Loram, užeina galvos svaigimas. Pagrinde pulsas kankina. Bet nera kazko kosmisko. Ramybes busenoj maximum yra buves 120, dazniausiai 90-95. O kraujospudis 130/95. Apmaudu tai,kad 2020 rugpjuti gime antras vaikelis, man buvo preeklampsija, geriau labetalol 4x po 200mg. Tada 3menesius nuiminejo. Ir mire tetis. Bei ant plauko mama buvo...vel stresas didziulis. Pradejau koset. O as astmatike. Daktarai vis gyde astma. Klause plauciu, siunte rentgenui. Ziema galva svaigo vos ne iki alpimo. Ir siaip is vidaus budavo bloga tiesiog. Daktarai sake stresas. Tada privaciai pasidariau gelezi. Jos buvo tik 4 (nepamenu matavimo vnt). Zodziu didele mazakraujyste. Nors pats hemoglobinas buvo geras. Israse gelezies 3x 200mg 3menesius. Issiprasiau holterio. Jis nieko neparode viskas vyko UK. Siais metais nuo rugsejo minu musu geruju daktaru slenkscius. Visas kitas diagnozes atmetus nusiunte pas echoskopuotoja ir kardiologa (pas ji vis laukiu). Vat ir paaiskejo viskas ačiū uz jusu atsakyma. Siek tiek ramiau. Nes kai pradedu googlint tai nors i karsta gulkis
</p>
ištyrimas III lygyje (santara, KMUK, dėl Klaipėdos nžn). 1. Midodrinas LT neregistruotas. 2. POTS negydomas juo
Sveiki.
Esu naujokė, tad nepykit jei ką ne taip parašysiu🙈
Nelabai radau atsakymų į mano bėdeles, tad gal visdėlto kažkam panašiai yra🤗 Dažnai užeina tachikardijos priepuoliai. Pulsas šoka iki 160 ir daugiau, o gali ir visą dieną laikyti iki 130. Daryta EKG, širdies echoskopija, tirtos kaklo kraujagyslės, nieko nerado išskyrus sinusinę tachikardiją. Tirta skydliaukė, padidėję tik antikūnai 10,3. Endokrinologė atmetė tokio pulso priežastį. Dažnai trūksta kalio, bet šiuo metu jis normos ribose. Turiu daug problemų su kaklu. 2 laipsnio osteochondrozė, 2 diskų pasigaubimai , dirginantys nervines šakneles ir t.t. Kraujo tyrimai geri. Hemoglobinas 158. Esu be galo jautri, stresuoju dėl bet ko. Su kuo tai gali būti susiję? Kartais išgeriu lexotanil, gudobelių tabletę,. Nuolat vartoju magnio ir kalio papildus, nu niekas nepadeda🥺
Tiesa pulsas gulint būna 70-90, užtenka tik pajudėti ar pavaikščioti , tai šoka 120-130.
</div>
Susiraskit pirmiausiai gerą kardiologą,turėtų paskirti bent vaistus nuo per aukšto pulso. Kaip dažnai kartojasi tachikardija? Per kiek laiko nurimsta pulsas ir kiek metų taip jau yra?
Man kai prasidėjo tachikardija,tai ispradziu ji kartojosi kas 4 men.,po to kas 2, o vėliau dar dažniau, kol reikėjo rda. Po anrtos rda, ritmas susitvarkė.
Man yra išrašę Betaloc ir reikia gerti puse tabletės priepuolio metu. Šiaip aš visą gyvenimą turiu padidėjusį pulsą, tik anksčiau tokie priepuoliai užeidavo kartą per 5 metus. Po to dažnėjo. Dabar jau žiūriu , kad 2-3kartus į savaitę. Pulsas nurimsta kažkiek po pusę dienos, o gali ir visą dieną taip būti . Ne kartą esu priėmimo skyriui buvus. Tai duodavo metoprolol, diazepamo suleisdavo , kol guli ten , tai pulsas nukrisdavo iki 86-90, bet paprašydavo atsistot iškart šokdavo iki 128 , tad net priėmime nelabai kas padėdavo. Išleisdavo namo, išmiegodavau ir tą dieną kaip ir gerai. Tai pradedu galvoti gal su psichika man čia negerai?🤔🤔🤔
O kas tas rda? 🤭🤭🤭
Man 41 m.
<p>O kas tas rda? 🤭🤭🤭</p>
<p>Man 41 m.</p>
Tai matyt dar jum nereikia rda( radiodaznumine abliacija). Gal,tikrai pshiatro pagalba padėtų. Nes kai būna tikra takichardija taip paprastai jos nenutrauksi
</div>
160k/min yra uzfiksuota kada nors gyenime elektrokardiogramoje?
pagal šitą aprašymą, man panašu kad problema ne širdyje.
kaip reikalai su sportu/fiz, aktyvumu?
EKG niekada neužfiksavo tokio pulso.
Aš turiu pulsometrą, tai kai jau prasideda toks priepuolis pasimatuoju.
Fizinio aktyvumo kaip ir nėra, žinoma dar be būna kai suvaikštau ir virš 10 tūkst.žingsnelių, bet fizinio darbo kaip ir nedirbu.
Pulsoksimetras tikrai neskirtas įvertinti pulsui.
Pagal viską, man panašiausia, kad ne širdyje problema