QUOTE(Loram @ 2016 09 06, 19:26)
labai geros nebuna
pagal taip kaip paraset, speju, kad vertinama tik kruvis - pas mus budavo, jei pamina 150w bent minute, tai jau gera
siaip cia visi klausimai yra sporto medikui, nes jie daro specialius meginius, o veloergometrija siaip yra skirta ne tam ir pagal ja tik preliminariai vertinama. Laikoma, kad i pradini lygi turi grizti per 3-5min, kuo greiciau, tuo geriau. Be to, turetubuti vertinamas ir kraujospudis.
Ir siaip kiekvienoj istaigoj tie vertinimai vis kitoki, nes pasitvirtina tuos duomenis vietiskai.
Aišku, ačiū!
Ot kaip..galvojau kokie normatyvai yra
150 W tai 1 min 25 s išmyniau, tai todėl turbūt ir gera
Niekaip nenueinu pas sporto mediką, nors preliminariai buvau paklausus ar galėtų įvertint ano fizinį pasirengimą ir man sudaryt sporto krūvio programą. Tai kai atrašė - supasavau
Atsakymas buvo, jei įdėtas stimuliatorius, tai reikia ne programos, o sportuot griežtai tik medikų priežiūroj ir pan. , kaip tai pavojinga ir t.t.
Gerą savaitę einant sportuot mane kankino tas atsakymas...po to kažkaip aprimau, nes šiaip iki to parašymo sporto medikui aš klausiau ir aritmologų, ir stimuliatorių dėjusio gyd., ir savo kardiologės - niekas man nesakė, jog kažkaip ypatingai turiu save saugot (sakė atvirkščiai - turiu stiprint širdį ir kardio - greitu ėjimu, dviračiu apsivažinėt ir t.t. nevengt fizinės veiklos pagal savo galimybes, nepersitempt). pradžioj buvo apribojimai tik dėl svorio ir rankos kilnojimo, bet viskas sugijo ir supratau paklausus, jog ir tų apribojimų labai neliko..na, aišku geriau neraut 150 kg iš vietos
Padarė krūvio tyrimus (sakė būtų gerai kasmet pasidaryt) ir pasakė, kad galiu treniruot širdelę nebijodama - galiu net bėgt (treniruotis nors ir maratonams - nors tiek aš net nedrįsčiau pagalvot).
Eina sau..neturiu aš tiek pinigo, kad sportuot budint greitajai ar kažkur pas gyd. kabinete (net nežinau kur taip įmanoma
) :big
Aš einu į asmenines treniruotes pas patyrusį ir sertifikuotą trenerį, kuris seka mano savijautą visos treniruotės metu, vertina pulsą ir parenka jėgos pratimus, kad nepakenkčiau jokiems laidams, stimuliatoriui ir pan. Bet tai gal reik bent nueit pasiklausyt to sporto mediko..bet jei vėl prigąsdins, tai po to atgulsiu iš strioko į lovą (esu jautri įtaigai ) kaip daugelis lietuvių..kur biškį kas ir jau save invalidizuoja..Mane va tokie pavyzdžiai
veža ir įkvepia, tad nors tiek daug man nereikia, bet noris gyvent normalaus žmogaus gyvenimą, o ne paliegėlės
:
http://www.upworthy....-inspire-peopleMane fizinė veikla gydo
Vos padarau pertrauką (pvz. operavo padą ir 3 sav nesportavau), tai iškart imu prastai jaustis - ir permušimai padažnėja, ir pradeda maust krūtinėj, ir pulsas išsiderina, ramybės pulsas pradeda augt ir išauga per daug (sportu ramybės pulsą aš sumažinau nuo vid 75 k /min iki pastovaus 61 k/min) ir t.t.
o dar ir turima ataksija sustiprėja