Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

o lenkai iškarto į eurus verčia (paklausia ar eurais) čekyje matosi PLN ir Eur o banke

PIRKINYS 2016.06.19 62.24 EUR (******) ORLEN 42-282 Wiklow -62.24
Atsakyti
Sveiki,

ruošiėmės į Kroatiją liepos antroje pusėje, kaip atspirties tašką užsakiau vieną nakvynę per booking.com. Tiesiog nežinau, gal kas pasikeitė bookinge - šeimininkai atakuoja kad niekas nesisako vienos nakvynės, kad reikia sumokėti užstatą 30 proc., atsiuntė banko duomenis - sąskaita banke Mostar, Bosnia and Herzegovina g.gif .

Važiuosim į šitą šalį antrąkart, pirmąjį išsivertėm su palapine, bet buvom bevaikiai, senai tas buvo, dabar irgi imsim palapinę, žodžiu pagal aplinkybes. Na bet norėjau tos nakvynės apartamentuose unsure.gif
Atsakyti
kai įeinate į senamiestį 4-5 gatvelė į kalną tiksliai nepamenu, palipsite laipteliais apie 100m., bet paklauskite info centre.
mums davė senamiesčio planiuką, vakare gal pažiūrėsiu, kaip vadinasi gatvelė.

Rašiau 4-5 o pasirodo 10-11 smile.gif atrodo greitai priėjome, Boškoviceva vadinasi

pagooglinkit Dubrovniko planą (senamiesčio)
Atsakyti
QUOTE(sat @ 2016 07 07, 18:03)
Sveiki,

ruošiėmės į Kroatiją liepos antroje pusėje, kaip atspirties tašką užsakiau vieną nakvynę per booking.com. Tiesiog nežinau, gal kas pasikeitė bookinge - šeimininkai atakuoja kad niekas nesisako vienos nakvynės, kad reikia sumokėti užstatą 30 proc., atsiuntė banko duomenis - sąskaita banke Mostar, Bosnia and Herzegovina  g.gif .

Važiuosim į  šitą šalį antrąkart, pirmąjį išsivertėm su palapine, bet buvom bevaikiai, senai tas buvo, dabar irgi imsim palapinę, žodžiu pagal aplinkybes. Na bet norėjau tos nakvynės apartamentuose unsure.gif

jei užsakant nebuvo papildomų sąlygų, vadinas galima ir nakčiai. aišku ir suprantama, jiems neapsimoka. bet galima su bookingu susisiekt-paprotins juos. kaip tik grįžau- dantuką remontavo giminaitė- pleptelėjom apie atostogas- tai jai su graikija buvo-užsakė keliom dienom per bookingą, o tie po mėnesio atakuot pradėjo, kad kaina neteisinga, viskas dvigubai brangsta. toji susisiekė su bookingu, bookingas su graiku-ir kainos liko pirminio varianto. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 07 liepos 2016 - 18:41
QUOTE(amir @ 2016 07 07, 12:03)

Papildyta:
O ar blogai, kad valdovų rūmus atstatė?
Suprantu, kad smagiau apžiūrinėti autentiškus dalykus, bet reikia vertinti ir žmonių pastangas atkurti istoriją, tegul ir netobulai.
Žinant , kad tai atstatyta, aš pvz. neieškojau smulkmeniškai tobulumo

Gal čia ir ne vieta, bet dėl valdovų rūmų turiu kitą nuomonę. Už ten sukištus milijonus geriau būtų sutvarkę griūvančius kelis dvarus provincijoj, kurie nesulaukę pagalbos per tą laiką spėjo visai sugriūti doh.gif turizmui ir šiaip visuomenei tai būtų žymiai didesnė nauda. O tuos rūmus galima buvo pasistatyti bet kada, viskas ten buvo konservuota ir paveldui grėsmė nekilo. Bet ne, reikia sukišt viską į Vilnių, savo kompleksus užkišinėt rūmų statymais, nes net negali pasakyt, kad ten atstatymas. doh.gif plius milijonus praplaut labai patogu buvo.
Atsakyti
QUOTE(sat @ 2016 07 07, 18:03)
Sveiki,

ruošiėmės į Kroatiją liepos antroje pusėje, kaip atspirties tašką užsakiau vieną nakvynę per booking.com. Tiesiog nežinau, gal kas pasikeitė bookinge - šeimininkai atakuoja kad niekas nesisako vienos nakvynės, kad reikia sumokėti užstatą 30 proc., atsiuntė banko duomenis - sąskaita banke Mostar, Bosnia and Herzegovina  g.gif .

