Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(enura @ 2016 05 29, 17:17)
aciu, ir nusiraminu ir vel postus paskaicius baime ima  doh.gif Bet is kitos puses man tuo geriau, kuo ilgiau ieskosim tuo tolyn vaziuosim ir  labiau i pietus nuvaziuosim  biggrin.gif

o kas buvo liepa-rugpjuti Peljesace kaip ten situacija su apartamentais? Ir is pradziu ziurejau ten tai kainos tik nuo 50 eur prasideda, tai pasirode brangoka, bet dabar jau matau kad atvirksciai  biggrin.gif dar visai pigoka  biggrin.gif Tik va ar iki ten nusitrenkus bus pasirinkimas  ax.gif Orebice vienitelis didesnis miestukas kaip supratau, bet ir ten nete apartamentu ne prudai. O kituose tai daugiau kempingai arba is vis nelabai kas yra, bent jau internete nesiskelbia... O kaip realiai situacija? Gal kas pakomentuos?  4u.gif

Pelješace didelio pasirinkimo tikrai nėra. Už Stono yra kaimukas Žuljena - ten buvom sustoję maudytis - labai jauki įlankėlė, namų nedaug. Toliau, važiuojant Orebič link, dešinėje pakrantėje yra kaimukų, bet pakrantė ten labai negraži - akmenuota, apaugę dumbliais, vanduo dvokia. Kairėje pusėje - daugiau vietos kempingams. Toliau, nuo miestuko Potomje, jau prasideda tipiškas kroatiškas grožis. Beje, teko skaityti rusų forumuose, kad būtent už Potomje, iš kurios į pakrantę veda tunelis uoloj, yra labai jaukus kaimukas poilsiui. Bet mes tuo tuneliu neišdrįsome važiuoti - neapšviestas, atrodo, nugarmėsi į jūrą. Didesni miestukai yra Orebič ir Trpanj, prie jų prilupę kaimukų. Iš Orebič galima keltis į Korčulos salą - buvome Korčulos mieste, labai įspūdingas. Jei nerimaujate dėl nakvynės pasirinkimo, užsisakykite pasirinktoje vietoje kad ir per bookingą vienai nakčiai, bus ramiau, o paskui iš ryto galėsite ramiai apvaikščioti apylinkes ir susirasti, kur patiktų gyventi. Bent jau mes Kroatijoje taip darome.
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2016 05 29, 10:50)
2000 eu biudžetas dviem 10 dienų ??? jūs ką, ten vien ikra ir jūros gėrybėm maitinsitės ar 5 žv viešbučiuose gyvensit.... žinoma, jūsų pinigai-jums rinktis kas ir kaip. bet 2014 išbandyta-aš ir mano brangioji-10 dienų 1000 eu su viskuo: kelionė, kuras, keliai, būstas, maistas, apžvalginės švykos. tiesa, buvo birželio antra pusė, tad būstas buvo "tik" 50 eu(kas man pasirodė pakankamai brangu tąkart) g.gif

Na aš nieko iš jūros nevalgau, tai gėrybių neprireiks.. biggrin.gif O jei rimtai tai tiesiog taip gavos, lėktuvas 500e, 300e mašinos nuoma, 150e kuras atsieis, 550 e viešbučiai (9 nakvynės). Pvz Mostare gavom viešbutį išvis už 20e. Plitvicej Už 30, Zagrebe už 40 ir 30, Dubrovnike už 42, Trogire pačiam centre prie tilto už 45. Ir tik Breloj dviem dienom su daliniu maitinimu 260 eur lotuliukas.gif lotuliukas.gif Aš tai planuoju tik nemokamais keliais važiuoti kad bent ant kelių sutaupyt, plius nei vienos salos neaplankysim tai keltų nereikės. Mes irgi birželio antrą pusę pasirinkom, bet bijom kad lis nuolat biggrin.gif Kaip jums su lietum buvo?
Papildyta:
QUOTE(saulėlydis* @ 2016 05 29, 11:42)
Na taip. Ir kuo daugiau žmonių, tuo kelionės sąnaudos santykinai mažesnės.

