Nesiruošiau rašyti apie Turkiją, visų tiek daug lankyta, kaip ir daug maž žinoma, kol neužsikabinau už Udriaus žinutės.
[quote=Udrius,2016 05 29, 20:11]
Gerai chebra, siek tiek nervinate bet tiek to - skelbiu konkursa - kas vaziuoja i turkija suraso viskas kas kainavo - pradedant keliones pirkimu, masinos pastatytmu, nuvaziavimu iki oro uosto, papildomos paslaugos, tipsai (sorry arbatpinigiai) ekskursijos ir t,t,. geriausiai tai padariusiai pazadu priza. Surasykite. Beje, i email kazkodel neikrito nei vienas is supermamos dalyviu laiskas, asmeniniu zinuciu vargiai gaunu ir stengiuosi neatsakineti.
Taigi laukiu , vat tada ir palyginsim kainas
[/quote]
100 eur kelionei tiks ?
[/quote]
Kadangi kaip dauguma skaičiais kalbėti nemoku, pas mane vos kiekvienas išleistas pinigėlis savo taupymo, išlaidavimo ar nuožmių derybų istoriją turi todėl neišeina taip visiškai sausai suskaičiuoti.
Viena ausimi darbe pradedame girdėti kad lyg ir gegužės viduryje išleis atostogų. Tiems kas nesupranta paaiškinsiu-kada atostogos pas mus darbe kone karinė paslaptis ir kada jos bus sužinome panašiai prieš savaitę. Užsisakau didžiulę kuprinę ir planuoju savarankišką kelionę i ... Gruziją, žiūrinėju bilietus, kelionės maršrutą ir tt. Dėlioju finansus ir taip, ir kitaip, velnias- kaina vienai gaunasi baisingai didelė.
Planavau, plnavau į Gruziją- o nusipirkau į Turkiją. Netikėtai nelauktai atsirado kelionės draugė, bet ji norėjo į Turkiją. Aš žmogus lankstus, kuprinę į spintą- traukiu lagaminą ir į Kemero miestą "Golden Lotus"4* AI 10 nakvynių už 400eur asmeniui. Svarbiausi kriterijai: mieste netoli centro, geras maistas, AI ir jūra netoli. Šis viešbutis kaip tik toks.
Iki Vilniaus dasigauti mums dar reikia kone pusė Lietuvos pravažiuoti, nuspręndžiame savo vyriokų nuo darbų neatitraukinėti, lai dirba, iki sostinės sumokėję po 10,70eur autobusu iš vakaro dardame. Vairuotojas pasitaikė toks apsukrus lenkiukas, stotelių nežino, bet su bilietais, pinigais visokius šakar makar mokantis sukti. Gavosi taip kad savo bilietus mes pardavėme vairuotojui Išlipant prieš Vilnių bilietų mes jau nebeturėjome bet turėjome po 1 eur už juos Galutiniam variante kelionė iki Vilniaus man kainavo 9,70eur. Gera pradžia -pusė darbo, jei taip ir toliau seksis kad tik negrįžtume su daugiau pinigų nei išsivežame
Vakaras pas gimines: vynas, šašlykai ir smagi nuotaika.
Iki oro uosto giminaičiai iš ryto nuveža, nekainuoja nieko.
Jei jau lyginu su Palanga. Tai iki Palangos man viešuoju transportu į vieną pusę kainuotų apie 33 eur, per abi puses 66eur. O kur dar apgyvendinimas, maitinimas, gaivieji gėrimai, vynas, rakė ar kokteiliukai. Nemanau kad už 334 -10 dienų visa tai būčiau gavusi. Beje pataupiau ant draudimo- pamaniau kad nieko neatsitiks ir jo nepirkau, sakau užteks ir kreditinės kelionės med išlaidų draudimo. Bet jei kas rimto atsitiktų nežinau ar tikrai jo užtektų, o svarbiausia kaip juo pasinaudoti, juk neturio jokio popiergalio kad esu drausta Užbėgant įvykiams už akių grįžau sveika-gyva, draudimo neprireikė.
Oro uostas. Pirmosios išlaidos Duty Free - 29eur "Davidof" 10 pok.
