Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(Eufemija @ 2016 07 06, 11:31)
Mes ten nakvojome ir tikrai daug vaikščiojome.  4u.gif  turistams pritaikytas miestas ir tiek. Minia ir viskas jai tarnauja. Bet tikrai skonio reikalas. Jei jums akių nebado išlaižyti specialiai turistams padaryti euroremontai, tai ok, mėgaukitės.  4u.gif aš geriau paslankiosiu po kokį turistų neapgultą miestuką, kur jaučiamas vietinio gyvenimo ritmas  wub.gif

dubrovnike nei karto nenakvojom, tad apie euroremontus nesidomėjau. o kad turistams skirtas, tai faktas. tik lietuvaičiams pasipūtėliams sunku įtikti. mačiau kaip džiaugėsi japonų turistai prie Game of Thrones filmavimo aikštelės. ten irgi turistams skirta, jei ką-bet žmonės moka natūraliai džiaugtis, o ne bambėti. toli, oi kaip mums dar toli iki to vakarietiško naivumo, kai žmonės sugeba dėl smulkmenos pasidžiaugti. vis tas tarybinis pasipūtimas išlenda-man negerai, man neidomu. čia kas-dėmesio stoka, kaip tam rusui?
nors galbūt jau daug čia ne "tarybinių"keliauninkų, bet bambekliais lietuviai virtę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2016 07 06, 17:27)
dubrovnike nei karto nenakvojom, tad apie euroremontus nesidomėjau. o kad turistams skirtas, tai faktas. tik lietuvaičiams pasipūtėliams sunku įtikti. mačiau kaip džiaugėsi japonų turistai prie Game of Thrones filmavimo aikštelės. ten irgi turistams skirta, jei ką-bet žmonės moka natūraliai džiaugtis, o ne bambėti. toli, oi kaip mums dar toli iki to vakarietiško naivumo, kai žmonės sugeba dėl smulkmenos pasidžiaugti.  vis tas tarybinis pasipūtimas išlenda-man negerai, man neidomu. čia kas-dėmesio stoka, kaip tam rusui?
    nors galbūt jau daug čia ne "tarybinių"keliauninkų, bet bambekliais lietuviai virtę doh.gif

Nuo kada savos nuomonės pasakymas yra bambėjimas unsure.gif o ką, visi sutartinai turi aikčiot ak kaip gražu unsure.gif beje, nerašiau, kad visiškai nepatiko, rašiau, kad nuvylė, nes visokių uch ach kaip nuostabu buvau prisiskaičius ir lūkesčiai buvo dideli. Jei be išankstinės liaupsinančios info būčiau patekusi - manau reakcija mano būtų kita. Todėl ir norėjau temoje tai parašyti. Kad nenusiteiktų vien rojui, bet karščiui, komercijai ir turistų miniai.
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2016 07 06, 17:27)
dubrovnike nei karto nenakvojom, tad apie euroremontus nesidomėjau. o kad turistams skirtas, tai faktas. tik lietuvaičiams pasipūtėliams sunku įtikti. mačiau kaip džiaugėsi japonų turistai prie Game of Thrones filmavimo aikštelės.

o Jus zinojot, kad ten is filmo ar yra nuoroda kokia? Nesu filmo gerbeja, bet siaip idomu pasidare, kad zinociau, kad maciau biggrin.gif
Atsakyti
O kas yra tas euroremontas? Kuom jis skiriasi nuo paprasto remonto? lotuliukas.gif biggrin.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 07 06, 10:41)
tai ir nesistebiu, kad daug kas nepatiko  biggrin.gif  rolleyes.gif   4u.gif

Kodėl? Jeigu mes visad taip keliaujam ir randam sau patinkančių vietų, reiškia tas turbo režimas nuomonės neįtakoja smile.gif O ir be to "turbo" reiškia kad labai greit vaikštom, pabūnam gal tik dieną, bet apeinam 20-30km tai pamatom dažnai daugiau negu atsipalaidavę turistai (apart muziejų, tuos praleidžiam). Pvz. Breloje 2 dienas turėjom pasyvaus poilsio (pirmą kartą gyvenime nors keliauju kas 2 mėn), tai aš jau po 1 dienos ten mąsčiau kad klaidą padarėm, nes buvo nuobodu, vis kažkur lėkt norėjosi biggrin.gif Aš tiesiog irgi labai daug apie Dubrovnika och ir ach buvau prisiskaičius, tai tas ir nulėmė mano nuomonę, realiai toks pats miestas kaip ir kiti Kroatijos miestai.

Su Plitvicom analogiškai, daug išliaupsintos, todėl jau atvažiuoji nusiteikęs kažkam įspūdingam. Bet mes emėm tą 4 valandų maršrutą nes vėlai atvažiavom, gal todėl to įspūdžio ir nepadarė didelio.