Na taip, bet mašiną kuri atlaikys kelionę įsigyti kainuoja brangiau negu kelionė biggrin.gif Ir kad su kažkuo dar važiuoti reikia turėti bendraminčių, o iš pažįstamų tik mes vieni taip aktyviai keliaujam, nes kiekvienais metais pasižadam bent į 2 neaplankytas šalis nuvažiuoti, tai per pustrečių metų su šia kelione jau gausis 13 naujų šalių aplankėm. Tiesiog kažkaip va tos 12 buvo daug pigesnės.. Nors aišku čia pirmoji mūsų kelionė su nuomojamu automobiliu bus ir gyvenimas vien viešbučiuose biggrin.gif
Plius visiškai nemėgstam prie kitų žmonių ritmo derintis, kadangi patys nenuspėjami esam, tai va ir tenka suplot daugiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 29 gegužės 2016 - 18:43
QUOTE(arcyyz @ 2016 05 29, 17:48)
Sveiki, per kur internete ieskotes apartamentu rezervacijos Kroatijoje? (Neskaitant bookingo).

http://www.gdenamore.com
Papildyta:
QUOTE(JayJay @ 2016 05 29, 19:41)
Na aš nieko iš jūros nevalgau, tai gėrybių neprireiks.. biggrin.gif Mes irgi birželio antrą pusę pasirinkom, bet bijom kad lis nuolat biggrin.gif Kaip jums su lietum buvo?
Papildyta:
Plius visiškai nemėgstam prie kitų žmonių ritmo derintis, kadangi patys nenuspėjami esam, tai va ir tenka suplot daugiau  doh.gif

ir mes nelabai linkę jūros gėrybes ragauti. nors žuvis labai patinka, bet visa kita-susilaikom vis biggrin.gif
o jūsų biudžetas, atmetus aviabilietus ir važiuojant sava auto, galima iš karto 500 eu sumažinti. patikėkit-nereikia naujos ar apynauės auto. reikia tik tvarkingos auto ir galima be baimės važiuoti... juk už nuomą mokat 300 eu, kas yra beveik kuro ir kelių mokesčiai su sava auto.... ax.gif
kas liečia kelionę su kitais(draugais, giminaičiais ar šiaip pažįstamais)-niekad nepageidauju kažkieno draugijos, kaip ir pats niekma nesisiūlau į pakeleivius. tebūnie egoistiška, bet mano atostogos yra mano atostogos-nei noriu kad kiti man gadintų jas, nei kad aš kažkam rakštis subinėj būčiau mirksiukas.gif
kas liečia šalių lankymus-su savo auto važiuojant aplankyt jų galima bene 10 vienos kelionės metu. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 29 gegužės 2016 - 19:24
QUOTE(jurasaule @ 2016 05 29, 18:15)
Pelješace didelio pasirinkimo tikrai nėra. Už Stono yra kaimukas Žuljena - ten buvom sustoję maudytis - labai jauki įlankėlė, namų nedaug. Toliau, važiuojant Orebič link, dešinėje pakrantėje yra kaimukų, bet pakrantė ten labai negraži - akmenuota, apaugę dumbliais, vanduo dvokia. Kairėje pusėje - daugiau vietos kempingams. Toliau, nuo miestuko Potomje, jau prasideda tipiškas kroatiškas grožis. Beje, teko skaityti rusų forumuose, kad būtent už Potomje, iš kurios į pakrantę veda tunelis uoloj, yra labai jaukus kaimukas poilsiui. Bet mes tuo tuneliu neišdrįsome važiuoti - neapšviestas, atrodo, nugarmėsi į jūrą. Didesni miestukai yra Orebič ir Trpanj, prie jų prilupę kaimukų. Iš Orebič galima keltis į Korčulos salą - buvome Korčulos mieste, labai įspūdingas. Jei nerimaujate dėl nakvynės pasirinkimo, užsisakykite pasirinktoje vietoje kad ir per bookingą vienai nakčiai, bus ramiau, o paskui iš ryto galėsite ramiai apvaikščioti apylinkes ir susirasti, kur patiktų gyventi. Bent jau mes Kroatijoje taip darome.