Srtydžio metu pasimėgaujame su savimi pasiimtais vaisiais Iš vakaro pasiruošiau vaisių dėžutę nusilupiau aplesinus, susipjaučiau kriaušes ir sudėjau vynuoges. Skaniau nebūna, ir kainavo apie 1eur. dviems O lagamine dar kartu skrido "Vytauto" mineralinio pora buteliukų, keli šokoladai, truputį saldainių, 100g vytinto kumpio ir dešra, be abejo kiaulienos. Visa tai nekanavo nė 7eur, o pravertė už visus 30. Bet apie tai vėliau Visko visko Turkijoje yra, bet tokio mineralinio neturi.
Oro uostas. Pirmosios išlaidos Duty Free - 29eur "Davidof" 10 pok.
Srtydžio metu pasimėgaujame su savimi pasiimtais vaisiais Iš vakaro pasiruošiau vaisių dėžutę nusilupiau aplesinus, susipjaučiau kriaušes ir sudėjau vynuoges. Skaniau nebūna, ir kainavo apie 1eur. dviems O lagamine dar kartu skrido "Vytauto" mineralinio pora buteliukų, keli šokoladai, truputį saldainių, 100g vytinto kumpio ir dešra, be abejo kiaulienos. Visa tai nekanavo nė 7eur, o pravertė už visus 30. Bet apie tai vėliau Visko visko Turkijoje yra, bet tokio mineralinio neturi.
Oruo uoste pasitiko, suskaičiavo ir susodino Tezų mergaitės. O į palydą mums įdavė lydintį asmenį- jaunučiutę mergytę kuri kaip papūgėlė savo išmoktą tekstą sklandžiai išpylė, bet matosi kad pati apie tą Turkiją ničnieko nežino gal kelios dienos joje. Labiausiai tai patiko tezų apsukrumas, žino zarazos kad pas mus eurai, bet ne, ekskursijų kainos doleriais surašytos. O geriausias topas keitimo kursas 1dol-1eur Jei ekskursija kainuoja 50dol, tai imtų 50 eur. Ir tik labai spardantis, kad kokia čia nesamonė, lyg ir žada truputį kitaip perskaičiuoti.
Taigi šneka ta mergaitė tokius niekus, tai aš nors pro langą paspoksojau. Pakeliui link Kemero iš Antalijos važiuojant yra pora tunelių. Su kiek esu gidų vykusi, kiekvienas vis kitokią istorijėlę surezga- viena už kitą smagesnė. O ši mergaičiukė nesugebėjo nė mažiausio susidomėjimo sukelti. Net gaila man jos liko.
Deduosi tamsius akinius ir širdyje linkiu sau sėkmės kad tik jis nebūtų pakilęs iki administratoriaus. Jis- tai berniukas nešikas iš viešbučio, gražus kaip saldainiukas, aukštas, lieknas tobulo veidelio ir superinės šypsenos. Nes jeigu jis dirbs, tai gausiu kambarį kur nors rusyje kartu su valkataujančiais šunimis ir katėmis Prieš tris metus aš buvau šiame viešbutyje ir .. na įžeidžiau aš to vaiko savimeilę Taip jis man įkyrėjo su pasiūlymais eiti į kavinę ar dar kur kad priešpaskutinį vakarą sutikau, sutarėme kada ir kur susitinkame. Sutartu laiku aš išėjau iš viešbučio ir... išėjau į priešingą pusę. Prasukiau kvartaliuką ir grįžau į viešbutį Kiek laukė aš nežinau, bet puikiai žinau kad laukė jų shemos visų vienodos, vienas pakviečia, kolega-draugas nužiūri ar išėjo pakviestoji ir praneša kad lauktų Kitą rytą tokio pikto snukučio buvo, kad net pusės savo grožio neteko
Privažiuojame mano viešbutį "Golden Lotus". Žengiu pro duris ir išdidžiai prisižadu, jei dabar praslįsiu per šias atostogas bereikalingų priešų neprisidarysiu. Tikrai tikrai....
Taigi šneka ta mergaitė tokius niekus, tai aš nors pro langą paspoksojau. Pakeliui link Kemero iš Antalijos važiuojant yra pora tunelių. Su kiek esu gidų vykusi, kiekvienas vis kitokią istorijėlę surezga- viena už kitą smagesnė. O ši mergaičiukė nesugebėjo nė mažiausio susidomėjimo sukelti. Net gaila man jos liko.
