Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdos

Loram, Aciu Jums labai uz kantrybe ir uz gera sirdi :) tegul Jus ir Jusu artimieji buna sveiki:)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvytei: 03 kovo 2018 - 16:56
QUOTE(Loram @ 2018 02 22, 07:05)
Tokių kokių reikia, nepadarys biggrin.gif

O kokių reikia? Bent žinočiau,ko prašyti,nes niekas nieko nedaro ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Demetra @ 2018 03 04, 20:53)
O kokių reikia? Bent žinočiau,ko prašyti,nes niekas nieko nedaro ax.gif .

na, man kolkas daugiau klausimų nei atsakymų biggrin.gif
jei II-o lygio kardiologas neturi patarimų - reikia III-io lygio kardiologo
Atsakyti

buvau pamiršus smile.gif
AKS vaikams http://www.mtp.lt/fi...7-4-437-442.pdf

Labai labai ačiū! Nelabai susigaudau, o kiek procentilių reikia žiūrėti? 9 metų berniuko norma - 114/75?

(Santaros ligoninės išraše lyg parašė, kad mano vaiko AKS 125/80 atitinka 95 percentilę)

Noriu padėkoti Jums, kad esate forume ir padedate mums susigaudyti visuose širdies reikalų labirintuose :)

**

Nusipirkau vaikiško dydžio "Microlife" manžetę ir pradėjau matuoti vaiko AKS. Esu "truputį" susirūpinusi, net dvejais kraujospūdžio aparatais matavau ir abiejų rankų..

Pvz. paskambino m-klos slaugytoja, pasakė, kad vaikas skundžiasi neišbūsiąs pamokose, kad labai svaigsta galva. Pasiėmiau, parvežiau namo, dar pabambėjau, kad pastoviai turiu paimti iš m-klos, nes vis kas negerai :blush-anim-cl: (o tas negerai būna bent 1-2 k/sav ir taip jau ne vienas mėnuo..).

Po kelių val. namie susiprotėjau pamatuoti AKS 

Kairės rankos buvo 131/75 (pulsas 80), dešinės 144/86 (pulsas 75).

Permatavau vėliau, tai kairės rankos 134/87 (pulsas 83), dešinės rankos 127/86 (pulsas 77). Ir čia 3 matavimų vidurkiai..

Bet širdį jau jam tyrė ir be sinusinės aritmijos daugiau nieko nenustatė, širdies echo išvis viskas gerai buvo. Laukia greit galvos MRT kraujagyslių režimu, tai gal kažkokias priežastis parodys.

AKS priklauso ir nuo galvos smegenų kraujotakos ar tik nuo širdies?

Atsakyti

Turiu klausimą, gal kas galit padėti. Echoskopuojant širdį nustatomas toks parametras IF. (išvarymo frakcija ar kažkaip ten šifruojasi) Kauno klinikose nustatė 28%. O prieš tris savaites darant poliklinikoje nustatė 35%! Kauno klinikų tyrimu aš pasitikiu labiau, vis tik trečio lygio kardiologai, bet ten tokios eilės, o už pinigus nedaro. Nuo ko priklauso šitas IF? Ar skiriasi jo nustatymas, pvz. tiriantis nuvargus, arba kokia jo priklausomybė nuo svorio? (nes darant echoskopiją visada klausia ūgio ir svorio)

Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2018 03 06, 19:54)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Loram" data-cid="72018508" data-time="1519849128">
<div>
<p>buvau pamiršus vartotojo įkelta nuotrauka

