Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską 4😊

QUOTE(Mrsgorbac @ 2016 11 09, 13:10)
Ne tas žodis... Aš net apšalau tiesiogone prasme pamačius emaila  bigsmile.gif
Merginos, kam buvo skubus teismo sprendimo vykdymas, per kiek laiko gavot teismo nutarimą į rankas? Man jį reikės išsiversti, kitaip neišvešiu vaiko, o jau ten šventės ant nosies bus... doh.gif

Teko matyti, kad posedis buvo ryte, o sprendimas buvo popiet, nepamirskit akcentuot,kad labai laukiat kol galesit pasiimti savo vaika, tiek vaikas, tiek Jus isgyvenat, o procesas jau ir taip ilgai trunka, gal teisejas pasitaikys zmogiskas ir ne tokius svarbius darbus atides, kad kuo greiciau surasytu sprendima.
Atsakyti
QUOTE(skuba3 @ 2016 11 10, 18:05)
Teko matyti, kad posedis buvo ryte, o sprendimas buvo popiet, nepamirskit akcentuot,kad labai laukiat kol galesit pasiimti savo vaika, tiek vaikas, tiek Jus isgyvenat, o procesas jau ir taip ilgai trunka, gal teisejas pasitaikys zmogiskas ir ne tokius svarbius darbus atides, kad kuo greiciau surasytu sprendima.

Oooooo cia butu visa svente! As cia sedziu galvoju, kad bent iki 15 spetu padaryt, kad speciau isskrist namo wub.gif
Atsakyti
labas, mamos,

šiandien subrendusi tema: nuolatinė globa priteista. Teismo sprendimas 20 lapu.
Reikia pazymos į darzeli ( pasiurpau pagalvojus ka nunesciau moteriskiu kolektyvui, didziam dziaugsmui:) VTAS paskambinau: sako 1 ir paskutini lapus atsvieskit ir viskas. Tai koks cia dokumentas?
O vaziuojant i uzsieni su vaiku irgi veztis 20 A4 lapu? Gal dar ir vertima uzsisakyti?
Lyg ir teismo medziaga konfidenciali, bet nesiojiesi ir kaisioji visiems pasiskaityti visas peripetijas ?
Kazkas cia ne taip.

Gal kuri turi patirties?
Tik, prasau, nerasykite kaip patarimo : isivaikink.
Atsakyti
QUOTE(Taki @ 2016 11 14, 16:41)
labas,  mamos,

Reikia pazymos į darzeli ( pasiurpau pagalvojus ka nunesciau moteriskiu kolektyvui, didziam dziaugsmui:) VTAS paskambinau: sako 1 ir paskutini lapus atsvieskit ir viskas. Tai koks cia dokumentas?
O vaziuojant i uzsieni su vaiku irgi veztis 20 A4 lapu? Gal dar ir vertima uzsisakyti?
Lyg ir teismo medziaga konfidenciali, bet nesiojiesi ir kaisioji visiems pasiskaityti visas peripetijas ?
Kazkas cia ne taip.

Gal kuri turi patirties?

Dabar yra parengtas projektas, jog VTASai isduos nustatytos formos pazymas apie globa su butiniausiais duomenimis,nebereikes tu teismu sprendimu, tik kol kas dar nepatvirtinti sie pakeitimai, bet projektas jau yra, as Jusu vietoje daryciau taip, pradzioje pasiskambinciau i Ivaikinimo tarnyba, gal duotu konstruktyvu patarima, jei nepavyktu tokio gauti, tai is pradziu su pirmu ir paskutiniu lapu kreipciausi ne i aukletojas, o tiesiai pas direktoriu ar pavaduotoja ir paaiskinciau problema, gal tikrai uztektu tokiu minimaliu duomenu, juolab, jog planuojami tam tikri pakeitimai siuo klausimu.
Atsakyti
QUOTE(Taki @ 2016 11 14, 13:41)
labas,  mamos,

Kazkas cia ne taip.

Gal kuri turi patirties?

Aha. Tą konfidencialią medžiagą, kur gali būti liečiamas ne vienas, o net keli vaikai, nešiojiesi ir kaišioji kiekvienam netinginčiam panosėn.
Pvz SODRA nepriims elektroninio prašymo dėl slaugos biuletenio - kiekvieną kartą neši ir kaišiosi VISĄ teismo nutarimą ir kiekvienas, kas netingi, ją skaitys. Nors akcentavau, kad juos dominantis sakinys yra 4 puslapyje, moteriškė atsidėjusi pusvalandį skaitė dviejų vaikų istorijas, jas neliečiančias...
p.s. man sakė, kad turi būti VISA teismo nutartis. Na nors įsilavinimavau kiekvieną lapą atskirai, o dabar per celofoną bandykit atsišviest.

