Kelių mokesčius mokant reik turėt smulkiais? Ar duoda grąžą?
QUOTE(Joleks @ 2016 06 03, 23:04)
Kaip norit taip mokat. Ar kioskelyje su darbuotoju, kuris gal, net eurais paims. Arba kortele. Atskiri privaziavimai. I mazesnius miestukus nuvaziavimuose nuo autobano vienas kioskas su sedetoju.
Papildyta:
QUOTE(RasaKitaniux @ 2016 06 02, 14:44)
Sveiki, keliautojai,
Pradedu planuotis maršrutą ir kelionę į Kroatiją. Išvyksime 09.03 anksti ryte iš Panevėžio, namo grįžtame 09.14. Kaip situacija su nakvynėmis rugsėjį? Ar yra šansų rasti vietoje ar geriau rezervuoti iš anksto? Gal buvote pernai tokiu metu ir galite pakomentuoti kokios kainos kavinėse, gal pigiau? Ar turistų vis dar daug tokiu metu?
Pradedu planuotis maršrutą ir kelionę į Kroatiją. Išvyksime 09.03 anksti ryte iš Panevėžio, namo grįžtame 09.14. Kaip situacija su nakvynėmis rugsėjį? Ar yra šansų rasti vietoje ar geriau rezervuoti iš anksto? Gal buvote pernai tokiu metu ir galite pakomentuoti kokios kainos kavinėse, gal pigiau? Ar turistų vis dar daug tokiu metu?
Kas i Turkija nebevaziuoja, tas varys i Kroatija ( na dar Ispanija su visais Kanarais lieka). Kainos dar aukstos rugseji. Vokieciu vaikai pradeda mokslus nuo spalio, tai dar pilnai atostogauja.
QUOTE(Joleks @ 2016 06 03, 22:04)
juk civilizuoti kraštai, europa. kaip pas mus mokat degalinėj, taip ir ten galima atsiskaityt
Omise ziuriu iteka kalnu (turbut) upe i jura. o kaip vanduo del to ne vesesnis juroj? gal kas buvo gali pakomentuoti
QUOTE(enura @ 2016 06 04, 01:04)
Omise ziuriu iteka kalnu (turbut) upe i jura. o kaip vanduo del to ne vesesnis juroj? gal kas buvo gali pakomentuoti
kažkas forume yra minėjęs kad vėsesnis. tačiau tikėti tuo nenorėčiau, nes vandens temperatūra adrijos jūroje kas keliasdešimt km kažkiek skiriasi. o čia tik upeliukas-gal tai tik lašas jūroje ir jei įtakoja tai 0,00kažkiek laipsniuko
tuomet kai buvom omiše, prieš tai buvom prie senj-netgi šiltesnis buvo vanduo...
o jei kažkas atvažiavo nuo makarskos pusės į omiša, tiems gal vėsesnis pasirodė...
QUOTE(Linas.V @ 2016 05 29, 12:02)
Važiuoju į Kroatija birželio 24 dieną, iš ten atgal liepos 4 dieną. Gal kas važiuojat tuo laiku?
Ir mes tuo pat metu važiuojam Planuojam grįžti 6-7 d .
QUOTE(eceris @ 2016 05 29, 20:23)
http://www.gdenamore.com
kas liečia kelionę su kitais(draugais, giminaičiais ar šiaip pažįstamais)-niekad nepageidauju kažkieno draugijos, kaip ir pats niekma nesisiūlau į pakeleivius. tebūnie egoistiška, bet mano atostogos yra mano atostogos-nei noriu kad kiti man gadintų jas, nei kad aš kažkam rakštis subinėj būčiau
kas liečia kelionę su kitais(draugais, giminaičiais ar šiaip pažįstamais)-niekad nepageidauju kažkieno draugijos, kaip ir pats niekma nesisiūlau į pakeleivius. tebūnie egoistiška, bet mano atostogos yra mano atostogos-nei noriu kad kiti man gadintų jas, nei kad aš kažkam rakštis subinėj būčiau
Ir mes visada vieni keliaujam , keturiese (2 vaikai) . Daug kas klausia , kodėl be kompanijos , tai atsakau tą patį - mano atostogos ir nenoriu prie nieko derintis . Užtenka dviejų dukrų su savo norais
QUOTE(vidiga @ 2016 05 30, 00:44)
Patarimas - venkite Zadaro ir jo apylinkių ilgesniam apsistojimui Zadaras įdomus ir senas miestas, bet jame pabūti užtenka pusdienio
Mes gyvenom pora km nuo Zadaro , Bibinje miestelis . Turėjom apartamentus su savo privačiu krantu , iš terasos tiesiai į jūrą . Iš ten važinėjom po apylinkes - į Pag salą buvom nuvažiavę , labai patiko , Velebito kalnus išvaikščiojom . Į Zadarą važiuodavom vėlai vakare pasivaikščioti , mums patiko , bet žinoma kiekvienam savo
Jei dėl biudžeto . Buvom 2 kartus Kroatijoje , visada išvažiuojam 2 savaitėm maždaug , su savo auto - benzinas . Tai 4 asmenims - nakvynės , kelių mokesčiai , kuras - gaunasi 1000 . Važiuojam su tarpine nakvyne . Niekada nieko nesirezervuojam , vėl gi nenorim prisirišti , nes galim pakeisti planus ar maršrutą .
