Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdos

QUOTE(Joliuke @ 2016 08 03, 16:44)
O kraujagyslių zondavimą kam nors darė? Ar baisu ten. Gydytoja sakė, kad ryte galima lengvai užkast, o straipsnyje perskaičiau kad negalima nei balgyt nei gerti?

nevalggyti reikia tada, kai bijoma kad kažkas blogo atsitiks ir reiks narkozės; bet tai dabar jau čia tik apsidraudimui prašo nevalgyt... juk būna kad privalgius ir prigėrus atveža su miokardo infarktu ir daro zondavimus, nieko neatsitinka biggrin.gif
daro per ranką arba per kirkšnį, nuskausmina, kai kurie jaučia diskomfortą. Jei randa kažką blogo, ką galima sutvarkyt - tai tos pačios procedūros metu ir sutvarko, jei pacientas sutinka (būtinai pasakykit, kad sutiktų smile.gif nes būna kad iš karto nesutinka, nes nori pasitarti su žmona, vaikais, anūkais, o paskui reikia viską iš naujo kartot doh.gif )
Pats zondavimas trunka iki 30min, ji ką nors tvarko - tai gali iki kelių val. užtrukti; po procedūros, jei per kirkšnį - reiks iki ryto, iki vakaro neleidžia net iki tualeto nueit smile.gif jei per ranką - tai užsienį po valandos išrašo namo, pas mus dar palaiko iki ryto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2016 08 03, 15:54)
nevalggyti reikia tada, kai bijoma kad kažkas blogo atsitiks ir reiks narkozės; bet tai dabar jau čia tik apsidraudimui prašo nevalgyt... juk būna kad privalgius ir prigėrus atveža su miokardo infarktu ir  daro zondavimus, nieko neatsitinka biggrin.gif
daro per ranką arba per kirkšnį, nuskausmina, kai kurie jaučia diskomfortą. Jei randa kažką blogo, ką galima sutvarkyt - tai tos pačios procedūros metu ir sutvarko, jei pacientas sutinka (būtinai pasakykit, kad sutiktų smile.gif nes būna kad iš karto nesutinka, nes nori pasitarti su žmona, vaikais, anūkais, o paskui reikia viską iš naujo kartot  doh.gif )
Pats zondavimas trunka iki 30min, ji ką nors tvarko - tai gali iki kelių val. užtrukti; po procedūros, jei per kirkšnį - reiks iki ryto, iki vakaro neleidžia net iki tualeto nueit smile.gif jei per ranką - tai užsienį po valandos išrašo namo, pas mus dar palaiko iki ryto biggrin.gif

Mums sakė, kad per ranką. Skaičiau, kad tas būdas sudėtingesnis. O nuo ko priklauso kurį būdą pasirenka. Jei nieko nedarys tai sakė tą patį vakarą paleis namo. Jei kažką darys dar porą dienelių pslaikys. Ačiū, kad dalinatės informacija
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2016 08 03, 16:59)
Mums sakė, kad per ranką. Skaičiau, kad tas būdas sudėtingesnis. O nuo ko priklauso kurį būdą pasirenka. Jei nieko nedarys tai sakė tą patį vakarą paleis namo. Jei kažką darys dar porą dienelių pslaikys. Ačiū, kad dalinatės informacija

kur čia tokie pažangūs? smile.gif
priklauso nuo žmogaus anatominių ypatumų ir gydytojo sugebėjimų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2016 08 03, 16:23)
kur čia tokie pažangūs? smile.gif
priklauso nuo žmogaus anatominių ypatumų ir gydytojo sugebėjimų smile.gif

Šiauliiose taip sakė. Bet čia gydytojs kur siuntė taip sakė. Kaip realiai bus nežinom
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2016 08 03, 16:59)