Papildyta:
QUOTE(eceris @ 2016 07 06, 18:27)
mačiau kaip džiaugėsi japonų turistai prie Game of Thrones filmavimo aikštelės. ten irgi turistams skirta, jei ką-bet žmonės moka natūraliai džiaugtis, o ne bambėti.

Na visų pirma japonai aikčioja pas mus, o savo kraštuose jie taip neaikčioja. Juk mums nuvažiavus į Japoniją irgi viskas kitaip, o Kroatija artima mūsų kultūrai, jokio šoko ten nepatiri, viskas suprantama ir nuo pat pirmos dienos jauties kad viskas sava, bent jau man taip buvo. Tai natūralu, kad tokio įspūdžio kaip japonams ir nesukelia, aš pvz. virš 10 kartų Kazachstane buvau bet vistiek retkarčiais priverčia mane aikčiot, nes yra mažiau panašu į Lietuvą negu Kroatija smile.gif Japonijoj manau tai išvis nemirksėčiau nes viskas būtų įdomu. O kitas dalykas ne visi žiūri Game of Thrones todėl ne visiems ir tos aikštelės yra kažkas tokio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 06 liepos 2016 - 20:35
QUOTE(JayJay @ 2016 07 06, 20:34)
Kodėl? Jeigu mes visad taip keliaujam ir randam sau patinkančių vietų, reiškia tas turbo režimas nuomonės neįtakoja smile.gif O ir be to "turbo" reiškia kad labai greit vaikštom, pabūnam gal tik dieną, bet apeinam 20-30km tai pamatom dažnai daugiau negu atsipalaidavę turistai (apart muziejų, tuos praleidžiam). Pvz. Breloje 2 dienas turėjom pasyvaus poilsio (pirmą kartą gyvenime nors keliauju kas 2 mėn), tai aš jau po 1 dienos  ten mąsčiau kad klaidą padarėm, nes buvo nuobodu, vis kažkur lėkt norėjosi biggrin.gif  Aš tiesiog irgi labai daug apie Dubrovnika och ir ach buvau prisiskaičius, tai tas ir nulėmė mano nuomonę, realiai toks pats miestas kaip ir kiti Kroatijos miestai.

Su Plitvicom analogiškai, daug išliaupsintos, todėl jau atvažiuoji nusiteikęs kažkam įspūdingam. Bet mes emėm tą 4 valandų maršrutą nes vėlai atvažiavom, gal todėl to įspūdžio ir nepadarė didelio.

man tiesiog primine visa tai toki isgirsta atsiliepima po keliones - "buvom Romoj, apejom viska per pora valandu, nieko ten idomaus, wow nebuvo" ... lotuliukas.gif

na o del Plitvicu ir Dubrovniko pati galesiu po menesio pasakyt kaip ten is tiesu biggrin.gif dabar tik idomios nuomones, bet vis tiek sava bus svarbiausia cool.gif
Papildyta:
QUOTE(korespond @ 2016 07 06, 20:27)
O kas yra tas euroremontas? Kuom  jis skiriasi  nuo paprasto  remonto?  lotuliukas.gif  biggrin.gif  g.gif

Turbut "Kvartirnyj vopros" niekad neziurejot per RU TV g.gif biggrin.gif Rodydavo anksciau, nezinau ar dar rodo. Tai ten daro ir daro visiems evroremonta biggrin.gif Svarbiausia - plastikiniai langai ir toks plintusas (nezinau kaip vadinasi teisingai blush2.gif ) palei lubas plastikinis su ornamentais dazniausiai biggrin.gif
Tai cia turbut noreta pasakyti, kad atstatyta per daug graziai, bet per daug, dirbtiniau, turbut kaip pas mus Valdovu rumai ax.gif cia as taip isivaizduoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 07 06, 11:31)
Mes ten nakvojome ir tikrai daug vaikščiojome.  4u.gif  turistams pritaikytas miestas ir tiek. Minia ir viskas jai tarnauja. Bet tikrai skonio reikalas. Jei jums akių nebado išlaižyti specialiai turistams padaryti euroremontai, tai ok, mėgaukitės.  4u.gif aš geriau paslankiosiu po kokį turistų neapgultą miestuką, kur jaučiamas vietinio gyvenimo ritmas  wub.gif

