Įkraunama...
Įkraunama...

Garų surinktuvai - 8

Pas mane būtent taip ir padaryta: iš gartraukio vamzdžio yra tik tiek, kiek būtina ir pakankama išlenkti 15 cm skersmens 90 laipsnių kampą. Tai yra pats minimumas.
1. "iš lauko įeinantis oras turi labai trumpą kelią, todėl gali šaldyti patalpas" tam yra statomas atbulinis vožtuvas sienoje.
2. "garų gali rinktis kondensatas ties išėjimo anga lauke" - nesirenka.
3. "nesusidarytų rasos taškas sienos viduje" - tam yra statomas atbulinis vožtuvas sienoje.
Tokia mano asmeninė patirtis.

Labai dėkui už pasidalinimą! Intuityviai norėtųsi atbulinį vožtuvą statyti prie pat išėjimo angos, kad vamzdyje būtų šiltas namų, o ne šaltas lauko oras. Gal galite detaliau paaiškinti, kodėl būtent sienoje turėtų būti vožtuvas?

Atsakyti
QUOTE(helpive @ 2018 10 11, 16:11)
Labai dėkui už pasidalinimą! Intuityviai norėtųsi atbulinį vožtuvą statyti prie pat išėjimo angos, kad vamzdyje būtų šiltas namų, o ne šaltas lauko oras. Gal galite detaliau paaiškinti, kodėl būtent sienoje turėtų būti vožtuvas?

Dėl pirmų dviejų punktų. Tada ir "vamzdyje būtų šiltas namų, o ne šaltas lauko oras".
Pats vožtuvas mums išėjo maždaug per sienos vidurį - jį pasiūlė ir įstatė firmos, kuri gręžia skyles sienose vadybininkas. Pasiteisino 100%.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo speedy: 11 spalio 2018 - 14:27
QUOTE(Kikker @ 2018 10 11, 14:04)
Elica ELIBLOC HT GR A/60
Traukimo galia: 647 m³/h pagal 
Rekomenduojamas virtuvės plotui (m²)-21.57
Triukšmingumas: 49-71 dB

Aciu 4u.gif

QUOTE(speedy @ 2018 10 11, 15:10)
Tokią - Elica ELIBLOC LUX GR/A/60 - valdymas priekyje mygtukais, atidėtas išjungimas ir (svarbiausia!) labai patogi valyti. Pagaminta Italijoje.

Aciu 4u.gif
Atsakyti

sveiki, patarkite metalo/baltos spalvos, ištraukiamo įmontuojamo gartraukio variantų.

Ortakis 12,5cm, iki ortakio bus 2 alkūnės, virtuvė kartu su svetaine (21m2), kaitlentė elektrinė (60cm)

Atsakyti
QUOTE(Drumsk @ 2018 10 17, 20:33)
<p>sveiki, patarkite metalo/baltos spalvos, ištraukiamo įmontuojamo gartraukio variantų.
</p><p>Ortakis 12,5cm, iki ortakio bus 2 alkūnės, virtuvė kartu su svetaine (21m2), kaitlentė elektrinė (60cm)
</p>

BOSCH DFR067A51
Atsakyti

o ko nors pigesnio? už bosch'ą prašo apie 280e :)

Atsakyti
QUOTE(Drumsk @ 2018 10 18, 10:39)
<p>o ko nors pigesnio? už bosch'ą prašo apie 280e smile.gif
</p>

Italijoje pagamintas Electrolux EFP60460OX
Atsakyti

Sveiki,

žiūrinėju įmonuojamo gartraukio, 60cm, gali būti ir ištraukiamas ir ne (baldai dar neužsakyti, pagal avaizdą mane abu tenkina). Svarbiausia man jo praktiškumas - kuo didesnė galia, ir valdymas ne toks, kad visi mygtukai riebalais bus aplipę. Energetinė klasė ar triukšmas nelabai rūpi.
Mėgstu gerai pačirškinti mėsytę ant grilinės keltuvės, tai kai su silpnučiais gartraukiais - dvi dienas po to kepsnių kvapas jaučiasi bute :P

Žiūrėjau į šiuos du, jie jau arti mano biudžeto ribos...iki 400€. Ar kažkurį iš jų patartumėte labiau, ar dar kokią alternatyvą?
1. CATA GC DUAL A 45 XGWH/D
2. Bosch DFR067A50 - bet šis ir silpnesnis ir nepatiko man tai kad rašo, jog po 6 min išsijungia intensyvus rėžimas... Tai ir maigyti reiks? nes 6min tikrai nepakaks. Ir kaip suprasti ventiliatoriaus išsijungimas po 10min.?

Iki ventiliacijos angos bus apie 2m, su viena alkune 90 laipsniu. Jau atvesta gofra 125mm. Virtuvė su svetaine bendra - 28kv.m., bet ne saloje, prie sienos įprastai.

