Suprantu, kad kalis mažokas, bet niekaip jo neužkeliu. Nors geriu 3 kalio clorido, 2 spirix. 2 kalinor per diena ir va rezultatas. Šiuo metu turiu skrandžio bėdu, nustatė gastritą. Sako galimai jau kalis skrandi dirgina. Nebežinau ką daryt ir kur dar kreiptis su tuo kaliu ir permušimais. Daugelis gyd sako, kad prie kalio 3.8 ar pan neturėtu širdies permušti, nes sako čia dar ne hipokalemija. Neįsivaizduoju, kas būtu jei jo apksritai negerčiau.
Man siandien kalis parejo,tai 4,2 ,irgi mazokai. As geriu tik bio kali ,miltukai tirpus vandenyje. Tik jis man sutvarko ,tabletes kiek metu geriau,nieko gero. Bio kalis yra 750 mg ir 400mg. Tai man gyd patare gerti geriau po 400mg ir ilgiau,sako bombinti didelemis dozemes negerai,tada vat ir neisisavina,o ypac tabletkos.
Suprantu, kad kalis mažokas, bet niekaip jo neužkeliu. Nors geriu 3 kalio clorido, 2 spirix. 2 kalinor per diena ir va rezultatas. Šiuo metu turiu skrandžio bėdu, nustatė gastritą. Sako galimai jau kalis skrandi dirgina. Nebežinau ką daryt ir kur dar kreiptis su tuo kaliu ir permušimais. Daugelis gyd sako, kad prie kalio 3.8 ar pan neturėtu širdies permušti, nes sako čia dar ne hipokalemija. Neįsivaizduoju, kas būtu jei jo apksritai negerčiau.
Kardiologai sako kad maziausiai kalio turetu buti 4.5
Reiketu tvarkyti skrandi, nes kaip matau nepasisavina.
Greitas sprendimas del kalio manau butu laselines karts nuo karto.
O kokia gastrito priezastis? Kas pirmiau atsirado - kalio trukumas ar skrandzio bedos?
Ir man kardiologai sakė apie kalį, kad butu gerai jo turėt 4,5 ir ne mažiau. Tačiau man nepavyksta jo taip užkelti. Buvo laikas dažnai važiuodavau i priėmimą ir ten sulašindavo. Paskutinį kart taip išsityčiojo, kad čia ne liga, kad čia turiu kitaip spresti kalio trukumo problemas, o ne lakstyti i priėmimą. Teko susimokėti už gyd. konsultacija ir už kalio lašinimą. Ir ką paprastam žmogeliui daryt, kuris turi neaiškinamos kilmės persistuojančią hipokalemija. Aš nieko prieš ir susimokėti, bet be pasityčiojimu. Esu dirbanti ir soc. drausta. Medicina turėtu būti nemokama. Bet.... Visi gyd kurie mane tyrė, sakė, kad kai nukris kalis važiuočiau i priėmimą ir ten man sulašins. O vat ir užkliuvau 1 iš 100 gyd, pasišaipė iš pradžiu, paskui sulašino, o tada dar apmokestino. Liudna, kad taip vyksta.
O kas liečia dėl skarndžio, tai pirma man atsirado hipokalemija, tik va jau po 10 metų turiu gastritą ir dar žarnyno uždegimą kažkokį. Dabar kaip tik tiriuosi, laukiu eilių pas diatologus, alergologus ir t.t. Tiria ko žarnynas netoleruoja.
Idomu, ar čia tikrai kalis kaltas dėl permušimų ar čia jau turim kokia problemą su širdimi? Ir tik pasireiškia kai kalis nukrenta. Nes kodėl kitiems žmonėms prie žemo kalio nepasireiškia ekstrasistolės?
2. kazkas klausė apie feritiną - tai susiję, bet netiesiogiai; dabar yra įrodymų, kad sergantiems tam tikromis širdies ligomis, feritinas turi būti >100, o jei mažiau, net nesant anemijos rekomenduojama geležies preparatai
3. tikrai kai kuriems tos kalio chlorido tabletės neefektyvios, geriau tirpinami milteliai; aš kai kuriems savo adekvatiems pacientams duodu gerti skystą kalio chloridą (tą kuris lašinamas), tiesa nežinau kur jo gaut nusipirkt
2. kazkas klausė apie feritiną - tai susiję, bet netiesiogiai; dabar yra įrodymų, kad sergantiems tam tikromis širdies ligomis, feritinas turi būti >100, o jei mažiau, net nesant anemijos rekomenduojama geležies preparatai
3. tikrai kai kuriems tos kalio chlorido tabletės neefektyvios, geriau tirpinami milteliai; aš kai kuriems savo adekvatiems pacientams duodu gerti skystą kalio chloridą (tą kuris lašinamas), tiesa nežinau kur jo gaut nusipirkt
Į 3 punktą - yra specialus, kurį gamina Kauno klinikų vaistinė, jis būna 10 %, šiaip vaistinėse yra ir lašinamo 7,5%
https://univaistine....-pasitaikancios
Ačiū už atsakymus. Suprantu, kad priėmimas ne kaliui lašinti skirtas. Bet jeigu jis labai nukrenta, tai tuomet turėtu pagelbėti? Kai jau ekstrasistolės labai užpuola? Ar kaip?
