Įkraunama...
Įkraunama...

Širdelės bėdos

QUOTE(Nemiga777 @ 2016 10 05, 10:22)
Sveiki,

Noreciau labai surasti zmoniu kas jaucia stiprius sirdies permusimus ir nerimauja del to.
Kadangi man paciai jie prasidejo ir labai vargina ir dar labiaus gasdina.
Ju metu koseju, atrodo sekundei ar kelioms sutrinka kvepavimas.
Baisiausiai buna kai stiprus permusimas, tada staigiai pakerta kojas, aptemsta akyse ispila prakaitas, is plauciu tarsi oras issikvepia ir biski net automatiskai pasilenki, jei tokie keli net pradedi alpti. Gal kam buna panasiai? help.gif

Panašu labiau į panikos atakas.
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2016 10 05, 10:42)
Panašu labiau į panikos atakas.

Na nevisai, taim kad labai bijau tu permusimu ir kai jie buna panikuoju, gal ir vadinasi panikos atakos. Bet pats permusimas, tai labai stikrus pojutis krutineje (tarsi persivertimas, trenkimas.. net nzn) ir tas pojutis tarsi sekundei uzblokuoja kvepavima, as tiesa pasakius net nezinau kaip normaliai paaiskint.
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2016 10 05, 10:42)
Man panašiai būna, bet aš ne ekspertė šiuo klausimu.

Grįžau iš gydytojo tai googlinu ką pasakė. Išvadose - sinusinė aritmija, sinusinė tachikardija, supraventrikulinės ex. Kiek supranto nieko rimto nėra. Išrašė papildomų vaistų - beta blokatorių (geriu ir proponorma x3), bet mano spaudimas mažas, jei gersiu po pusę ar po ketvirtadalį tabletės bus kokia nors nauda? Gydytoja sako bandyti, o aplinkiniai gasdina, kad bus blogiau smile.gif

Ir jums buna tokie stiprus, kad vos ne iki alpimo? o po ju nerealus silpnumas ir diskomfortas krutineje. Kaip i juos reaguojate?
Atsakyti
QUOTE(Nemiga777 @ 2016 10 05, 13:32)
Na nevisai, taim kad labai bijau tu permusimu ir kai jie buna panikuoju, gal ir vadinasi panikos atakos. Bet pats permusimas, tai labai stikrus pojutis krutineje (tarsi persivertimas, trenkimas.. net nzn) ir tas pojutis tarsi sekundei uzblokuoja kvepavima, as tiesa pasakius net nezinau kaip normaliai paaiskint.
Papildyta:
Ir jums buna tokie stiprus, kad vos ne iki alpimo? o po ju nerealus silpnumas ir diskomfortas krutineje. Kaip i juos reaguojate?

Jusu simptomai beveik identiskai atitinka panikos atakas.

Tipiški panikos priepuolio požymiai yra:

1. Stiprus ir dažnas širdies plakimas, širdies virpėjimas, skausmas, diskomfortas krūtinės ląstoje.

2. Padažnėjęs kvėpavimas, oro trūkumas.

3. "Kamuolio gerklėje" arba smaugimo jausmas kakle.

4. Nemalonūs pojūčiai skrandžio srityje arba "po duobute" - šaltis, pykinimas, spazmai.

5. Bendras silpnumas, šaltkrėtis arba atvirkščiai - karščio pylimas.

Taip pat dažnai drauge būna: galvos svaigimas, prakaitavimas, drebulys, odos pašiurpimas,
dilgčiojimas - nutirpusios galūnės. Žmogaus kojos ima drebėti, darosi
kaip vatinės ir jis pradeda galvoti, jog tuojau nukris, nepaeis, nualps.
Gali varginti pykinimas, vėmimas, pilvo skausmai ir viduriavimas.
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2016 10 05, 15:28)
Jusu simptomai beveik identiskai atitinka panikos atakas.

Tipiški panikos priepuolio požymiai yra:

1. Stiprus ir dažnas širdies plakimas, širdies virpėjimas, skausmas, diskomfortas krūtinės ląstoje.

2. Padažnėjęs kvėpavimas, oro trūkumas.

3. "Kamuolio gerklėje" arba smaugimo jausmas kakle.

4. Nemalonūs pojūčiai skrandžio srityje arba "po duobute" - šaltis, pykinimas, spazmai.

5. Bendras silpnumas, šaltkrėtis arba atvirkščiai - karščio pylimas.

Taip pat dažnai drauge būna: galvos svaigimas, prakaitavimas, drebulys, odos pašiurpimas,
dilgčiojimas - nutirpusios galūnės. Žmogaus kojos ima drebėti, darosi
kaip vatinės ir jis pradeda galvoti, jog tuojau nukris, nepaeis, nualps.
Gali varginti pykinimas, vėmimas, pilvo skausmai ir viduriavimas.