Šiemet planuojam apsistoti kažkur aplink Šibeniką , ir tada aplink apvažinėti apylinkes . Gal kas turit kokių patarimų , pastebėjimų apie tas vietas ?
QUOTE(eceris @ 2016 06 04, 06:59)
kažkas forume yra minėjęs kad vėsesnis. tačiau tikėti tuo nenorėčiau, nes vandens temperatūra adrijos jūroje kas keliasdešimt km kažkiek skiriasi. o čia tik upeliukas-gal tai tik lašas jūroje ir jei įtakoja tai 0,00kažkiek laipsniuko
tuomet kai buvom omiše, prieš tai buvom prie senj-netgi šiltesnis buvo vanduo...
o jei kažkas atvažiavo nuo makarskos pusės į omiša, tiems gal vėsesnis pasirodė...
na ten ne visai upeliukas pagal vaizdus kiek matau bent jau panoraminese foto labai graziai atrodo Ir dar paziurejau ten eina ir pries ir uz visai nieko miestukai, pas viena smelio papludymys, jau visai susigindyciau ir cia apsistoti keletui dienu Tik kad apartamentai kiek ziurejau tai arba jau uz miesto gerokai arba visai ne prie juros, daugiau prie upes kazkaip siulomi ir tada iki juros iki 1-2 km kulniuot reiktu
O kaip Jums Eceri patiko Omise?
QUOTE(88888888 @ 2016 06 04, 07:39)
Užtenka dviejų dukrų su savo norais
QUOTE(88888888 @ 2016 06 04, 07:39)
Niekada nieko nesirezervuojam , vėl gi nenorim prisirišti , nes galim pakeisti planus ar maršrutą .
As irgi nenorejau prisiristi, bet cia keli isgasdino, kad sunkiai sekasi internetu rasti laisvu vietu Tai pradejau vakar ziureti internete... visas akis praziurejau na taip daugelis kurie skelbiasi is tikro uzimti, ypac tie kurie geriau pateikiami arba arciau juros ir pan. bet kad ten ju tiek, kad man atrodo tikrai imanoma susirasti. Tik va galvoju, kad jau man per vakara atsibodo internete narsyti, o kai vietoj tai max 3-4 paziuresi ir daugiau nebenoresi, ir tada imsi beleka tai gal vis tik verta is anksto uzsisakyt nebloga varianta issiunciau uzklausu, bet kol kas tik vieni atsake, kad vietu ner, kiti kazkaip is vis tyli...
QUOTE(enura @ 2016 06 04, 09:30)
kadangi tai mums buvo pati pirma kelionė į kroatiją su 6 dienų gyvenimu omiše (kitos 3 naktys buvo kempinge prie senj), tai tikrai patiko labai. tiesa, mes gyvenom ne pačiam omiše, o apie 10 km nedavažiavus jo, toks Duče kaimukas. bet omišas buvo tik per kalniuką. duče patiko tas, kad per kelią jūra buvo-praktiškai jokio pasirengimo-ryte į maudomus pirmyn prie balos . tikrai superinė vieta buvo. tuomet, kaip lietuviams pridera, ieškojom smėlio paplūdimio-ten ir radom
Papildyta:
QUOTE(enura @ 2016 06 04, 09:54)
As irgi nenorejau prisiristi, bet cia keli isgasdino, kad sunkiai sekasi internetu rasti laisvu vietu ...
rasit, žinoma rasit. aš šiaip irgi nemėgstu prisirišimų ir kroatijoj niekad nebookinau.