aciu, jurasaule. Supratau, tada turbut nerizikuosim su Peljesacu "na ura". O jeigu vis delto busim Peljesace tai i Korcula butinai drinks_cheers.gif Vat del tos vienos nakvynes, tai ir gaunasi kad prisirisi unsure.gif Dabar kol kas tik planas iki Plitvicu, o ten jau ziuresim kiek uztruksim ir paskui iki kur "davaziuosim", gal iki Zadaro, o gal toliau, tai ir nesinori uzsisakyti, kad paskui nelekt. Ai, galvoju blogiausiu atveju, jeigu jau naktis ateis ir nieko nerasim, pasiimsim kokiam kempinge vieta tipo palapinei, o patys masinoj pamiegosim viena nakti, gal nenumirsim biggrin.gif
Arba jau pradedu galvoti, kad reikia apsisprest del vietos ir uzsisakyt viena lokacija visai savaitei ir butu ramu. Tik dabar galvos skausmas kuuuuur... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2016 05 29, 20:23)
http://www.gdenamore.com
Papildyta:

patikėkit-nereikia naujos ar apynauės auto. reikia tik tvarkingos auto ir galima be baimės važiuoti... juk už nuomą mokat 300 eu, kas yra  beveik kuro ir kelių mokesčiai su sava auto.... ax.gif

Ne ne, naujos gal ir nereikia, bet mano dabartinį automobilį davesti iki pusiau normalaus stovio reikia 1500 eurų biggrin.gif Tarkim piksiu už tą sumą kitą automobilį, su nepažįstamu tikrai iškart į kelionę nesileisčiau nes dar laiko nepatikrintas. Ir su automobiliu 2-3 dienos kelionei išleidžiamos, kai atostogoms gali skirti vos 10 dienų tai kažkaip gaila šiuo atveju nors praeitais metais su mano automobiliu važiavom iki Prahos, pabuvom 2 dienas ir atgal į Lietuvą nes turėjau tik 4 laisvas dienas. O po lėktuvo aš iškart į trasą varau, nes man skristi malonumas ir nevargina, pratus po 3 lėktuvus per dieną keisti, bet aišku šįkart su kainom nepasisekė nes per vėlai sugalvojom kur atostogausim. Dėl 10 šalių - pritariu, tik čia vienkartinis pliusas, nes Europa maža ir šalys pradeda kartotis. O į kokį Tadžikistaną jei reiktų automobiliu trenktis - apsiverkčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2016 05 29, 21:10)
O į kokį Tadžikistaną jei reiktų automobiliu trenktis - apsiverkčiau  biggrin.gif

naaa, į vidurinę aziją ne auto važiuoti tikrai. net į kaukazą nevažiuočiau. aplamai į nuo mūsų į rytus nelabai auto. pakako į krymą nukakti auto-pakabą grįžus teko remontuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 05 29, 19:31)
aciu, jurasaule. Supratau, tada turbut nerizikuosim su Peljesacu "na ura". O jeigu vis delto busim Peljesace tai i Korcula butinai  drinks_cheers.gif Vat del tos vienos nakvynes, tai ir gaunasi kad prisirisi  unsure.gif Dabar kol kas tik planas iki Plitvicu, o ten jau ziuresim kiek uztruksim ir paskui iki kur "davaziuosim", gal iki Zadaro, o gal toliau, tai ir nesinori uzsisakyti, kad paskui nelekt. Ai, galvoju blogiausiu atveju, jeigu jau naktis ateis ir nieko nerasim, pasiimsim kokiam kempinge vieta tipo palapinei, o patys masinoj pamiegosim viena nakti, gal nenumirsim  biggrin.gif
Arba jau pradedu galvoti, kad reikia apsisprest del vietos ir uzsisakyt viena lokacija visai savaitei ir butu ramu. Tik dabar galvos skausmas kuuuuur...  doh.gif

