Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(enura @ 2016 07 06, 23:02)
o dar klausimas del sienos. ja vienakart uzlipt reikia ir paskui vienam lygmeny ji eina, ar dar ja einan reiks laipiot  g.gif galvoju jeigu daug laiptu ar pan tai prie +40 bus sakutes  unsure.gif

Ne vienam lygmeni, laiptuota. Tikrai karsta, visi slapi :-D reikia gaivintis. Bet man buvo grazu ir verta, sustoji atsigaivint ir groziesi. Auto stovejimo kaina tik nustebino :-o
Atsakyti

na o del Plitvicu ir Dubrovniko pati galesiu po menesio pasakyt kaip ten is tiesu biggrin.gif dabar tik idomios nuomones, bet vis tiek sava bus svarbiausia cool.gif
Papildyta:
[/quote]
Enura, man Dubrovnikas įspūdingiausias buvo einant siena, nors per karštį tai didžiulis iššūkis biggrin.gif Pats senamiestis nėra ypač įspūdingas, Splito man, pavyzdžiui, pasirodė įspūdingesnis, bet Dubrovniko centrinėje katedroje yra Ticiano tapytas šv. Mergelės į Dangų ėmimo paveikslas - o įėjimas nemokamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(amir @ 2016 07 06, 23:47)
Matosi siena nuo Sergijaus kalno.2 km, aplinkui +- laipteliai kažkiek yra.
Eikite ryte, dirba nuo 8 val , nebus 40

Vakar kažkodėl neįkėlė foto, per didelis failas, prisegiau kitą
Atsakyti
Mes ant sienos Dubrovnike lipom vakare, tai irgi buvo visai gerai. Ir žmonių mažiau buvo, visi baruose sedėjo. biggrin.gif

Kažkas labai tiksliai paaiškino euroremontą - sena siena buvo kreiva, nelygi, jauki, su istorijos pėdsakais wub.gif , o atstatyta lygi tiesi balta doh.gif taiklus palyginimas su valdovų rūmais thumbup.gif

Vnž, man Dubrovnikas gražiausias iš toli biggrin.gif o kai prisilieti, pamatai, kad perstatyta, dirbtina verysad.gif bet gal ne kiekvienas tai pastebi. Aš mėgstu įsijaust į miestukus, o šis toks buvo naujarusiškas smile.gif tačiau nesigailiu, kad apsilankiau ir visiem linkiu gerų įspūdžių 4u.gif

Japonų turistai tikrai ne rodiklis schmoll.gif doh.gif man nėr nieko baisiau už jų išdresuotas grupes, vienodai visur aikčiojančias ir prabėgančias turistiniais takais doh.gif

Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 07 06, 22:02)
o dar klausimas del sienos. ja vienakart uzlipt reikia ir paskui vienam lygmeny ji eina, ar dar ja einan reiks laipiot  g.gif galvoju jeigu daug laiptu ar pan tai prie +40 bus sakutes  unsure.gif

Yra šiek tiek tų laiptelių, bet tikrai minimaliai. Mes lipom ant sienos rugpjūtį, ir ne iš pat ankstaus ryto ir buvom nusiteikė mirti nuo karščio. Ir nieko, žinokit, visai. Gal vaizdai užbūrė, bet netrukdė nei tas karštis, nei ten tų turistų buvo minios, kai kad buvau įsibaiminus. Ten viršuj yra kelios kavinukes, kuriose sustatyti vėjeliai, katrie ne tik pučia vėsų orą, bet ir vandens dulksną tokią. Tai vis sustodavom, atsigaivindavom.
Man Dubrovnikas patiko. Kaip ir Splitas. Kaip ir vaisiai pirkti pakelėj iš ūkininkų biggrin.gif

Šiemet vėl važiuosim iki Dubrovniko. Turiu klausimą dėl to funikulieriaus į Sergijo kalną. Ar lengva jį ten rasti? Ar automobilį geriausia statyti toje požeminėje aikštelėje tik įvažiavus, ar galima kažkaip arčiau to funikulieriaus?

O kaip rasti tą filmavimo aikštelę ten? Nupasakot turbūt sudėtinga ax.gif

Ir dar vienas klausimas, susijęs su atsiskaitymu banko kortelėmis ten. Ar tikrai, dabar atsiskaitant kortele , šalyse, kur kita valiuta, nuo kiekvienos atsiskaitymo sumos imamas valiutos konvertavimo mokestis, 2 su kažkiek procento???
Ar aš ne taip kažką supratau tuose banko puslapiuose skaitydama g.gif
Atsakyti
QUOTE(amir @ 2016 07 06, 22:25)
Nebuvo jokios turistų minios 8 val ryto.Ir mėgavomės vaikščiodami gynybine siena,
O kad rašote savo nuomonę labai gerai, nes kas vienam yra rojus, tas kitam gali būti ŠŠŠŠŠ
Kiekvienas turi susidaryti savo nuomonę.