AKS vaikams <a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.mtp.lt/files/MEDICINA-2007-4-437-442.pdf'>http://www.mtp.lt/files/MEDICINA-2007-4-437-442.pdf</a></p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>
Labai labai ačiū! Nelabai susigaudau<strong>, o kiek procentilių reikia žiūrėti? </strong>9 metų berniuko norma - 114/75?</p>
<p>(Santaros ligoninės išraše lyg parašė, kad mano vaiko AKS 125/80 atitinka 95 percentilę)</p>
<p> </p>
<p>Noriu padėkoti Jums, kad esate forume ir padedate mums susigaudyti visuose širdies reikalų labirintuose smile.gif</p>
<p> </p>
<p>**</p>
<p>Nusipirkau vaikiško dydžio "Microlife" manžetę ir pradėjau matuoti vaiko AKS. Esu "truputį" susirūpinusi, net dvejais kraujospūdžio aparatais matavau ir abiejų rankų..</p>
<p>Pvz. paskambino m-klos slaugytoja, pasakė, kad vaikas skundžiasi neišbūsiąs pamokose, kad labai svaigsta galva. Pasiėmiau, parvežiau namo, dar pabambėjau, kad pastoviai turiu paimti iš m-klos, nes vis kas negerai blush-anim-cl.gif (o tas negerai būna bent 1-2 k/sav ir taip jau ne vienas mėnuo..).</p>
<p>Po kelių val. namie susiprotėjau pamatuoti AKS </p>
<p> </p>
<p>Kairės rankos buvo 131/75 (pulsas 80), dešinės 144/86 (pulsas 75).</p>
<p>Permatavau vėliau, tai kairės rankos 134/87 (pulsas 83), dešinės rankos 127/86 (pulsas 77). Ir čia 3 matavimų vidurkiai..</p>
<p>Bet širdį jau jam tyrė ir be sinusinės aritmijos daugiau nieko nenustatė, širdies echo išvis viskas gerai buvo. Laukia greit galvos MRT kraujagyslių režimu, tai gal kažkokias priežastis parodys.</p>
<p> </p>
<p>AKS priklauso ir nuo galvos smegenų kraujotakos ar tik nuo širdies?</p>

standartiskai norma laikoma 25-75 procentilėse esantys skaičiai.
Vaikui toks kraujospudis tikrai per didelis, mano nuomone jau reiktų gydymo
Tokio amžiaus pirminė arterinė hipertenzija yra rečiau nei reta diagnozė, reiktų ieškoti priežasties, bet čia labiau reiktų endokrinologų ar nefrologų, ne kardiologų;
AKS priklauso nuo kraujo turio kraujagyslese, kraujagysliu standumo/elastingumo, širdies darbo, hormonų, simpatinės ir parasimpatinės nervų sistemos...
Papildyta:
QUOTE(bonifacas @ 2018 03 12, 13:52)
<p>Turiu klausimą, gal kas galit padėti. Echoskopuojant širdį nustatomas toks parametras IF. (išvarymo frakcija ar kažkaip ten šifruojasi) Kauno klinikose nustatė 28%. O prieš tris savaites darant poliklinikoje nustatė 35%! Kauno klinikų tyrimu aš pasitikiu labiau, vis tik trečio lygio kardiologai, bet ten tokios eilės, o už pinigus nedaro. Nuo ko priklauso šitas IF? Ar skiriasi jo nustatymas, pvz. tiriantis nuvargus, arba kokia jo priklausomybė nuo svorio? (nes darant echoskopiją visada klausia ūgio ir svorio)</p>

taip, išmetimo(išvarymo) frakcija. Nuo svorio ar ūgio šis parametras nepriklauso. Čia matuojama kiek proc. kraujo išteka iš širdies, kai ji susitraukia. Dažniausiai tai matuojama"iš akies", todėl priklauso nuo tyrejo patirties pirmiausiai, galima daryti ir spec. matavimus, bet tam reikia laiko, kurio poliklinikose gydytojai neturi, todel nesu macius, kad poliklinikoj darytų tuos matavimus. Iš principo gydymo taktika nuo to nesiskiria.
Nuo ko is esmes priklauso - tai nuo sirdies raumens, jo aprupinimo deguonimi, kraujo turio, kraujo spaudimo, širdies susitraukimų dažnio, vartojamų vaistų ir t.t.
Atsakyti

Ačiū, Loram. Man šitas IF yra svarbus, kadangi nuo jo dydžio priklauso nedarbingumo procentas, kai nustatinėja neįgalumo lygį NDNT. (esu patyręs infarktą) Sakykit, o galiu aš poliklinikoje reikalauti, kad IF nustatytų ne „iš akies“, bet išmatuotų tiksliai?