Patarimas - venkite Zadaro ir jo apylinkių ilgesniam apsistojimui doh.gif Zadaras įdomus ir senas miestas, bet jame pabūti užtenka pusdienio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 05 28, 00:09)
o is kur tokia informacija kad sekmadieniais niekas nedirba?  g.gif  Kituose kurortuose dirba ir kavines, ir parduotuves  ax.gif bent jau turistinio sezono metu tai tikrai pagal mane viskas turi dirbti. Na nebent pats ukininkas savo vynuogyne nerengia degustaciju sekmadieniais, arba kokiu austriu ferma irgi nedirba lankytojams, bet jau maitinimo istaigos tai tikrai dirba. Nu kas gi butu jeigu viskas sekmadieni nedirbtu kurorte  unsure.gif

Skaičiau, kad yra įstatymas, jog kažkokios parduotuvės dirbti negali ( ir nuvykus matau, kad tik labai dideli prekybos centrai ir visokie prekeiviai dirba, mažos maisto parduotuvės nedirba)
Bet klausiau ne to, taigi kartoju:
Ar Istrijos pusiasaly yra kur pavalgyti šviežių austrių ir nusipirkti naminio vyno, jei taip, tai kur?
Atsakyti
QUOTE(vidiga @ 2016 05 29, 23:44)
Patarimas - venkite Zadaro ir jo apylinkių ilgesniam apsistojimui  doh.gif Zadaras įdomus ir senas miestas, bet jame pabūti užtenka pusdienio biggrin.gif

zinau jau biggrin.gif pernai iki ten tik davaziavom. Man tai nelabai patiko ten, bet kiek beburbejau kad vaziuojam toliau niekas nebenorejo... ax.gif Tai vat uztat siemet tik kuo toliau i pietus - tuo geriau
Papildyta:
QUOTE(simyte @ 2016 05 30, 07:59)
Skaičiau, kad yra įstatymas, jog kažkokios parduotuvės dirbti negali ( ir nuvykus matau, kad tik labai dideli prekybos centrai ir visokie prekeiviai dirba, mažos maisto parduotuvės nedirba)
Bet klausiau ne to, taigi kartoju:
Ar Istrijos pusiasaly yra kur pavalgyti šviežių austrių ir nusipirkti naminio vyno, jei taip, tai kur?

Del austriu Istrijoj nezinau, bet kitur Kroatijoj naminio vyno tikrai nereikia ilgai ieskoti. Bet kokiam nedideliam miestelyje bent kelias iskabas kad "cia naminis vynas" maciau. Tai manau be problemu ir ten rasit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2016 05 29, 11:42)
Na taip. Ir kuo daugiau žmonių, tuo kelionės sąnaudos santykinai mažesnės.

Važiuodami dviese su vyru, labiau taupom maistui. Šį kartą leidom sau daugiau. Aišku, ne sezono metu labai pasisekė su būsto kaina  cool.gif ir aplamai daug kas pigiau ir ramiau.

Sveiki, gal galite pasidalinti kontaktais? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pantera83 @ 2016 05 30, 20:44)
Sveiki, gal galite pasidalinti kontaktais? smile.gif

Villa Gloria Mimice. Bet dėl kainos galima bandyt tartis tik ne sezono metu. Ir tai mums pasisekė, nes artimi giminaičiai ten jau buvo ne kartą ir užmezgė ryšius. Vasara pilnai užimta.
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2016 05 30, 21:19)
Villa Gloria Mimice. Bet dėl kainos galima bandyt tartis tik ne sezono metu. Ir tai mums pasisekė, nes artimi giminaičiai ten jau buvo ne kartą ir užmezgė ryšius. Vasara pilnai užimta.

aciu smile.gif

booking.com rodo, kad dar yra laisvu vietu, jei cia tie patys: http://www.booking.c...r...tal;ucfs=1

beje, kokia kaina jums pavyko susitarti? koks atstumas iki juros nuo sios vilos?

o kaip pas miestelis, lyginant su Baska Voda (pastarasis mums patiko), ar yra kur pasivaikscioti (mes su 2 vaikais, 3 m. ir 6 m), kaip papludimys? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pantera83: 30 gegužės 2016 - 22:09