Važiuosim į  šitą šalį antrąkart, pirmąjį išsivertėm su palapine, bet buvom bevaikiai, senai tas buvo, dabar irgi imsim palapinę, žodžiu pagal aplinkybes. Na bet norėjau tos nakvynės apartamentuose unsure.gif

Mes irgi sulaukėm prašymų atšaukti nakvynes, nes jiems neapsimoka ruošti kambario tik dėl vienos nakties. Bet visgi pavyko susirasti kambarius kiekvienai dienai vis kitoje vietoje. Tik vienuose apartamentuose apsistosim 2 naktim. O užsakynėjant aš visur žiūrėjau, kad nereikėtų mokėti jokių depozitų ir pan.
Atsakyti
QUOTE(LiliLu @ 2016 07 07, 20:13)
Mes irgi sulaukėm prašymų atšaukti nakvynes, nes jiems neapsimoka ruošti kambario tik dėl vienos nakties. Bet visgi pavyko susirasti kambarius kiekvienai dienai vis kitoje vietoje. Tik vienuose apartamentuose apsistosim 2 naktim. O užsakynėjant aš visur žiūrėjau, kad nereikėtų mokėti jokių depozitų ir pan.

mes liepos viduryje bandysim važiuoti be išankstinių rezervacijų, tikiuosi nereikės mašinoj miegoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 07 07, 20:04)
Gal čia ir ne vieta, bet dėl valdovų rūmų turiu kitą nuomonę.  Už ten sukištus milijonus geriau būtų sutvarkę griūvančius kelis dvarus provincijoj, kurie nesulaukę pagalbos per tą laiką spėjo visai sugriūti  doh.gif turizmui ir šiaip visuomenei tai būtų žymiai didesnė nauda. O tuos rūmus galima buvo pasistatyti bet kada, viskas ten buvo konservuota ir paveldui grėsmė nekilo. Bet ne, reikia sukišt viską į Vilnių, savo kompleksus užkišinėt rūmų statymais, nes net negali pasakyt, kad ten atstatymas.  doh.gif plius milijonus praplaut labai patogu buvo.

oi nereikia schmoll.gif mėgaukitės vasara ir atostogomis, ne vieta ir ne laikas...
Atsakyti
QUOTE(kotrynalis @ 2016 07 06, 23:40)
Ne vienam lygmeni, laiptuota. Tikrai karsta, visi slapi :-D reikia gaivintis.  Bet man buvo grazu ir verta, sustoji atsigaivint ir groziesi. Auto stovejimo kaina tik nustebino :-o

pozemines aiksteles kaina nustebino? priminkit kiek kainuoja ax.gif

QUOTE(jurasaule @ 2016 07 06, 23:49)
Enura, man Dubrovnikas įspūdingiausias buvo einant siena, nors per karštį tai didžiulis iššūkis biggrin.gif  Pats senamiestis nėra ypač įspūdingas, Splito man, pavyzdžiui, pasirodė įspūdingesnis, bet Dubrovniko centrinėje katedroje yra Ticiano tapytas šv. Mergelės į Dangų ėmimo paveikslas - o įėjimas nemokamas

dekui, jurasaule, zinosiu del Ticiano mirksiukas.gif Na reiks ir i Splita nuvaziuot jeigu jau ispudingas bigsmile.gif tuo labiau salia busim

QUOTE(Eufemija @ 2016 07 07, 07:56)
Mes ant sienos Dubrovnike lipom vakare, tai irgi buvo visai gerai. Ir žmonių mažiau buvo, visi baruose sedėjo.