Esu vartojus ta skysta kali, pirkdavau kauno universitetinej vaistinej. Tik labai jau jis skrandukui nepatiko. Tada irgi prasidėjo skrandžio skausmai. Tai tada radau ta vokiška kalinor. Kažkuri laika visai neblogai sekėsi jį vartojant + kalio chlorido + spirix. Kelis metus skraidžiau iš džiaugsmo🙂. O dabar vėl vis krenta kalis, nors ir padidinau jo kieki. Bet kažkodėl nepakeliu.
Tai gal čia ištiesu dėl to feritino? Gal dėl jo nepasisavina. O gal dėl jo trukumo permuša širdelę?
Ir man kardiologai sakė apie kalį, kad butu gerai jo turėt 4,5 ir ne mažiau. Tačiau man nepavyksta jo taip užkelti. Buvo laikas dažnai važiuodavau i priėmimą ir ten sulašindavo. Paskutinį kart taip išsityčiojo, kad čia ne liga, kad čia turiu kitaip spresti kalio trukumo problemas, o ne lakstyti i priėmimą. Teko susimokėti už gyd. konsultacija ir už kalio lašinimą. Ir ką paprastam žmogeliui daryt, kuris turi neaiškinamos kilmės persistuojančią hipokalemija. Aš nieko prieš ir susimokėti, bet be pasityčiojimu. Esu dirbanti ir soc. drausta. Medicina turėtu būti nemokama. Bet.... Visi gyd kurie mane tyrė, sakė, kad kai nukris kalis važiuočiau i priėmimą ir ten man sulašins. O vat ir užkliuvau 1 iš 100 gyd, pasišaipė iš pradžiu, paskui sulašino, o tada dar apmokestino. Liudna, kad taip vyksta.
O kas liečia dėl skarndžio, tai pirma man atsirado hipokalemija, tik va jau po 10 metų turiu gastritą ir dar žarnyno uždegimą kažkokį. Dabar kaip tik tiriuosi, laukiu eilių pas diatologus, alergologus ir t.t. Tiria ko žarnynas netoleruoja.
Idomu, ar čia tikrai kalis kaltas dėl permušimų ar čia jau turim kokia problemą su širdimi? Ir tik pasireiškia kai kalis nukrenta. Nes kodėl kitiems žmonėms prie žemo kalio nepasireiškia ekstrasistolės?
Man irgi kazkada teko susimoketi Kauno klinikose kada nuvaziavau del neaiskaus sirdies darbo.
Gali buti kad anksciau nejautet skrandzio problemu.
Kalio nepasisavinimui turi buti priezastis.
Pvz kada man su skrandziu viskas buvo gerai, as visiskai nevartodavau produktu, kurie turi kalio, ir nebuvo jokiu bedu.
Dabar, kada skrandis veikia blogai, tie produktai nepadeda. Bet kalio vartojimas reguliariai padeda.
Jautresni zmones labai jaucia kalio sumazejima ir prasideda permusimai.
As asmeniskai nemanau kad gelezies trukumas gali sukelti permusimus.
O kada susilasinat laseline kalio, tai kaip suprantu viskas gerai buna?
Imkites pasisavinimo problemos.
Domekites kas kaip, as per 3 metus praejau daug daktaru, dauguma mokamu, ir finalas - jie ne ka protingesni uz eilini zmogu.
Reikia paciam dometis savom bedom, niekas nepadarys tai uz tave.
P.S. Sitas forumas labai daug bug'u turi, ir kada rasau kiekviena minti is naujos eilutes - prideda dar ir tarpu is lempos.
O, geras dėl feritino. Paskutinį kartą kai tyriausi, mano feritinas buvo prie žemutinės ribos, tačiau nieko nskyrė. Dabar ir hemoglobinas pakrito, tik 113, todėl rekomendavo gerti geležį, po mėnesio kartosiu bendrą kraują, tad reiks ir feritiną pasitikrinti.
Tos kalio chlorido tabletės ir man netinka, jos pas mane pasišalina cielos Gyvenime nebuvau mačius tokio dalyko
Tiesa, radau alternatytvą Chronocard papildams. Crataegutt, draugė atsiuntė iš Vokietijos, tai yra analogas Chronocardui, nes jo jau nebegamina. Crataegutt vokiečių gamybos, 100 tabl. 25eur. Paieškokite, gal yra galimybė ir internetu nusipirkti.
Tiesa, radau alternatytvą Chronocard papildams. Crataegutt, draugė atsiuntė iš Vokietijos, tai yra analogas Chronocardui, nes jo jau nebegamina. Crataegutt vokiečių gamybos, 100 tabl. 25eur. Paieškokite, gal yra galimybė ir internetu nusipirkti.