Dabar yra parengtas projektas, jog VTASai isduos nustatytos formos pazymas apie globa su butiniausiais duomenimis,nebereikes tu teismu sprendimu, tik kol kas dar nepatvirtinti sie pakeitimai, bet projektas jau yra

Po nelemtosios SODRA skaitovės, kreipiausi į Vaikų teisių kontrolierę 2014 sausį. Atsakymas:

Neabejotina, kad teismo sprendimų kopijų pateikimo įvairioms institucijoms, įstaigoms ir organizacijoms atveju, didesne ar mažesne apimtimi yra atskleidžiami ne tik trečiųjų asmenų asmens duomenys ir privataus gyvenimo detalės, bet ir paties vaiko privatus gyvenimas. Nors institucijos, gaunančios šiuos duomenis, juos tvarkyti turi ir saugoti nuo jų atskleidimo tretiesiems asmenims laikantis Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo nuostatomis, manytina, jog institucijų, įstaigų ir organizacijų (ypač paminėtų Jūsų paklausime) funkcijoms atlikti tokie duomenys yra nereikalingi ir pertekliniai, todėl neturėtų būti teikiami.
Sutikdami su Jūsų nuomone dėl vaiko privataus gyvenimo apsaugos užtikrinimo ir vaiko interesus atitinkančių (teises nepažeidžiančių) sprendimų paieškos būtinybės, informuojame, jog vaiko teisių apsaugos kontrolierė kreipėsi į kompetentingas vykdomosios valdžios institucijas, prašydama spręsti Jūsų paminėtą problemą.

VTAs liepė kreiptis į teismą, teismas sakė, kad tokių pažymų neišdavinėja.

Ai, ar žinote, kad sau turite pasilikti teismo sprendimo originalą? kopija su mėlynu antspaudu ne visur galioja. PVz. savivaldybėje išimant pažymą apie vaiko deklararuotą gyvenamąją vietą? Išduoda tik 'kas gyvena man priklausančiame bute".
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 11 14, 22:13)
Aha. Tą konfidencialią medžiagą, kur gali būti liečiamas ne vienas, o net keli vaikai, nešiojiesi ir kaišioji kiekvienam netinginčiam panosėn.
Pvz SODRA nepriims elektroninio prašymo dėl slaugos biuletenio - kiekvieną kartą neši ir kaišiosi VISĄ teismo nutarimą ir kiekvienas, kas netingi, ją skaitys.  Nors akcentavau, kad juos dominantis sakinys yra 4 puslapyje, moteriškė atsidėjusi pusvalandį skaitė dviejų vaikų istorijas, jas neliečiančias... 
p.s. man sakė, kad turi būti VISA teismo nutartis. Na nors įsilavinimavau kiekvieną lapą atskirai, o dabar per celofoną bandykit atsišviest.
Po nelemtosios SODRA skaitovės, kreipiausi į Vaikų teisių kontrolierę 2014 sausį. Atsakymas:
VTAs liepė kreiptis į teismą, teismas sakė, kad tokių pažymų neišdavinėja.
Ai, ar žinote, kad sau turite pasilikti teismo sprendimo originalą? kopija su mėlynu antspaudu ne visur galioja. PVz. savivaldybėje išimant pažymą apie vaiko deklararuotą gyvenamąją vietą? Išduoda tik 'kas gyvena man priklausančiame bute".

Kreipiausi i VTAS darbuotoja, kuri kuruoja mano globojama vaikeli. Pasake, kad uzteks pirmo ir paskutinio lapo i darzeli. Ok, kai nuskenavau , tai vis tiek labai daug info islieka. Ai, emiau ir sukarpiau belekaip, kad liko tik pradzia su bylos nr ir pabaiga su nutartimi . Net juokas paemem: dokumentu padirbinetoja ir dar megeja su visom linijom kopijuoklio smile.gif
Nepatikesit, darzelyje tai " suejo"
Kartu buvau parasiusi ir sk. vedejo pavaduotojai, maloniai moteriai su kuria teko daug bendrauti.
Gavau atsakyma, jog darbuotoja butinai parasys pazyma i darzeli- darbuotoja netrukus paskambino ir pranese, jog pazyma parasyta.
O del keliones i uzsienius visokius sake dar pagalvos kartu su vedeja ir gal ras iseiti , kad nereiketu veziotis 20 lapu teismo nutraties smile.gif
Gal taip ir bus , tikekimes
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 11 14, 22:13)

Pvz SODRA nepriims elektroninio prašymo dėl slaugos biuletenio - kiekvieną kartą neši ir kaišiosi VISĄ teismo nutarimą ir kiekvienas, kas netingi, ją skaitys.  Nors akcentavau, kad juos dominantis sakinys yra 4 puslapyje, moteriškė atsidėjusi pusvalandį skaitė dviejų vaikų istorijas, jas neliečiančias... 

