QUOTE(korespond @ 2016 06 05, 10:12)
Gal galite plačiau papasakoti, kas ten tokio įspūdingo. Kaip tik vyrui daviau paskaityti, ką esu sukonspektavusi iš skaitytų temų apie šią salą, tai sako, toks vaizdas, kad ten tik raudonas vynas geras.
Man ši sala traukia aplankyti dėl kontrasto, nors nuotraukose tie vaizdai - ji tokia plika, vat ir bijau,
kad paskui šeima sakys, kokią čia dykynę įtraukei į maršrutą?
O kaip su tom vyno daryklom, ten bet kur galima tiesiog taip ir užvažiuoti?
O ten yra kempingų? Ar verta ten apsistoti, ar tik užtenka apsidairyti? Kiek laiko jau reiktų skirti? Ir kas labiausiai verta pamatyti?
Man ši sala traukia aplankyti dėl kontrasto, nors nuotraukose tie vaizdai - ji tokia plika, vat ir bijau,
kad paskui šeima sakys, kokią čia dykynę įtraukei į maršrutą?
O kaip su tom vyno daryklom, ten bet kur galima tiesiog taip ir užvažiuoti?
O ten yra kempingų? Ar verta ten apsistoti, ar tik užtenka apsidairyti? Kiek laiko jau reiktų skirti? Ir kas labiausiai verta pamatyti?
Visų pirma - tiltas į Pago salą. Milžiniškas, nuo jo šokinėjama su guma, vaizdai gniaužia kvapą. Paskui, kaip sakiau - Pago salos pradžioje - tikri Mėnulio peizažai, kažkas panašaus į vaizdus dykumose. Toliau jau - vynuogynai, tipiški kroatiški miestukai. Beje, Pago salos tolimiausiame gale (apie 100 km nuo tilto, gal kiek arčiau ) yra miestelis Novalja, jį vadina Kroatijos Ibisa. Populiariausia linksmybių vieta Zrće paplūdimys su barais ir diskotekomis.
Kas dėl vyno - daryklų daugybė, tai antras šalies vynininkystės centras. Ir, beje, Pago sala garsėja baltuoju, ne raudonu vynu. Į daryklas yra nuorodos pakelėse, galima užsukti, ragauti, pirkti be jokių problemų
Papildyta:
QUOTE(Spyglelis @ 2016 06 05, 19:51)
O tai kur tie smulkus akmenukai?
Pietinėje dalyje palei Makarską ir toliau Dubrovniko link
Papildyta:
QUOTE(vyytukas @ 2016 06 05, 13:48)
Labai gražus, kaip ir visi pietų pusės, miestelis. Gana nemažas. Tiesa, pastaraisiais metais pamėgtas rusų, tad ten jų gali būti santykinai daugiau nei kitur. Nors į Kroatiją daugiau važiuoja rusų vidurinioji klasė, dauguma visai normalūs, inteligentiški žmonės. Bet jų masė šiek tiek kilsteli kainas