Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai ir įtėviai apie viską 4😊

Karusia taip iseina, kad mes issitenkam tik dviese su puse, pagal ju kvadratus biggrin.gif Telpa i musu buta 2 suauge ir 0,5 vaiko biggrin.gif biggrin.gif Tai kol kas ne variantas... Nes siais metais tik baigiam busto paskola moket, nenusimato keitimas busto kol kas.

QUOTE(Germinė @ 2017 02 08, 18:26)
Sveika  4u.gif
Gal galėtum tapti budinčia globėja?Nežinau,iš kokio esi miesto-sąlygos skiriasi.Kaune budintys globėjai gauna d.u. kaip bet kuris dirbantis žmogus.Taigi eina stažas,mokami mokesčiai ir t t.Manau,kad budintiems keliami mažiausi reikalavimai.Bet dėl globos irgi verta pabandyti.Tik gal neduotų globoti berniuko...
Linkiu nenuleisti rankų ir eiti link gero tikslo  4u.gif Tik keistai nuskambėjo mintis,kad kalbėsi su vyru ir tada eisi į VTAT. Dažnai tokie "pokalbiai su vyru" trunka kelerius metus ;)

Sveika, budinčia labai norėčiau, man priimtiniau. Bent jau pradžiai. Tik gaila, aš ne iš Kauno. Radviliškyje gyvenam.

Pažįstu saviškį ir ta mintis man nė kiek ne keista biggrin.gif Jam reikia argumentų ir t.t. Jis nepasirašytų ant jausmų, ta prasme, ant mano "nooooriu". Taip, aš tikiu, kad vyrus ruošti kartais reikia kelerius metus. Jie mąsto kitaip nei mes. Skaičiuoja, strateguoja ir t.t.

Tuo labiau, jis vienas šiuo metu išlaiko mūsų šeimą, negalėčiau už akių kažko daryt iš elementariausios pagarbos. Tai va.

Jeigu gausiu vyro pritarimą, tada jau galva visas sienas pramušiu, nes motyvacija labai stipri. Ne akimirkos nuotaika, apie tai mąsčiau jau kokius 5 metus. Gimė dukra, užsisuko viskas, nuėjo viskas į antrą planą. O dabar vėl išlindo. 4u.gif

Pasiskaičiau jūsų temą, man truputį baisu tik tas dalykas, jeigu biologiniams tėvams atskleidžiama vaiko gyvenamoji vieta... kaip tada dėl vaikų saugumo? Nenorėčiau, kad trintųsi aplink namus ar braižytųs prie durų kokia paburkusi pilietė biggrin.gif Nu aš čia taip vaizdingai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babina: 08 vasario 2017 - 19:03
QUOTE(Babina @ 2017 02 08, 19:57)
Karusia taip iseina, kad mes issitenkam tik dviese su puse, pagal ju kvadratus biggrin.gif Telpa i musu buta 2 suauge ir 0,5 vaiko biggrin.gif biggrin.gif Tai kol kas ne variantas... Nes siais metais tik baigiam busto paskola moket, nenusimato keitimas busto kol kas.
Sveika, budinčia labai norėčiau, man priimtiniau. Bent jau pradžiai. Tik gaila, aš ne iš Kauno. Radviliškyje gyvenam.

Pažįstu saviškį ir ta mintis man nė kiek ne keista biggrin.gif Jam reikia argumentų ir t.t. Jis nepasirašytų ant jausmų, ta prasme, ant mano "nooooriu". Taip, aš tikiu, kad vyrus ruošti kartais reikia kelerius metus. Jie mąsto kitaip nei mes. Skaičiuoja, strateguoja ir t.t.

Tuo labiau, jis vienas šiuo metu išlaiko mūsų šeimą, negalėčiau už akių kažko daryt iš elementariausios pagarbos. Tai va.

Jeigu gausiu vyro pritarimą, tada jau galva visas sienas kpramušiu, nes motyvacija labai stipri. Ne akimirkos nuotaika, apie tai mąsčiau jau kokius 5 metus. Gimė dukra, užsisuko viskas, nuėjo viskas į antrą planą. O dabar vėl išlindo.  4u.gif

Pasiskaičiau jūsų temą, man truputį baisu tik tas dalykas, jeigu biologiniams tėvams atskleidžiama vaiko gyvenamoji vieta... kaip tada dėl vaikų saugumo? Nenorėčiau, kad trintųsi aplink namus ar braižytųs prie durų kokia paburkusi pilietė biggrin.gif Nu aš čia taip vaizdingai...