Deduosi tamsius akinius ir širdyje linkiu sau sėkmės kad tik jis nebūtų pakilęs iki administratoriaus. Jis- tai berniukas nešikas iš viešbučio, gražus kaip saldainiukas, aukštas, lieknas tobulo veidelio ir superinės šypsenos. Nes jeigu jis dirbs, tai gausiu kambarį kur nors rusyje kartu su valkataujančiais šunimis ir katėmis Prieš tris metus aš buvau šiame viešbutyje ir .. na įžeidžiau aš to vaiko savimeilę Taip jis man įkyrėjo su pasiūlymais eiti į kavinę ar dar kur kad priešpaskutinį vakarą sutikau, sutarėme kada ir kur susitinkame. Sutartu laiku aš išėjau iš viešbučio ir... išėjau į priešingą pusę. Prasukiau kvartaliuką ir grįžau į viešbutį Kiek laukė aš nežinau, bet puikiai žinau kad laukė jų shemos visų vienodos, vienas pakviečia, kolega-draugas nužiūri ar išėjo pakviestoji ir praneša kad lauktų Kitą rytą tokio pikto snukučio buvo, kad net pusės savo grožio neteko
Privažiuojame mano viešbutį "Golden Lotus". Žengiu pro duris ir išdidžiai prisižadu, jei dabar praslįsiu per šias atostogas bereikalingų priešų neprisidarysiu. Tikrai tikrai....
Vienas pazistamas eme is paskaiciavo- nuvaziavimas, Palangoje savaitei zmogui normaliai gyventi, valgyti ( ne gamintis namuose) , dar pramogos, gaunasi geriausiu atveju 600 eur- bet negarantuotas nei geras oras, nei siltas vanduo )
QUOTE(Aruna @ 2016 05 31, 21:23)
Vienas pazistamas eme is paskaiciavo- nuvaziavimas, Palangoje savaitei zmogui normaliai gyventi, valgyti ( ne gamintis namuose) , dar pramogos, gaunasi geriausiu atveju 600 eur- bet negarantuotas nei geras oras, nei siltas vanduo )
Aš net tikslių skaičiavimų neatlikus jau žinau kad tai ką gausiu pavasarį Turkijoje, Lietuvoje nė su žiburiu nerasi.
Maskuokis nesimaskavus tik įžengus pro viešbučio duris mane atpažįsta Visa laimė kad administratorius O nešiko išviso nebėra-taupymo rėžimas. Dar sutaupytas vienas euriukas Puikų kambarį gauname tik už gražią šypseną Na gerai, vėliau gerąjį administratorių lietuviškais saldainiais pavaišinome, bet jis šito juk nežinojo duodamas mums tą kambarį. Vėliau kalbėjau su lietuvaičiais tai jie davė 25eur už gražų vaizdą, nes pirmasis kambarys su vaizdu į netvarkingą kiemą jiems buvo ne prie dūšios.
Su vaizdu į jūrą ir kalnus į Antalijos pusę, labai gražus vaizdas kai sutemsta
Pailsėjus ir atsigrožėjus jūra išlendame į miestą. Draugė pirmą kart ne Europoje tai pakraupusi:-Ko jie čia visi kabinėjasi!!! Kol išaiškinau kad nesikabinėja, o savo paslaugas ar prekes taip reklamuoja Pirmą dieną jai net nieko pirkti neleidau, sakau adaptuokis, nes šiandien tave tai tikrai išdurs Na ir adaptavosi mano draugelka taip, kad paskui iš parduotuvių ypač tinklinių ištempti neįmanoma buvo Man apsipirkimas tikra kančia, o jai vienas malonumas.
