Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(enura @ 2016 06 04, 14:16)
vat vat tas Duce man irgi patiko. Ten ir yra tas 3 ar 5 km besitesiantis smelio papludymys kaip supratau. nors ne tai prioritetas, man visai patiko zvyro papludymiai, kai niekas smelio i galva neprinesa  biggrin.gif Kaip tik ir ziuriu dabar apartamentus tuose kaimukuose aplinkui. Ten dar nors imanoma rasti kazka arti juros.
O paciam Omise yra ka ziureti?

O del "beleko" tai nesu as jau ten didele princese, bet visada norisi kuo geriau  biggrin.gif Labiausiai norisi ant juros kranto, jei ne tada bent jau su terasa/balkonu su vaizdu i jura  wub.gif Tokiu atveju galiu ir mazesnius patogumus pakenteti. taip pat dar priklauso kokia vieta. Jeigu bus kur vakare nueiti tai taip, tada tuose apartamentuose mazai busim ir tikrai nedaug reiksmes kaip tik pernakvoti, bet jeigu  kazkur nuosaliau, naturalu, kad didesne laiko dali praleisim salia ju ir norisi bent vaizdo akims paganyt  biggrin.gif
O renkantis vietoj tai tikrai neapziuresi 10 variantu, teks rinktis is kokiu 3 max 5, nes jeigu bus daugmaz padorus tai jau isivaizduoju vyro reakcija jeigu po kokiu 5 sakyciau, kad dar tiek pat pasiziurim  rolleyes.gif  lotuliukas.gif

ir kol kas is savo paiesku galiu padaryti isvada, kad iki Makarskos viskas brangiau ir variantu geru maziau arba is vis nebera, o vat jau uz Makarskos dar yra vilciu kazka sirdziai mielo susirast  ax.gif

ir dar galvoju vienai nakciai kazkur prie Primosteno turbut geriausia vietoj butu ieskoti  g.gif Nes turbut del vienos nakties nelabai kas varginsis atsakineti? issiunciau pora uzklausu bet tyyyylu, tai turbut neidomu jiems tokie, tik nakciai, vienas vargas, dar patalyne keisti  biggrin.gif

Mums, kaip ir Eceriui, Omišo apylinkės buvo pirma kelionė į Kroatiją. Tik mes buvome apsistoję keli km nuo Omišo - Mediči kaimelyje. Liko mano širdis ten smile.gif Vos keli namai, nereali įlankėlė po pinijomis, gėris ir grožis.
Beje, man patiko ir Makarska - anksti, apie 7 val, ryte biggrin.gif Kai senamiestis beveik tuščias, ir gali gerti kavą jūros pakrantėje, kylant saulei. Ilsėtis ten nenorėčiau nė už ką. Bet yra gi žmonių, kuriems ir Palangos Basanavičiaus gatvės šurmulys - būtinas smile.gif
Mes pernai rugpjūtį buvom Kroatijoje - pirmą kartą prasikeikiau, kad važiavome be rezervacijos. Apartamentus, žinoma, gavome, bet tos kelių valandų paieškos karštyje buvo kažkas tokio doh.gif O užpernai birželio pabaigoje ne mes buto ieškojome - mus šeimininkai medžiojo, vos spėjome iš mašinos išlipti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2016 06 04, 17:18)
O kodėl? Mes prieš kelerius metus atostogavome Seline - apie 40 km nuo Zadaro. Pajūris man nebuvo įspūdingas, bet dažnai važinėjome ir į Zadarą, ir į Pago salą - ji labai įspūdinga, pradžioje tikri mėnulio peizažai, paskui jau tipiškas kroatiškas pajūris, yra puikūs vynuogynai, vyno daryklos, kaip ir Pelješace, žmonių nedaug. O į Zdare - didelis žuvų ir visa ko turgus, ten pusdienį galima praleisti apsiperkant, kalbantis, geriant kavą ir panašiai, fantastiškas senamiestis, jūros vargonai - važiuočiau ir važiuočiau

senamiestis Zadare man irgi labai patiko. Tas nuslifuotas kaip veidrodis senamiescio grindinys thumbup.gif Juros vargonai taip pat patiko, galima sedeti iki sutemu ir klausytis/kalbetis, jeigu yra zinoma su kuo, nes be manes tai daugiau niekam nepatiko is mano kompanijos smile.gif
Bet siaip ilgesniam laikui neapsistociau ir as ten. Uztektu poros vakaru max jam, daugiau sarmo turi mazesni miestukai

