Sveikos mergaitės.
Norėjau pasiteirauti gal kuri paėmėt globot mergaitę 7-8 metų.Mes norim globoti mažesnę (3-5 m.),bet kad jau ilgą laiką negaunam tokio amžiaus .O dabar mums siūlo 7 metų.Vaikų namuose ji jau 4 metus gyvena.
Suprantu ,kad vaikas vaikui nelygų ,bet visgi norėtusi paskaitinėti kitų globėjų ar įtėvių patirtį.
Mano du sūnūs jau užauge.
[quote=lorita1,2017 02 02, 19:36]
[quote=blansyte,
Klausykit savo širdies. 😊Galima ir su tokio amžiaus mergaite puikiai sutarti. ☺Ar jūs jau susitikote?
[/quote]
Dar nesusitikom,antradieni važiuosim į vaikų namus.Darbuotojos atsiliepimai apie ją tai labai geri,sveikatos problemų didesnių neturi.
[quote=blansyte,
Klausykit savo širdies. 😊Galima ir su tokio amžiaus mergaite puikiai sutarti. ☺Ar jūs jau susitikote?
[/quote]
Dar nesusitikom,antradieni važiuosim į vaikų namus.Darbuotojos atsiliepimai apie ją tai labai geri,sveikatos problemų didesnių neturi.
QUOTE(blansyte @ 2017 02 02, 21:27)
Dar nesusitikom,antradieni važiuosim į vaikų namus
Mano mergytės atėjo į šeimą 3, 7, 10 ir 15 metų. Ko norėtumėt paklaust?
QUOTE(Šelma @ 2017 02 03, 01:20)
Šelma, tai kiek šiuo metu pas jus vaikiukų? Pamenu lyg buvo 6
QUOTE(Šelma @ 2017 02 03, 01:20)
Visko.kaip sekėsi rasti bendrą kalbą su 7-mete?.Kokios problemos buvo?.
Mano mergaitė pas mus bus viena.Bent jau dabar tikrai negalvojam daugiau vaikų globoti.
QUOTE(^Vakarė^ @ 2017 02 03, 10:36)
Šelma, tai kiek šiuo metu pas jus vaikiukų? Pamenu lyg buvo 6
Visas skaičius 9 )) Tie patys trys bio ir 6 globotiniai. Trys vaikai jau pilnamečiai.
Blansyte, viskas puikiai. Tikrai rasit bendrą kalbą, 7 metei dar tiek reik mamos ir artumo, kad nuo kelių nenulipa. Važiuokit susipažint ir manau iš kart nerimas dings, juolab vaiką gerai charakterizuoja
QUOTE(Šelma @ 2017 02 03, 13:04)
Visas skaičius 9 )) Tie patys trys bio ir 6 globotiniai. Trys vaikai jau pilnamečiai.
Blansyte, viskas puikiai. Tikrai rasit bendrą kalbą, 7 metei dar tiek reik mamos ir artumo, kad nuo kelių nenulipa. Važiuokit susipažint ir manau iš kart nerimas dings, juolab vaiką gerai charakterizuoja
Vakar aplankėm mergaitę.Na ką,įspudį paliko gerą.Abu su vyru jai tikrai jaučiam simpatija,dabar turim kelias dienas apsispręsti.Artimiau susipažinti niekas neleidžia,nors kursuose tikrai mums sakė,kad vaikus virs 5 metų leidžia pasiimti savaitgaliui ,kad labiau pažint vienas kitą.
Bet čia tai labai kategoriškai .
Sveikos mielosios ;)
Jeigu galima, truputį paklausinėsiu. Mat ruošiuos pokalbiui su vyru ir noriu susidaryt vaizdą.
Pirmiausia, labai noriu jus visas pagirti - globėjas ir tapusias mamomis oficialiai. ;) Jūs šaunuolės, nerealios. Tikrai. Gerbiu ir palaikau visa širdim.
Skaičiau apie globą, reikalingus dokumentus. Noriu truputį papasakot situaciją ir paklausti jūsų nuomonės. Turim dukrą, keturių metukų. Gyvenam santuokoje, turim savo būstą. BET jis yra 1 kambario (kambarys didelis, drąsiai dar būtų vietos vienam piliečiui). Tai čia mano akimis.