Pasidomėjome kelionių agentūrose ekskursijų kainomis, visur kainas rašo doleriais, o jau vertimo kursas kaip dievas duos Labiausiai man patiko "Ginza Travel" kainos o ir berniukas labai draugiškas pasitaikė, davė ne tik lankstinuką bet ir pora kvietimų į naktinį klubą "Aurum". Tuos kvietimus, ir dar kitus kur tas pats berniukas mums davė į "Inferno" klubą mes kitiems lietuvaičiams atidavėme. Lai tūsinasi jaunimas, o mūsų planuose naktinių klubų nebuvo. Iš Grinzos pirkau i Tachtali ekskursiją- 40eur. Pigiau neberadau. Turkišką pirtį "kaip jums" siūlė už 5 eur, kažkaip per pigiai man pasirodė, nesirinkome Už tokią kainą gali ne tik pirtį gauti, bet ir gerokai daugiau
Susitikime su Tezturo gide užkabino ekskursija į Meis (Kastelorizo) salą. O neužkabino kaina ir valiuta. 50dol bet ima ir 50 eur 1:1 neblogai keičia. Vėliau vis dėlto nusipirkome ir tą ekskursiją, bet pirkome Turkijos liromis. Vis geriau gavosi, 150 liru (45,45 eur)
Turkišką pirtį viešbutyje už 30eur pirkome, ši kaina jau neaiškumo nekėlė, ypač kai iki derybų už ją prašė 45eur. Vien masažas truko 1 val. Aišku yra visokiausių vietų ir kainų,mūsiškė atitiko kainos ir kokybės santykį. Gerai, profesionaliai dirba.
Pasidomėjome kelionių agentūrose ekskursijų kainomis, visur kainas rašo doleriais, o jau vertimo kursas kaip dievas duos Labiausiai man patiko "Ginza Travel" kainos o ir berniukas labai draugiškas pasitaikė, davė ne tik lankstinuką bet ir pora kvietimų į naktinį klubą "Aurum". Tuos kvietimus, ir dar kitus kur tas pats berniukas mums davė į "Inferno" klubą mes kitiems lietuvaičiams atidavėme. Lai tūsinasi jaunimas, o mūsų planuose naktinių klubų nebuvo. Iš Grinzos pirkau i Tachtali ekskursiją- 40eur. Pigiau neberadau. Turkišką pirtį "kaip jums" siūlė už 5 eur, kažkaip per pigiai man pasirodė, nesirinkome Už tokią kainą gali ne tik pirtį gauti, bet ir gerokai daugiau
Susitikime su Tezturo gide užkabino ekskursija į Meis (Kastelorizo) salą. O neužkabino kaina ir valiuta. 50dol bet ima ir 50 eur 1:1 neblogai keičia. Vėliau vis dėlto nusipirkome ir tą ekskursiją, bet pirkome Turkijos liromis. Vis geriau gavosi, 150 liru (45,45 eur)
Turkišką pirtį viešbutyje už 30eur pirkome, ši kaina jau neaiškumo nekėlė, ypač kai iki derybų už ją prašė 45eur. Vien masažas truko 1 val. Aišku yra visokiausių vietų ir kainų,mūsiškė atitiko kainos ir kokybės santykį. Gerai, profesionaliai dirba.
Vėliau dar susigundžiau masažais ir už 50 eur 3 masažus užsisakiau. Viskas labai gerai, tik kad velniūkštis prigąsdino, na žinau skauda man toji nugara, kitaip kokio velnio eičiau aš į tuos masažus. Klausė masažistas: ką daktarai sako dėl nugaros, o aš ką- nieko. Nes nebuvau pas jokius daktarus Būtinai liepė nueiti. Jau daugiau nei dvi savaitės kaip grįžau ir tik šiandien pirmą kart po grįžimo vėl pajutau nugaros skausmą, teks eiti pas tuos suknistus daktarus, nes vis tik patiko gyventi su kaip nauja nugaryte Taigi tai geriausiai investuoti mano 80 eurų. Kalbu kaip kokia bobulė
Pirmadieniais Kemere yra daržovių- vaisių turgus. Iš pačio ryto papusryčiavę nuspręndėme į jį eiti. Tik pirmiausia reikia integruotis į vietinę visuomenę- eurus į liras išsikeisti. Žinau kad banke keičia geresniu kursu, nei keityklose. tądien keitimo kursas buvo 1: 3,29 O keityklose 1:3,15 skirtumas gaunasi. Tik tie bankininkai be paso pinigėlių nekeičia, paso kopija jiems mat netinka Bet mes juk laiko turim daugiau nei pinigų, taigi kas mums reiškia sulakstyti į viešbutį
Prie šio fontano yra bankas
Apsirūpinę vietine valiuta ieškome to turgaus, žinau kad tikrai yra, na kažkurioje gatvelėje.
