Mūsų laisvas laikas saloje. Pirmiausia neskubant susipažįstame su vietine flora. Galime neskubant nors ir po vieną lapelį, spygliuką ištyrinėti
O šituos jau atpažįstam- granatai
Slampinėjame
Užsukame ir į siaurutėlytes gatveles, tiksliau takelius, kuriose va taip kai kurie namai rakinami Panašiai mano seneliai kaime duris "rakindavo", užremia duris pagaliu ir nieks neina- žino kad šeimininkų nėra namuose
Mes jau tiek daug apėjome, pamatėme, o mūsiškiai vis dar kavinukėje pietauja Na vaizdas jiems ten tikrai gražus, na kažkur toks, panašiai.
O gal toks
Na vienu žodžiu vaizdas į jūrą, bet nei vienas iš šių. Ten dar staliukai ir kėdutės turėtų šmėžuoti.
Palei krantinę visos kavinės ir išsidėsčiusios, tolėliau vietiniai vyrukai entuziastingai kalba , o kad kalba geriau rištųsi rišiklį naudoja Na mes praleidome progą artimiau susipažinti su vietine virtuve( skystąja),nors galimybė buvo... o gal veltui šitokią progą praleidome Bet mūsų planai kitokie, mes einame pasižiūrėti menininko darbų iki ten dar truputį paėjėti reikia.
O čia iš to stiliaus- kas dar pasislėpęs paveikslėlyje
Tokių žioplinėjančių kaip nekeista-nedaug. Tik mes ir dar du vaikinukai. O ten man taip gražu- jauku. Ir draugų susirandame- tai viena, tai kita katytė mus palydi.
Gidė Jolanta mums buvo sakiusi kad menininkas čia turi savo studiją ir gyvena. Toji studija ant pačio jūros kranto. Pirmi link studijos eina berniukai, mes vis dar su katytėmis užsiėmę, oi o jos kaip ir pas mus nori meilės ir dėmesio, bet dar labiau parodyti kad jos išdidžios ir savarankiškos. Ateina tuomet kai pačios nori, o ne tuomet kai pakvieti
Berniukai prieina iki studijos ir greit grįžta. Pagalvojom gal nieko nėra, bet reikia pačioms pamatyti, taigi einame jau trise: aš, draugė ir viena iš katyčių.
Na o kaip mums sekėsi papasakosiu vėliau, šiandieną jau kaip ir miegučio laikas
Graikai sveikinasi "Klaimera" rekdami visa gerkle ir as taip dariau, o sla is nuotrauku ar ne Symi sala? labai mielas reportazas laukiame tesinio
nuostabiai Jus cia pasakojat!!! laukiu tolesnio reportazo!!!!
QUOTE(georgiana @ 2016 06 26, 13:03)
Graikai sveikinasi "Klaimera" rekdami visa gerkle ir as taip dariau, o sla is nuotrauku ar ne Symi sala? labai mielas reportazas laukiame tesinio
Gidė Jolanta sakė ir šį pasisveikinimą, bet man jis pasirodė per sunkus
Čia Kastelorizo arba dar kitaip vadinama Meis sala. Ji labai mažytė, prie jos Symi sala tikra milžinė su gausybe gyventojų
Namelis-studija ant pačio jūros kranto. Smalsumas mus veda tolyn, Pirma link durų eina draugė, žiūriu apsisuka ir juokiasi. Pasirodo durys uždarytos grotomis ir pro grotas tik pėdos kyšo. neatsispiria draugikė šio vaizdo įamžinti. Ji tyliai slampina nufotografuoti, o aš negaliu susilaikyti nesijuokusi O mano jau balselis tai kaip sirena, garsiai kalbu, o jau juokiuosi dar garsiau. Nors užmušk begarsio rėžimo reikiamu metu nesugebu įjungti
Taigi nepavyko draugei pagauti kadro su kyšančiomis pėdomis- jos dingo.
Bet išlindo pats menininkas ir pakvietė mus į vidų. Pasirodo mus lydėjusi katytė ir yra vietinė, iš karto prie bliūdelio pienuko pripuolė Taip svetingai mus pasitiko
Labai nuotaikingai pasakojat Laukiu tesinio Tai kaip ten katyte gyvena?
QUOTE(zebrina @ 2016 06 27, 20:42)
Labai nuotaikingai pasakojat Laukiu tesinio Tai kaip ten katyte gyvena?
Jums nuotaikingai atrodo kaip pasakoju, o tai kaip atrodo žmogui kuris daugiau apie Turkiją ir Meis salą žino. Juk meluoju kaip iš natų, gal ten katinas, o ne katytė buvo :ax
Studija- viena patalpa, viduryje palapinė pastatyta, o palei kairiąją sieną buitis.
