Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(regal @ 2016 07 04, 16:51)
Hmm, mes beveik visur atsiskaitėm kortele, tik už apartamentus ir vaisius pakelėje ar vietinę produkciją iš žmonių mokėjom kunomis arba eurais.

drinks_cheers.gif Pritariu. Beveik visur atsiskaitėm kortele g.gif
Papildyta:
QUOTE(JayJay @ 2016 07 04, 11:26)

1. Plitvicos ežerus (manau kaina tikrai pernelyg didelė, įspūdžio kriokliai visiškai jokio nepaliko, gal tik patys ežerai gražūs. Anyway, 20 eurų neverti, už 10 būtų pats tas smile.gif )

3. Dubrovniką (irgi įspūdžių minimaliai)
v=mH29uQYwkd4[/url]

Nesuprantau... biggrin.gif g.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(korespond @ 2016 07 05, 10:23)
drinks_cheers.gif  Pritariu. Beveik visur atsiskaitėm kortele  g.gif
Papildyta:

Nesuprantau...  biggrin.gif  g.gif  blink.gif

Šiaip aš irgi Dubrovniku buvau nusivylus. Prisiskaičiau, kad labai gražu, tai ir lūkesčiai buvo dideli. O realiai miestas kaip miestas, Viduržemio jūros regione tokių daug. Na siena aukšta išlikus. Bet gatvės pagrindinės tiesios bei gan plačios, daug jaukiau ir gražiau man vingiuoti siaurų gatvyčių labirintai. Ir sukomercinta viskas, euroremontas, autentiško gyvenimo nedaug.
Atsakyti
QUOTE(Nulika @ 2016 07 05, 00:10)

per slovakija ar verta bandyti nemokamais keliais pravaziuoti?

Vinjetė kainavo 10 eur., jei dėl pinigų. O gal nemokamais grežesni vaizdai, bet mes šį kart tik pralėkėm per Slovakiją, tai negaliu pasakyti.
Papildyta:
QUOTE(Eufemija @ 2016 07 05, 11:37)
Šiaip aš irgi Dubrovniku buvau nusivylus. Prisiskaičiau, kad labai gražu, tai ir lūkesčiai buvo dideli. O realiai miestas kaip miestas, Viduržemio jūros regione tokių daug. Na siena aukšta išlikus. Bet gatvės pagrindinės tiesios bei gan plačios, daug jaukiau ir gražiau man vingiuoti siaurų gatvyčių labirintai. Ir sukomercinta viskas, euroremontas, autentiško gyvenimo nedaug.

Man senamiestis labai gražus, ir gatvytės siauros į kalną kylančios su parduotuvėlėmis ir kepyklėlėmis.Žinant kad miestas tiek kartų buvo griautas ir atstatytas ir žemės drebėjimai ir 1991-1992 balkanų karo pagrindinis frontas ypatingai siena naudota kaip gynybinis fortas.Per apgultį į miestą krito apie 2000 sviedinių.Vietiniai pasakoja, kad po visų sugriovimų stengėsi kuo greičiau atstatyti, todėl ir prado dalį puošnumo.
O komercija tai taip, kur jos nėra, juk jie iš to gyvena.
Na čia kaip kam, kas ko ieško g.gif
Atsakyti
QUOTE(regal @ 2016 07 05, 10:03)
Tai čia matyt nuo konkrečių žmonių požiūrio ir skonio priklauso smile.gif
Vaisiai nėra kažkokie stebuklingi, bet tikrai sultingi, skanūs, švieži, nežinau kuo gali nepatikti, kad net išmest reikėtų, nebent iš vis vaisių nemėgėjai.

Na kad ir as vaisiais nesuzaveta likau schmoll.gif pirkomis is zmoniu turgely, tai arbuzai/melionai ok buvo, skanus. O slyvos, abrikosai is vis be skonio ir dar puszaliai nuskinti doh.gif o vat kas patiko tai tresnes Austrijoj - fantastiskos! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 07 05, 12:58)
Na kad ir as vaisiais nesuzaveta likau  schmoll.gif pirkomis is zmoniu turgely, tai arbuzai/melionai ok buvo, skanus. O slyvos, abrikosai is vis be skonio ir dar puszaliai nuskinti  doh.gif o vat kas patiko tai tresnes Austrijoj - fantastiskos!  wub.gif

na mes patys rinkomės, o ir paragaut duodavo prieš perkant, tai nenusivylėm. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regal @ 2016 07 05, 14:19)
na mes patys rinkomės, o ir paragaut duodavo prieš perkant, tai nenusivylėm. 4u.gif

