Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų lysvės žydi

QUOTE(tyli upė @ 2016 05 20, 07:44)
bigsmile.gif  Man irgi tas klausimas nuo vakar  nakties šalia vaikšto  biggrin.gif 
Čia rimtai, asmeniniams poreikiams..? Tada labai gausiai familijai. O darbo kiek swoon.gif  4u.gif Plantacijos  blink.gif  Bet gražu.

Aš 10 vakar įkišau laukinukų (bet man gali sakyt, pirmas kartas  biggrin.gif ). Ir tai anyta būrė aplink vaikščiodama, "be reikalo, pilnas mano šiltnamis, nesuvalgysim"  doh.gif  Lyg aš jai sodinčiau  cool.gif

pomidorai ziauriai gerai sueina i sultis, keciupus, virsta dziovintais pomidorais, susimarinuoja paprastai ir su zaletinu. zodziu, tai toks augalas, kurio kiek beauginciau- perteklium negresia biggrin.gif ne taip kaip su agurkais ar paprikom, todel man tokios plantacijos visai suprantamos. gaila, kad man neiseina lauke auginti, nes netinkamas tam rajonas. salnos, rukai...
Atsakyti
Tyli upė,
Matyt, anytos visų panašios. Mano irgi sako, „imk mano, nesuvalgysiu“. O kam sodina tiek, kad paskui rauna ir meta kompostinėn. biggrin.gif
O šiaip, tai ką padarau, anyta tuoj paskui. Pasisodinau pomidorus kiek tankiau, kas 50 cm, nes man reikia trim šeimoms, ji sau ir dukrai prikišo pomidorų kas kokių 30 cm ir klausia, ar jai daigų neatliko. Susikasiau žemės, nes norėjau pasisėti daržovių, tik mažą plotelį buvo davusi, nors žemės yra nemažai, išsipurenau velėną, ji dar didesnį susikasė. Pasisėjau burokėlių, morkų, ji paskui. Pasisodinau agurkų, vėl klausimas, kodėl jai nėra daigų ir pan. Taip nesinori pyktis, bet kartais nebegaliu. Sunku kartu gyvenant...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krista74: 20 gegužės 2016 - 09:02
QUOTE(Vobla @ 2016 05 20, 09:54)
pomidorai ziauriai gerai sueina i sultis, keciupus,  virsta dziovintais pomidorais, susimarinuoja paprastai ir su zaletinu.  zodziu, tai toks augalas, kurio kiek beauginciau- perteklium negresia biggrin.gif 

čia kaip kam.. man rugpjūtį perteklius ne tik gresia, bet ir siaubą kelia. O pas mane pomidorų turbūt kokius keturis-penkiskart mažiau nei pas Snaigę. Ir rūsiai, ir sandėliukas užgrūsti sultim ir kečupu būna. Taip kad man į tokius vaizdus pažiūrėti gražu, bet pati tai jau tikrai nenorėčiau smile.gif
Atsakyti
snaiges plantacijos... grazu ziuret biggrin.gif

as kasmet po biskiuka pamazinu, nes irgi rusyje dar likuciu yra. marinuotu nemegstam. eina tik su zele , tik savo sultyse. nu ir aisku nuo pernai sultis ismokom gert, tai daug i sultis pernai suvariau ir i padazus . eilini pomidorini a la kecupa ir ta saldziarugscia makalose su dziovintais abrikosais. biskiuka dziovinau .
siemet susodinau is viso 78. bet maziuku , ankstyvuku nemaza . zadejau sodint 56 didelius .
kazi nebuvo pas mus salnu, nepraretino g.gif ar koks kurklys nepasidarbavo g.gif tik si vakara pamatysiu po savaites nematymo

pasodina i silnami kelis ciliukus, tai mb klause ar neapkars pomidorai. o sodinu taip kasmet, ir lygtais kartumu nesiskunde lotuliukas.gif
Atsakyti
o, snaige, kaip visada- pavydėtinas grožis wub.gif wub.gif wub.gif

o aš vakar saviškius lepinau raugu žolių, tai ta proga nukėliau agro laukiniams- visa savaitė nejudinamai uždengta dviguba, akmenais paspausta- negi kilnosi ax.gif na ir ką- su žiedais visi!!! Šiltnamyje dar tik pumpurai, o čia- geltonuoja- vat tau ir laukas- šūds tas šiltnamis, po agro jiem geriau, taip išeitų g.gif . Su ta pačia agro ir agurkai apdengti- didelis gabalas, tai dvi lysvukes aptraukiau vienu stogu- ir tie sudygo. Nustebinta, turiu prisipažinti, maloniai.

