Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdos

QUOTE(Ikulia @ 2018 02 15, 13:34)
Loram, gal galetum trumpai pasakyti, jei zinai, kokiu butu tiria antinksciu veikla? Klausiu, nes dukros (25m) pulsas nuolat virs 90.
Kardiologe ir endokrinologe liepe liautis ieskot ligu... O dukrai kartais net kvepuot sudetinga. Vat ir mastau kur cia dar gali buti suo pakastas  blink.gif

Mano sunus nuo 17 m su tokiu pulsu, sveikas, reikia treniruoti sirdi, nu ok, nuvare i sporto kluba, jokiu sansu, normaliai pasportuoti, siuo metu, jam 21, lanko vistiek, atlieka mini pratymus, su sunimi ilgai vaiksto, pulsas is karto uzkyla iki 120-130, ramybeje 80-90, lasu litrais isgere, zemas spaudimas, neruko, negeria, nevalgo bet ko, iki kardiologu prieiti nera sansu. Va taip ir gyvenam. Skydliaukes tyrimai normalus, cukrus, norma, kepenu ir inkstu fermentai normoje. Va tokios tokeles. Uztat priemimo skyriuje uzleistu atveju su sirdimi, jaunu zmoniu pilna.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2018 02 15, 16:54)
pulsas is karto uzkyla iki 120-130, ramybeje 80-90,

bet jam sportuojant pulsas turėtų pakilti iki 170
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2018 02 15, 13:42)
Mano patarimas - pabandyt kokias 2sav. nuolat pavartot širdies lašų 3k/d

Pabandysim. Aciu.

QUOTE(maskatukas @ 2018 02 15, 15:54)
Uztat priemimo skyriuje uzleistu atveju su sirdimi, jaunu zmoniu pilna.

Pas mus panasiai. Tik ji nedaug sportuoja. Bet patekom pas gydytojus. Tai patare nesinervuot ir neieskot ligu. O spaudimas pas dukra kaip tik beveik visa laika per zemas. Pulsas apie 100, spaudimas 90-95/60
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2018 02 15, 16:54)
Uztat priemimo skyriuje uzleistu atveju su sirdimi, jaunu zmoniu pilna.

10 metų pradirbau, ne vieno nemaciau uzleisto jauno zmogaus, nebent tokie, kurie patys atsisako gydymo
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2018 02 15, 21:23)
10 metų pradirbau, ne vieno nemaciau uzleisto jauno zmogaus, nebent tokie, kurie patys atsisako gydymo

Priemimo skyriuje paskutinius metus dirbote? Liepia eiti pas kardiologus, zmogus sako, nu laukiu , eile prieis po 2- 3 men. Nu jau suni vedziojant irgi pulsas turi buti 170 ? Mes jau ne karta kalbejomes, kuo toliau tuo blogesnis prieinamumas. Ne is gero gyvenimo zmones kvieciasi greitaja.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2018 02 16, 00:19)
Ne is gero gyvenimo zmones kvieciasi greitaja.

Sutinku, bet priemimo sk. ne tam skirti...
Bet kol nebus draudimines medicinos, tol taip ir bus, deja.
Atsakyti
Loram, gal turi kokią vaikų kraujospūdžio patikimą lentelę? Googlėj pilna, bet skirtingai rašo.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2018 02 16, 09:24)
Loram, gal turi kokią vaikų kraujospūdžio patikimą lentelę? Googlėj pilna, bet skirtingai rašo.

Kokio amžiaus vaikas?
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2018 02 16, 13:53)
Kokio amžiaus vaikas?

8m. mergaitė.
Atsakyti

Mane irgi domina vaikų kraujospūdžio lentelė (berniukui 9 m). Vaikų ligoninėje darė širdies echo - viskas gerai. EKG sakė irgi gerai (nors išvadoje parašyta - 'sinusinė aritmija', bet kaip supratau gyd.sako tokiam amžiui normalu).

Kraujospūdį išmatavo 120/85 ir pagal amžių pasakė, kad per didelis. Liepė sekti (iš tyrimų dar liko galvos smegenų MRT kraujagyslių režimu padaryt), bet nežinau normos.

Ir dar - kur gauti manžetę vaiko spaudimui pamatuoti? 

Ar koks konkretus kraujospūdžio aparatas (modelis) matuoja vaikams?

Aš turiu 2 "Microlife" matuoklius ir nepamatuoja, meta klaidą.

**

Ir dar klausimų vakaras - man EKG nustatė dar naujieną "dalinė DHPK blokada", kas tai yra? Čia kažką daryt reikia dėl to? Nesuprantu iš kur atsirado, niekad nebuvo.

Atsakyti
Mes su vaiku atsidurem ligoninej, kai grisim namo, surasiu normas, nors as zinau, kad kiekvienas gydytojas turi "savas" smile.gif
Vaikų manzetes perka uzsakant per importuojancias firmas
Naujai atsiradusi dalinė dešinės Hiso pluošto kojytes blokada nereikšminga, net pilna blokada be klinikos nieko nereiškia
Atsakyti
Rasma, mano toks, būna kartais išmeta klaidą, jei blogai uždedu, bet dažniausiai viskas ok https://biomed.lt/kr...EQaAkm5EALw_wcB

pas vaikų endokrinologus, kai matavo, mačiau turi 2 dydžių, gaila neįsidėmėjau. unsure.gif

va manžetę radau vaikišką https://www.hiperfar...ka-17-22cm.html

Loram, sveikatos. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramce: 18 vasario 2018 - 19:25