Kardiologiniame gulejo 2 moterys, vienai dare per ranka, kitai per kirksni. Pastaroji pagulejo para laiko ir ramu. O per ranka, suspaude taip , moteris alpo nuo uzverzimo, nors ji persirgusi veziu ir iskentusi daug chemiju. Skausmui nusiteikite. Ka kalba gyd , dar ne viskas.
Atsakyti
Matysim kaip bus. Jaudinuodi labai unsure.gif ï
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 03 rugpjūčio 2016 - 21:23
QUOTE(Joliuke @ 2016 08 03, 22:21)
Matysim kaip bus. Jaudinuodi labai unsure.gif ï

Sekmes ir geru rezultatu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 08 03, 22:11)
Sekmes ir geru rezultatu smile.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Dar noriu paklausti. Loram,o tą išmetimo frakciją įmanoma pataisyt? Ar jau kiek yra tiek ir bus?
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 08 03, 20:09)
Kardiologiniame gulejo 2 moterys, vienai dare per ranka, kitai per kirksni. Pastaroji pagulejo para laiko ir ramu. O per ranka, suspaude taip , moteris alpo nuo uzverzimo, nors ji persirgusi veziu ir iskentusi daug chemiju. Skausmui nusiteikite. Ka kalba gyd , dar ne viskas.

Turbūt nuo žmogaus jautrumo priklauso. Aš kardiologiniame sutikau irgi tiek per ranką, tiek per kirkšnį zonduotų. Moteris, kuri buvo zonduota per ranką, sakė kad buvo nelabai malonu, nes jautė veržimą, tempimą (bet ne skausmą), bet ji į palatą grįžo greitai ir greitai viską pamiršo. O kita, kuri zonduota buvo per kirkšnį tai labai bėdavojosi, kad jai dėjo kažkokius smėlio (???) maišus, laikė ją intensyvioj terapijoj nuogą 'po paklode' visą parą, visą naktį nedavė miegoti, nes pastoviai degė lempos, personalas žiūrėjo kt. ligonius, o ji negalėjo nei ant šono pasisukt, tad kentė labai stiprų nugaros skausmą. Ir tikrai po to zondavimo palaton ji grįžo visai be nuotaikos smile.gif

Atvirkščiai reikia geram nusiteikti 4u.gif Jei kažkam buvo blogai ir vos iškentė, tai nereiškia, kad ir Jums ar Jūsų artimiesiems taip bus. Labai individualu ir labai daug ką lemia būtent nusiteikimas. Norit tikėkit, norit ne ax.gif

Žinot, gyvenime man buvo atvejis, kai viena moteris palatoje po operacijos pamačiusi, kad aš su vamzdeliu pilve, pasidalino patirtimi, kad jau tą vamzdelį ištraukt yra kažkas toooookio, kad jai buvo/traukė ir kaip ji alpo, rėkė ir pan. Ir tą savo kančią ji perteikė su tokiu pasimėgavimu. Ir ta diena atėjo, kai reikėjo ištraukt doh.gif Ištraukė rezidentas: aš jau pasiruošiau visa, net išprakaitavau, pulsas jau ausyse kalė (nes jau turbūt reiks rėkt..alpt..), o jis tik liepė įkvėpt ir siūlą nukirpęs truktelėjo tą vamzdelį. Jausmas keistas, labai kutenantis vidurius, bet tik tiek. Ir tada aš supratau visam gyvenimui, kad tiesiog niekad nieko negatyvaus nereik klausyti.

