ačiū. Žygiuosiu kitą savaitę pas kardiologę. Parašysiu kaip sekėsi
ačiū. Žygiuosiu kitą savaitę pas kardiologę. Parašysiu kaip sekėsi
Kadangi dabar širdis kelios dienos jau kaip nurimusi, tai sako greičiausiai prisisotino kalio ir nurimo. Nes aš sugėriau daugiau nei pusę dėžutės Kalio chlorido. Tai kaip ir nuramino
standartiskai norma laikoma 25-75 procentilėse esantys skaičiai.
Vaikui toks kraujospudis tikrai per didelis, mano nuomone jau reiktų gydymo
Tokio amžiaus pirminė arterinė hipertenzija yra rečiau nei reta diagnozė, reiktų ieškoti priežasties, bet čia labiau reiktų endokrinologų ar nefrologų, ne kardiologų;
AKS priklauso nuo kraujo turio kraujagyslese, kraujagysliu standumo/elastingumo, širdies darbo, hormonų, simpatinės ir parasimpatinės nervų sistemos...
Ačiū Loram!
Matuoju aš jam tą spaudimą, tai ryte būna prie žemesnio ar normos, dieną - norma, bet labai dažnai virš normos būna antroje dienos pusėje, vakarop. Nors matuoju jau kai pabūna ramiai bent 1-2 val
Darėm galvos smegenų MRT (kraujagysliu režimu), tai kraujotaka sakė normali bet rado cistą epifizėje (8 mm ir kaip radiologas koridoriuje prabėgom pakomentavo - galimai nėra kliniškai reikšminga kol tokio dydžio). Eisim pas neurologą dar, žiūrėsim ką jis pasakys. Skaičiau Zagrebo neurologų straipsnius (susiradau mokamus pilnus), tai yra inf-jos, kad cistos epifizėje gali veikti ir širdies-kraujagyslių sistemą
Iš inkstų rodiklių jam yra tyrę tik kreatininą, tai buvo visiškai normoj ir šeimos gyd. 'atmetė', kad jam kas g.b. blogai su inkstais.
Apie endokrinologus buvau visai užmiršus, bet ačiū, kad parašėt. Dar šios galimybės neišnaudojom pasikonsultuoti. Prašysiu siuntimo ir vesiu, nes vid. 2 k /sav tenka pasiimti iš m-klos slaugytojos kab. dėl to, kad jam bloga ir svaigsta galva (ir parvežus namo spaudimas visad būna virš 140/90, o pats būna kaip 'vaškinis', blyškus labai).
Maniškės diastolinis dažnai siekia 75, aš ir pati ''spaudimininkė ir būtent vargstu su diastoliniu, tai biški neramu ir dėl mergaitės...
beje, radau gerą psl. https://www.bcm.edu/...eChartpage.html
Mama (dar toli iki 60m.) visa amzeli turi hipertenzija, gerdavo amlodipina nedidelem dozem, budavo aisku pakilimu del streso ir visa kita, bet viskas kontroliuojama. Paskutinius pusantro menesio spaudimas nevaldomas iki 240, kaptoprilis numusa kelioms valandoms ir vel soka. Pora kartu buvo priemime, trecia karta jau pagulde, sirdies echo, kardiograma be dideliu nuokrypiu, ritmo sutrikimu nera, dabar paskirtas toks gydymas: metaprololis 2 tabl., rilmenidinas 2tabl. sanoral kur 3 medziagos - 1tabl ir sanoral kur 2 medziagos - 1tabl. plius aspirinas. Jei ir toliau nesitvarkys - doxarosin. Bet vistiek dar kyla pvz rytais iki 150-160.
Ar tai kazkoks paumejimas ar reikia ieskoti priezasties, pvz inkstai, antiksciai, skydliauke? Dare skyriuj tik pilvo echo, inkstai be aiskiu konturu, patare tirti ju kraujagysles. Kreatininas viena karta darytas buvo normoj. Gal duosi koki patarima uz ko uzsikabinti?
Mama (dar toli iki 60m.) visa amzeli turi hipertenzija, gerdavo amlodipina nedidelem dozem, budavo aisku pakilimu del streso ir visa kita, bet viskas kontroliuojama. Paskutinius pusantro menesio spaudimas nevaldomas iki 240, kaptoprilis numusa kelioms valandoms ir vel soka. Pora kartu buvo priemime, trecia karta jau pagulde, sirdies echo, kardiograma be dideliu nuokrypiu, ritmo sutrikimu nera, dabar paskirtas toks gydymas: metaprololis 2 tabl., rilmenidinas 2tabl. sanoral kur 3 medziagos - 1tabl ir sanoral kur 2 medziagos - 1tabl. plius aspirinas. Jei ir toliau nesitvarkys - doxarosin. Bet vistiek dar kyla pvz rytais iki 150-160.
Ar tai kazkoks paumejimas ar reikia ieskoti priezasties, pvz inkstai, antiksciai, skydliauke? Dare skyriuj tik pilvo echo, inkstai be aiskiu konturu, patare tirti ju kraujagysles. Kreatininas viena karta darytas buvo normoj. Gal duosi koki patarima uz ko uzsikabinti?
reikia ieškot kas pasikeitė - stresas darbe/namie? nemiga? teigiamos emocijos irgi gali būt priežastis
kiek laiko vartoja toki gydymą?
kiek laiko vartoja toki gydymą?
streso turėjo...
dar labai trumpai, apie savaitę kol ligoninėj gulėjo, dar ten gaudavo ir moxonidino, kai užkildavo 200 ir virš.
dar labai trumpai, apie savaitę kol ligoninėj gulėjo, dar ten gaudavo ir moxonidino, kai užkildavo 200 ir virš.
panaikinti/sumažinti stresą; jei neišeina - bandyt kokį valerijoną
kantrybės - susitvarkys
kantrybės - susitvarkys
geria valerijoną.
bet dėl visa ko kaip rekomendavo kardiologė, nefrologo ir endokrinologo konsultacija nepakenks?
ačiū.
Sveikos, kreipiuosi į jus patarimo. Nes jau nervai visai man pakriks 😁
Tikrinausi širdelę, darė echo,kardiogramą. Viskas tvarkoj su kardiograma. Tačiau echo darant rado 1-2 laipsnio TV nesandarumą. Taip pat išvadose parašyta: saiki KP dilatacija. Lokalių KS asinergijos zonų nėra. MV priek.burė fibrozuota. KS IF 58%.
Išėjau iš konsultacijos su daug klausimų galvoj. Nes sako, kad viskas kaip ir tvarkoje, tik reikia kas metus darytis echo ir stebėti ar nedidėja TV nesandarumas. Širdies veikla ritmiška, kepenys nepadidėję.
Prieš mėnesį man nustatė gastritą, turiu ir refliuksą.
Noriu paklausti ar verta labai sunerimti su tokiom išvadom. Dėl sporto taip pat nieko nesakė. Nes jau prisiskaičiau ir prisigalvojau visokių blogybių 😐
Beje, liepė dar stuburą persišviesti. Nes kai skrandis baisiai sustreikavo, buvo skausmas didelis kairėj pusėj ir tirpimas galūnių. Bet sako, kad čia ne nuo širdies.
tipiška somatoforminė autonominė disfunkcija (vegetodistonija)
Vaje. Eisiu dabar skaityt kas cia per daiktas 😊