Dėl gyvenamojo ploto ,tai mažokas,bet ką gali žinot,gal ir praleistu ,jei vaiką imtumėt tos pačios lyties kaip jusiškis.

Budintys globėjai jau ruošiami ir Šiauliuose.Vakar kaip tik bendravau su socialinėmis darbuotojomis ,kurios tuos kursus veda.Ir girdėjau ,kad greit bus svarstymas dėl atlyginimų ,kitų sąlygų.Bet aš manau ,kad budintiems globėjams gyvenamasis plotas dar aktualesnis.Ką darysit ,jei Jums viduryje nakties atveža vaiką ,negi ir raminsit jį savo vaiko kambaryje.

Nuo šių metų globėjų adresai biologiniams tėvams nebesakomi.
Atsakyti
QUOTE(blansyte @ 2017 02 08, 20:32)
Dėl gyvenamojo ploto ,tai mažokas,bet ką gali žinot,gal ir praleistu ,jei vaiką imtumėt tos pačios lyties kaip jusiškis.

Budintys globėjai jau ruošiami ir Šiauliuose.Vakar kaip tik bendravau su socialinėmis darbuotojomis ,kurios tuos kursus veda.Ir girdėjau ,kad greit bus svarstymas dėl atlyginimų ,kitų sąlygų.Bet aš manau ,kad budintiems globėjams gyvenamasis plotas dar aktualesnis.Ką darysit ,jei Jums viduryje nakties atveža vaiką ,negi ir raminsit jį savo vaiko kambaryje.

Nuo šių metų globėjų adresai biologiniams tėvams nebesakomi.

Gera žinia ateičiai ;)

Taip, jūs teisi. Yra niuansų dėl to vieno kambario. Planuojam jį truputį pertvarkyti t.y. įrengti dar papildomą miegamą vietą su tv koridoriuje. Žodžiu maksimaliai išnaudoti plotą. smile.gif

Suprantu, kad man dar reikia netik vyrą paruošti po truputį, bet ir būstą labiau pritaikyti. ;) Nors esu optimistė ir galvoju, kad negyvensime visą laiką toj degtukų dėžutėj. ;))

Labai gerai, kad nebesakomi 4u.gif
Atsakyti
Vakar galvojau ar čia rašyti, bet labai noriu pasidalinti savo mintimis apie vaikų namus.

Kitą savaitę planuoju su bendraminčiais aplankyti vienus jų, nuvežti rūbelių, batukų, knygelių. Pabendrauti su vaikais. Važiuoju pirmą kartą į tokią įstaigą. Truputį baisu. Baisu, kad suspaus širdį ir nebeatleis. Jūs rašot apie užgesusias akytes ir tą tokį robotizmą, pagalvojau, nejaugi sistema tokia žiauri ir nuo pat mažų dienų atima iš jų vaikystę?
Gryžo dukra iš darželio vakar, akytės dega smalsumu, džiaugsmu, vaikišku naivumu, smalsauja, domisi, klausinėja visko ko tik įmanoma. Darželis irgi sistema, kur skatinama konkurencija, bet dar jaučiasi jų individualumas, išskirtinumas. Ir pavalgo atrodo normaliu tempu. Tiesiog. Irgi juk valstybinė įstaiga.

Aš iki šiol naiviai tikėjau, kad vaikų namai tai kaip didelis darželis. scare.gif
Atsakyti
QUOTE(Babina @ 2017 02 09, 10:45)
Vakar galvojau ar čia rašyti, bet labai noriu pasidalinti savo mintimis apie vaikų namus.

Kitą savaitę planuoju su bendraminčiais aplankyti vienus jų, nuvežti rūbelių, batukų, knygelių. Pabendrauti su vaikais. Važiuoju pirmą kartą į tokią įstaigą. Truputį baisu. Baisu, kad suspaus širdį ir nebeatleis. Jūs rašot apie užgesusias akytes ir tą tokį robotizmą, pagalvojau, nejaugi sistema tokia žiauri ir nuo pat mažų dienų atima iš jų vaikystę?
Gryžo dukra iš darželio vakar, akytės dega smalsumu, džiaugsmu, vaikišku naivumu, smalsauja, domisi, klausinėja visko ko tik įmanoma. Darželis irgi sistema, kur skatinama konkurencija, bet dar jaučiasi jų individualumas, išskirtinumas. Ir pavalgo atrodo normaliu tempu. Tiesiog. Irgi juk valstybinė įstaiga.

