Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(korespond @ 2016 06 05, 10:12)
Gal galite plačiau papasakoti, kas ten tokio įspūdingo. Kaip tik vyrui daviau paskaityti, ką esu sukonspektavusi iš skaitytų temų apie šią salą, tai sako, toks vaizdas, kad ten tik raudonas vynas geras.
Man ši sala traukia aplankyti dėl kontrasto, nors nuotraukose tie vaizdai - ji  tokia plika, vat ir bijau, 
kad paskui šeima sakys, kokią čia dykynę įtraukei į maršrutą?

O kaip su tom vyno daryklom, ten bet kur galima tiesiog taip ir užvažiuoti?
O ten yra kempingų? Ar verta ten apsistoti, ar tik užtenka apsidairyti? Kiek laiko jau reiktų skirti? Ir kas labiausiai verta pamatyti?

Visų pirma - tiltas į Pago salą. Milžiniškas, nuo jo šokinėjama su guma, vaizdai gniaužia kvapą. Paskui, kaip sakiau - Pago salos pradžioje - tikri Mėnulio peizažai, kažkas panašaus į vaizdus dykumose. Toliau jau - vynuogynai, tipiški kroatiški miestukai. Beje, Pago salos tolimiausiame gale (apie 100 km nuo tilto, gal kiek arčiau smile.gif ) yra miestelis Novalja, jį vadina Kroatijos Ibisa. Populiariausia linksmybių vieta – Zrće paplūdimys su barais ir diskotekomis.
Kas dėl vyno - daryklų daugybė, tai antras šalies vynininkystės centras. Ir, beje, Pago sala garsėja baltuoju, ne raudonu vynu. Į daryklas yra nuorodos pakelėse, galima užsukti, ragauti, pirkti be jokių problemų
Papildyta:
QUOTE(Spyglelis @ 2016 06 05, 19:51)
O tai kur tie smulkus akmenukai?  blush2.gif

Pietinėje dalyje palei Makarską ir toliau Dubrovniko link smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vyytukas @ 2016 06 05, 13:48)
As naujokas sioje svetaineje
Gal kas galite parasyti atsiliepima pie Tutcepi .

Labai gražus, kaip ir visi pietų pusės, miestelis. Gana nemažas. Tiesa, pastaraisiais metais pamėgtas rusų, tad ten jų gali būti santykinai daugiau nei kitur. Nors į Kroatiją daugiau važiuoja rusų vidurinioji klasė, dauguma visai normalūs, inteligentiški žmonės. Bet jų masė šiek tiek kilsteli kainas
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2016 06 06, 14:49)

Kas dėl vyno - daryklų daugybė, tai antras šalies vynininkystės centras. Ir, beje, Pago sala garsėja baltuoju, ne raudonu vynu.

http://www.supermama...?...7094&st=156

163 žinutėj subjektyvi visai kitaip rašo, kad čia raudonas vynas kažinkoks unikalus... na bus ten ir tokio, ir tokio tikriausiai. Bet kokiu atveju, dėkui už parašymą, nuo kurio man nė kiek nepalengvėjo apsisprendimas ar ten važiuot, blink.gif biggrin.gif , nes man vistiek tas Pagas tokia mįslė... Skaitau Aidlukos atsiliepimą (toje pačioje nuorodoje 157 žinutė) ir linkusi aš ir ja tikėti doh.gif . Žodžiu, būdami Kroatijoje, jau vietoje, pagal aplinkybes ir nuotaiką nuspręsim.
Atsakyti
O gal kas galetu pasakyt, kokie papludimiai Starigrad Paklenica, Pakostane ar kazkur netoli Zadaro? Jauciu, bus dideli akmenys?
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2016 06 06, 00:10)
Iš to ką mačiau ir kur buvau man patiko Baška Voda. wub.gif

pritariu drinks_cheers.gif yra ir kur pasivaikscioti, ir papludimys palyginus neblogas, ir siaip jauku wub.gif ir Baska, Krk saloj patiko, bet ji tinkama tik pasyviam poilsiui..