Priekinę sieną puošia nuostabus vaizdas, žiopsojau žiopsojau į ją
Palei dešniąją sieną kūriniai. Man šis labai patiko, linkiai, užapvalinimai kokio švelnumo. Aš iš tų žmonių kuriem šiaip grožėtis maža, man reikia ir pačiupinėti, paglostyti, pauostyti
Dar labai gražios grindys, jei kas būsite atkreipkite į jas dėmesį.
Palapinės ir pačio menininko nepuoliau fotografuoti, kažkaip norisi žmogui privatumo suteikti, jei jau į savo būveinę pasikvietė. Dar kažkiek paplepame, bet man anglų, vokiečių ir turkų žodžiai galvoje maišosi, labiausiai turkiški išlenda. Juk nei vienos iš šių kalbų žmoniškai nemoku
Grįžtant susitinkame Novaturo gidą su dviem turistais einantį pas jau mūsų aplankytąjį menininką. Saloje tuo metu buvo dvi ekskursinės grupės atvykę, ir abi lietuvių
Dar užsukame į mažytėlaitę DutyFree parduotuvytę. Ten pigiau alkocholis nei Turkijoje. Jei mano bagažas nebūtų ant ribos( čia išskridimui į LT) būčiau susigundžiusi akcijine Uzu degtine 1litras beveik 11 eur. O dabar tik pasitenkinau lauktuvėms šokoladu 200g- 2,8eur ir magnetuku už 2,5eur. Po Graikijos man kaip viskas Turkijoje pigu pasirodė Iš karto grįžusi šokoladų su pistacijomis lauktuvėms pripirkau
Su keltu grįžtame atgal į Turkiją. Kas mieste dar turime laisvo laiko, man norisi tolyn pasivaikščioti, draugei -ne. Na tai palieku ją aplink kioskelius žiūrinėti
O aš tolėliau pralėkti bandau. Bet laiko nedaug, nieko daug ir neapibėgau
Na diena iš dienos su kitu žmogumi būnant kartais ir trintis pasidaro, bet tai normalu. Svarbu kad pailsėti vienas nuo kito galėtum.
Truputį prasilaksčiusi grįžtu prie krantinės, kur mano draugė jau kitą draugę susiradusi, ot neištikomoji Kaip ir laikas eiti susitikti su grupe. aš rodau į vieną pusę, ten kur išsiskyrėme, jos į priešingą, ten kur autobusai stovi. Nebeturiu aš sveikatos su jomis ginčytis, matau vis vien niekaip neįrodysiu, sakau einam link jūsų autobusų. Na ir nuėjome. Jos koja už kojos šlepsi vos gyvos, o man nervas ima, na žinau kad dar reiks apibegti gerą gabaliukąm, nes tikrai ne ten susitiktisusitarę esame. aišku galime prie autobuso palaukti, bet tuomet reiktų gidei paskambinti ir pranešti. O mano Bitė trigubai didesnį tarifą Turkijoje už skambinimą lupa nei Omnitelis. O ir šiap tegul draugikės pasivaikšto, kitą kartą gal labiau klausys O tai dabar abidvi lėkė ir išlėkė nė neišklausę kur susitinkame. Ir dar ginčyjasi
Kaip skaiu, taip ir buvo, nieks prie autobusų nelaukę, grįžome į mano sakytą susitikimo vietą. Bet nepavėlavome, nes žinodama kad teks daugiau pasivaikščioti anksčiau jas nuo suoliuko nutempiau
Na kelionė atgal labai panaši kaip į priekį, tik visi ramesni. Draugė vėl pajuto važiavimo serpantinais "malonumą". maišelius kur sau turėjau prisidėjusi, draugė panaudojo, taigi man teko didvyriškai kelionę atlaikyti- maišelių juk baigėsi
Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Pačią pirmą dieną tik atėjus į kambarį draugė gulosi į lovą išbandyti jos minkštumo ir... iš karto kad šoktelėjo. pasirodo bitutė lovos minkštumą jau irgi bandė, o darugė ant jos. Išėmėme geluonį, patepiau arbatmedžio aliejumi ir... užmiršome šį įvykį. na dar vakare pažiūrėjome kad neištino ir valio O kad ant rydienos draugei veidas pradėjo tinti pagalvojome gal kokių netinkamų žolelių prisivalgė. Buvo viešbutyje kokių tai nepažįstamų žalumynų. Praėjo kelios dienos o tynimas tik vos vos atlėgo, o po šios kelionės draugei visas organizmas taip išsivalė kad grįžus tynimo nė ženklo nelikę
Viešbutyje buvome po 21val.
Tai Kaso senamiestyje taip ir nepabuvojai, na kaip gaila. O ten pats grazumas. Mes Kase gyvenom, man labai patinka sis kurortas. O jau kaviniu ir restoranu gerumas ten... mmmm Sveika logika reikalauja ten jau nebeapsistoti, bet restoranai ir rytines maudynes su juriniais vezliais taip vilioja...