o kas liečiia "imsiu beleką".. na nebent jūs turit kažkokią viziją susidarius apie būstą ten. o šiaip-švaru, tvarkinga, virtuvėlė, wc/dušas-ko dar reikia atostogoms ? , niekad nepasitaikė, kad kažkuo nepatiktų. neišrankūs mes-mums nekliūna ir jei čiužinys girgžtelna, nekliūna ir , kaip sako "šeimininkai toks vaizdas kad tik atsikėlė ryte ir išėjo kad išnuomoti". kam gadintis atostogas dėl smulkmenų kažkas forume sakė kad omišas skylė aplamai, bet man nereikia marmuro sienų ir grindų. jūra ir saulė ten visiems ta pati, kad ir kokiam tu prašmatniam būste gyvensi. o aš važiuoju ten būtent dėl šiltos jūros, saulės ir gražių vaizdų
QUOTE(eceris @ 2016 06 04, 13:32)
kadangi tai mums buvo pati pirma kelionė į kroatiją su 6 dienų gyvenimu omiše (kitos 3 naktys buvo kempinge prie senj), tai tikrai patiko labai. tiesa, mes gyvenom ne pačiam omiše, o apie 10 km nedavažiavus jo, toks Duče kaimukas. bet omišas buvo tik per kalniuką. duče patiko tas, kad per kelią jūra buvo-praktiškai jokio pasirengimo-ryte į maudomus pirmyn prie balos . tikrai superinė vieta buvo. tuomet, kaip lietuviams pridera, ieškojom smėlio paplūdimio-ten ir radom
Papildyta:
rasit, žinoma rasit. aš šiaip irgi nemėgstu prisirišimų ir kroatijoj niekad nebookinau.
o kas liečiia "imsiu beleką".. na nebent jūs turit kažkokią viziją susidarius apie būstą ten. o šiaip-švaru, tvarkinga, virtuvėlė, wc/dušas-ko dar reikia atostogoms ? , niekad nepasitaikė, kad kažkuo nepatiktų. neišrankūs mes-mums nekliūna ir jei čiužinys girgžtelna, nekliūna ir , kaip sako "šeimininkai toks vaizdas kad tik atsikėlė ryte ir išėjo kad išnuomoti". kam gadintis atostogas dėl smulkmenų kažkas forume sakė kad omišas skylė aplamai, bet man nereikia marmuro sienų ir grindų. jūra ir saulė ten visiems ta pati, kad ir kokiam tu prašmatniam būste gyvensi. o aš važiuoju ten būtent dėl šiltos jūros, saulės ir gražių vaizdų
Papildyta:
vat vat tas Duce man irgi patiko. Ten ir yra tas 3 ar 5 km besitesiantis smelio papludymys kaip supratau. nors ne tai prioritetas, man visai patiko zvyro papludymiai, kai niekas smelio i galva neprinesa Kaip tik ir ziuriu dabar apartamentus tuose kaimukuose aplinkui. Ten dar nors imanoma rasti kazka arti juros.
O paciam Omise yra ka ziureti?
O del "beleko" tai nesu as jau ten didele princese, bet visada norisi kuo geriau Labiausiai norisi ant juros kranto, jei ne tada bent jau su terasa/balkonu su vaizdu i jura Tokiu atveju galiu ir mazesnius patogumus pakenteti. taip pat dar priklauso kokia vieta. Jeigu bus kur vakare nueiti tai taip, tada tuose apartamentuose mazai busim ir tikrai nedaug reiksmes kaip tik pernakvoti, bet jeigu kazkur nuosaliau, naturalu, kad didesne laiko dali praleisim salia ju ir norisi bent vaizdo akims paganyt
O renkantis vietoj tai tikrai neapziuresi 10 variantu, teks rinktis is kokiu 3 max 5, nes jeigu bus daugmaz padorus tai jau isivaizduoju vyro reakcija jeigu po kokiu 5 sakyciau, kad dar tiek pat pasiziurim
ir kol kas is savo paiesku galiu padaryti isvada, kad iki Makarskos viskas brangiau ir variantu geru maziau arba is vis nebera, o vat jau uz Makarskos dar yra vilciu kazka sirdziai mielo susirast
ir dar galvoju vienai nakciai kazkur prie Primosteno turbut geriausia vietoj butu ieskoti Nes turbut del vienos nakties nelabai kas varginsis atsakineti? issiunciau pora uzklausu bet tyyyylu, tai turbut neidomu jiems tokie, tik nakciai, vienas vargas, dar patalyne keisti
QUOTE(vidiga @ 2016 05 29, 23:44)
Patarimas - venkite Zadaro ir jo apylinkių ilgesniam apsistojimui Zadaras įdomus ir senas miestas, bet jame pabūti užtenka pusdienio
O kodėl? Mes prieš kelerius metus atostogavome Seline - apie 40 km nuo Zadaro. Pajūris man nebuvo įspūdingas, bet dažnai važinėjome ir į Zadarą, ir į Pago salą - ji labai įspūdinga, pradžioje tikri mėnulio peizažai, paskui jau tipiškas kroatiškas pajūris, yra puikūs vynuogynai, vyno daryklos, kaip ir Pelješace, žmonių nedaug. O į Zdare - didelis žuvų ir visa ko turgus, ten pusdienį galima praleisti apsiperkant, kalbantis, geriant kavą ir panašiai, fantastiškas senamiestis, jūros vargonai - važiuočiau ir važiuočiau