Mes taip pat pas tokį dieduką pataikėme, kuris leido patiems pasirinkti.Vyras išmano apie vaisius, tai pats parinko.Dar padiskutavome su tuo žmogeliu.Dar ir nuolaidą padarė, kaip tikras draugas.
Sūnus juokėsi, kad diskutavome 3 kalbų mišiniu, rusų, lenkų kroatų.
Išsiskyrėme kaip geri pažystami.
Ir buvo vaisiai labai labai skanūs, dar ir dabar prisiminus seilė tįsta. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(regal @ 2016 07 05, 11:03)
Tai čia matyt nuo konkrečių žmonių požiūrio ir skonio priklauso smile.gif
Vaisiai nėra kažkokie stebuklingi, bet tikrai sultingi, skanūs, švieži, nežinau kuo gali nepatikti, kad net išmest reikėtų, nebent iš vis vaisių nemėgėjai.

o ko kito iš vaisių galima norėti? švieži, sunokę, sultingi-vadinas skanūs. o ar ne galimas variantas, kad keliauninkai įpratę prie maximos runkelių skonio, tad jiems natūralūs ir neskanūs ax.gif chemijos gi nėra pripurkšta ant jų tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Eufemija @ 2016 07 05, 11:37)

nežinau kur jūs vaikščiojot-nuo požeminio autoparkingo einant link pilies sienos-vien siauros gatvytės, pasiklyst galima. o nuo pilies išėjus kairiau, kur Game of Thrones filmavimo aikštelė-ten taipogi viskas siaura, vingiuota, laiptuota.
na bet kaip sakoma-kas ką nori matyt, tas tą ir mato drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveikos keliautojos 4u.gif

siemet sumastem pagaliau aplankytib Kroatija, iki tol atostogavom Italijoj su kemperiu , dabar vaziuotume be jo, norim tiesiog rezervuotis apartamentus, tik klausimas kur geriausias papludimys ? norisi ne visai kaime, kur ner zmoniu, na kalnu vaizdo irgi norisi biggrin.gif ir aisku ne per toliausiai, ne pacioje Kroatijos pabaigoje, o daugiau siaurineje dalyje ax.gif aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justulemaze @ 2016 06 13, 14:56)
O  žinote, ar skiriasi keltų kainos perkant internetu ir vietoje? Ar yra kažkokie mažiau populiarus, pigesni laikai, ar kaina ta panaši? Nelabai randu informacijos dėl auto nuomos. Tas Gradac, kiek supratau, yra kaimelis. Bet gal bus kažkokie vietinių auto nuomos punktai?

Gradakas - beveik kaip mūsų Palanga (turiu omeny, pagal dydį), nuomos punktų, manau, rasite viešbučiuose. Kitas dalykas, kad per 13 km nuo Gradako Dubrovniko link yra didelis uostamiestis Pločė. Iš ten plaukia keltai į Korčiulą, yra dideli prekybos centrai, nuomos bendrovės ir panašiai
Papildyta:
QUOTE(eceris @ 2016 06 17, 15:54)
pirma nakvynė ostrave? ką ten veiksit atsiradę 15-16 val(jei LT gyvenat nuo sienos su PL apie 100 km)
1.negaiškit laiko tarpinėms nakvynėms. kroatijoj pamatyt yra ką
3. geriausia su navigacija važiuot-mažiau klaidžiojimų turėsit
4. garmin navigacija 50-60 eu galima nupirkt. ar verta androidines naudot?
5.  normali navigacija  paklausia ar norit važiuot mokamais keliais
daug atsakymų i savo klausimus rasite http://autotraveler.ru/ arba  http://keliaujantiems.eu

Visų pirma, Ostravos apylinkės - tai pilių regionas. Įspūdinga Bouzovo pilis, yra kitų, galima kelias dienas važinėti smile.gif Aš - tik už tarpines nakvynes su apylinkių apžvalga. Kitaip - kam važiuoti savo automobiliu? Lėktuvu kur kas greičiau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Arturas15 @ 2016 06 26, 23:04)
Klausimas buvusiems Zadare: norint pasiklausyti jūros vargonų, kur geriausia parkuoti automobilį?