Aš iki šiol naiviai tikėjau, kad vaikų namai tai kaip didelis darželis.  scare.gif

Tikrai dabar jau nėra taip kaip Jums atrodo.Seniau tai buvo.Aš kažkada kai studijavau ,atlikau praktiką kudikių namuose.Tai vaikiukai į kiekvieną suaugusijį su viltimi žiurėdavo,rankas tiesdavo ,prašydavo ,kad mama bučiau.O dabar buvau nuėjusi vaiko žiurėti,tai nieko panašaus nėra.Visko jie ten turi ,žaislų krūvos ,aprengti gražiai.Na,aišku,dėmesio ir meilės tai truksta.Ir saldumynų jie labai laukia.
Dar buvom katalikiškuose vaikų namuose,tai ten vaizdas visai geras buvo.Vaikai draugiški,linksmi ,žaidžia ,kompus turi.Na ,bet irgi saldainių labai nori.
Atsakyti
QUOTE(blansyte @ 2017 02 09, 15:25)
Tikrai dabar jau nėra taip kaip Jums atrodo.Seniau tai buvo.Aš kažkada kai studijavau ,atlikau praktiką kudikių namuose.Tai vaikiukai į kiekvieną suaugusijį su viltimi žiurėdavo,rankas tiesdavo ,prašydavo ,kad mama bučiau.O dabar buvau nuėjusi vaiko žiurėti,tai nieko panašaus nėra.Visko jie ten turi ,žaislų krūvos ,aprengti gražiai.Na,aišku,dėmesio ir meilės tai truksta.Ir saldumynų jie labai laukia.
Dar buvom katalikiškuose vaikų namuose,tai ten vaizdas visai geras buvo.Vaikai draugiški,linksmi ,žaidžia ,kompus turi.Na ,bet irgi saldainių labai nori.

Supratau ;) Vesim saldumynu ;))
Na, kas del rubeliu, tai niekada vaikam ju per daug nebuna - ziurek tai deme kokia uzsidejo, neatsiskalbia, tai dar kas ir nebegali jau uzdet. smile.gif Man malonu padovanoti jiems.

As bandziau klaust del darbo Siauliuose ir Radvl vaikuciu namuose, tai negavau jokio atsakymo. Reikes laukti kol skelbimas atsiras. Siaip tai labai noreciau su vaikuciais dirbti, bet specialybe ne tokia pasirinkau biggrin.gif Tai dabar galiu tik tokiose pareigose kur nereikia spec. issilavinimo.

Dekui Jums uz informacija smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babina: 10 vasario 2017 - 09:57
Deja, vaiku is globos namu ir "naminiu" vaiku net nera ko lyginti... Tikrai taip, neber to smalsumo vaikuose, daug laiko praeina, kol jie atkunta, atsigauna. Musiskis dabar labai bijo, kai vaziuojam i svecius ar kas pas mus atvaziuoja vaikas slepiasi koridoriuje. As bendrauju su jo motina, tai ji ir padave ideja, kad galimai jis bijo buti vel isveztas ir paliktas... Na kazkaip taip, ko gero, as net nepagalvojau apie tai. Dabar dirbsim, kalbesimes, kad jei kur vaziuojam, tai visi griztam ir niekas nieko niekur nepalieka
Atsakyti
QUOTE(Mrsgorbac @ 2017 02 10, 11:26)
Deja, vaiku is globos namu ir "naminiu"  vaiku net nera ko lyginti... Tikrai taip, neber to smalsumo vaikuose, daug laiko praeina, kol jie atkunta, atsigauna. Musiskis dabar labai bijo, kai vaziuojam i svecius ar kas pas mus atvaziuoja vaikas slepiasi koridoriuje. As bendrauju su jo motina, tai ji ir padave ideja, kad galimai jis bijo buti vel isveztas ir paliktas... Na kazkaip taip, ko gero, as net nepagalvojau apie tai. Dabar dirbsim, kalbesimes, kad jei kur vaziuojam, tai visi griztam ir niekas nieko niekur nepalieka

