QUOTE(dosius @ 2016 11 03, 15:04)
Sveikos,
Noriu jūsų paklausti ar yra tarp mūsų įtėvių šeimų, kuriems teko atsisakyti siūlomo vaiko. Kaip tvarkėtės su vidiniu AŠ, kaip jaučiatės dėl to. Man labai sunku suvokti realybės. Tu supranti ir tikiesi geriausio, bet medicininės diagnozės sako visai ką kitą. Aš asmeniškai jaučiuosi tikrai blogai po atsisakymo.
Forume tikrai buvo ne viena šeima, tik nežinau ar atsilieps, nes forumas nutilęs.
Mes buvome vieni iš tokių. Be abejo, kad emocijos tuo momentu kai teko buvo atsisakyti labai stiprios. Savaitę ar net gyvenau tuo, viskas sukosi galvoje tarsi filme. Negalėčiau sakyti, kad jaučiausi blogai, bet emocijos tikrai nebuvo teigiamos.
Dabar dėl to jaučiuosi visai normaliai. Tikrai žinau, kad dėl mūsų atsisakymo vaikas neliko gyventi globos namuose. Jau praėjo nemažai laiko ir tai nepaliko didesnio pėdsako.
Vargu ar Jums siūlė vaiką su didžiule negalia, o kitu atveju vaikas tikrai ras namus ir šeimą jei ne Lietuvoje, tai užsienyje.
Kur kas didesnių emocijų paliko viena mergaitė kurią mums tarsi siūlė patys globos namai, nes vaiko dokumentai jau lyg ir buvo tvarkomi, o paskui staiga nebedavė (čia kiek senesnė istorija, kai siūlydavo vaikus ir patys globos namai ir su
tvarkomais dokumentais, dabar gal taip nebūna, nežinau).
Net negaliu sakyti kad būtume ją įsimylėję iš pirmo žvilgsnio. Tiesiog mielas pasiūlytas vaikas ir tiek. Tačiau kai pasidomėjau po kelių metų - ji tebeaugo globos namuose, jau ėjo į mokyklą. Nežinau, kaip yra šiandien, nes nebeturiu ko paklausti. Bet va apie ją tikrai pagalvoju o kaip gi jai sekasi.