QUOTE(Spyglelis @ 2016 06 17, 08:43)
Pagelbėkit pirmakarčiams važiuotojams
Pirma nakvynė Ostrave, antra mąstau apie Gracą kažkur.
Šiame tarpe norime kažką pamatyti - turbūt Viena ir Gracas -
1. kaip Jums atrodo šie pasirinkimai? Gal yra kas įdomesnio, gražesnio, perdaug nenutolstant nuo maršruto.
Paskui Gyvensim Pag saloj ir prie Omiso. Su tikslu aplankyti Hvar ir Brac salas.
2. keltų kainos suprantu į vieną pusę?
3. kaip dėlioti maršrutą? ( vyras užsikasęs darbe, tenka man
- padėkit
)žiūri google maps ir varai?
man rodo Vilnius- Augustov-Lomza-Varsuva-Katowice-Ostrava ( miegam) - Brno-Viena- Graz-Maribor-Zagreb- ir pabaigoj E71 iki Zadaro.
4. Kokias programėles naudojat telefonuose ( iphone ir samsung), kad būtų žemėlapiai be interneto?
5. Kaip/ kur matyti, kurie keliai mokami?
gal dar ka keliavimo masina naujokams patarsite?
ko tikrai nepamirsti ir ka nereikia?
Aciu!
Sveikinu įsiliejus į keliaujančių automobiliais gretas
. Tikiuosi, Jūsų pirmas blynas neprisvils
1. Daug kas į Kroatiją važiuoja su viena nakvyne arba iš viso be nakvynių (su pasnaudimu aikštelėje). Žinoma, viskas priklauso nuo keliautojų norų ir galimybių. Pavyzdžiui, mes liepos pradžioje į Kroatiją važiuosime net su 5 tarpinėmis nakvynėmis, nes suksime per Austriją, Italiją, t.y. kelionė bus dviejų dalių - pažintinė, po to poilsinė Kroatijoje.
2. Keltais nesinaudojau, nieko negaliu patart.
3. Na, čia labai supaprastinote viską, nors žinoma galima ir tokiu paprastuoju būdu
. Atsimenu prieš 6 metus savo pirmą kelionę automobiliu - per Google Earth maršrute apžiūrinėjau nuotraukas, jei sudomindavo, Googlėje knisdavausi giliau, po to nuspręsdavau ar tai įdomu. Jums galėčiau pasiūlyti paskaityti fotoreportažus, pasigooglinti pakeliui esančius miestelius (tiesiog įvesti vietovės pavadinimus ir nagrinėtis). Šiaip Jūsų pasirinkimas - Viena ir Gracas - visai neblogas, mano manymu.
Dėl važiavimo per Lenkiją - amžinas klausimas, kur geriau sukti nuo Augustavo - per Lomžą (nelabai platus kelias, daug miestelių, žemės ūkio technikos) ar per Bialystoką (daug furų, už Bialystoko daug kelio remontų). Aš pirmyn žadu važiuoti per Bialystoką (savaitgalis, furų beveik nebus), o atgal per Lomžą.
4. Jau gavote atsakymą - maps.me
5.
Labai neblogas puslapis. Taip pat googlėje galima įvesti pvz. road tax ir šalies pavadinimą - rasite net mokamų kelių žemėlapius.
Dėl bendrų patarimų - siūlau paskaityti šiame forume
temą "Po Europą automobiliu", ypač senesnes temas,
pvz. šitą, tikrai rasite neblogų pasiūlymų
Gero planavimo ir puikios kelionės