QUOTE(Alnė @ 2016 07 07, 09:16)
Ir dar vienas klausimas, susijęs su atsiskaitymu banko kortelėmis ten. Ar tikrai, dabar atsiskaitant kortele , šalyse, kur kita valiuta, nuo kiekvienos atsiskaitymo sumos imamas valiutos konvertavimo mokestis, 2 su kažkiek procento???
Ar aš ne taip kažką supratau tuose banko puslapiuose skaitydama
Jei išimat grynus pinigus tikrai yra išgryninimo mokstis Seb banke 3 eur, Swed 2,90 eur, o mokant kempinguose ar lankytinose vietose neima jokio mokesčio. Kursas gal ne 7,4 bet patogumo prasme tikrai patogu atsikaityti buna, 7,32569 ir pan.
Už kelius pvz. rodo kunomis 5 kunų ir 6,75 eur, o kai pažiūri išrašą nuskaitė 6,95 apie 0,20 centų skirtumas.Bet geriau dėl tokių skirtumų nežaisti grynais.
Papildyta:
QUOTE(Eufemija @ 2016 07 07, 08:56)
Kažkas labai tiksliai paaiškino euroremontą - sena siena buvo kreiva, nelygi, jauki, su istorijos pėdsakais
, o atstatyta lygi tiesi balta
taiklus palyginimas su valdovų rūmais
Vnž, man Dubrovnikas gražiausias iš toli
o kai prisilieti, pamatai, kad perstatyta, dirbtina
bet gal ne kiekvienas tai pastebi. Aš mėgstu įsijaust į miestukus, o šis toks buvo naujarusiškas
tačiau nesigailiu, kad apsilankiau ir visiem linkiu gerų įspūdžių
Japonų turistai tikrai ne rodiklis
man nėr nieko baisiau už jų išdresuotas grupes, vienodai visur aikčiojančias ir prabėgančias turistiniais takais
O ar blogai, kad valdovų rūmus atstatė?
Suprantu, kad smagiau apžiūrinėti autentiškus dalykus, bet reikia vertinti ir žmonių pastangas atkurti istoriją, tegul ir netobulai.
Žinant , kad tai atstatyta, aš pvz. neieškojau smulkmeniškai tobulumo, o gėrėjausi kaip sakoma ištolo
Japonų kultūra visai kita ir mentalitetas kitoks, jie gal iš mūsų taip pat šaiposi
Papildyta:
QUOTE(Alnė @ 2016 07 07, 09:16)
Šiemet vėl važiuosim iki Dubrovniko. Turiu klausimą dėl to funikulieriaus į Sergijo kalną. Ar lengva jį ten rasti? Ar automobilį geriausia statyti toje požeminėje aikštelėje tik įvažiavus, ar galima kažkaip arčiau to funikulieriaus?
kai įeinate į senamiestį 4-5 gatvelė į kalną tiksliai nepamenu, palipsite laipteliais apie 100m., bet paklauskite info centre.
mums davė senamiesčio planiuką, vakare gal pažiūrėsiu, kaip vadinasi gatvelė.
Privažiuoti galima, bet taip pat mokama aikštelė.
beje galima užvažiuoti ir ant pačio kalno, jei su lengva, tik paklauskite kelio.
Papildyta:
QUOTE(DLike @ 2016 07 07, 11:50)
Labai ačiū už visus pasidalinimus. Žadam irgi važiuoti su kemperiu, tai daug naudingos info gavau.
O kas ten rašė, kad kažkokie apribojimai pakrante vykti yra, jei su kemperiu??
Dar žadam imti dviračius, tikiuosi bus galimybė kokiuose kempinguose su jais kažkur numinti iki kokio miestelio...
Papildyta:
O kaip tas kelias Slovėnijoje pro Bledo ežerą, na kaip su kemperiu, ar labai kalnuotas, ir ar vaizdingas?
Apribojimai važiuoti pajūriu tik jei yra audra "Buria" kaip jie vadina, mums nepasitaikė.
Bet tas draudimas yra ir pačių saugumas, nes kemperį labai lengvai gali nunešti per stiprų vėją nuo kelio.
Su dviračiais Kroatijoje, na nežinau...
Nėra ten nei šaligatvių normalių, nei keliai platūs o karštis, tikrai nenorėsit minti.
Nebent aplink Bledo ežerą, ar Balatoną .
Jei važiuosite aplankykite Vintgaro tarpeklį, gražu. Vietovės gražios, keliai siauri
ne autostrada aišku, matosi Alpės. Na čia kaip sakoma, kas kam gražu