Na ne šitoje
Ir ne šitoje
Einame ratais, kvadratais, na tikrai prieš tris metus kažkur iš netyčių buvome radę tą turgų. O dabar ir norėdamos nerandame Randame tik kažkokią ale turgavietę- dengtą. Vien visokiausiais niekučiais prekiauja, beje iš tų niekučių ten buvo ir dėmesio vertų.
Na ir čia nėra
Ex, nusispjauname ir grįžtame į viešbutį. Vakare išsiaiškiname kad mes buvome jau prie pat to turgaus( prie laikrodžio bokšto), dar kelis žingsnius tik reikėjo paėjėti , o mes apsisukome ir grįžome. Na nieko tokio, mes dar turime kitą pirmadieni
Pirmadieniais Kemere yra daržovių- vaisių turgus. Iš pačio ryto papusryčiavę nuspręndėme į jį eiti. Tik pirmiausia reikia integruotis į vietinę visuomenę- eurus į liras išsikeisti. Žinau kad banke keičia geresniu kursu, nei keityklose. tądien keitimo kursas buvo 1: 3,29 O keityklose 1:3,15 skirtumas gaunasi. Tik tie bankininkai be paso pinigėlių nekeičia, paso kopija jiems mat netinka Bet mes juk laiko turim daugiau nei pinigų, taigi kas mums reiškia sulakstyti į viešbutį
Prie šio fontano yra bankas
Apsirūpinę vietine valiuta ieškome to turgaus, žinau kad tikrai yra, na kažkurioje gatvelėje.
Na ne šitoje
Ir ne šitoje
Einame ratais, kvadratais, na tikrai prieš tris metus kažkur iš netyčių buvome radę tą turgų. O dabar ir norėdamos nerandame Randame tik kažkokią ale turgavietę- dengtą. Vien visokiausiais niekučiais prekiauja, beje iš tų niekučių ten buvo ir dėmesio vertų.
Na ir čia nėra
Ex, nusispjauname ir grįžtame į viešbutį. Vakare išsiaiškiname kad mes buvome jau prie pat to turgaus( prie laikrodžio bokšto), dar kelis žingsnius tik reikėjo paėjėti , o mes apsisukome ir grįžome. Na nieko tokio, mes dar turime kitą pirmadieni
Žiūriu gerą reportažą pradėjote, kaip tik tokį trumpą su kainomis norėjau lipint. Kadangi nesimiega kiek paminėsiu detalių iš savo savarankiškos kelionės, kuri baigsis šįvakar. Skridom ir dar grįžinėsim su UIA per Kijevą iš Stambulo (jungiamasis) 100 /žm į abu galus. Kemere nakvojome Viking nona beach per 2 hotelius nuo Lotus. 367 už visus2+1 žmones. Su Pegasus suskraidėm Stambulas Antalija Kaiseri (Kapadokija)
Stambulas už 50 /žm.
Stambulas už 50 /žm.
QUOTE(herbas @ 2016 06 05, 06:07)
Žiūriu gerą reportažą pradėjote, kaip tik tokį trumpą su kainomis norėjau lipint.
Na man labai trumpas nesigaus Matyt pleputė esu Faselyje ir mes savarankiškai buvome, vėliau papasakosiu. Gal galit papasakoti kaip nusigavte iki Chimeros?
teskite labai superinis fotoreportazas
Tęsinys pagal užsakymą
Antradienio ryte apsiginklavusi keliais turkiškais žodeliais tokiais kaip "Merhaba", "Salem" "Giu nai din" - pasisveikinimai, "nasilzin"- kaip reikalai "paxali"-brangu, "para jok" -nėra pinigų, fotoaparatu ir šiek tiek pinigų iškeliaujame į turgų.
Šįkart turgus visokių drabužių, tekstilės, avalynės.