Čia pan kaip būsimos gimdyvės "gaudo" žinias ar labai skauda gimdyt, taip ir kiti žmonės prieš procedūras ieško daugiau žinių (ir labiausiai turbūt nusiraminimo, kad kiti tą perėjo ir nieko nenutiko...).
Tai va, gulėdama kardiologiniame pamačiau, kad net mano 75 m kavalierius po infarkto tą zondavimą per ranką ištvėrė visai paprastai. Jis tą procedūrą pavadino..atsiprašau, bet negaliu iškraipyt - "kaip nusiperst" (tą patį beje sakė ir apie stimuliatoriaus įdėjimą, kurio aš laukiau ir bijojau irgi biggrin.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2016 08 04, 06:30)
Turbūt nuo žmogaus jautrumo priklauso. Aš kardiologiniame sutikau irgi tiek per ranką, tiek per kirkšnį zonduotų. Moteris, kuri buvo zonduota per ranką, sakė kad buvo nelabai malonu, nes jautė veržimą, tempimą (bet ne skausmą), bet ji į palatą grįžo greitai ir greitai viską pamiršo. O kita, kuri zonduota buvo per kirkšnį tai labai bėdavojosi, kad jai dėjo kažkokius smėlio (???) maišus, laikė ją intensyvioj terapijoj nuogą 'po paklode' visą parą, visą naktį nedavė miegoti, nes pastoviai degė lempos, personalas žiūrėjo kt. ligonius, o ji negalėjo nei ant šono pasisukt, tad kentė labai stiprų nugaros skausmą. Ir tikrai po to zondavimo palaton ji grįžo visai be nuotaikos smile.gif 

Atvirkščiai reikia geram nusiteikti 4u.gif Jei kažkam buvo blogai ir vos iškentė, tai nereiškia, kad ir Jums ar Jūsų artimiesiems taip bus. Labai individualu ir labai daug ką lemia būtent nusiteikimas. Norit tikėkit, norit ne ax.gif

Žinot, gyvenime man buvo atvejis, kai viena moteris palatoje po operacijos pamačiusi, kad aš su vamzdeliu pilve, pasidalino patirtimi, kad jau tą vamzdelį ištraukt yra kažkas toooookio, kad jai buvo/traukė ir kaip ji alpo, rėkė ir pan. Ir tą savo kančią ji perteikė su tokiu pasimėgavimu. Ir ta diena atėjo, kai reikėjo ištraukt doh.gif Ištraukė rezidentas: aš jau pasiruošiau visa, net išprakaitavau, pulsas jau ausyse kalė (nes jau turbūt reiks rėkt..alpt..), o jis tik liepė įkvėpt ir siūlą nukirpęs truktelėjo tą vamzdelį. Jausmas keistas, labai kutenantis vidurius, bet tik tiek. Ir tada aš supratau visam gyvenimui, kad tiesiog niekad nieko negatyvaus nereik klausyti.

Čia pan kaip būsimos gimdyvės "gaudo" žinias ar labai skauda gimdyt, taip ir kiti žmonės prieš procedūras ieško daugiau žinių (ir labiausiai turbūt nusiraminimo, kad kiti tą perėjo ir nieko nenutiko...).
Tai va, gulėdama kardiologiniame  pamačiau, kad net mano 75 m kavalierius po infarkto tą zondavimą per ranką ištvėrė visai paprastai. Jis tą procedūrą pavadino..atsiprašau, bet negaliu iškraipyt - "kaip nusiperst" (tą patį beje sakė ir apie stimuliatoriaus įdėjimą, kurio aš laukiau ir bijojau irgi biggrin.gif ).

Ačiū už pasidalinimą patirtim. O kaip su šlapinimusi? Jei gulėti reikia, tai gal sauskelnių nupirkt. Dabar suprantu kas gydytoja labai mažai mus informavo
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2016 08 04, 09:55)
Ačiū už pasidalinimą patirtim. O kaip su šlapinimusi?  Jei gulėti reikia, tai gal sauskelnių nupirkt. Dabar suprantu kas gydytoja labai mažai mus informavo

Gulėt iki kitos dienos ryto reikia jei daro per šlaunies arteriją kirkšnyje. Tik jau nepirkit žmogui sauskelnių! Jetus, pasergėkit žmogiškąjį (ypač vyrai jautrūs tam) orumą biggrin.gif Šlapinsis į "antuką" (basoną) jei reiks.
Kur darė per ranką, tai tą pačią dieną moteriškė vaikščiojo ir nakvojo jau palatoje..
Atsakyti