Labas rytas.
Sekmadieni sventem dukros gimtadieni. Jau 10 metu. Negaliu patiketi kaip greit bega laikas.
Ir noriu pasiguosti, kokia "pagerinta" mokytoja turim. Atsiunte pranesima penktadieni, kad pirmadieni (t.y. vakar) vyks rudenelio svente ir parasyta "kvieciu dalyvauti". Daugiau negu puse klases suprato, kad dalyvavimas nebutinas. Mes, kadangi sventem gimtadieni, na ir patingejom siek tiek, darbelio nedarem (kaip ir dauguma vaiku). Vakar ejau su maze i mokykla, nesiau saldainius, ir girdejau kaip mokytoja neatnesusiems darbeliu priekaistavo kad "kaip cia taip, darbeliu nera, ka mes blogiausia klase is ketvirtoku"... As pasakiau, kad irgi supratom, jog nebutina dalyvauti. Pasakiau, kad darbeli atnesim rytoj, jeigu reikia. Tai susiplanavau jau ka darysim. Vakare ateina laiskas is mokytojos - pavardino kas atnese darbelius ir parase "dalyvauti ar ne tai kiekvieno poziurio reikalas". Nu cia jau nervai man nebeislaike - paskambinau ir sakau - mokytoja, tai reikia dar darbeli atnest ar ne, nes paroda tai pirmadieni, rytoj antradienis, ar dar verta kazka daryti. Ji man sako "tai as vaikam jau sakiau". As sakau tai pasakykit ir man, o ji "o tai kaip jus galvojat?". Nu zodziu, sakau gerai, tada atnesim. Siandien gaunu jau vien tik as laiska, kur vel persiunte ta sakini "kvieciu dalyvauti" ir klausia manes, "kur jus cia matote, kad dalyvauti nereikia?". Nu b*** nesikeikus, ar as cia durne, ar ji is manes tyciojasi. Buciau parasius viska ka manau, bet uzsises tada ant dukros. Paskutiniai metai, reikia kazkaip atkentet. Nekenciu as jos.
Cia kazkuria diena neleido eiti i kuno kultura tiems vaikams, kas diktante padare klaidu. Maniske kazkur kableli praleido, tai buvo is tu pasilikusiuju klasej. I pensija jai jau laikas, o ne vaikus mokyti. Ir dar jinai galvoja, kad ims pirmokelius kitais metais.
Issipasakojau.

Viva, man prasitrina, bet ne po menesio. Metus kokius atvaikstau.

Bet man prasitrina ten kur slaunys, o ne grynai klynas.