Taip Dubrovnikas pritaikytas turistams, kaip ir visa Kroatija gyvena iš turizmo.Dubrovnikas ne autentiškas miestas, nes jis 1667 m. buvo beveik nušluotas nuo žemės paviršiaus, o jei atstatyta, tai jau ne autentika.Ir dar dauk kartų buvo griautas ir atstatytas.Istorija tai autentiška.Gynybinė siena atstatyta, na ir šaunuoliai, kad atstatinėja savo istoriją.
Kaip sakoma skonyje draugų nėra, o jei tikimasi kažko oh ???? g.gif
O kas pagal jus yra oh?
Kas tikrai yra euroremontas?
Jei eini siena +40 laipsnių karščio, tai įspūdžio ir nebelieka.
O nuomonė kiekvieno gerbiama, tik skoniai nevienodi.
Kaip ir dėl Plitvicų, čia niekas euroremontų nedarė, bet dauk kam nepatinka, komercija- bet čia gamta ir jos grožis.
Galima neiti jokio maršruto, grožėtis tiesiog 1 kriokliu visą dieną.
Arba tiesiog nuvažiuoti į kalnus siauru keliuku, kur nevažiuoja nei vienas žmogus, tai bus autentika.
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 07 06, 19:23)
Nuo kada savos nuomonės pasakymas yra bambėjimas  unsure.gif o ką, visi sutartinai turi aikčiot ak kaip gražu  unsure.gif beje, nerašiau, kad visiškai nepatiko, rašiau, kad nuvylė, nes visokių uch ach kaip nuostabu buvau prisiskaičius ir lūkesčiai buvo dideli. Jei be išankstinės liaupsinančios info būčiau patekusi - manau reakcija mano būtų kita. Todėl ir norėjau temoje tai parašyti. Kad nenusiteiktų vien rojui, bet karščiui, komercijai ir turistų miniai.

Nebuvo jokios turistų minios 8 val ryto.Ir mėgavomės vaikščiodami gynybine siena,
O kad rašote savo nuomonę labai gerai, nes kas vienam yra rojus, tas kitam gali būti ŠŠŠŠŠ
Kiekvienas turi susidaryti savo nuomonę.

Dėl turbo rėžimo, tai mes taip pat per 13 dienų nuvažiavome kemperiu iki Kroatijos, sustojant Čekijoje, kur patiko Punkevnio urvas, Vengrijoje Balatonas, Kroatijoje Roški Slap kriokliai, Plitvicos, KRKA nacionalinis parkas,Zadaras,Splitas,Dubrovnikas,KRK sala,Rovinj, Slovėnijoje Pastojna jama, Predjamos pilis,Vintgaro tarpeklis, Bledo ežeras.... thumbup.gif Viskas patiko, gavom iš kelionės tą , ko norėjome.Viską lankėme rytais, per karščius važiavome į sekančią nakvynės vietą, nuvykę maudėmės, mėgavomės saulėlydžiais.Mums patinka toks keliavimo būdas, o kad įspūdis būtų toks, ko tikitės, reikia pasiruošti kelionei atidžiai susidėlioti maršrutą pagal savo poreikius ir galimybes ir mėgautis ja.
Geros kelionės visiems ir gerų tik teigiamų ispūdžių 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amir: 06 liepos 2016 - 21:28
QUOTE(enura @ 2016 07 06, 21:49)
man tiesiog primine visa tai toki isgirsta atsiliepima po keliones - "buvom Romoj, apejom viska per pora valandu, nieko ten idomaus, wow nebuvo" ...  lotuliukas.gif

Na matot ne visi gali sau leisti mėnesio ilgumo atostogas imti kad kiekvienam mieste pagyvent kelias dienas. O važiuot į šalį kad pabūt vienam-dviejose miestuose tai man absurdas, todėl niekad nesu buvusi kurortuose, nematau juose prasmės. O ir kas iš to, kai žmonės pamažu apžiūri miestą jei pamato tiek pat kiek aš einant labai greitai? biggrin.gif Tiesiog rašiau jog geriausia pabūti po ~2 dienas (o ne po 1 kaip mes) būti kad nebūtų tokios intensyvios atostogos, vis gi šalis poilsiui labiau skirta, o su mano greičiais aš to poilsio negavau, buvo pažintinė kelionė bet ne poilsinė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufemija @ 2016 07 06, 19:23)
Nuo kada savos nuomonės pasakymas yra bambėjimas  unsure.gif o ką, visi sutartinai turi aikčiot ak kaip gražu  unsure.gif beje, nerašiau, kad visiškai nepatiko, rašiau, kad nuvylė, nes visokių uch ach kaip nuostabu buvau prisiskaičius ir lūkesčiai buvo dideli. Jei be išankstinės liaupsinančios info būčiau patekusi - manau reakcija mano būtų kita. Todėl ir norėjau temoje tai parašyti. Kad nenusiteiktų vien rojui, bet karščiui, komercijai ir turistų miniai.