Dar klausimukas- kopūsta su pomidorais draugauja? ax.gif
Atsakyti
Mano keturių asmenų šeimai 20 aukštaūgių šiltnamyje pilnai užtenka. Per patį piką kažkiek sumalu į padažus, ar į sultis (nedaug, nes geria tik MB). Jei labai norėčiau, yra dar kur antrą šiltnamį pastatyti. Bet kad užtenka. Šiaip man daržas yra tam, kad šviežių daržovių būtų sezono metu. Perteklių, aišku, šaldau ar kaip sukonservuoju. Bet auginti konservavimui man kol kas nėra jokio noro.

Kaune atliko keli šiltnaminių aukštaūgių pomidorų daigai - 2 skariai, tornado (hibridas), marmande ir vienas be užrašo, pagal vaizdą lyg ir tornado, bet negaliu garantuoti. Tai jei kam pritrūko ar nušalo - galiu atiduoti. Labai nesiūlau, nes pora paskutinių savaičių nelabai aš juos mylėjau, nepersodinau į tinkamo dydžio indukus, tai jau paskurdo truputį.
Atsakyti
QUOTE(Dumsė @ 2016 05 20, 07:47)
Nuostabu, lyg būtų kokia Ukraina, o ne Lietuva.  wub.gif Snaige, ar visos veislės lauko?

cia visos tinkancios auginti lauke, siandien sodinu kitoj vietoj lauke siltnaminius ax.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos, priminkit prasau pomidoru pirmus gigantiskus ziedus lyg tai isskinti reikia?Pvz.: kaip Moldaviskui drambliui? Perskaiciau sios temos postus ir galvoju, kad geram kraste gyvenu, siltnamiai atidaryti, niekuom nedangstyti augalai auga sau, o cia mergickos apie jau patirtus nuostolius kalba... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sypt @ 2016 05 20, 11:43)
geram kraste gyvenu,

KARTAIS KRAŠTAS PADEDA, kartais gabumai- nu vienos iš trijų daigų karučiais skina, kitos iš 50 tik pavalgymui raško- čia jau laimės, gabumų reikalas. Vienom sekasi, kitoms labaiu sekasi. Prisitaikyt tik reik mokėt ir nenuleist rankų
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2016 05 20, 11:54)
KARTAIS KRAŠTAS PADEDA, kartais gabumai- nu vienos iš trijų daigų karučiais skina, kitos iš 50 tik pavalgymui raško- čia jau laimės, gabumų reikalas. Vienom sekasi, kitoms labaiu sekasi. Prisitaikyt tik reik mokėt ir nenuleist rankų

ale bet kaip neinteresna turet TIK TRIJU RUSIU pomidoru doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2016 05 20, 08:59)
čia kaip kam.. man rugpjūtį perteklius ne tik gresia, bet ir siaubą kelia. O pas mane pomidorų turbūt kokius keturis-penkiskart mažiau nei pas Snaigę. Ir rūsiai, ir sandėliukas užgrūsti sultim ir kečupu būna. Taip kad man į tokius vaizdus pažiūrėti gražu, bet pati tai jau tikrai nenorėčiau smile.gif

o tai kiek daigu auginat? g.gif
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 20, 09:42)

Kaune atliko keli šiltnaminių aukštaūgių pomidorų daigai - 2 skariai, tornado (hibridas), marmande ir vienas be užrašo, pagal vaizdą lyg ir tornado, bet negaliu garantuoti. Tai jei kam pritrūko ar nušalo - galiu atiduoti. Labai nesiūlau, nes pora paskutinių savaičių nelabai aš juos mylėjau, nepersodinau į tinkamo dydžio indukus, tai jau paskurdo truputį.

jetau kaip gaila, kad Kaune. nes paziurejau siandien is tu mano nusaleliu nebus nieko gero. na jei ir bus, tai labai veluos. dekui dzievui, kad tik vienas siltnamio galas- prastai ir labai prastai atrodo gal tik-5- 7 daigai.
dukra mano vaziuoja i Kauna si savaitgali, bet ana vaikas- nelabai ji man daigus suorganizuos, o tevuku apkrauti nenoriu, nes mama prastai jauciasi. tai jau tiek tos...
o man siemet Skariai nesudygo. nei vienas. dar nera taip buve, kad kokia nors veisle visai nesudygtu. o juo labiau savo pacios rinktos seklos g.gif unsure.gif . neatsejinejau tada- nusprendziau jei siemet nesudygo, tai ir nereikia.

QUOTE(Lusasita @ 2016 05 20, 13:27)
ale bet kaip neinteresna turet TIK TRIJU RUSIU pomidoru  doh.gif  lotuliukas.gif

oj lotuliukas.gif
Atsakyti
Laba,
pas mane pomidorai visi labai ilgai dygo, pirmieji išdygo po 2 savaičių, paskutiniai dar po dviejų. Nėra taip buvę, dygti pradėdavo po 3-5 dienų.
Įdomu kaip jūs nusiimate sėklas, norėčiau ir aš savų užsiauginti, tik daug klausimų kaip, ar nesimaišo rūšis, jei auga kelios, ar užauga tokie patys pomidorai?
Atsakyti