Pagaliau čia jau nebe dievuška šaukia, bet madam Įgrįso man jie su tas savo "dievuška" negyvai Nežinau iš kur bet iš ryto pilnas turgus vokiečių, o rusakalbiai dar matyt miega. Per tris pirmąsias dienas vokiečių mačiau lygiai tiek pat, kiek turguje per 3 minutes matyt jie saugiai viešbučiose sėdi, po miestą nesivalūzoja
Drauge jau po truputį apsipirkinėja, bet primenu kad bus dar kitas antradienis, šiandien galima tik sportinio intereso dėlei prasieiti
O aš randu maistą ir juo grožiuosi. Na nieko man nereikia, tik akeles paganyti.
Siūlo arbatos pasivaišinti, bet aš noriu tik tą arbatėlę nufotografuoti. Žinau aš tas jų arbatas arba įkalbins pirkti, arba pats kabinsis. Na galimas ir trečiasis variantas- ir tas- ir anas
Lukumas, skanus jų saldumynas, nuo gabalėlio pusdieniui apsąli.
Pagal mano nuotraukas tai vaizdas toks kad vien maistas, bet taip nėra. Tiesiog maistą man įdomu fotograguoti, o ale pradas ir conversus-ne
Išeinant iš turgaus nemažai policijos išvystame. Na akivaizdžiai nefotografuoju- žinau kad negalime, bet lyg tarp kitko...
nelabai kas matosi, dar stotelėje pasislėpę nuo saulutės keli sėdėjo. Vaizdas toks kad vienas dirba- keli prižiūri.
Ruošiamies į Faselį vykti. Draugė griežtai-pirmiausia pietūs. Na gerai jau, gerai. Nors jei praleisčiau vienus-kitus pietus mano figūra nuo to nė kiek nenukentėtų, igam užtektų tų atsargų
Viešbutyje pagyvėjimas, padaugėjo kažkokių nematytų vyriokų. Kai kurie su uniformomis. Bet tik kol pavalgė. Na mes irgi užkandame ir į dolmušų stotelę prie bokšto.
Antradienio ryte apsiginklavusi keliais turkiškais žodeliais tokiais kaip "Merhaba", "Salem" "Giu nai din" - pasisveikinimai, "nasilzin"- kaip reikalai "paxali"-brangu, "para jok" -nėra pinigų, fotoaparatu ir šiek tiek pinigų iškeliaujame į turgų.
Šįkart turgus visokių drabužių, tekstilės, avalynės.
Pagaliau čia jau nebe dievuška šaukia, bet madam Įgrįso man jie su tas savo "dievuška" negyvai Nežinau iš kur bet iš ryto pilnas turgus vokiečių, o rusakalbiai dar matyt miega. Per tris pirmąsias dienas vokiečių mačiau lygiai tiek pat, kiek turguje per 3 minutes matyt jie saugiai viešbučiose sėdi, po miestą nesivalūzoja
Drauge jau po truputį apsipirkinėja, bet primenu kad bus dar kitas antradienis, šiandien galima tik sportinio intereso dėlei prasieiti
O aš randu maistą ir juo grožiuosi. Na nieko man nereikia, tik akeles paganyti.
Siūlo arbatos pasivaišinti, bet aš noriu tik tą arbatėlę nufotografuoti. Žinau aš tas jų arbatas arba įkalbins pirkti, arba pats kabinsis. Na galimas ir trečiasis variantas- ir tas- ir anas
Lukumas, skanus jų saldumynas, nuo gabalėlio pusdieniui apsąli.
Pagal mano nuotraukas tai vaizdas toks kad vien maistas, bet taip nėra. Tiesiog maistą man įdomu fotograguoti, o ale pradas ir conversus-ne
Išeinant iš turgaus nemažai policijos išvystame. Na akivaizdžiai nefotografuoju- žinau kad negalime, bet lyg tarp kitko...
nelabai kas matosi, dar stotelėje pasislėpę nuo saulutės keli sėdėjo. Vaizdas toks kad vienas dirba- keli prižiūri.
Ruošiamies į Faselį vykti. Draugė griežtai-pirmiausia pietūs. Na gerai jau, gerai. Nors jei praleisčiau vienus-kitus pietus mano figūra nuo to nė kiek nenukentėtų, igam užtektų tų atsargų
Viešbutyje pagyvėjimas, padaugėjo kažkokių nematytų vyriokų. Kai kurie su uniformomis. Bet tik kol pavalgė. Na mes irgi užkandame ir į dolmušų stotelę prie bokšto.