man tai dar idomus atsiliepimai apie Hvar sala, ar verta ten persikelt? kokia kaina?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pantera83: 06 birželio 2016 - 20:18
QUOTE(abiga @ 2016 06 06, 19:07)
O gal kas galetu pasakyt, kokie papludimiai Starigrad Paklenica, Pakostane ar kazkur netoli Zadaro? Jauciu, bus dideli akmenys?

netoli Zadaro, Sukosane, yra smelio papludymys (prie kranto zvyras, paskui prasideda smelis). Bet ten uodu pernai buvo smile.gif nors kiti sake niekas nesutiko ju kitose vietose smile.gif 4u.gif

QUOTE(pantera83 @ 2016 06 06, 20:10)
man tai dar idomus atsiliepimai apie Hvar sala, ar verta ten persikelt? kokia kaina?

kaip tik vakar ziurejau Hvar biggrin.gif Persikelimas is Drveniko apie 20 eur (masina + 3 suauge) jeigu gerai suskaiciavau. Is cia arciausiai keltis, is kitur turbut brangiau bus. Man patiko vaizdai salos, pats Hvar miestelis, jauciu vaziuosim mes ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2016 06 06, 19:07)

Paklenicoj buvom. Taip dideli akmenys arba betonas, gal už miestelio toliau normaliau ką galima rasti, neiškojom
Atsakyti
Turim e-vinjetes (Slovakija, Vengrija) nelabai aišku ar jas reikia kažkaip pritvirtinti prie priekinio lango, kad matytųsi. Ar čia taikoma tik lipdukams?
Patarkite kaip čia su joms elgtis, nes pirmą kartą mokamais keliais važiuojam..
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2016 06 06, 23:34)
Turim e-vinjetes (Slovakija, Vengrija) nelabai aišku ar jas reikia kažkaip pritvirtinti prie priekinio lango, kad matytųsi. Ar čia taikoma tik lipdukams?

Mes pirkom pasieny, tai nieko klijuoti nereikia. Įvesti mašinos duomenys į sistemą, važiuojant scanuoja numerius ir mato sumokėta ar ne.
Atsakyti

Kompiuteryje mato.
O kaip keliai ar neremontuojami? Kuriuo keliu iki Slovakijos važiavot?
Ar yra skirtumas už vinjetes Slovakijos ir Vengrijos lengvam automobiliui ir kemperiui iki 3,5 t.?
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2016 06 06, 22:04)
Paklenicoj buvom. Taip dideli akmenys arba betonas, gal už miestelio toliau normaliau ką galima rasti, neiškojom

prieštarauju. jei paklenicoj centre, taip, betonas. bet jei šalia, link zadaro, link senojo švyturio paėjus - akmenukai, labai negilu, yra žvyro seline. pakoštane skaldelė. o betono kroatijoj visur galima rasti smile.gif
pirma foto-paklenica, antra foto seline, trečia foto pakoštane
beje, kam patinka buriavimas, manau tarp paklenica ir seline, prie senojo švyturio, labai palankūs vėjai tam pučia. pats nesu mėgėjas, bet mačiau su burlentėm.
Papildyta:

slovakijoj nežinau, bet čekijoj dukart kaip ir tikrintas buvau. kartą aplenkė busikas magistralėj ir stebėjo mano langą, kitakart išsukant iš magistralės link breclav stabdė policija, bet pristabdžius pamatė lipduką ir pamojo važiuot toliau.
vengrijoj visuomet degalinėj perku. ten būtinas auto valtybinis numeris. online gali patikrint tikrintojai ar esi pirkęs ar ne.
su e-vinjetėm nedrįsau važiuot kažkodėl...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eceris: 07 birželio 2016 - 08:24
Prisiminiau, kad ir aš žadėjau vaizdų cool.gif

Brač sala, Auksinio rago pliažas (05 18)

user posted image
user posted image

Brač sala Vidova Gora - labai patiko
user posted image
user posted image

Makarska
user posted image
user posted image

Papildyta:
Split
user posted image
user posted image
Rozmarinai wub.gif
user posted image
Dailininko studija
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėlydis*: 07 birželio 2016 - 13:31
Saulelydi wub.gif , aciu uz vaizdus, tas juros zydrumas...
Atsakyti