Atsakyti

Italijoje pagamintas Electrolux EFP60460OX

pardavėjai pasiūlė pasižiūrėti įmontuojamų neištraukiamų variantų, ką patartumėte iš Elica/Cata? gal dar Bosch... ne geriau iškart žiūrėti Elica vietoje Electrolux? :)

Crowned užsiminė apie riebaluotus mygtukus - dažna problema? ar čia labiau mygtukų išdėstymo vietos klausimas?

Atsakyti
QUOTE(Drumsk @ 2018 10 20, 13:07)
pardavėjai pasiūlė pasižiūrėti įmontuojamų neištraukiamų variantų, ką patartumėte iš Elica/Cata? gal dar Bosch... ne geriau iškart žiūrėti Elica vietoje Electrolux? smile.gif
Crowned užsiminė apie riebaluotus mygtukus - dažna problema? ar čia labiau mygtukų išdėstymo vietos klausimas?

1. Tai kad to tipo gartraukius Electrolux'sui dažniausiai gamina Elica. Tik Electrolux būna geresnės charakteristikos (kas moka pinigus ir muziką užsako...). Tingiu vartyti puslapius atgal, bet ar ne Jums siūliau Falmec Murano modelius? Taigi, jei "perkančiųjų" pakanka, žiūrėkite būtent juos. Yra pigesnių alternatyvų ypač gerai išpildytų funkcionaliai ir dizaino prasme, bet čia ne forumams (ne širpotrebas...).
2. Kaip manote, kas laikui bėgant tampa su mygtukais, kai kepate mėsytę o valdymas apačioje? Čia nereikia genijumi būti, kad suprasti kaip bus.
Papildyta:
QUOTE(Crowned @ 2018 10 20, 12:12)
žiūrinėju įmonuojamo gartraukio, 60cm, gali būti ir ištraukiamas ir ne (baldai dar neužsakyti, pagal avaizdą mane abu tenkina). Svarbiausia man jo praktiškumas - kuo didesnė galia, ir valdymas ne toks, kad visi mygtukai riebalais bus aplipę...

Electrolux EFP60460OX - teleskopinis, galingas normaliame (ne turbo!) režime ir valdymas priekyje (mažiau riebalais "apeis" mygtukai).
Electrolux EFG60563OX - neištraukiamas, gana galingas, turi pultą (mygtukai riebalais visai "neapeina" biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Drumsk @ 2018 10 20, 12:07)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Kikker" data-cid="72235655" data-time="1539858550"><div><p>Italijoje pagamintas Electrolux </p></div></blockquote><p></p><p>pardavėjai pasiūlė pasižiūrėti įmontuojamų neištraukiamų variantų, ką patartumėte iš Elica/Cata? gal dar Bosch... ne geriau iškart žiūrėti Elica vietoje Electrolux? smile.gif
</p><p></p><p>Crowned užsiminė apie riebaluotus mygtukus - dažna problema? ar čia labiau mygtukų išdėstymo vietos klausimas?
</p>

Tiesa o pas Jus dujinis ar indukcinis bus paviršius?
Matyt buvote prekybos cebtre bet nepastebėjote jai matote ištraukiamą gartraukį pvz EFP60460OXjo valdyma randave ne po gartraukiu
https://www.youtube....h?v=PxOdhCOHF7Y
Jai žiūrėti pvz Elica ELIBLOC HT GR A/60 jo valdymą rasite po gartraukiu...
Jai žiūrėti pvz Allenzi GL50 PLUS LED gaunate sensorinį valdymą...šį galite pamatyti pardautuvese ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikker: 20 spalio 2018 - 13:15

Electrolux EFP60460OX - teleskopinis, galingas normaliame (ne turbo!) režime ir valdymas priekyje (mažiau riebalais "apeis" mygtukai).
Electrolux EFG60563OX - neištraukiamas, gana galingas, turi pultą (mygtukai riebalais visai "neapeina" biggrin.gif)

O apie CATA GC DUAL A 45 XGWH/D kažką gero ar blogo pasakyti turite gal? :4u: kažkodėl jis man toks patrauklus atrodo...

O dėl Electrolux EFP60460OX tai taip, atrodo viskas tvarkoje kaip variantas. Nors tas Cata ant didžiausio greičio virš 600kub.m. ir dar bonusas yra - turbo 800 kubu tada. Ir sensoriniai mygtukai ant stiklo, kur kaip įsivaizduoju bus lengvą nuvalyti (čia apie tai kad mygtukai aplipę nebūtų).

O anktrasis elektrolux'as tai vistiek mygtukai aplips tie kurie ant gartraukio yra, nors ir pultas svarus bus :P  Šiaip net nepagalvojau kad su pultu gali būti, bet kažin ar čia reikalingas "pribumbasas" :hmm:

Atsakyti