Patogiausia vieta - prie senamiesčio sienos centrinio įėjimo, ten yra didelė stovėjimo aikštelė. Ji gana brangi, bet nuo 20 ar 21 val., regis, nemokama. Galima ieškoti kitų vietų, bet paskui ilgai reikės pėdinti užkaboriais
Atsakyti
Man pvz. už Dubrovniką labiau net Zadaras patiko biggrin.gif Gal daug ko tikėjaus tiesiog, o ir tai buvo pirmas pamatytas senamiestis Kroatijoje, bet kažkaip kaip ėjau taip ir praėjau be įspūdžių g.gif Aišku jei kelias dienas būtume ten turėję tai gal kitoks įspūdis išliktų, o dabar pasivaikščiojom tik kokias 3 valandas per senamiestį ir šiek tiek autobusais pavažiavom po miestą. Trogiras ir Zadaras man architektūra panašūs į Dubrovniką pasirodė, bet patiko šiek tiek labiau. Zagrebas nepanašus, bet jo senamiestis patiko labiausiai, gal dėl to kad gyvas ir triukšmingas, turistų mažesnė koncentracija.

Šiaip galiu pasakyti, kad nepaistant to, kad visur spėjome ir gan daug ką pamatėme per 10 dienų nes kasdien važiuodavome vis į naują miestą, bet vistiek buvo tas skubėjimo jausmas smile.gif Žmonėms mėgstantiems labiau išnagrinėti apylinkes tai siūlau bent po 2 pilnas dienas kiekvienam miestui skirti. Na arba jei mėgstate grįžti į aplankytas šalis dar kartą tai galima ir greičiau suktis. Aš kai nemėgstu grįžti į vietas kur jau buvau tai visad "turbo režimu" visas šalis apžiūriu biggrin.gif

Dėl vaisių tai būtent persikai, abrikosai, nektarinai ir buvo neskaniausi todėl ir išmetėm. Trešnės ir obuoliai "lietuviški", arbūzo labai mažai ragavau ir viešbuty tai negaliu nuomuonės išsakyti, melionai saldesni už lietuviškus, bet pvz. iki kazachiškų dar labai toli. Gal todėl ir nepaliko įspūdžio tie vaisiai, nes kitose šalyse skanesnių ragavus, bet pvz. skaniausi arbūzai, abrikosai ir vynuogės man vistiek mano močiutės darže yra, kai kątik nuskinus valgai o ne po dienos nuperki turguj smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 06 liepos 2016 - 02:12
QUOTE(JayJay @ 2016 07 06, 02:12)
Šiaip galiu pasakyti, kad nepaistant to, kad visur spėjome ir gan daug ką pamatėme per 10 dienų nes kasdien važiuodavome vis į naują miestą, bet vistiek buvo tas skubėjimo jausmas smile.gif Žmonėms mėgstantiems labiau išnagrinėti apylinkes tai siūlau bent po 2 pilnas dienas kiekvienam miestui skirti. Na arba jei mėgstate grįžti į aplankytas šalis dar kartą tai galima ir greičiau suktis. Aš kai nemėgstu grįžti į vietas kur jau buvau tai visad "turbo režimu" visas šalis apžiūriu biggrin.gif

tai ir nesistebiu, kad daug kas nepatiko biggrin.gif rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2016 07 05, 18:50)
o ko kito iš vaisių galima norėti? švieži, sunokę, sultingi-vadinas skanūs. o ar ne galimas variantas, kad keliauninkai įpratę prie maximos runkelių skonio, tad jiems natūralūs ir neskanūs  ax.gif chemijos gi nėra pripurkšta ant jų  tongue.gif
Papildyta:

nežinau kur jūs vaikščiojot-nuo požeminio autoparkingo einant link pilies sienos-vien siauros gatvytės, pasiklyst galima. o nuo pilies išėjus kairiau, kur Game of Thrones filmavimo aikštelė-ten taipogi viskas siaura, vingiuota, laiptuota.
    na bet kaip sakoma-kas ką nori matyt, tas tą ir mato  drinks_cheers.gif

Mes ten nakvojome ir tikrai daug vaikščiojome. 4u.gif turistams pritaikytas miestas ir tiek. Minia ir viskas jai tarnauja. Bet tikrai skonio reikalas. Jei jums akių nebado išlaižyti specialiai turistams padaryti euroremontai, tai ok, mėgaukitės. 4u.gif aš geriau paslankiosiu po kokį turistų neapgultą miestuką, kur jaučiamas vietinio gyvenimo ritmas wub.gif
Atsakyti