QUOTE(jurasaule @ 2016 06 04, 17:33)
Mums, kaip ir Eceriui, Omišo apylinkės buvo pirma kelionė į Kroatiją. Tik mes buvome apsistoję keli km nuo Omišo - Mediči kaimelyje. Liko mano širdis ten smile.gif Vos keli namai, nereali įlankėlė po pinijomis, gėris ir grožis.
Beje, man patiko ir Makarska - anksti, apie 7 val, ryte biggrin.gif Kai senamiestis beveik tuščias, ir gali gerti kavą jūros pakrantėje, kylant saulei. Ilsėtis ten nenorėčiau nė už ką. Bet yra gi žmonių, kuriems ir Palangos Basanavičiaus gatvės šurmulys - būtinas smile.gif
Mes pernai rugpjūtį buvom Kroatijoje - pirmą kartą prasikeikiau, kad važiavome be rezervacijos. Apartamentus, žinoma, gavome, bet tos kelių valandų paieškos karštyje buvo kažkas tokio doh.gif  O užpernai birželio pabaigoje ne mes buto ieškojome - mus šeimininkai medžiojo, vos spėjome iš mašinos išlipti biggrin.gif

Man reikia miesto biggrin.gif Aisku, ne Basanaviciaus gatves, bet jeigu nera kur vakare nueiti pasivaikscioti tai man jau neramu darosi lotuliukas.gif Kaime/gamtoj gerai, bet as be civilizacijos ilgai netempciau. Vat prie juros tai kuo maziau zmoniu tuo geriau, tai Makarska tuo atzvilgiu nelabai man tinka.
O del paiesku tai man irgi labiausiai neramu, nes ir karstis, ir nuovargis po keliones, ir tas laiko gaisimas (gi nestoves seimininkai tarpdury, dar reikes juos susirasti, palaukti kol ateis ir t.t.). Ir kai pasiziuriu kad labai daug tikrai liepa-rugpjuti uzimta, tai jau linkstu prie to kad jeigu rasiu gera varianta - imsiu biggrin.gif
Gal teko kam buti Drvenik? g.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 06 04, 19:49)
Man reikia miesto  biggrin.gif Aisku, ne Basanaviciaus gatves, bet jeigu nera kur vakare nueiti pasivaikscioti tai man jau neramu darosi  lotuliukas.gif Kaime/gamtoj gerai, bet as be civilizacijos ilgai netempciau.

tuomet jums omišas netiks-ten nėra kur eiti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2016 06 05, 07:03)
tuomet jums omišas netiks-ten nėra kur eiti  ax.gif

Visai nera jokio centro? g.gif Vis tiek gi turi buti kur pasivaiksciot, pavalgyt, architektura apziuret, pafotkinti ax.gif As ta turejau omeny smile.gif

Dar maciau paciam Omise pilis kazkokia yra ant kalno, is ten vaizdas nuostabus wub.gif Tai gal vis tik yra ka veikti? g.gif

Ai dar gal kas esat isbande su burlentem mokytis Kroatijoj? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(enura @ 2016 06 05, 10:20)
Visai nera jokio centro?  g.gif Vis tiek gi turi buti kur pasivaiksciot, pavalgyt, architektura apziuret, pafotkinti  ax.gif  As ta turejau omeny  smile.gif

Dar maciau paciam Omise pilis kazkokia yra ant kalno, is ten vaizdas nuostabus  wub.gif Tai gal vis tik yra ka veikti?  g.gif

Ai dar gal kas esat isbande su burlentem mokytis Kroatijoj?  ax.gif  4u.gif

tai kad tik ta pilis ir yra. yra turgelis, o pasivaikščiot tokios kaip promenados nėra. nebent dabar kas atsirado, nes mes buvo ten 2009.
pavalgyt yra kavinukių tiek pajūryj, tiek miestelyj. prekybcentirs "studenac" yra, prie turgelio dar vienas nemažas prekybcentris buvo. didelį plotą prie jūros užima kempingas...
Atsakyti
Ir dar cia kai ieskau dabar apartamentu, tai kiek matau google street view tai ne prie visu iskabu yra telefonai. O kaip jus tada seimininkus susirandat vietoj ieskodami? Einat klausiat i vidu? Bet gi ju ten nebuna visa diena kaip suprantu, o jei jau vakaras g.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(eceris @ 2016 06 05, 09:33)
tai kad tik ta pilis ir yra. yra turgelis, o pasivaikščiot tokios kaip promenados nėra. nebent dabar kas atsirado, nes mes buvo ten 2009.
  pavalgyt yra kavinukių tiek pajūryj, tiek miestelyj. prekybcentirs "studenac" yra, prie turgelio dar vienas nemažas prekybcentris buvo. didelį plotą prie jūros užima kempingas...