Labai ačiū už visus pasidalinimus. Žadam irgi važiuoti su kemperiu, tai daug naudingos info gavau.

O kas ten rašė, kad kažkokie apribojimai pakrante vykti yra, jei su kemperiu??

Dar žadam imti dviračius, tikiuosi bus galimybė kokiuose kempinguose su jais kažkur numinti iki kokio miestelio...
Papildyta:
QUOTE(amir @ 2016 07 06, 22:25)
Dėl turbo rėžimo, tai mes taip pat per 13 dienų nuvažiavome kemperiu iki Kroatijos, sustojant Čekijoje, kur patiko Punkevnio urvas, Vengrijoje Balatonas, Kroatijoje Roški Slap kriokliai, Plitvicos, KRKA nacionalinis parkas,Zadaras,Splitas,Dubrovnikas,KRK sala,Rovinj, Slovėnijoje Pastojna jama, Predjamos pilis,Vintgaro tarpeklis, Bledo ežeras....

O kaip tas kelias Slovėnijoje pro Bledo ežerą, na kaip su kemperiu, ar labai kalnuotas, ir ar vaizdingas?
Atsakyti
QUOTE(amir @ 2016 07 06, 22:47)
Matosi siena nuo Sergijaus kalno.2 km, aplinkui +- laipteliai kažkiek yra.
Eikite ryte, dirba nuo 8 val , nebus 40

Aciu. Nebusim 8 ryto, mums dar reiks nuo Dreveniko davaziuot...
Atsakyti
QUOTE(Alnė @ 2016 07 07, 09:16)

Ir dar vienas klausimas, susijęs su atsiskaitymu banko kortelėmis ten. Ar tikrai, dabar atsiskaitant kortele , šalyse, kur kita valiuta, nuo kiekvienos atsiskaitymo sumos imamas valiutos konvertavimo mokestis, 2 su kažkiek procento???

Jei išimat grynus pinigus tikrai yra išgryninimo mokstis Seb banke 3 eur, Swed 2,90 eur, o mokant kempinguose ar lankytinose vietose neima jokio mokesčio. Kursas gal ne 7,4 bet patogumo prasme tikrai patogu atsikaityti buna, 7,32569 ir pan.
Už kelius pvz. rodo kunomis 5 kunų ir 6,75 eur, o kai pažiūri išrašą nuskaitė 6,95 apie 0,20 centų skirtumas.Bet geriau dėl tokių skirtumų nežaisti grynais.
Papildyta:
QUOTE(Eufemija @ 2016 07 07, 08:56)

Kažkas labai tiksliai paaiškino euroremontą - sena siena buvo kreiva, nelygi, jauki, su istorijos pėdsakais  wub.gif , o atstatyta lygi tiesi balta  doh.gif taiklus palyginimas su valdovų rūmais  thumbup.gif

Vnž, man Dubrovnikas gražiausias iš toli  biggrin.gif o kai prisilieti, pamatai, kad perstatyta, dirbtina  verysad.gif bet gal ne kiekvienas tai pastebi. Aš mėgstu įsijaust į miestukus, o šis toks buvo naujarusiškas  smile.gif tačiau nesigailiu, kad apsilankiau ir visiem linkiu gerų įspūdžių  4u.gif

Japonų turistai tikrai ne rodiklis  schmoll.gif  doh.gif man nėr nieko baisiau už jų išdresuotas grupes, vienodai visur aikčiojančias ir prabėgančias turistiniais takais  doh.gif

O ar blogai, kad valdovų rūmus atstatė?
Suprantu, kad smagiau apžiūrinėti autentiškus dalykus, bet reikia vertinti ir žmonių pastangas atkurti istoriją, tegul ir netobulai.
Žinant , kad tai atstatyta, aš pvz. neieškojau smulkmeniškai tobulumo, o gėrėjausi kaip sakoma ištolo smile.gif

Japonų kultūra visai kita ir mentalitetas kitoks, jie gal iš mūsų taip pat šaiposi mirksiukas.gif

Papildyta:

Šiemet vėl važiuosim iki Dubrovniko. Turiu klausimą dėl to funikulieriaus į Sergijo kalną. Ar lengva jį ten rasti? Ar automobilį geriausia statyti toje požeminėje aikštelėje tik įvažiavus, ar galima kažkaip arčiau to funikulieriaus?

kai įeinate į senamiestį 4-5 gatvelė į kalną tiksliai nepamenu, palipsite laipteliais apie 100m., bet paklauskite info centre.
mums davė senamiesčio planiuką, vakare gal pažiūrėsiu, kaip vadinasi gatvelė.
Privažiuoti galima, bet taip pat mokama aikštelė.
beje galima užvažiuoti ir ant pačio kalno, jei su lengva, tik paklauskite kelio.