1. Kokie reikalavimai būstui? Tarkim, mes tryse gyvename 36 kvadrat. metrų bute.
2. Kokios socialinės garantijos mamai? Sakykim, aš nedirbanti šiuo metu. Jeigu tampu globėja, ar yra kažkokios socialinės garantijos man? Vyras dirba ir neblogai uždirba, su juo viskas ok būtų.
3. Laikinoji globa ar nuolatinė, kaip apsispręsti?
4. Vaikučio amžius (maždaug), ar galima turėti savo reikalavimų? (neturiu galvoj, kad rinktis kaip parduotuvėj, tiesiog ar galima nustatyti amžiaus limitą). Pvz., iki 5 metukų.
Galvoju, pakalbėt su vyru, labai rizikuoju, kad nesutiks. Bet mano motyvas yra pagrindinis, pagalba vaikui, rūpestis, savęs realizavimas. Šiuo metu aš jau antri metai namuose, dukra lanko darželį, darbo susirasti neina, mažas miestas. Visada svajojau, kad dirbsiu su vaikais, bet...
Labai dėkoju, jei kas atsakys. Žinosiu ar verta išvis kalbinti vyrą ir bėgti į VT.
Jeigu galima, truputį paklausinėsiu. Mat ruošiuos pokalbiui su vyru ir noriu susidaryt vaizdą.
Pirmiausia, labai noriu jus visas pagirti - globėjas ir tapusias mamomis oficialiai. ;) Jūs šaunuolės, nerealios. Tikrai. Gerbiu ir palaikau visa širdim.
Skaičiau apie globą, reikalingus dokumentus. Noriu truputį papasakot situaciją ir paklausti jūsų nuomonės. Turim dukrą, keturių metukų. Gyvenam santuokoje, turim savo būstą. BET jis yra 1 kambario (kambarys didelis, drąsiai dar būtų vietos vienam piliečiui). Tai čia mano akimis.
1. Kokie reikalavimai būstui? Tarkim, mes tryse gyvename 36 kvadrat. metrų bute.
2. Kokios socialinės garantijos mamai? Sakykim, aš nedirbanti šiuo metu. Jeigu tampu globėja, ar yra kažkokios socialinės garantijos man? Vyras dirba ir neblogai uždirba, su juo viskas ok būtų.
4. Vaikučio amžius (maždaug), ar galima turėti savo reikalavimų? (neturiu galvoj, kad rinktis kaip parduotuvėj, tiesiog ar galima nustatyti amžiaus limitą). Pvz., iki 5 metukų.
Galvoju, pakalbėt su vyru, labai rizikuoju, kad nesutiks. Bet mano motyvas yra pagrindinis, pagalba vaikui, rūpestis, savęs realizavimas. Šiuo metu aš jau antri metai namuose, dukra lanko darželį, darbo susirasti neina, mažas miestas. Visada svajojau, kad dirbsiu su vaikais, bet...
Labai dėkoju, jei kas atsakys. Žinosiu ar verta išvis kalbinti vyrą ir bėgti į VT.
QUOTE(Babina @ 2017 02 08, 14:43)
1. 14 kv. metrų vienam gyventojui
2. jokių. nebent psd nereiks mokėti.
3. Laikinoji globa pagal naujas nuostatas gali trukti iki pusės metų. Toliau nuolatinė. net spręsti nereikia
4. Apsibrėžti galima. Kuo mažesnis, tuo ilgiau laukti reiks. Rekomenduojama bent metais jaunesnis nei bio vaikas.
QUOTE(Babina @ 2017 02 08, 15:43)
Sveika Gal galėtum tapti budinčia globėja?Nežinau,iš kokio esi miesto-sąlygos skiriasi.Kaune budintys globėjai gauna d.u. kaip bet kuris dirbantis žmogus.Taigi eina stažas,mokami mokesčiai ir t t.Manau,kad budintiems keliami mažiausi reikalavimai.Bet dėl globos irgi verta pabandyti.Tik gal neduotų globoti berniuko...
Linkiu nenuleisti rankų ir eiti link gero tikslo Tik keistai nuskambėjo mintis,kad kalbėsi su vyru ir tada eisi į VTAT. Dažnai tokie "pokalbiai su vyru" trunka kelerius metus ;)