Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(Vobla @ 2016 05 20, 14:48)
o tai kiek daigu auginat? g.gif

nemažai smile.gif 90-100 štukių.
Atsakyti
ejau rusi patikrint ... nu tai radau paskutinius tris puslitriukus "kecupo" blink.gif maniau , kad dar labai daug turiu . jau zinau, kurbusima derliu desiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 05 20, 15:13)

o...tada kita kalba. is tiek turbut pajusciau pertekliu. pas mane siltamin tik 40 telpa.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 05 20, 16:13)

Ir visi šiltnamyje ar šiltnamiuose ? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vobla @ 2016 05 20, 17:26)
o...tada kita kalba. is tiek turbut pajusciau pertekliu. pas mane siltamin tik 40 telpa.

Ir aš matyt pajusčiau su 100 perteklių , pas mane tik 47 telpa, bet jei skaičiuoti , kad auginami dviem- trim stiebais... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dumsė: 20 gegužės 2016 - 18:24
QUOTE(Vobla @ 2016 05 20, 17:26)

o koks jusu siltnamio dydis? As irgi sodinu 40, cia pasiskaicius galvoju ar ne per tankiai g.gif Pas mane apie 12 kvadratu.
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2016 05 20, 21:57)
o koks jusu siltnamio dydis? As irgi sodinu 40, cia pasiskaicius galvoju ar ne per tankiai g.gif Pas mane apie 12 kvadratu.

As sodinu tokiu pat tankumu. Bet auginu visus vienu stiebu ir viskas buna gerai. Pirmu metu zemeje buvo nerealus kiekis pomidoru, o dabar tiesiog buna nemazai pomidoru.
Atsakyti
Šiek tiek teorijos ir dar teorijos.
Bet praktiškai, "veisliniai" pomidorai išlaiko savybes gerai. Sėkloms imamas patikusio (derlingiausio, skaniausio) krūmo antros kekės sunokęs vaisius, nuskintas dar nokinamas iki kol pernoks, imamos sėklos. Kai kas išėmus dar pabrandina sultyse, kai kas - ne. Po to perplaunama sietelyje po tekančiu vandeniu, išdžiovinama ir tiek reikalų.
Technologija paprasta, bet dėl ne visai aiškių priežasčių kartais sėklų daigumas nebūna labai geras.
QUOTE(Linyt @ 2016 05 20, 14:25)
Įdomu kaip  jūs  nusiimate  sėklas, norėčiau ir aš  savų užsiauginti, tik daug klausimų  kaip, ar nesimaišo rūšis, jei  auga kelios, ar užauga  tokie patys pomidorai?

Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2016 05 20, 21:57)

apie 18 m2. bet pas mane gaunas taip, sakyciau retokai g.gif kaip pasodinu, kai apacios nusiskabo visad praregiu, kad galejo tilpti ir daugiau.
aj, tiesa ir auginu tik vienu stiebu, kazkaip neivaldziau as dar dviem stiebais. zodziu, vietos buna tiek, kad aplink pomidora dar galima ir leta valsa susokt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 21 gegužės 2016 - 08:39
na ka. pomidorai auga smile.gif kurmiai vel energingai purena doh.gif reiks laistyt ,kad urvus uzminkyt doh.gif
Atsakyti
Pirma syki bandau auginti balkone pomidorus, pirma veisle imiau net neziuredamas, raso ant pakelio kad galima auginti vazone, o antra pasiskaicius vilma isbandziau, kuri grinai skirta auginti balkone. Bet pirmoji palyginus normaliai auga, o vilma labai letai, nors pasodinau savaite ar dviem veliau, bet vistiek neturetu taip buti. Saknys kaip ir gerai formuojasi, vos persidonau i plastmasini permatomo, iskarto jos pasimate, o pats daigelis labai letai auga. Kas galetu buti?

Cia Vilma (500ml):
user posted image
Cia kur gerai auga, mano supratimu (10l vazonas):
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaunomanas: 21 gegužės 2016 - 16:49
QUOTE(kaunomanas @ 2016 05 21, 18:45)
Pirma syki bandau auginti balkone pomidorus, pirma veisle imiau net neziuredamas, raso ant pakelio kad galima auginti vazone, o antra pasiskaicius vilma isbandziau, kuri grinai skirta auginti balkone. Bet pirmoji palyginus normaliai auga, o vilma labai letai, nors pasodinau savaite ar dviem veliau, bet vistiek neturetu taip buti. Saknys kaip ir gerai formuojasi, vos persidonau i plastmasini permatomo, iskarto jos pasimate, o pats daigelis labai letai auga. Kas galetu buti?

Cia Vilma (500ml):

Pirma ir viena mintis: Vilmoms trūksta žemės, maisto, nes tas 500 ml tik iki pusės tepripildytas biggrin.gif
Pabandykit persodinti bent į litrinį arba dar geriau į didesnę talpą, kurioje augs (bent kokių 3 l). Ir žemę gerą parinkit. Viskas bus gerai su dauguma jų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tyli upė: 21 gegužės 2016 - 17:58
QUOTE(kaunomanas @ 2016 05 21, 17:45)

Cia Vilma

Jūsų Vilma net ir labai normali, viskas su ja gerai. Tiesiog ji yra dekoratyvus vazoninis pomidoras, jos visas ūgis bus iki kokių 25-30 cm. Maniškė jau žydi, o jos ūgis gal 15cm. Auginu 3litriam vazone lauke smile.gif
Atsakyti