Papildyta:
QUOTE(DLike @ 2016 07 07, 11:50)
Labai ačiū už visus pasidalinimus. Žadam irgi važiuoti su kemperiu, tai daug naudingos info gavau.

O kas ten rašė, kad kažkokie apribojimai pakrante vykti yra, jei su kemperiu??

Dar žadam imti dviračius, tikiuosi bus galimybė kokiuose kempinguose su jais kažkur numinti iki kokio miestelio...
Papildyta:

O kaip tas kelias Slovėnijoje pro Bledo ežerą, na kaip su kemperiu, ar labai kalnuotas, ir ar vaizdingas?

Apribojimai važiuoti pajūriu tik jei yra audra "Buria" kaip jie vadina, mums nepasitaikė.
Bet tas draudimas yra ir pačių saugumas, nes kemperį labai lengvai gali nunešti per stiprų vėją nuo kelio.

Su dviračiais Kroatijoje, na nežinau... g.gif
Nėra ten nei šaligatvių normalių, nei keliai platūs o karštis, tikrai nenorėsit minti.
Nebent aplink Bledo ežerą, ar Balatoną .

Jei važiuosite aplankykite Vintgaro tarpeklį, gražu. Vietovės gražios, keliai siauri smile.gif ne autostrada aišku, matosi Alpės. Na čia kaip sakoma, kas kam gražu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 07 07, 08:56)
Japonų turistai tikrai ne rodiklis  schmoll.gif  doh.gif man nėr nieko baisiau už jų išdresuotas grupes, vienodai visur aikčiojančias ir prabėgančias turistiniais takais  doh.gif

ir man jie ne rodiklis-aš atostogauju sau o ne kitiems, bet man gražu žiūrėti iš šono kai jie vaikiškai naiviai džiaugiasi vaizdais ir būriais vis supuolę selfinasi thumbup.gif
Atsakyti
Šiemet vėl važiuosim iki Dubrovniko. Turiu klausimą dėl to funikulieriaus į Sergijo kalną. Ar lengva jį ten rasti?
O kaip rasti tą filmavimo aikštelę ten? Nupasakot turbūt sudėtinga ax.gif
Ar tikrai, dabar atsiskaitant kortele , šalyse, kur kita valiuta, nuo kiekvienos atsiskaitymo sumos imamas valiutos konvertavimo mokestis, 2 su kažkiek procento???

tik ką kolega šaindiens po atostogų grįžo iš Gradac-kausiau dėl kortelių. sakė niėkas nieko niekad kroatijoj neklausė kokia valiuta nuskaityt nuo kortelės. o vat lenkijoj jau klausė.
aikštelė ta randasi: kai išeinat iš pilies senamiesčio, kairėje kavinukė. tuoj už jos, kairiau, lendat į nuosavų namų kiemus ir ten tarp namų laiptukais besisukunėjant kylat vis į kalniuką. na toks pusiasalis, kaip fiordas gaunasi. ten yra didžiulis pastatas ant kalniuko, prie pat skardžio su jūra. atsisukus nuo to kalniuko matosi pilies siena, funikulierius. man dzin ta filmavimo aikštelė irgi, bet vaizdai iš ten geri.... ikeliu keletą foto orientyrui:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 07 liepos 2016 - 12:30
QUOTE(amir @ 2016 07 07, 13:03)
Apribojimai važiuoti pajūriu tik jei yra audra "Buria" kaip jie vadina, mums nepasitaikė.
Bet tas draudimas yra ir pačių saugumas, nes kemperį labai lengvai gali nunešti per stiprų vėją nuo kelio.

Jei važiuosite aplankykite Vintgaro tarpeklį, gražu. Vietovės gražios, keliai siauri smile.gif ne autostrada aišku, matosi Alpės. Na čia kaip sakoma, kas kam gražu  mirksiukas.gif

O kaip žinoti kada jau ta audra "Buria"?

Dėkui, užsižymėjau Vintgaro tarpeklį smile.gif
Atsakyti
PVZ iš KRK krioklių

PIRKINYS 2016.06.27 300.00 HRK VALIUTOS KURSAS 7.378259 (357790) ULAZ SKRADINSKI BUK 22222 SKRADIN -40.66
Atsakyti