Atsakyti
QUOTE(bonifacas @ 2018 03 12, 18:25)
<p>Ačiū, Loram. Man šitas IF yra svarbus, kadangi nuo jo dydžio priklauso nedarbingumo procentas, kai nustatinėja neįgalumo lygį NDNT. (esu patyręs infarktą) Sakykit, o galiu aš poliklinikoje reikalauti, kad IF nustatytų ne „iš akies“, bet išmatuotų tiksliai?</p>

jei jau po to LSU KK uzrase mazesni procentą, tai tas ir galioja, tiesiog kai BPG siųs į NDNT priminkit, kad vadovautųsi tuo išrašu
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
ateinu ir as tokio pirminio patarimo. Buvau susirgusi bronchitu, to pačiu metu visa šeima sirgo irgi. Ir nuo to laiko vis jaučiu širdį, ypač ramybės būsenoje. Kai atsigulu miegoti, atrodo, kad kartais stipriai suspurda, kartais tą spurdėjimą pajaučiu gerklėj. Dažnai trūksta oro. Siuntė daktarė pasidaryti plaučių rentgeną. Išraše parašė, kad išsiplėtęs kairysis skilvelis. Išsigandau belekaip. Bet ir mano šeimos daktarė, ir teta, kuri yra rentgeno gydytoja, nuramino, kad rentgenas dažnai iškreipia vaizdą. Kadangi dabar pastoviai nervuojuosi dėl to, kaip tamano širdis jaučiasi, tai atrodo pastoviai ir jaučiu smile.gif Kažkada išgėriau raminančių vakare, tai ant rytojaus širdis buvo rami ir nedavė apie save žinoti. Bet šiaip atrodo oro trūksta tikrai dažnai. Turiu siuntimą kardiologui, bet gal ir Loram galėtų kažką pasakyti? bigsmile.gif 4u.gif Dar prieš mano susirgimą darė kraujo tyrimą, tai kalis buvo ant žeutinės ribos, todėl išrašė kalio chlorido ir geriu dabar jį (apie porą savaičių), dar ir Magnio nusipirkau milteliais pagerti.

Tuo pačiu noriu paklausti gal turėtumėte rekomenduoti kokį kardiologą/-ę Kauno mieste?Ačiū!
Atsakyti
QUOTE(Arvile' @ 2018 03 18, 18:52)
Sveiki  4u.gif
ateinu ir as tokio pirminio patarimo. Buvau susirgusi bronchitu, to pačiu metu visa šeima sirgo irgi. Ir nuo to laiko vis jaučiu širdį, ypač ramybės būsenoje. Kai atsigulu miegoti, atrodo, kad kartais stipriai suspurda, kartais tą spurdėjimą pajaučiu gerklėj. Dažnai trūksta oro. Siuntė daktarė pasidaryti plaučių rentgeną. Išraše parašė, kad išsiplėtęs kairysis skilvelis. Išsigandau belekaip. Bet ir mano šeimos daktarė, ir teta, kuri yra rentgeno gydytoja, nuramino, kad rentgenas dažnai iškreipia vaizdą. Kadangi dabar pastoviai nervuojuosi dėl to, kaip tamano širdis jaučiasi, tai atrodo pastoviai ir jaučiu smile.gif Kažkada išgėriau raminančių vakare, tai ant rytojaus širdis buvo rami ir nedavė apie save žinoti. Bet šiaip atrodo oro trūksta tikrai dažnai. Turiu siuntimą kardiologui, bet gal ir Loram galėtų kažką pasakyti?  bigsmile.gif  4u.gif Dar prieš mano susirgimą darė kraujo tyrimą, tai kalis buvo ant žeutinės ribos, todėl išrašė kalio chlorido ir geriu dabar jį (apie porą savaičių), dar ir Magnio nusipirkau milteliais pagerti.

Tuo pačiu noriu paklausti gal turėtumėte rekomenduoti kokį kardiologą/-ę Kauno mieste?Ačiū!

viską darot gerai, pas kardiologą reikia pasirodyt, nes gali būti ir širdies komplikacijos, bet pagal aprašymą mažai tikėtina.
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2018 03 18, 19:27)
viską darot gerai, pas kardiologą reikia pasirodyt, nes gali būti ir širdies komplikacijos, bet pagal aprašymą mažai tikėtina.

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Šiandien visą dieną bandau prisiskabinti kur nors užsiregistruoti, bet pakolkas nesėkmingai smile.gif
O jeigu iš tikro širdies komplikacijos po ligos, koks gydymas taikomas gali būti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvile': 19 kovo 2018 - 13:43
QUOTE(Arvile' @ 2018 03 19, 14:37)
Ačiū už atsakymą  4u.gif
Šiandien visą dieną bandau prisiskabinti kur nors užsiregistruoti, bet pakolkas nesėkmingai smile.gif
O jeigu iš tikro širdies komplikacijos po ligos, koks gydymas taikomas gali būti?

priklauso nuo to ką ras biggrin.gif jei ras....
Atsakyti