Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdos

QUOTE(Loram @ 2021 06 10, 16:21)
Į tokį klausimą visada atsakymas vienas - ką darys kai gaus blogą atsakymą? kas nuo to pasikeis? tikriausiai nieko, todėl daryti neverta.
Daug yra tyrimų, kuriuos galima pasidaryti, bet kas iš to...
Jūsų mamai reikia koronarografijos, o ne ntprobnp

o kokios indikacijos yra koronografijai? man toks vaizdas, kad ją daro tik, kai jau labai blogai būna. O jai net į Klinikas siuntimo gaili.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2021 06 11, 08:25)
o kokios indikacijos yra koronografijai? man toks vaizdas, kad ją daro tik, kai jau labai blogai būna. O jai net į Klinikas siuntimo gaili.

Dusulys ir/ar skausmas už krūtinkaulio fizinio krūvio metu. Aišku, kartais tiksliau pasiklausinejus paaiškėja, kad skauda visai ne fiz. krūvio metu, o pvz po jo, arba skausmas ne už krūtinkaulio, o kur nors nugaroje ar pan.
Bet pagal tai kaip Jūs paraset, man panašu
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2021 06 11, 08:48)
Dusulys ir/ar skausmas už krūtinkaulio fizinio krūvio metu. Aišku, kartais tiksliau pasiklausinejus paaiškėja, kad skauda visai ne fiz. krūvio metu, o pvz po jo, arba skausmas ne už krūtinkaulio, o kur nors nugaroje ar pan.
Bet pagal tai kaip Jūs paraset, man panašu

ačiū už info 4u.gif kažką galvosime...
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2021 06 03, 22:12)
<p>Pirma daryta 20.11, vistiek uzeidavo tachikardijos prieuoliai iki 200k/min. Ir jie vis dažnėjo,tai teko kartoti. Daryta Kaune, abu kartus prof.Kazakevicius.Taip pat geriau verapamili ir kali,magni kasdien. Dabar vaistų nebereikia.O jus vaistų nebegeriat? Susisiekit su savo kardiologe,gal ka patars,ar nuramins bent.</p>

O Glossi, džiaugiuosi kad susitvarkė ritmas wub.gif
Aš 28 d pas ritmologą važiuoju, nes kartais pervirtimai širdies užeina, pasiūlė dėl Kento pluošto vėl pakartot procedūrą unsure.gif
Atsakyti

Ar buvot pas ritmologa? Ka patare? Ar kartosit rda? Ačiū, as irgi dziaugiuosi,bet dar ne garsiai,dar tik du su viršum menesiai praėjo, dar visko gali būt...

Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2021 07 22, 18:43)
<p>Ar buvot pas ritmologa? Ka patare? Ar kartosit rda? Ačiū, as irgi dziaugiuosi,bet dar ne garsiai,dar tik du su viršum menesiai praėjo, dar visko gali būt...</p>

Su mano tokiais rezultatais tai sakė, net neregistruos biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif 300 esistolių tik užfiksuota pas mane.
Jei dabar viskas tvarkoj ir toliau bus gerai, Glossi 4u.gif
Atsakyti

Sveikos, 

vakar buvau GP, nes ryte užėjo permušimai (ekstrasistolės), jų buvo tiek daug, na tiesiog be sustojimo. GP užfiksavo jas kardiogramoje, pasirodo jos visos buvo skilvelinės, atliko kraujo tyrimus, jie puikūs. Kol laukiau tris h tyrimų rezultatų širdis pati nusiramino, palaipsniui, kol galiausiai visai praėjo. Na niekaip nesuprantu, kas galėjo sukelti priepuolį. Atostogauju, skydliaukė ok, elektrolitai irgi ok, streso jokio ir taip šast lygioje vietoje.

Gegužę buvau pas kardiologę, išrašė Betaloc, širdis sveika, tik pirminė hipertenzija ir padidėjęs pulsas, nors mano spaudimas ir pulsas pakyla tik kai prasideda permušimai :huh2:  Geriu Betaloc po tabletę kasdien. Gegužę Holteris per tris paras užregistravo vieną skilvelinę ir dvylika prieširdinių ekstrasistolių, viena iš jų porinė. Pauzių ir tachikardijų nebuvo. Registruojamaa ritmo vadovo migracija.

Panašus priepuolis buvo ir sausį, tik daug trumpesnis, kardiograma neužfiksavo. Tai ir pradėjau žygius pas gydytojus, nes permušimai (ekstrasistolės) man jau keli metai, po vieną kitą per dieną, tai tiesiog nekreipiau dėmesio. Dabar užėjus tokiems priepuoliams darosi neramu. Gal čia kokia liga progresuoja? Gal turite minčių? Ypač kas susidūrė arba turi medicininių žinių?

P.S. visas forumo temas perskaičiau, buvo naudinga  :B 

Atsakyti

Sveiki,

gal kažkas turi panašių bėdų jr galėtų pakomentuoti.. gal Loram?