Kažkas labai tiksliai paaiškino euroremontą - sena siena buvo kreiva, nelygi, jauki, su istorijos pėdsakais  wub.gif , o atstatyta lygi tiesi balta  doh.gif taiklus palyginimas su valdovų rūmais 

Vnž, man Dubrovnikas gražiausias iš toli  biggrin.gif o kai prisilieti, pamatai, kad perstatyta, dirbtina  verysad.gif bet gal ne kiekvienas tai pastebi. Aš mėgstu įsijaust į miestukus, o šis toks buvo naujarusiškas  tačiau nesigailiu, kad apsilankiau ir visiem linkiu gerų įspūdžių

vakare irgi variantas 4u.gif gal tada po pietu isvaziuot i Dubrovnika ax.gif Bet turbut nespesim tada visko pamatyt... g.gif

as pasisakiau del jievroremonto biggrin.gif Na del manes Valdovu rumai gali buti. Bent jau duokle visuomenei atiduoda nemokamais renginiais, paskaitom ir pan. Nors tiek naudos is melejonu gali gauti. Bet buvau Kine po zvaigzdemis kiemelyje, tai buvo laiko apziureti geriau sienas, kol kinas prasidejo. Tai ka as zinau, na tikrai neautentiskai atrodo schmoll.gif man panasu buvo i filmavimo aiskteles dekoracijas blush2.gif

QUOTE(Alnė @ 2016 07 07, 08:16)
Yra šiek tiek tų laiptelių, bet tikrai minimaliai. Mes lipom ant sienos rugpjūtį, ir ne iš pat ankstaus ryto ir buvom nusiteikė mirti nuo karščio. Ir nieko, žinokit, visai. Gal vaizdai užbūrė, bet netrukdė nei tas karštis, nei ten tų turistų buvo minios, kai kad buvau įsibaiminus. Ten viršuj yra kelios kavinukes, kuriose sustatyti vėjeliai, katrie ne tik pučia vėsų orą, bet ir vandens dulksną tokią. Tai vis sustodavom, atsigaivindavom.
Man Dubrovnikas patiko. Kaip ir Splitas. Kaip ir vaisiai pirkti pakelėj iš ūkininkų biggrin.gif

Šiemet vėl važiuosim iki Dubrovniko. Turiu klausimą dėl to funikulieriaus į Sergijo kalną. Ar lengva jį ten rasti? Ar automobilį geriausia statyti toje požeminėje aikštelėje tik įvažiavus, ar galima kažkaip arčiau to funikulieriaus?

dekui uz info apie kavines ir dulksna (kaip fainai sugalvota bigsmile.gif )

as tai galvoju jeigu tas funikulierius toks brangus, tai gal tikrai su masina geriau uzvaziuot g.gif Bet ar tikrai galima ? Kas nors bandet?

QUOTE(DLike @ 2016 07 07, 13:11)
O kaip žinoti kada jau ta audra "Buria"?

QUOTE(DLike @ 2016 07 07, 10:50)
O kas ten rašė, kad kažkokie apribojimai pakrante vykti yra, jei su kemperiu??

as rasiau. Jeigu Buros nebus tai ir apribojimu nera, o apie Bura patikekit tikrai suzinosit. Vejas buna toks kaip pries lietu ir istisai, tokiais gusiais ir nesiltas, nes nuo kalnu. Viska varto, daiktus nesioja, nelabai malonu unsure.gif
ir tada ivaziuojant i pajurio kelia reikia zenklus stebet ar nepakabintas zenklas draudziantis vaziuoti kemperiams, motociklams ir t.t.
Mes jau bauda susimokejom pernai, tai gerai zinau biggrin.gif Buvau idejus pernai metu temoje kaip tas zenklas atrodo 4u.gif

Atsakyti
Taip, neverta plėstis dėl valdovų rūmų biggrin.gif bet didesnė nauda būtų, jei tos nemokamos paskaitos vyktų kur prikeltame dvare provincijoje. O dabar vėl viskas Vilniui, lyg kiti nežmonės būtų.
Atsakyti
Patarkit, ką veikti Šibenik'e. Pernai ten buvom gal 3 kartus ir jis jau mums tikrai pabodo, bet taip jau gaunasi, kad ir šiemet ten teks praleisti vieną dieną (su nakvyne). KRKA lankyti esam numatę kitą dieną. Architektūra mūsų nedomina, tad gal žinot, ką ten veikti be pasivaikščiojimo po patį miestą? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 07 07, 22:13)
pozemines aiksteles kaina nustebino? priminkit kiek kainuoja  ax.gif

Apie 5 val 30 eur.
Atsakyti