Beje, del Sodros, mano patirtis: biuleteniai prasidejo dar turint laiknaja globa. Tad dokumentas 1 lapas.
Viena karta liepe atsinesti ta savivaldybes administracijos nutarti( vyras mano buvo biuletenyje su vaiku- beje , labai dziaugiames, jog su vyru globa forminomes abu)
Paskui as buvau biuletenyje- ismoka gavau. Trecia karta as biuletenyje- skambina darbuotoja Sodros ir bando mane itikinti, jog as negaliu gauti ismokos, nes nera dokumento apie globejos statusa:) Sakau: ok, o tai kaip jus man ismokejot pinigus pries pora savaiciu ? Ups, nezino ka sakyti. Siulau atsiusti kopija nutarties. Sako, nea, taip netinka, atvezkit pati "gyvai". Ka gi , sakau, jei Sodra iki siol nezino kas yra e-pastas, neturi kompiuteriu ir t.t., atvesiu nutarti dar karta, bet su zurnalistais kartu. Ai, sako, gerai bus ir atsiustas dokumentas e-m. smile.gif Juokinga, jei nebutu graudu siais laikais po keleta kartu istaigoje pamesti dokumenta ir liepti ( kaip stalino laikais) atvezti is naujo...
Dabar tinka tas laikinos globos dokumentas kaip ledas tiek vyro, tiek mano biuleteniu atveju, kai vaikas serga. Ir nebeprasineja irodymu
Atsakyti
QUOTE(Taki @ 2016 11 14, 20:58)
Juokinga, jei nebutu graudu siais laikais po keleta kartu istaigoje pamesti dokumenta ir liepti ( kaip stalino laikais) atvezti is naujo...

na, man sakė, kad TŲ kopijų neturi teisės iš naujo kelti ir negali atsikopijuoti nuo kopijios. VIenok, kad klaida sąskaitoje - pamato, neveda į tą klaidingąją, laukia, kol susirūpinsit ir pareikšit pretenzijas...
Atsakyti
QUOTE(Mrsgorbac @ 2016 10 20, 15:42)
Ačiū už Jūsų postą! Po jo nutariau parašyt nebe teismui el.laiska, o butent vtas. Gavau atsakyma, kad jie prasys isigaliojimo tuoj pat,  bet turesim mes iskart to paties prasyt ir argumentuot kodel mes to prasome. Ka jus saket?

Prašom, svarbu, kad pagelbėtų smile.gif Skaitau nuolatos, bet prisijungiu ir rašau labai retai. Mes įsivaikinom prieš daugiau nei 4 metus. Dabar apsisprendėm antram vaikui, taigi vėl daug ką iš naujo reikės pereit. Tikiuosi, kad ir šį kartą viskas vyks sklandžiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lovelygirl @ 2016 11 16, 13:30)
Prašom, svarbu, kad pagelbėtų smile.gif Skaitau nuolatos, bet prisijungiu ir rašau labai retai. Mes įsivaikinom prieš daugiau nei 4 metus. Dabar apsisprendėm antram vaikui, taigi vėl daug ką iš naujo reikės pereit. Tikiuosi, kad ir šį kartą viskas vyks sklandžiai smile.gif

To ir linkiu 4u.gif
O mums... Nutiko netikėtas siurprizas. Vietoj turimu 2 vaiku ruosiames tapti 4 vaiku tevais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrsgorbac @ 2016 11 16, 19:29)
To ir linkiu 4u.gif
O mums... Nutiko netikėtas siurprizas. Vietoj turimu 2 vaiku ruosiames tapti 4 vaiku tevais doh.gif

4u.gif Sveikinimai! Kantrybės, tiktai kantrybės!
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2016 11 16, 19:33)
4u.gif Sveikinimai! Kantrybės, tiktai kantrybės!

Aciu biggrin.gif bus linksma-5,4,2 metu vaikai ir dar naujagimis priedo, kurio siaip niekaip negalejo but doh.gif
Atsakyti