Deja panikos atakos buna max puse valandos ir retai taip ilgai buna, o man diskomfortas krutineje min puse dienos, kartais beveik visa verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nemiga777 @ 2016 10 05, 15:59)
Deja panikos atakos buna max puse valandos ir retai taip ilgai buna, o man diskomfortas krutineje min puse dienos, kartais beveik visa verysad.gif

Visą tai esu patyrus.Turesi daug dirbti su savim,kol įprasti nekreipti dėmesio i ex. Kitaip jų tik daugės. Aš pasiekiau 8000 extrasistolių skaičių per parą ir tik po to, kai pradėjau jas ignoruoti,jų mažejo. Dabar net nežinau kiek jų yra,galiu tik spėti, gal kokį 3-4 tūkst. Buvo net vasarai visai nurime,bet užteko tik nutraukti jogą, meditacijas,šiek tiek pasinervuoti ir jos vėl sugrįžo. Neleisk ibauginama tų širdelės išsidirbinejimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nemiga777 @ 2016 10 05, 10:22)
Sveiki,

Noreciau labai surasti zmoniu kas jaucia stiprius sirdies permusimus ir nerimauja del to.
Kadangi man paciai jie prasidejo ir labai vargina ir dar labiaus gasdina.
Ju metu koseju, atrodo sekundei ar kelioms sutrinka kvepavimas.
Baisiausiai buna kai stiprus permusimas, tada staigiai pakerta kojas, aptemsta akyse ispila prakaitas, is plauciu tarsi oras issikvepia ir biski net automatiskai pasilenki, jei tokie keli net pradedi alpti. Gal kam buna panasiai? help.gif

Labuka smile.gif Jus norejote surast zmoniu kurie isgyvena tuos baisius permusimus-Tai as. Skaitau Jusu zinute ir atrodo, kad apie mane rasote. Isgyvenu taip pat ziauriai. Nenuleidziu ranku, ieskau iseities, deja dar neradau:( Ar daretes tyrimus? Kokius? Ka sake medikai?
Atsakyti
QUOTE(manika @ 2016 10 07, 16:23)
Labuka smile.gif Jus norejote surast zmoniu kurie isgyvena tuos baisius permusimus-Tai as. Skaitau Jusu zinute ir atrodo, kad apie mane rasote.  Isgyvenu taip pat ziauriai. Nenuleidziu ranku, ieskau iseities,  deja dar neradau:( Ar daretes tyrimus? Kokius? Ka sake medikai?

Merginos ar kam is artimuju dare sirdies suntavimo operacija. Kur gera reabilitacija. Kairiukscio g nenorim. Arciau Vilniaus zinoma.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2016 10 08, 21:10)
Merginos ar kam is artimuju dare sirdies suntavimo operacija. Kur gera reabilitacija. Kairiukscio g nenorim. Arciau Vilniaus zinoma.

Mano tėčiui darė. Rebilitacija buvo Abromiškese. Nežinau,ar ten gerai,ar ne. Neturiu su kuo palyginti.
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2016 10 08, 21:18)
Mano tėčiui darė. Rebilitacija buvo Abromiškese.  Nežinau,ar ten gerai,ar ne. Neturiu su kuo palyginti.

Aciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(manika @ 2016 10 07, 16:23)
Labuka smile.gif Jus norejote surast zmoniu kurie isgyvena tuos baisius permusimus-Tai as. Skaitau Jusu zinute ir atrodo, kad apie mane rasote.  Isgyvenu taip pat ziauriai. Nenuleidziu ranku, ieskau iseities,  deja dar neradau:( Ar daretes tyrimus? Kokius? Ka sake medikai?

Man pries kelias dienas uzdejo holteri, bet ta diena kaip tycia nejauciau to pacio stipriausio ir baisiausio permusimo. Holteris parode tuos permusimus, bet jie "gerybiniai". Na o del tu stipriu gydytoja nieko negali komentuoti kol ju "nepagavo". Tai israse tik mildronate kapsules ir liepe sportuot bei maziau stresuoti. O as del tu permusimu negaliu sportuoti ir stresuoju, gaunasi uzburtas ratas. Na o kokia situacija pas Jus?
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2016 10 08, 21:18)
Mano tėčiui darė. Rebilitacija buvo Abromiškese.  Nežinau,ar ten gerai,ar ne. Neturiu su kuo palyginti.

Vyras po operacijos 3 diena. Jau vaiksto. Valgo pats. Reabilitacija tik Valkininkuose. Abromiskes kito profilio. Nustebino operuotu vyru amzius- 52, 56, 49.
Atsakyti
QUOTE(Nemiga777 @ 2016 10 12, 10:06)
Man pries kelias dienas uzdejo holteri, bet ta diena kaip tycia nejauciau to pacio stipriausio ir baisiausio permusimo. Holteris parode tuos permusimus, bet jie "gerybiniai". Na o del tu stipriu gydytoja nieko negali komentuoti kol ju "nepagavo". Tai israse tik mildronate kapsules ir liepe sportuot bei maziau stresuoti. O as del tu permusimu negaliu sportuoti ir stresuoju, gaunasi uzburtas ratas. Na o kokia situacija pas Jus?

As lankau jogą. Jos metu niekada nebūna permušimų. Daug vaikštau,kasmet važiuoju slidineti ir stresuoju tik tada,kai visai nakti neina miegoti,kaip daužo i šonkaulius rolleyes.gif O prieš kokį 5-7 metus,tai stresavau taip pat kaip jūs. Manika irgi nepaprastai stresuoja ( tuoj pati parašys) biggrin.gif Tik jūs, merginos negirdit,kai jums medikai sako,kad nustotumet panikuot,nes nuo to bus tik blogiau.
Atsakyti