Sausio mėnesį netekau artimo žmogaus, tuo metu pulsas šokdavo vien nuo atsistojimo iki 100 su viršum, spaudimas irgi kurį laiką laikėsi aukštas. Po kiek laiko viskas susitvarkė, tačiau po poros menesių prasidėjo širdies permušimai.. su tokiu negetu jausmu krūtinėje, tarsi perspėjimu, kad tuoj permuš, na, neina apibūdinti, bet tokia kaip įnervuota širdis ir tada permušimai. Po to tas jausmas dingsta ir permušimų sumažėja arba dingsta kuriam laikui visai. Tie permušimai vargina jau penktas mėnuo, jų epizodų padaugėjo, būna atrodo keletas viens po kito. Daryta echoskopija ir elektrokardiograma, kurios metu pagauta priešlaikinė ekstrasistolė kylanti iš prieširdžio. Holteris kol kas nedėtas dėl to, kad lyg ir nebūna tūkstančiais tų permušimų, bet vistiek labai neramu. Permušimai būna tupiantis ar lenkiantis, važiuojant dviračiu, kas labai neramina, nes kiek domėjausi sporto metu permušimai turėtų dingti. Bet jei nepasiekiu labai aukšto pulso jie nedingsta, kaip tik prasideda. Ir po to visą dieną būna labai dažnai. Neatmetu galimybės, kad tai tikrai susiję su stresu, nes gyvenu kaip ant adatų, visad dideliam strese, seku kiekvieną dūžį, bijau sportuoti... gydytojas nuramino, kad širdis sveika, bet aš negaliu gyventi normalaus gyvenimo, aš mėgstu žaisti tenisą, važiuoti dviračiu, o to daryti tiesiog nebegaliu, nes sportas iššaukia permušimus.

Tai klausimas - ar tikslingas Holteris? Streso testas?

Beje, prieš 12m buvo toks panašus periodas su permušimais, atliktas Holterio monitotiavimas, tada daug prieširdinių nebuvo fiksuota, keliasdešimt. Po kiek laiko nurimo ir 12m buvo ramu..

Ačiū, kas netingėjot paskaityti.

Atsakyti
Sveikos. Ar po tų prideginimų važiuodavot į sanatorijas? Ar pasiteisino? Kokias rekomenduotumėt? Ir dar klausimas - ar iš kart po procedūros ir dingo plakimai ar dar, kol sugyja visko gali būti?
Atsakyti
QUOTE(ramske @ 2021 08 12, 12:56)
<p>Sveikos, </p><p>vakar buvau GP, nes ryte užėjo permušimai (ekstrasistolės), jų buvo tiek daug, na tiesiog be sustojimo. GP užfiksavo jas kardiogramoje, pasirodo jos visos buvo skilvelinės, atliko kraujo tyrimus, jie puikūs. Kol laukiau tris h tyrimų rezultatų širdis pati nusiramino, palaipsniui, kol galiausiai visai praėjo. Na niekaip nesuprantu, kas galėjo sukelti priepuolį. Atostogauju, skydliaukė ok, elektrolitai irgi ok, streso jokio ir taip šast lygioje vietoje.</p><p>Gegužę buvau pas kardiologę, išrašė Betaloc, širdis sveika, tik pirminė hipertenzija ir padidėjęs pulsas, nors mano spaudimas ir pulsas pakyla tik kai prasideda permušimai huh.gif  Geriu Betaloc po tabletę kasdien. Gegužę Holteris per tris paras užregistravo vieną skilvelinę ir dvylika prieširdinių ekstrasistolių, viena iš jų porinė. Pauzių ir tachikardijų nebuvo. Registruojamaa ritmo vadovo migracija.
</p><p>Panašus priepuolis buvo ir sausį, tik daug trumpesnis, kardiograma neužfiksavo. Tai ir pradėjau žygius pas gydytojus, nes permušimai (ekstrasistolės) man jau keli metai, po vieną kitą per dieną, tai tiesiog nekreipiau dėmesio. Dabar užėjus tokiems priepuoliams darosi neramu. Gal čia kokia liga progresuoja? Gal turite minčių? Ypač kas susidūrė arba turi medicininių žinių?</p><p>P.S. visas forumo temas perskaičiau, buvo naudinga  cool.gif </p>

Daug metų vargau su permušimais. Jokie vaistai nepadėjo. Daugiausia buvo 8000. Tai reiskia,kiekvieną minutę po 4 mazdaug. Labai sunku buvo,ypac naktį, kai jų padaugėja. Miegoti tiesiog neįmanoma. Bet stengiausi nekeisti gyvenimo būdo, daug keliavau,net slidinejau,uzsiiminejau joga. Ir kazkaip po truputį jų mažėjo. Bet vieną dieną užėjo takichardijos priepuolis,kurį sustabdė tik priimamajame. Ir po to jie kartojosi,kol nepadarė rda. Taip kad nusiteikit,kad niekas kitas jum nepades,tiesiog turit su jais gyventi,jie ne mirtini 4u.gif
Atsakyti

Nemoku parašyti Jums asmeniškai. Mano situacija lygiai tokia pati. Tai ritmo vedlio migracija. Migrating atrial pacemaker - paskaitykit, angliskai daug info. Lt ne. Tai retas ritmo sutrikimas, bet iš esmės nepavojingas. 

Atsakyti

Nemoku parašyti Jums asmeniškai. Mano situacija lygiai tokia pati. Tai ritmo vedlio migracija. Migrating atrial pacemaker - paskaitykit, angliskai daug info. Lt ne. Tai retas ritmo sutrikimas, bet iš esmės nepavojingas. 

Atsakyti