiau pirktis ir valgyti, kai nezinai, kas kada kuo purske
QUOTE(naca @ 2016 06 01, 22:41)
Actara- 20 dienu negalima valgyti. Bet manau, kad jie irgi uzdeda to laiko del apsidraudimo. Skaiciau, kad zinovai aiskina , jog aktaros pedsaku esant karstiems orams ir po 10 dienu nebelieka. As vadovausiuos situo teiginiu, nes gaila ismesti pirmasias braskes, tik vaikams veliau leisiu.
O as va irgi pasisodinau braskiu pirmameciu daigu, jau rezga braskes bet as niekuo nepurskiau o sakykite ar deretu man ir kazkuo nusipurksti prevenciskai tas braskes?
QUOTE(meskalepeska @ 2016 06 01, 23:08)
atsiprašau, temos neseku, ar mulčiuojate braškes? Ar nerekomenduojama?
As zole uzmulciavau, pirmi metai auginu tai krauna uogas o ar gerai ar ne nezinau,
QUOTE(meskalepeska @ 2016 06 01, 23:08)
Braškių pavadinimas anglų kalboj - šiaudų uoga. Jei tik turite kuo mulčiuokit .
QUOTE(pauliuzas @ 2016 06 01, 23:07)
O as va irgi pasisodinau braskiu pirmameciu daigu, jau rezga braskes bet as niekuo nepurskiau o sakykite ar deretu man ir kazkuo nusipurksti prevenciskai tas braskes?
jei jau užmegztos braškės - ne, niekuo nepurkškit. O ir kam, jei viskas su jomis gerai?
QUOTE(meskalepeska @ 2016 06 01, 22:08)
Aišku mulčiuojame. Rekomenduojama net labai.
aš pernai pavasarį užklojau juoda agroplėvele, krūmeliai buvo šiokie tokie.. po uogų nurinkimo nuėmiau, užmulčiavau, šiemet krūmai iki kelių
QUOTE(pauliuzas @ 2016 06 01, 22:07)
Dabar tikrai jau nepurskit. As tai is bedos purskiau, nes ziedgrauzis uzpuole. Anksciau nepurksdavau. Gaila, bet dabar jau zinau kad ekologiskai nebeauginsiu - purksiu profilaktiskai pavasari, pasimokiau..
Jau noksta mano pirmosios, o dar tik 7 dienos po purskimo...
O tiesiog nupjauta veja mulciuojate??