aciu, na va yra sis bei tas biggrin.gif O kempingas kurioj cia vietoj, kazkaip neuzmaciau g.gif Paciam Omise gal kur tas papludymys prie juros yra?
o Jus nuo Duce pesciom ateidavot iki Omiso ar vaziuodavot? Ten apie pora km kaip suprantu gaunasi, tai jeigu ne per karsti tai visai netoli ax.gif Bet ar yra pesciomis kaip ateit, nes kiek pamenu su saligatviais Kroatijoj nelabai...
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2016 06 04, 18:18)
dažnai važinėjome ir į Zadarą, ir į Pago salą - ji labai įspūdinga, pradžioje tikri mėnulio peizažai, paskui jau tipiškas kroatiškas pajūris, yra puikūs vynuogynai, vyno daryklos, kaip ir Pelješace, žmonių nedaug.avą ir panašiai, fantastiškas senamiestis, jūros vargonai - važiuočiau ir važiuočiau

Gal galite plačiau papasakoti, kas ten tokio įspūdingo. Kaip tik vyrui daviau paskaityti, ką esu sukonspektavusi iš skaitytų temų apie šią salą, tai sako, toks vaizdas, kad ten tik raudonas vynas geras.
Man ši sala traukia aplankyti dėl kontrasto, nors nuotraukose tie vaizdai - ji tokia plika, vat ir bijau,
kad paskui šeima sakys, kokią čia dykynę įtraukei į maršrutą?

O kaip su tom vyno daryklom, ten bet kur galima tiesiog taip ir užvažiuoti?
O ten yra kempingų? Ar verta ten apsistoti, ar tik užtenka apsidairyti? Kiek laiko jau reiktų skirti? Ir kas labiausiai verta pamatyti?
Atsakyti
Skaitau ir as apie Kroatija. Esu buvus pries kokia 16m Rab saloj-labai patiko, buvo grazus centras su prieplauka pasivaiksciot, gyvenom kiek toliau.

Dabar vaziuot planuojam seimyna su 1m. ir 7m. vyrukais. Ziurejau Bibinje-patiko kainos uz geros kokybes apartamentus. Bet kazkas minejo kad nelabai patiko miestukas... dabar ziurineju Drvenik- bet apgyvendinimas toks "bobutiskas" dauguma ir kainos nemazos, dar ziuriu Duce ir Omisa del smeleto papludimio.
Neapsisprendziu.
Norim juros, papludimio smelio ar akmenukais, kad vakare butu kur prasieit koki ratuka-ledu suvalgyt, vyno isgert... bet Palangos tai nereik mums! Mylim Nida wub.gif bet norim siltos juros. Patarkit doh.gif
Atsakyti
As naujokas sioje svetaineje
Gal kas galite parasyti atsiliepima pie Tutcepi .
Atsakyti
Omiše paplūdimys labiau primena pilkas dulkes nei smėlį. Tada jau geriau smulkūs akmenukai wink.gif Mes Omišą pravažiavom kelis kartus, vieną vakarą pavaikščiojom- nieko ypatingo. Na, upes Cetina konjonas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėlydis*: 05 birželio 2016 - 16:07
QUOTE(saulėlydis* @ 2016 06 05, 18:07)
Omiše paplūdimys labiau primena pilkas dulkes nei smėlį. Tada jau geriau smulkūs akmenukai wink.gif Mes Omišą pravažiavom kelis kartus, vieną vakarą pavaikščiojom- nieko ypatingo. Na, upes Cetina konjonas.

O tai kur tie smulkus akmenukai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Spyglelis @ 2016 06 05, 20:51)
O tai kur tie smulkus akmenukai?  blush2.gif

Iš to ką mačiau ir kur buvau man patiko Baška Voda. wub.gif
Atsakyti