Del smalsumo nesutikciau... musu mazius itin smalsus nuo pirmuju dienu pas mus iki dabar. O del baimes buti paliktam sutinku 100 % budavo net suns negalim isvest pavedziot, nes tik pamato, kad iseini- baisi isterija. Dabar jau praejo, ryskiai suprato, kad sugrisim. O jau kai nueinam pasiimt is darzelio, tai visas rajonas turbut skamba nuo " MANO mama! MANO tėtė!" 😂
Atsakyti
QUOTE(Mildauskaite @ 2017 02 10, 17:35)
Del smalsumo nesutikciau... musu mazius itin smalsus nuo pirmuju dienu pas mus iki dabar. O del baimes buti paliktam sutinku 100 % budavo net suns negalim isvest pavedziot, nes tik pamato, kad iseini- baisi isterija. Dabar jau praejo, ryskiai suprato, kad sugrisim. O jau kai nueinam pasiimt is darzelio, tai visas rajonas turbut skamba nuo " MANO mama! MANO tėtė!" 😂

Na matyt su tuo smalsumu priklauso nuo vaiko. Musiskis irgi smalsus, bet tos tokios "ugneles" nera. Arba as jau biski pervargau su visais 3 ir nuo jo keliamu laivo bangavimu biggrin.gif musiskis nelanko nei darzo, nei mokyklos, anglu nemoka, nereikia dabar dar didesnio streso. Jau ir Lt darzelyje sunkiai tvarkesi, musesi, kandziojosi, stumdesi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mrsgorbac @ 2017 02 11, 10:43)
Na matyt su tuo smalsumu priklauso nuo vaiko. Musiskis irgi smalsus, bet tos tokios "ugneles" nera. Arba as jau biski pervargau su visais 3 ir nuo jo keliamu laivo bangavimu biggrin.gif musiskis nelanko nei darzo, nei mokyklos, anglu nemoka, nereikia dabar dar didesnio streso. Jau ir Lt darzelyje sunkiai tvarkesi, musesi, kandziojosi, stumdesi doh.gif

Tikrai taip, visi mes skirtingi. Tikiu, kad pavargot... Man su dviem kartais stoga rauna, o cia 3!!!
Atsakyti
QUOTE(Mildauskaite @ 2017 02 13, 18:00)
Tikrai taip, visi mes skirtingi. Tikiu, kad pavargot... Man su dviem kartais stoga rauna, o cia 3!!!

As su dviem pavargdavau, bet su 3 dabar drąsiai galiu teigt, kad nieko neveikdavau blink.gif biggrin.gif is tikruju sunku. Pavargsta mano vyresnioji, ji jautrus vaikas, pasiemu ja i virtuve ir paleidziu filmukus ar dar ka, isskiriu juos. Siaip vaikams virtuveje but neleidziu, bet ji ten slepiasi. Jam didziausia bausme yra buti priverstam sedet savo kambaryje doh.gif ta retai naudoju, bet siandien buvo nubaustas ir pusdieni sedejo vienas pats kambaryje su savo zaislais, i apacia eit neleidau. Simta kartu sakiau namuose nebegiot, bego is virtuves i svetaine, norejo atbegt pirmas, nors dukra vyresne "varzybose" nedalyvavo, graziai ejo koridoriu. Jis lekdamas savo 20kg mano ta 12kg pukeli numuse nuo koju galva tiesiai i stakta, ant kaktos didziausias guzas doh.gif liko nubaustas uz taisykliu ignoravima ir trauma. Gerai, kad tai vyresne buvo, l ne maziuke, su ta tai isvis bala zino kaip baigtusi doh.gif laukiu atsilimo, maus man kieme ardytis ir savo energija ant batuto palikinet biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki visi, su vyru pradėjome svarstyti apie galimybę įsivaikinti vaikelį, nes savų neturim. Kiek skaičiau, kad reikia užpildyti anketą (ar pan.) dėl norimo vaikiuko. Mums aišku norisi kuo mažesnio. Gal nuskambės žiauriai, bet kaip toliau vyksta procedūros? Turiu omeny kaip leidžiama išsirikti vaiką, ar galima ir pagal išvaizdą? Ar galima prieš tai pamatyti tuos vaikučius apsisprendimui, kurį imti? Taip pat ar yra suteikiama visa informacija apie biologinius vaiko tėvus (kodėl buvo atimtos teisės ar dėl ko vaikas auga ne su tėvais, apie kažkokius jų gyvenimo būdus). Suvokiu, kad tai ne parduotuvė ir ne daiktas, bet tiesiog...
Atsakyti