QUOTE(Cobre @ 2016 06 27, 23:40)
Tai Kaso senamiestyje taip ir nepabuvojai, na kaip gaila. O ten pats grazumas. Mes Kase gyvenom, man labai patinka sis kurortas. O jau kaviniu ir restoranu gerumas ten... mmmm Sveika logika reikalauja ten jau nebeapsistoti, bet restoranai ir rytines maudynes su juriniais vezliais taip vilioja...
Tai kad ne į tą pusę ėjau Na pasilieku kitam kartui- desertui Nereikia klausytis sveikos logikos, geriau širdies, na ir dar piniginė kartais reikalus pakoreguoja Aš į Kapadokiją 2 kartus autobusu važiavau, iš kurių vieną iš Kemero Žinant koks dydviriškumas man važiuoti autobusu... ir dar važiuočiau Na bet gal ne šįkart
QUOTE(Jerda @ 2016 06 27, 22:51)
Tai kad ne į tą pusę ėjau Na pasilieku kitam kartui- desertui Nereikia klausytis sveikos logikos, geriau širdies, na ir dar piniginė kartais reikalus pakoreguoja Aš į Kapadokiją 2 kartus autobusu važiavau, iš kurių vieną iš Kemero Žinant koks dydviriškumas man važiuoti autobusu... ir dar važiuočiau Na bet gal ne šįkart
As vis apgailestaudavau, kad kazka Turkijoje turejau praleisti, pro sali pravaziuoti, apziureti paskubomis ar po laiko paaiskedavo, kad visai salia buvau ir nepamaciau fantastiniu vietu. Bet galiausiai gavosi taip, kad i tas pacias vietas, grizau ne karta, spejau ir pasimegauti, ir visai kitomis aplinkybemis pamatyti tai ka jau maciau ir buvau nerealiai nustebinta. Pagaliau grizimas ten pat, daznai buna daug malonesnis, nei nauju vietu lankymas. Kasas uzburia, tikrai linkiu grizti, o gal net kada ir apsistoti ten, juk nuvykimas ten autobusu ir gal net pasilikimas nakciai kokiam viesbutuke tikrai nekainuos daugiau, nei ekskursija i Meis sala. Bet tai ir lupa kainas 30 eur tik uz autika suploti zmogui, kazkas fantastisko.
Mes pernai ruosemes i Meis, bet Kasas uzliuliavo, tai rinkomes kitas pramogas.
QUOTE(Cobre @ 2016 06 28, 00:40)
Bet tai ir lupa kainas 30 eur tik uz autika suploti zmogui, kazkas fantastisko.
Na visi kelionių operatoriai lupa kainas kosmines Bet kas kart po vieną grupinę ekskursiją imu, dažniausiai iš gatvės- ten pigiau. Man visada smalsu pasiklausyti gidų, paklausinėti, ypač įdomu palyginti kaip ekskursiją veda, pasakoja vietinis gidas, lietuvis susisaistęs šeimyniniais ryšiais su vietiniais ir grynas lietuvis tik dirbti atvystantis į tą šalį.
O kiek jūs buvote nužiūrėję kiek kainuoja persikėlimas? Nes kur aš žiūriu tai 83TRY kainuoja, apie 25 eur gaunasi. http://www.meisexpress.com/
taip ir ziurejau, kad jei ta pacia diena, tai apie 20 eur pirmyn atgal. nepamenu, ar pernai irgi buvo 25. pamenu, jog turejau omenyje, kad apie 20 eur ir tiek. Bet mums laiko neuzteko ir del karscio kazkaip patingejom. Begte nenorejom. Kelte nebuvo karsta? Ir kazin, kokiomis savaites dienomis gabena i ta sala lietuviai ekskursijas? noretusi nors kazkiek isminusuoti tikimybe pakliuti tarp masiu, jei kartais sugalvotume siemet ten nusigauti. Musu apart paplaukiojimo patiems grotoje, daugiau niekas ten nedomina.
QUOTE(Cobre @ 2016 06 28, 21:55)
taip ir ziurejau, kad jei ta pacia diena, tai apie 20 eur pirmyn atgal. nepamenu, ar pernai irgi buvo 25. pamenu, jog turejau omenyje, kad apie 20 eur ir tiek. Bet mums laiko neuzteko ir del karscio kazkaip patingejom. Begte nenorejom. Kelte nebuvo karsta? Ir kazin, kokiomis savaites dienomis gabena i ta sala lietuviai ekskursijas? noretusi nors kazkiek isminusuoti tikimybe pakliuti tarp masiu, jei kartais sugalvotume siemet ten nusigauti. Musu apart paplaukiojimo patiems grotoje, daugiau niekas ten nedomina.
Jei grota labiausiai domina paderinkit ne tik kad lietuvaičių nebūtų, bet ir saulutė kad būtų. Mūsų ekskursija buvo šeštadienį, o popieriuose buvo rašoma kad ketvirtadienį. Kada panašiai jūs planuojate vykti į tą pusę?
Va šioje vietoje manau kad tau asmeniškai gidė parašys tikslą datą kad ekskursija tuo metu bus.