Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdos

Aš irgi bandžiau betaloc, bet man jis netiko. Labai skaudejo galva ir numušė spaudima. Tada bandžiau metaprolol, jis geriau, bet permušimu jis man nenuėmė, tad jo pastoviai nevartoju. Sakė vartoti, kai užeis permušimai dažni. Laikausi be vaistu. Tik kali geriu “arklinėm” dozėm. O kaip Jums kalis? Kiek jo buna pas Jus?

Atsakyti

~4.3 bet kali+magni gydytoja liepe vis pagert.Pas mane MV prolapsas,tai kaip supratau kali,magni pastoviai turiu laikyti link aukstesnes ribos.O dar tie permusimai islenda kai tik stresiukas koks,tai as iskart valerozano ir gudobeles stveriuosi

Atsakyti

Taip persirgau covid. Kai sirgau širdele permušinėt pradėjo dažniau ir pasikeitė permušimai, atrodo viens po kito varo. Toks trumpas širdies pasimakalavimas. Labai jau baugino tas pajutis. Po to, kuri laika nurime buvo, o dabar vėl padaugėjo permušimu. 

O pries kiek laiko sirgote?

Atsakyti

O pries kiek laiko sirgote?

Sirgau covid lapkričio mėn. Ir pas mane yra tas MV prolapsas ir dabar lyg dar kita rado prolapsa. Na dviburio vožtuvo lyg. Žodžiu abu dabar jau yra. Ir nuo ko jie pasidaro idomu? Prieš daug metu man darė širdies magnetini rezonansa, tai kardiologė nusistebėjo, kad ten nerodė man jokio prolapso. O echoskopu ji mato. Tai net nežinau kaip čia taip. 

Atsakyti

Sirgau covid lapkričio mėn. Ir pas mane yra tas MV prolapsas ir dabar lyg dar kita rado prolapsa. Na dviburio vožtuvo lyg. Žodžiu abu dabar jau yra. Ir nuo ko jie pasidaro idomu? Prieš daug metu man darė širdies magnetini rezonansa, tai kardiologė nusistebėjo, kad ten nerodė man jokio prolapso. O echoskopu ji mato. Tai net nežinau kaip čia taip. 

Ir as turiu MV I laipsnio nesandaruma. Dazniausiai tai yra igimta. Gyvenimo kokybei dazniausiai nekenkia, fizinio kruvio riboti nereikia.

Atsakyti

Mitralinis ir yra dviburis.Pas mane tai igimta.Mama turejo,as turiu ir mano dukra turi.Gal ir paveldima tai.Kazkur skaiciau,kad jei igytas tai dazniausiai po kokios infekcijos ar raudoniukes.

Atsakyti

Sveiki, o koks jums būna kasdieninis pulsas? Ir koks jis turi būti normalus? Visur rašo, kad ramybės būsenoj 60-90, tai kaip suprantu kai guli, miegi? O tada kai vaikščioji, namus tvarkai, vairuoji, pavalgai ir pan., būna ir virš 100? Ar kaip?

Atsakyti

Pas mane pulsas buna ivairus. Kai guliu buna nukrenta ir iki 54. Kai atsikeliu iskart pakyla, neturiu laikrodzio, namatau kiek, bet jauciu kaip stiriai ir greitai kala. Buna dažnai ramybės busenoj, kai sedžiu, jaučiu, kad irgi pulsas didelis, tada nesuprantu ar čia koks nerimas? Ar čia tik pulsas sukele ta nerima ir pan. Kai holteris buvo darytas, ten fiksuotas pulsas iki 158, tai čia pvz lipant laiptais arba kai labai kur nors skubu ir tempa didinu. O nakti buvo nukrutes iki 46. Tai va toks kontrastas. Esu iš tu kur daugiau pulsas buna pakiles nei mažesnis.

Atsakyti

Man jau keli metai kiekvieną kartą pavalgius kyla pulsas, sėdint apie 90, o jei pavalgius kažką veikiu, tai 100-120, savijauta būna prastoka (silpna, svaigulys, ausų užgulimas, cypimas) nebesuprantu ka daryti, atrodo niekam iš aplinkinių taip nėra😔

Atsakyti

Man jau keli metai kiekvieną kartą pavalgius kyla pulsas, sėdint apie 90, o jei pavalgius kažką veikiu, tai 100-120, savijauta būna prastoka (silpna, svaigulys, ausų užgulimas, cypimas) nebesuprantu ka daryti, atrodo niekam iš aplinkinių taip nėra😔

Pasidarykite kraujo tyrimus, bendra kraujo, kali, magni, natri ir feritina. Gal ko truksta?

Atsakyti

Jei daugiau maisto,man taip pat pulsas ir permusineja iskart. Turiu but nedavalgiusi,kad isvengti viso to. Skrandis matyt pradeda spaust diafragma,o pastaroji sirdi, nes tusciu skrandziu sirdis dirba daug geriau.

Atsakyti

Jei daugiau maisto,man taip pat pulsas ir permusineja iskart. Turiu but nedavalgiusi,kad isvengti viso to. Skrandis matyt pradeda spaust diafragma,o pastaroji sirdi, nes tusciu skrandziu sirdis dirba daug geriau.

O diafragmos isvarzos neturite?

Atsakyti