bet gerbiamoji-kur masiniuose turistų lankomuose maršrutuose rasit kitaip ?
bet kur būnant pirmą kartą būna uch ir ach. antrą kartą lankantis, arba susigulėjus įspūdžiams, viską matome kitokiomis akimis smile.gif
o kol pats nepamatei, nėra ko info tikėti. juk ir tortas-jei vienam skanus, kitam jis netinkamas(kaip aukščiau paminėti persikai). rojus gali būti tik gamtos kampelyje, bet ne mieste. jei atvirai-mes dukart buvom dubrovnike(2008 ir 2015) - ir abu kartus išvažiuodamas iš jo sau sakiau- į tokią makalynę žmonių ir tokį karštį nėra ko važiuot. bet "suvirškinus" ir prisiminus vėliau-nebuvo ten blogai-tas senamiestis ir vaizdai nuo jo, tikrai verti dėmesio

Papildyta:
QUOTE(enura @ 2016 07 06, 20:25)
o Jus zinojot, kad ten is filmo ar yra nuoroda kokia? Nesu filmo gerbeja, bet siaip idomu pasidare, kad zinociau, kad maciau  biggrin.gif

aš nežinojau. mano jaunimėlis, studentai, važiavo kartu-jie mus ir nuvedė ten. nėra jokių nuorodų-bet aš jų nepastebėjau. koks jų džiaugsmas buvo, kai jie ten rado nusipikrti kažkokų "žetonų"-nepamenu kaip jie vadinasi, bet tipo amerikos turistai eina dėl jų iš proto
Papildyta:
QUOTE(JayJay @ 2016 07 06, 22:42)
Tiesiog rašiau jog geriausia pabūti po ~2 dienas (o ne po 1 kaip mes) būti kad nebūtų tokios intensyvios atostogos, vis gi šalis poilsiui labiau skirta, o su mano greičiais aš to poilsio negavau, buvo pažintinė kelionė bet ne poilsinė smile.gif

galėčiau priterti jums dėl to, kad mums miestai irgi nekelia tokio žavesio-gamta visai kitaip žiūrisi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 06 liepos 2016 - 21:54
QUOTE(JayJay @ 2016 07 06, 21:42)
Na matot ne visi gali sau leisti mėnesio ilgumo atostogas imti kad kiekvienam mieste pagyvent kelias dienas. O važiuot į šalį kad pabūt vienam-dviejose miestuose tai man absurdas, todėl niekad nesu buvusi kurortuose, nematau juose prasmės. O ir kas iš to, kai žmonės pamažu apžiūri miestą jei pamato tiek pat kiek aš einant labai greitai? biggrin.gif Tiesiog rašiau jog geriausia pabūti po ~2 dienas (o ne po 1 kaip mes) būti kad nebūtų tokios intensyvios atostogos, vis gi šalis poilsiui labiau skirta, o su mano greičiais aš to poilsio negavau, buvo pažintinė kelionė bet ne poilsinė smile.gif

kiekvienam savo 4u.gif

QUOTE(eceris @ 2016 07 06, 21:47)
*  bet kur būnant pirmą kartą būna uch ir ach. antrą kartą lankantis, arba susigulėjus įspūdžiams,  viską matome kitokiomis akimis

** rojus gali būti tik gamtos kampelyje, bet ne mieste.

*** aš nežinojau. mano jaunimėlis, studentai, važiavo kartu-jie mus ir nuvedė ten. nėra jokių nuorodų-bet aš jų nepastebėjau. koks jų džiaugsmas buvo, kai jie ten rado nusipikrti kažkokų "žetonų"-nepamenu kaip jie vadinasi, bet tipo amerikos turistai eina dėl jų iš proto

* man labai patinka grizti i tas vietas kur patiko, tada patinka dar labiau dazniausiai bigsmile.gif

** na vat cia nesutiksiu, man rojus gali buti ir miesteliuose mirksiukas.gif

*** supratau 4u.gif tada net nesuzinosiu ar maciau biggrin.gif
o dar klausimas del sienos. ja vienakart uzlipt reikia ir paskui vienam lygmeny ji eina, ar dar ja einan reiks laipiot g.gif galvoju jeigu daug laiptu ar pan tai prie +40 bus sakutes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 07 06, 23:02)
kiekvienam savo  4u.gif

o dar klausimas del sienos. ja vienakart uzlipt reikia ir paskui vienam lygmeny ji eina, ar dar ja einan reiks laipiot  g.gif galvoju jeigu daug laiptu ar pan tai prie +40 bus sakutes  unsure.gif

Matosi siena nuo Sergijaus kalno.2 km, aplinkui +- laipteliai kažkiek yra.
Eikite ryte, dirba nuo 8 val , nebus 40
Atsakyti